Toronto – Vegas 2:1 (po pr.) | Philadelphia – Montreal 3:2 (po pr.) | Carolina – NY Rangers 2:4 (kon.)
Florida – Washington 4:5 (po pr.) | NY Islanders – Pittsburgh 3:4 (po pr.) | Ottawa – LA Kings 3:2 (po pr.)
Chicago – Vancouver 5:2 (kon.) | Colorado – Nashville 9:4 (kon.) | Calgary – NJ Devils 5:2 (kon.)
Arizona – Columbus 2:3 (kon.) | San Jose – Minnesota 6:5 (kon.) | Buffalo – Tampa Bay 2:3 (kon.)
koniec po predl.
New York Islanders
3:4 (1:0, 2:0, 0:3 - 0:1)
Pittsburgh Penguins
cz Piatok 08.11.2019, 01:08 • Barclays Center, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Pittsburgh Penguins otočil tříbrankové manko a zvítězil, se loučím a přeji vám příjemný vstup do posledního pracovního dne. (03:43:05)
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) 0+0, 4 střely, 16:47 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Jared McCann (PIT) 1+2
    2. Jevgenij Malkin (PIT) 1+1
    3. Adam Pelech (NYI) 1+1
     
    Řekl bych že díky hernímu projevu je vítězství Pittsburghu zasloužené. Hostující mužstvo bylo celé utkání lepší, ale dlouho doplácelo na mizernou koncovku. Penguins se v této činnosti zlepšili až v poslední periodě, kdy se jim podařilo vyrovnat a v následném prodloužení stav zápasu překlopit na svou stranu. Islanders v poslední dvacetiminutovce doslova zkolabovali, a tak musejí vzít za vděk alespoň bodovou útěchu.

    Střely na branku: 23:39.
    Střely na branku v prodloužení: 1:2.
     
    Konec zápasu.
    63:25 Bryan RUST - 3:4
     
    63:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins definitivně otáčejí stav zápasu na svou stranu a už se radují z vítězství! Prokletí jménem Islanders prolomil BRYAN RUST. Ovšem pojďme od počátku akce, Jevgenij Malkin napadal soupeře a donutil ho k přihrávce za branku, kde už číhal Bryan Rust. Ten rychle vyjel do předbrankového prostoru, odkud zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Bez asistence.
     
    62:51
    Rychlým výpadem na střed se prezentoval Sidney Crosby, jenž z mezikruží branku přestřelil. Poté se hra otočila, ale výborně zasáhl Jake Guentzel. K dalšímu pokusu se tak dostal hostující kapitán, ale Semjon Varlamov mezeru mezi tělem a rukou schoval.
     
    62:23
    Za obranu si tentokrát najel Nick Bjugstad, který si stáhl kotouč do bekhendu, ale zamířil jen vedle branky. Následně se Penguins dopustili ofsajdu, a tak je hra přerušena.
     
    62:09
    Bryan Rust dlouho otravoval Joshe Baileyho, kterému utekla černá guma k vlastnímu brankáři. Do té doby ale Islanders kombinovali před brankou soupeře.
     
    60:55
    Střeleckou pozici už si hledal Mathew Barzal, který se blížil k brance. Ovšem obranným zákrokem se prezentoval Sidney Crosby, jenž soupeři do střely vložil hůl.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Dnešní utkání sleduje 12 613 diváků.
     
    Ani třígólový polštář Islanders nestačil, jelikož Pittsburgh ve třetí části přepnul do lepšího módu a vyrovnal. Penguins dokonce sahali po vítězství, ale to už se jim nepodařilo, a tak duel doputoval minimálně do prodloužení.

    Střely na branku: 22:37.
    Střely na branku ve třetí třetině: 6:11.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:55
    Z levého kruhu vystřelil Jake Guentzel, jehož pokus zamířil jen vedle první tyči. Hra se pak přesunula na druhou stranu, kde se zakončením od modré prezentoval Ryan Pulock. Matt Murray toho moc neviděl, ale zasáhl betonem a poté puk přikryl lapačkou.
     
    57:09
    Od modré čáry se napřáhl John Marino, jehož pokus vyrazil ruský gólman před sebe. O dorážku se pokoušeli Nick Bjugstad i Dominik Simon, ale oba byli zablokováni.
     
    Střely na branku: 19:35.
     
    56:55
    Vysoké nahození ze středního pásma stáhl do lapačky hostující brankář, který se ještě rozmýšlel, zda rozehraje. Matt Murray celou situaci vyhodnotil tak, že raději hru přerušil.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 1. Cizikas (Pulock, Dal Colle), 27. Clutterbuck (Cizikas, Pelech), 30. Pelech (Barzal, Lee) – 42. McCann (Marino, Dumoulin), 47. Rust (McCann, Malkin), 49. Malkin (Riikola, McCann), 64. Rust


    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – Boychuk, Dobson, Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews – Jo. Bailey, Barzal, Lee – Brassard, B. Nelson, Beauvillier – Clutterbuck, Cizikas, Dal Colle – Wahlstrom, Bardreau, Johnston.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Marino, Dumoulin, J. Schultz, M. Pettersson, Riikola, J. Johnson – Simon, Crosby, Guentzel – Rust, Malkin, Galchenyuk – Kahun, Bjugstad, McCann – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.

    Rozhodca: Lambert, O'Halloran – Racicot, Murchison

    Diváci: 12 613