Česko – Fínsko 4:5 (kon.)
koniec
Česko
4:5 (2:1, 0:2, 2:2)
Fínsko
cz Piatok 08.11.2019, 17:00 • Zimní stadion Teplice • Reprezentácia U19
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešek ode mne vše. Již zítra ovšem z Děčína na počtenou! (19:01:48)
     
    Nejlepší hráči utkání:
    CZE: Filip Přikryl
    FIN: Antii Tuomisto
     
    Dnešní utkání je u konce. Český tým v něm po heroickém výkonu těsné podlehl Finům o jediný gól.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jednu vteřinu před koncem Češi snižují! O trefu se rychle po vhazování postaral PETR POPPEL. Asistence: Theodor Pištěk
     
    58:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Avšak také pátý gól Finů. Ten mezi tři tyče doklepl ALEKSI MATINMIKKO! Bez asistence.
     
    58:50
    Češi se velmi snaží o znovuvyrovnání! Výsledkem toho je odchod Daniela Dvořáka z branky.
     
    58:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V závěru třetiny se finský tým opět ujímá vedení! Velmi rychle vyjel proti Dvořákovi MATIAS MÄNTYKIVI, který ve velké rychlosti překvapil českého gólmana a vyzrál na něj. Bez asistence.
     
    57:13
    Další velkou českou šanci měl Theodor Pištěk. Ten se řítil zcela sám kruhem proti brance. Kotouč ale poslal příliš vysoko nad Taponena.
     
    56:32
    Finové se znovu dostali k Dvořákovi. Z kombinace po obvodu pásma ale nedokáží vytěžit střelu.
     
    55:30
    Do zakončení se po brejku Klapky dostal ke střele Matyáš Hamrlík! Puk ale poslal přímo do betonů gólmana Finů, který si jej již ohlídal.
     
    54:48
    Hosté v plném počtu.
     
    54:23
    Šimon Jelínek mohl poslat svůj tým do vedení! Odkrytý prostor u pravé tyče ale smolně minul. Přesto Češi pokračují v náporu.
     
    53:26
    I v této přesilovce se českému týmu daří držet v útočném pásmu a ohrožovat Taponena. Naproti tomu Finové se s tímto náporem zvládají poprat.
     
    52:48
    Vyloučení v týmu Finsko (Elias Laitamäki – 2 min., sekání).
     
    52:25
    Proti finské brance vyjel Jakub Rychlovský, jemuž ještě zdatně sekundoval David Vitouch. Na finskou obranu ale v průjezdu nevyzrál.
     
    51:35
    Na sedm západů zamkl Daniel Dvořák svou branku proti dojíždějícímu Pyyhtiäovi. Kotouče se tak zmocnil Adam Klapka, který se pokusil o výjezd s kotoučem od vlastní branky.
     
    50:36
    Oba týmy pokračují v rychlém přesouvání akcí od jedné branky k druhé. Jak Daniel Dvořák, tak Roope Taponen tak musejí být v permanentní pohotovosti.
     
    49:27
    Své štěstí před brankou vyzkoušeli i finští hokejisté, kteří párkrát nepříjemně zahrozili proti Danielu Dvořákovi. Obrana českého týmu se ale zatím drží.
     
    48:37
    Velmi slibné přečíslení českého týmu zakončil Adam Najman. Mířil ale o malý kousek vedle Taponenovy branky.
     
    47:05
    Do velké šance se utrhl Robin Všetečka! Toho ale nakonec dostihl Samuel Kemppainen a útočník českého výběru nedokázal přesně vypálit na branku. I tak se ale český tým v pásmu udržel.
     
    46:15
    Češi jsou zatím o něco aktivnější, což potvrzují držením kotouče v útočném pásmu a masivní snahou o gól.
     
    44:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tlak vyšel na výbornou a je opět srovnáno! O další trefu se po dlouhé kombinaci před Taponenem postaral ŠIMON JELÍNEK. Asistence: Petr Fridrich a Jiří Suhrada.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina už patřila o něco více finskému týmu. Češi v ní totiž téměř nevystřelili na branku. Finský tým tak dokázal dvěma góly otočit vývoj utkání a je to on, který bude do závěrečného zápasu vstupovat s mírnou výhodou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Poslední finský výhoz kotouče v této třetině.
     
    39:16
    Češi byli na malou chvíli vytlačeni ven ze třetiny. Rychlou souhrou u Dvořáka se ale vzápětí dokázali vrátit zpět.
     
    38:51
    Finové pokračují ve čtyřech.
     
    38:31
    A to je velká šance pro český tým! Dvacet vteřin bude hrát v dvojnásobné přesilovce.
     
    38:31
    Vyloučení v týmu Finsko (Aarne Intonen – 2 min., hákování).
     
    37:38
    Češi stále kombinují v útočném pásmu. Výsledkem toho je další vážná akce proti Taponenovi. O tu se postaral Adam Rutar, jehož střelu chtěl ještě dorazit Adam Najman. Přes ležícího gólmana Finska se to ale nepodařilo.
     
    37:22
    V početní výhodě se český tým dostal po nějaké době ke střele. O tu se postaral Jakub Michálek. Z hranice brankoviště ale Taponena neprostřelil.
     
    36:51
    Vyloučení v týmu Finsko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Rasmus Lahnaviik.
     
    36:03
    Lvíčatům se podařilo vytlačit svého finského soupeře ven ze třetiny a naopak po nějaké době obsadit prostor před Taponenem.
     
    34:47
    Podél mantinelu se vydal do útočného pásma Matyáš Hamrlík. Sice stíhán Samuelem Kemppainenem, nakonec se český útočník odhodlal ke střele. Z té ovšem nic zásadního vytěžit nedokázal.
     
    34:17
    Český tým se snaží dostat do zakončení. Nejblíže k němu byl Petr Fridrich, kterého ale ubránil Elias Laitamäki a oba se pak pustili do drobné vzájemné potyčky.
     
    33:54
    Hosté v plném počtu.
     
    33:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    I přes oslabení Finové otáčejí vývoj utkání! Z mezikruží dokázal propasírovat kotouč za Dvořákova záda ELIAS LAITAMÄKI. Asistence: Mikael Pyyhtiä.
     
    32:53
    Češi se nějakou chvíli drželi před Taponenem, jehož také místy prověřili. Nakonec je ale Finové dokázali vytlačit, tak začínala česká rozehrávka od Dvořáka.
     
    31:54
    Už se řítil sám na branku Petr Fridrich, když ho dostihl Samu Koskenkorva a držením ho zastavil. Finský obránce si tak odsedí dvouminutový trest.
     
    31:15
    Českým hráčům se povedlo vyhodit kotouč až k Taponenovi. Tam se jej ale zmocnil Samu Koskenkorva, který neváhal ani nejmenší okamžik a nasměroval Suomi do protiakce.
     
    30:35
    Naopak Daniel Dvořák v brance příliš klidu nemá. S množstvím střel od finských hokejistů si ale zvládá celkem slušně poradit.
     
    30:11
    Češi znovu operují v útočném pásmu. Ani tentokrát je ale Finové nepustili do střeleckého zakončení.
     
    29:00
    Další velká finská šance! Mikko Petman vyslal zadovku na Henriho Nikkanena, který z první vypálil proti Dvořákovi. Ke štěstí českého gólmana ale nasměroval puk jen o malý kousek vedle pravé tyče.
     
    27:52
    Do útočného pásma rozehrál kotouč František Klejna. Český tým se dokázal udržet před Taponenem, avšak k jeho samotnému prověření už nedošlo.
     
    26:58
    Český tým se ale velmi rychle mohl dostat zpět do vedení. Klíčovou šanci měl na své holi Theodor Pištěk. Ten ovšem v klíčovém momentu minul.
     
    25:09
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Po rychlé finské mezihře se na hranici levého kruhu opřel do kotouče MATIAS MÄNTYKIVI, jemuž se povedlo vrátit Finy do hry. Asistence: Samuel Kemppainen a Juuso Pärssinen.
     
    24:09
    Odhozený kotouč po finském výjezdu zastavil Jakub Žůrek. Jsou to tak Češi, kteří se snaží rychle prokombinovat ven ze třetiny. Tam se sice dostali, avšak ne na dlouho.
     
    23:14
    Kotouč stále patří do moci finského týmu. Byť ten se aktuálně drží u vlastní branky a od ní se pokouší o rozehrávku.
     
    22:21
    Domácí v plném počtu.
     
    22:15
    Vzápětí také český tým dokázal vyhodit kotouč k Taponenovi.
     
    21:20
    Finům se v aktuální přesilovce daří útočně kombinovat před Danielem Dvořákem. Přímo ke střele se ale přes českou obranu dostat nemohou.,
     
    20:21
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Žůrek – 2 min., vysoká hůl).
     
    20:03
    První buly druhé třetin získali hráči českého týmu. Ti se s kotoučem ihned vydali k Danielu Dvořákovi, odkud se pokusili o rozehrávku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina dnešního utkání je u konce. A nutno říct, že Češi do zápasu vstoupili velmi úspěšně. Díky dvěma rychlým výpadům Filipa Přikryla se dostali do vedení. To sice zvládl snížit Mikko Petman, to ale nemění nic na tom, že český výběr bude vstupovat do další fáze zápasu s mírným náskokem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Na dostřel Daniela Dvořáka se odehrávají i poslední vteřiny první periody.
     
    18:53
    Do útoku se vydával Adam Klapka. Sám ale na obranu Finska nestačil, výsledkem čehož je ztráta kotouče a přenesení hry do obranného pásma českého týmu.
     
    17:30
    Čeští hokejisté přejížděli do útočného pásma, které ovšem clonili čtyři finští hráči. Ti vystavili tvrdou stopku Česku a sami se dostali do prostoru před Dvořákem.
     
    16:12
    Matias Mäntykivi nevyzrál na Jakuba Žůrka., Finský útočník se tak alespoň dostal k vyhození kotouče do pásma podél mantinelu. Tam ale nestál žádný z jeho spoluhráčů a do akce se vydali Češi.
     
    15:05
    Přes dvojnásobnou finskou obrannou přesilu se pokusil přejít Šimon Jelínek. Finové ovšem na něj dokázali vyzrát a navíc se dostali do pohybu před branku Daniela Dvořáka.
     
    13:22
    Gólovku měl na své holi Theodor Pištěk! Český útočník dorážel kotouč od Robina Všetečky, který na něj vyslal přesnou křižnou nahrávku. Pištěk ovšem o malý kousek minul pravou tyč Taponenovy branky.
     
    12:48
    Finové rozehrávají celkem pozvolna od vlastní branky. Za modrou čáru před Dvořáka se ale probít nemohou.
     
    12:04
    Proti české brance se rozjel Aleksi Mattinmikko. Jeho ale rychle dokázala česká obrana zastavit.
     
    10:13
    Finskou rozehrávku v útočném pásmu se snažil narušit Adam Klapka. V tom sice úspěšný nebyl, avšak celkem vzápětí se vydal s kotoučem do brejku David Vitouch.
     
    09:17
    Jsou to ale Češi, kterým se daří před brankou soupeře o něco více. Byť finská obrana celkem bez obtíží blokuje lví nájezdy na Taponena.
     
    07:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finům se ale tento stav nepříliš líbil a hned po vhazování se dostávají ke své snižující trefě. Tu dokázal vstřelit MIKKO PETMAN. Asistence: Antti Tuomisto a Henri Nikkanen.
     
    07:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přestože se většinu času operovalo před brankou Dvořáka, další gól vstřílejí čeští hokejisté! Po samostatném výpadu na branku se o něj postaral opět FILIP PŘIKRYL. Asistence: Šimon Jelínek.
     
    03:51
    Hosté v plném počtu.
     
    01:51
    Vyloučení v týmu Finsko (Matias Mäntykivi – 2 min., hákování).
     
    01:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští hokejisté se rychle dostávají do vedení! Po bleskovém nájezdu na branku se dostal ke střele na Taponena FILIP PŘIKRYL, jehož přesná trefa otevírá skóre utkání. Asistence: Adam Klapka a Šimon Jelínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Dvořák (Málek) – Žůrek, Klejna (C), Suhrada, Michálek, Rutar, Kowalczyk, Hamrlík, Antoš – Čermák, Vitouch, Všetečka, Jelínek (A), Přikryl, Fridrich, Rychlovský, Najman (C), Klapka, Pištěk, Křemen, Poppel

    Finsko: Taponen (Randelin) – Kemppainen, Airola, Luoto, Tuomisto (A), Laitamäki, Matinmikko, Koskenkorva, Kuusela – Pyyhtiä, Pärssinen, Mäntykivi, Petman, Nikkanen, Intonen, Lahnaviik, Hakanen, Miettinen, Puhakka, Vilén, Valkeejärvi

    Rozhodčí: Pilný, Veselý – Frodl, Hynek.
     
    Hlavní trenér David Bruk jako tradičně poskládal nominaci ve spolupráci s Václavem Varaďou a kdo se nedostal do dvacítky, ten má šanci v její záloze.

    Ze zkušenějších reprezentantů to jsou například brankář Daniel Dvořák, obránci František Klejna a Jiří Suhrada nebo útočníci Filip Přikryl, Adam Najman a Jakub Rychlovský.
     
    Dva hokejisty čeká úplná reprezentační premiéra!

    Do české branky se poprvé postaví Roman Málek junior, který skvěle rozjel sezonu v A-týmu Slavie a chlubí se úspěšností 94,23 procent.

    Druhým debutantem bude zadák Matyáš Hamrlík, syn Martina Hamrlíka. Povětšinou nastupuje za zlínské juniory, v kalendářním roce 2019 ale dostal i devět příležitostí v extralize.
     
    Teprve druhá akce s národním týmem čeká slávistu Robina Všetečku a havířovského Petra Fridricha, ti debutovali v dubnu. Návrat hlásí i další méně otrkaní hráči z Chance ligy jako Adam Klapka nebo Jakub Michálek.

    Ze zahraničí dorazí tři krajánci, vedle zmiňovaného Suhrady také útočníci Theodor Pištěk a František Řehák. Teprve čtyři zápasy za Kadaň odehrál po svém návratu ze zámoří Erik Čermák, člen silné sparťanské generace ročníku 2001.
     
    Nominace českého týmu

    Brankáři:
    Daniel Dvořák (Prostějov), Roman Málek (Slavia Praha).

    Obránci:
    Milan Antoš (Slavia Praha), František Klejna (Litoměřice), Adam Rutar (Olomouc), Michal Houdek (Plzeň), Jiří Suhrada (Tappara Tampere, Finsko), Daniel Kowalczyk (Kometa Brno), Jakub Michálek (Frýdek-Místek), Matyáš Hamrlík (Zlín).

    Útočníci:
    Robin Všetečka (Slavia Praha), Filip Přikryl, David Vitouch (oba Litoměřice), Šimon Jelínek (Kladno), Adam Klapka, Adam Najman, Jakub Rychlovský (všichni Benátky nad Jizerou), Petr Fridrich (Havířov), Adam Křemen (Sokolov), Theodor Pištěk (Örebro, Švédsko), Erik Čermák (Kadaň), František Řehák (Rapperswil, Švýcarsko).
     
    Program utkání Reprezentace U19

    Pátek 8. listopadu:
    17:00 Česko – Finsko (Teplice)

    Sobota 9. listopadu:
    16:00 Česko – Finsko (Děčín)

    Neděle 10. listopadu:
    12:00 Česko – Finsko (Teplice)
     
    Hezký páteční podvečer, vítejte u utkání Reprezentace U19, kde se proti sobě postaví Česká Republika a Finsko. Dnešním utkáním Vás bude provázet Vít Trubička, přeji příjemnou zábavu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vít Trubička

    Góly a asistencie: 2. Přikryl (Klapka, Jelínek), 8. Přikryl (Jelinek), 45. Jelínek (Fridrich, Suhrada), 60. Poppel (Pištěk) – 8. Petman (Tuomisto, Nikkanen), 26. Mäntykivi (Kemppainen, Pärssinen), 34. Laitamäki (Pyyhtiä), 59. Mäntykivi, 59. Matinmikko


    Česko: Dvořák (Málek) – Žůrek, Klejna (C), Suhrada, Michálek, Rutar, Kowalczyk, Hamrlík, Antoš – Čermák, Vitouch, Všetečka, Jelínek (A), Přikryl, Fridrich, Rychlovský, Najman (C), Klapka, Pištěk, Křemen, Poppel
    Fínsko: Taponen (Randelin) – Kemppainen, Airola, Luoto, Tuomisto (A), Laitamäki, Matinmikko, Koskenkorva, Kuusela – Pyyhtiä, Pärssinen, Mäntykivi, Petman, Nikkanen, Intonen, Lahnaviik, Hakanen, Miettinen, Puhakka, Vilén, Valkeejärvi

    Rozhodca: Pilný, Veselý – Frodl, Hynek