Chelsea – Crystal Palace 2:0 (kon.) | Burnley – West Ham 3:0 (kon.) | Newcastle – Bournemouth 2:1 (kon.)
Southampton – Everton 1:2 (kon.) | Tottenham – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Leicester – Arsenal 2:0 (kon.)
koniec
Southampton FC
1:2 (0:1)
Everton FC
cz Sobota 09.11.2019, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:58:02)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 1:9. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:12.
     
    Je dobojováno! Souboj dvou mužstev ze spodních pater tabulky končí vítězstvím Evertonu, který si tak poprvé v sezóně veze z venkovního hřiště všechny tři ligové body. Southampton naopak prohloubil svou krizi a prohrál už šestý z posledních sedmi soutěžních utkání. Domácím se povedl jen nástup do druhé půle, kdy střídající Boufal předložil snadnou gólovou střelu Ingsovi. Toffees však našli ztracenou půdu pod nohama a v poslední půlhodině útočili už jenom oni. Odměnou jim byla situace z pětasedmdesáté minuty, kdy po skvělém centru od Sidibého rozhodl o hostující výhře Richarlison.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Iwobiho centr odkopl do bezpečí Vestergaard. Hostům to vadit ale nemusí, s míčem zůstávají nastěhování poblíž McCarthyho brány.
     
    90+4
    Tom Davies ulehl na trávník a pošetřil několik dalších vteřinek, kterých do konce zápasu už moc nezbývá. Vypadá to, že Toffees svůj náskok už uhájí.
     
    90+3
    Nově příchozí Keane se uvedl faulem na Boufala. Sto vteřin před koncem rozehrál standardku Ward-Prowse, ovšem sklepnutí Romeua nenašlo nikoho v domácím dresu.
     
    90+2
    Calvert-Lewin odcentroval z levé strany jen na Djenepa. Domácí si ale netroufli na rychlou protiakci a musí komplikovaně útočit do zformované obrany.
     
    90+1
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Stuart Armstrong, přichází Michael Obafemi.
     
    90
    Prozatím se nekoná ani náznak závěrečného náporu Southamptonu, kterému na vyrovnání zbývají ještě čtyři minuty nastaveného času.
     
    89
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Richarlison, přichází Michael Keane.
     
    88
    Sofiane Boufal byl po svém nástupu hodně vidět. V poslední době ze hry ale vymizel a teď se uvedl jen žlutým faulem za potažení rozbíhajícího se Iwobiho.
     
    87
    Hra je už poměrně dlouho přerušena, což se domácímu publiku pochopitelně nelíbí. Někteří z nevěřících fanoušků už začínají opouštět svá místa.
     
    86
    Rozhodčí Tierney nakonec přerušil hru a dal prostor pro ošetření hvězdného Brazilce, který utrpěl zranění v souboji s Armstrongem.
     
    85
    Domácí neberou ohled na Richarlisona, který zůstává ležet v nefotbalové pozici a nevypadá, že by se chtěl svévolně zvednout.
     
    84
    Dominic Calvert-Lewin si naběhl na skvělou kolmici od Iwobiho. McCarthy však zasahovat nemusel, protože Vestergaard střelu obětavě zablokoval.
     
    82
    Dominic Calvert-Lewin si počínal nedovoleně v souboji o odkop Jordana Pickforda. Následný útok Saints ale ztroskotal na nepřesném nákopu z obrany.
     
    81
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Nathan Redmond, přichází Che Adams.

    Michal Břuchanský

    Góly: 50. Ings (Boufal) – 5. Davies (Holgate), 75. Richarlison (Sidibé)

    Karty:   88. Boufal (SOT) – 65. Sidibé (EVE)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 1:9. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:12.
    Southampton FC: A. McCarthy – Bednarek, J. Stephens, Vestergaard – Soares (46. Boufal), Ward-Prowse (C), Romeu, Armstrong (90+1. Obafemi), Djenepo – Ings, Redmond (81. Adams).
    Náhradníci: Gunn – Jošida, Valery, Boufal, Danso, Adams, Obafemi.

    Everton FC: Pickford – Sidibé, Y. Mina, Holgate, Digne (C) – Schneiderlin, Davies – Walcott (74. Iwobi), G. Sigurdsson, Richarlison (89. M. Keane) – Tosun (74. Calvert-Lewin).
    Náhradníci: Lössl – Baines, M. Keane, Coleman, Iwobi, Calvert-Lewin, Gordon.

    Rozhodca: Tierney – Lennard, Holmes