Hertha – Lipsko 2:4 (kon.) | Mainz – Union Berlín 2:3 (kon.) | Paderborn – Augsburg 0:1 (kon.)
Schalke – Düsseldorf 3:3 (kon.) | Bayern – Dortmund 4:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
4:0 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 09.11.2019, 18:30 • Allianz Arena, Mníchov • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Žltú kartu za zakopnutie lopty po odpískaní faulu v strede poľa dostáva Joshua Kimmich (FC Bayern Mníchov).
     
    88
    Pavard nacentroval z pravej strany na Perišića, ktorý z prvej z voleja namieril tesne mimo dortmundskej brány.
     
    80
    Bayern dal gól!
    Domáci pokračujú v deštrukcii svojho rivala! Perišić sa dostal cez Hakimího na ľavej strane pokutového územia k strieľanej prihrávke do bránkoviska a pred nabiehajúcim Alcântarom tečoval loptu v sklze mimo dosah zasahujúceho brankára Bürkiho MATS HUMMELS.
     
    79
    Zápas sa začína meniť na exhibíciu Bayernu. Coutinho vletel do otvorenej obrany Dortmundu a z pravej strany nacentroval na opačnú stranu na rozbehnutého Perišića. Ten strelou z prvej namieril tesne mimo brány Bürkiho.
     
    78
    Gól platí, Bayern tak vedie už 3:0!
     
    77
    Situáciu ešte skúma VAR kvôli možnému faulu Lewandowského v súboji o loptu s Akanjim.
     
    76
    Bayern dal gól!
    Domáci zrejme definitívne rozhodujú o víťazstve v dnešnom zápase. ROBERT LEWANDOWSKI si spracoval pred šestnástkou hostí predĺžený nákop z vlastnej polovice, posunul loptu Müllerovi a potom si nabehol na jeho oblúčik za obranu Borussie. Svojim zakončením následne poslal loptu okolo vybiehajúceho brankára Bürkiho k pravej tyči. Lewandowski tak strieľa svoj druhý dnešný gól a celkovo už 16. gól v tejto sezóne Bundesligy.
     
    75
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Ivan Perišić.
     
    73
    Comanov center zľava takmer z bránkovej čiary letel na prednú tyč na Müllera, ktorý však loptu nedokázal zasiahnuť. Následne obral Lewandowski Witsela o loptu a Coman ju potom prihrávkou posunul Müllerovi. Ten tentokrát bránu Bürkiho výrazne minul.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Leon Goretzka, prichádza Thiago Alcântara.
     
    70
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Serge Gnabry, prichádza Philippe Coutinho.
     
    69
    Hakimí prenikol do otvorenej obrany Bayernu z pravej strany a prihrával pred bránkovisko domácich. Javi Martínez v sklze loptu tečoval, i tak ju ale dokázal na zadnej tyči zasiahnuť dobiehajúci Alcácer. Vysokou nohou ju však usmernil len tesne mimo domácej brány.
     
    67
    Žltú kartu dostáva David Alaba (FC Bayern Mníchov). Ten od zlosti zakopol loptu po odpískaní faulu Goretzku na Brandta v strede poľa.
     
    63
    Prvú žltú kartu zápasu za zásah zozadu do nohy Kimmicha pri napádaní dostáva striedajúci Marco Reus (Borussia Dortmund).
     
    61
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mario Götze, prichádza Marco Reus.
     
    61
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Julian Weigl, prichádza Paco Alcácer.
     
    60
    Alaba prihrávkou medzi stopérov Dortmundu našiel Lewandowského, pred ktorým prihrávku nezastavil v sklze Akanji. Následne si poľský útočník zasekol Hummelsa a už zo šestnástky zakrútil loptu tesne mimo ľavej tyče Bürkiho brány.
     
    52
    Práve Davies založil rýchly protiútok Bayernu. Coman skvelou prihrávkou na zadnú tyč hľadal Gnabryho, ktorý v sklze za obrancom Schulzom usmernil loptu zblízka tesne mimo Bürkiho brány.
     
    47
    Bayern dal gól!
    Domáci vstupujú fantasticky do druhého polčasu! Kimmich získal loptu na vlastnej polovici a okamžite prišiel nákop na Müllera. Ten si loptu potiahol po ľavej strane k šestnástke a prihral ju do stredu. Lewandowskému zabránil v zakončení Schulz a loptu dorazil k ľavej tyči až za ním dobiehajúci SERGE GNABRY. Gól hlavný rozhodca pôvodne neuznal kvôli ofsajdu, ako však odhalil VAR, Müller vybiehal ešte z vlastnej polovice a gól tak po zásahu videoasistenta platí.
     
    38
    Daviesov center preletel šestnástkou Dortmundu k Lewandowskému, ktorého tečovaná strela sa odrazila k Gnabrymu a ten loptu pohotovo dorazil do odkrytej brány BVB. Gnabry sa však z gólu radovať nemôže, v momente Lewandowského strely bol totiž v ofsajde.
     
    36
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jadon Sancho, prichádza Raphaël Guerreiro.
     
    28
    Gnabry sa na pravej strane dostal cez protihráča a strelou v páde donútil k zákroku brankára BVB Bürkiho. Hummels potom loptu odkopol na rohový kop a dnešný kapitán Borussie hecuje svojich spoluhráčov.
     
    27
    Lewandowski sa po kolmej prihrávke za obranu Dortmundu vytlačil trochu doľava, i tak ale dokázal prihrať pred bránkovisko Müllerovi. Ten loptu jemným tečom usmernil k vzdialenejšej tyči, odkiaľ ju vykopol na bránkovej čiare Hummels.
     
    17
    Bayern dal gól!
    Mníchovčania otvárajú skóre! Pavardov center z pravej strany odkopol Hummels naspäť k francúzskemu pravému obrancovi Bayernu. Ten loptu z prvej vrátil na prednú tyč, kde ju zasiahol hlavou úplne osamotený ROBERT LEWANDOWSKI a prudkou hlavičkou ju poslal za chrbát brankára Bürkiho.

    Michal Sadlek

    Góly: 17. Lewandowski, 47. Gnabry, 76. Lewandowski, 80. Hummels (vla.)

    Karty:   67. Alaba (BAY), 90+1. Kimmich (BAY) – 63. Reus (DOR)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 11:2. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 13:13.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, Javi Martínez, Alaba, A. Davies – Goretzka (72. Th. Alcântara), Kimmich – Coman (75. Perišić), T. Müller, Gnabry (70. Coutinho) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Cuisance, Coutinho, Th. Alcântara, Mai, Perišić, Tolisso.

    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Hummels (C), N. Schulz – Witsel, Weigl (61. Alcácer) – Sancho (36. Guerreiro), Brandt, T. Hazard – M. Götze (61. Reus).
    Náhradníci: Hitz – Dahoud, Reus, Alcácer, Ł. Piszczek, Delaney, Bruun Larsen, Zagadou, Guerreiro.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Thielert

    Diváci: 75 000