Hertha – Lipsko 2:4 (kon.) | Mainz – Union Berlín 2:3 (kon.) | Paderborn – Augsburg 0:1 (kon.)
Schalke – Düsseldorf 3:3 (kon.) | Bayern – Dortmund 4:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
4:0 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 09.11.2019, 18:30 • Allianz Arena, Mníchov • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:30:44)
     
    Držanie lopty: 58 % : 42 %.
    Strely na bránu: 5:0.
    Strely mimo: 11:2.
    Rohy: 2:1.
    Ofsajdy: 6:2.
    Fauly: 13:13.
     
    Bayern, ako je už v posledných rokoch zvykom, ovládol domáci zápas s Dortmundom a vyhral jasne 4:0. I v druhom polčase bol jasne lepším tímom a bezzubých hostí nepustil až na jednu šancu Alcácera absolútne k ničomu. Naopak, domáci mohli vyhrať i výraznejším rozdielom, veľa svojich príležitostí ale nevyužili. Výkon Dortmundu v dnešnom zápase bol veľkým sklamaním a už v piatej sezóne za sebou si z Mníchova odváža zaslúžený debakel. V tabuľke sa Borussia prepadla na piate miesto, Bayern sa naopak posunul na tretie miesto. Za prvým Mönchengladbachom zaostáva o jeden bod, Mönchengladbach však má zajtrajší zápas s Brémami k dobru.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Žltú kartu za zakopnutie lopty po odpískaní faulu v strede poľa dostáva Joshua Kimmich (FC Bayern Mníchov).
     
    90+1
    Perišić sa z ľavej strany prekľučkoval cez trojicu protihráčov do šestnástky Dortmundu, kde mu loptu odkopol do autu Hummels. Domáci sa znovu usadzujú na polovici hostí.
     
    90
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    89
    Domáci bez väčších problémov kontrolujú záver zápasu. Hostia síce majú loptu, vysoký presing domácich im ale vôbec nedovoľuje prejsť na útočnú polovicu.
     
    88
    Pavard nacentroval z pravej strany na Perišića, ktorý z prvej z voleja namieril tesne mimo dortmundskej brány.
     
    87
    Borussia sa ešte predsa len snaží aspoň o čestný gól. Davies však zastavil prienik Hakimího po pravej strane a nakopol loptu na opačnú stranu na Pavarda.
     
    86
    Coutinho stratil loptu na vlastnej polovici a ostrým sklzom potom zostrelil Reusa. Ten rozohral priamy kop len po zemi do strany a jeho spoluhráči následne o loptu prišli.
     
    85
    Perišić obral na vlastnej polovici o loptu Hakimího a okamžite preniesol hru na Coutinha. Brazílčan sa chcel trochu predviesť a rozhodol sa, že cez obranu BVB sa prebije do zakončenia sám, cez Hummelsa sa ale nedokázal prekľučkovať.
     
    83
    Coutinho potiahol loptu na polovicu Dortmundu, kde ju však i s poriadnou dávkou smoly stratil v súboji s Guerreirom. Portugalčan ju chcel posunúť do strany na Schulza, poslal mu však tak prudkú prihrávku, že ju jeho spoluhráč nemal šancu spracovať.
     
    82
    Útok domácich končí po faule Müllera pri napádaní rozohrávky hostí. Tí sa však ďaleko nedostali, pretože práve Müllera fauloval po strate lopty Schulz.
     
    81
    Domáci hrajú vo veľkej pohode a s vedomím, že dnešný zápas je rozhodnutý. Hostia už začínajú vypadať rezignovane.
     
    Hummels strieľa v druhom zápase Bayernu a Dortmundu za sebou gól a opäť je to za Bayern. V minulej sezóne však bol hráčom mníchovského klubu, kým dnes má na sebe žltočierny dres...
     
    80
    Bayern dal gól!
    Domáci pokračujú v deštrukcii svojho rivala! Perišić sa dostal cez Hakimího na ľavej strane pokutového územia k strieľanej prihrávke do bránkoviska a pred nabiehajúcim Alcântarom tečoval loptu v sklze mimo dosah zasahujúceho brankára Bürkiho MATS HUMMELS.
     
    79
    Zápas sa začína meniť na exhibíciu Bayernu. Coutinho vletel do otvorenej obrany Dortmundu a z pravej strany nacentroval na opačnú stranu na rozbehnutého Perišića. Ten strelou z prvej namieril tesne mimo brány Bürkiho.
     
    78
    Gól platí, Bayern tak vedie už 3:0!

    Michal Sadlek

    Góly: 17. Lewandowski, 47. Gnabry, 76. Lewandowski, 80. Hummels (vla.)

    Karty:   67. Alaba (BAY), 90+1. Kimmich (BAY) – 63. Reus (DOR)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 11:2. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 13:13.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, Javi Martínez, Alaba, A. Davies – Goretzka (72. Th. Alcântara), Kimmich – Coman (75. Perišić), T. Müller, Gnabry (70. Coutinho) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Cuisance, Coutinho, Th. Alcântara, Mai, Perišić, Tolisso.

    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Hummels (C), N. Schulz – Witsel, Weigl (61. Alcácer) – Sancho (36. Guerreiro), Brandt, T. Hazard – M. Götze (61. Reus).
    Náhradníci: Hitz – Dahoud, Reus, Alcácer, Ł. Piszczek, Delaney, Bruun Larsen, Zagadou, Guerreiro.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Thielert

    Diváci: 75 000