Hertha – Lipsko 2:4 (kon.) | Mainz – Union Berlín 2:3 (kon.) | Paderborn – Augsburg 0:1 (kon.)
Schalke – Düsseldorf 3:3 (kon.) | Bayern – Dortmund 4:0 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
2:3 (0:2)
1. FC Union Berlín
cz Sobota 09.11.2019, 15:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Nemecká Bundesliga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání sledovalo 28 000 diváků. (18:09:46)
     
    Z mé strany je to dnes opravdu vše. Doufám, že jste se u textového přenosu bavili stejně jako já a někdy příště se budu těšit u německé fotbalové Bundesligy znovu napočtenou!
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 9:7. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 16:19.
     
    Za námi je zápas, který splnil všechny parametry výborného útočného fotbalu. Divák, který dnes tento zápas sledoval, rozhodně nelitoval. Po první půli, ve které si nejprve vlastní gól dal Daniel Brosinski a v nastavení navýšil vedení z rohového kopu Sebastian Andersson, se právě posledně jmenovaný stal střelcem třetího gólu, který padl – jak jinak – z rohového kopu v 52. minutě, se Berlínští zatáhli a čekali na chyby soupeře. Domácí se ale osmělili, připomněli se jednou povedenou akcí v 64. minutě, která skončila na výborném Gikiewiczovi. Gólové mlčení se prolomilo na straně Mohuče až v 81. minutě, když se prosadil střídající Karim Onisiwa. Od té doby se museli hosté hodně strachovat o výsledek, domácí naprosto jasně soupeře přehrávali a působili mu velké problémy. Za svoji přílišnou pasivitu byl tým z hlavního města potrestán podruhé ve čtvrté minutě nastavení z nohy Daniela Brosinskiho (tentokrát již do správné branky), ale to už bylo pozdě. Union si tak domů poveze těžce ubojovanou výhru 3:2.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Poslední nákop domácích do útočného pásma končí útočným faulem. Tohle je zřejmě konec velice sympatického snažení domácích.
     
    90+4
    Mainz právě vstřelil branku!
    Pozor! Union naprosto vypadl ze hry a Mohuč ještě dramatizuje zápas! Po rozehrávce faulu získal u postranní čáry míč jeden z domácích, postrčil ho na DANIELA BROSINSKIHO, který křižnou střelou o zadní tyč z úhlu ještě hecuje domácí fanoušky – 2:3! Asistence: Karim Onisiwo.
     
    90+3
    Útočný faul Onisiwa na vyskakujícího Parensena zřejmě ukončuje snahu Mohuče dotáhnout zápas alespoň k snížení na 2:3.
     
    90+2
    A ani tam nedoběhl, ale rohový kop domácích byl dost nebezpečný. Na malém vápně totiž zůstal osamocený Onisiwo, jenže timing nebyl nejlepší a míč ho o pár centimetrů přelétl.
     
    90+2
    Mohuč bude kopat roh, do útoku zatím nesprintuje gólman Zentner.
     
    90
    Nastavuje se závěrečných pět minut.
     
    90
    Maxim mohl spustit šílenství na stadionu, protože k němu propadl centr, ale z bezprostřední blízkosti si nedokázal před Gikiewiczem poradit. I kdyby se mu to ale povedlo, pískán by byl útočný faul jeho spoluhráče.
     
    89
    Kuriózním pokusem zkusil překonat vyběhnutého Zentnera Ujah, který přes nohu, zády k brance nabral míč z první a doufal, že zapadne do branky. To se nepovedlo a domácí jdou do posledního tažení.
     
    88
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sebastian Andersson, přichází Anthony Ujah.
     
    88
    Baku zbytečně kličkoval na ose hřiště a dva obránci soupeře jej o míč připravili. FSV ale útočilo dále a chtělo penaltu po pádu jednoho z hráčů, pískat se nebude.
     
    87
    Maximův tečovaný centr do vápna na nabíhajícího Quaisona udělal Gikiewiczovi problémy, nakonec si ale hostující stálice v brance Unionu poradila a zase o něco přiblížila hosty třem bodům.
     
    86
    Mohuč jako jediný tým v bundeslize dokázala dát Unionu gól v poslední patnáctiminutovce zápasu.
     
    85
    Mohuči zbývá něco přes pět minut na nějaké překvapení. To už je ale samo o sobě málo času.
     
    81
    Mainz právě vstřelil branku!
    Ještě ale zcela hotovo není! Union skutečně přešel do veliké pasivity a bude muset bojovat. Niakhaté provedl míč vápnem a těsně před blokujícím obráncem nahrál na KARIMA ONISIWU, který tvrdou střelou propálil hostujícího gólmana a vrací do zápasu prvek napětí – 1:3! Asistence: Moussa Niakhaté.
     
    80
    Z tohoto rohu ale domácí šanci vytvořili, gól to ale stále není! Na hlavičku si naběhl Burkardt a postrčil balon na zadní tyč, kterou zavíral Quaison na zakončení do prázdné. Quaisonovi však chyběl půlkrok na zakončení!
     
    80
    Po přizvednuté střele Fernandese, která stejně mířila o dobrý metr nad branku, budou domácí kopat roh.
     
    79
    Ne, Mohuči se jednoduše nedaří něco vymyslet nebo soupeře něčím překvapit. Union sice na můj vkus dohrává zápas až moc pasivně, ale evidentně mu to stačí.
     
    77
    Kroos se ihned po svém střídání zapojil do hry a zkusil rychlý průnik po levém křídle, Burkardt – který mimochodem také střídal – ho ale čistě odzbrojil a otočil hru k brance Berlína.
     
    77
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Alexandru Maxim, přichází Jonathan Burkardt.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sebastian Polter, přichází Felix Kroos.
     
    75
    Závěr zápasu patří Unionu. Jak na hřišti, tak na tribunách. Mohuč není schopna něčeho většího dosáhnout a i přes větší držení míče nemá čím soupeře ohrozit.
     
    73
    Marvin Friedrich (UNB) tvrdě dohrál Onisiwa a vidí za to žlutou kartu.
     
    71
    Dlouhý centr na hlavu Szalaie, který ale byl o několik metrů blíže, než letěl balon, zahajuje poslední dvacetiminutovku dnešního utkání. Pokud se nic většího nestane, Union by si měl dokráčet pohodlně pro tři body.
     
    70
    Onisiwo se už tlačil do další akce, ale v poslední chvíli mu zabránil ve střele Subotič a odrazil míč do zámezí.
     
    69
    Někdy je lepší zavřít ústa a smířit se s verdiktem. Pokud to někdo nepřijme, dopadne ve fotbale zřejmě jako Sebastian Polter (UNB). Ten za přílišné protesty schytal žlutou kartu.
     
    68
    Dlouhý aut pokryl ve vápně hostí Subotič a hra se přesunula až na polovinu hracího pole, kde fauloval Andersson.
     
    67
    Union se v posledních minutách stáhl do obranné fáze, zatímco Mohuč všechno vrhla do útoku. Není divu, pokud chce dokonat malý zázrak a srovnat třígólovou ztrátu, jako se to povedlo třeba Chelsea v úterý, musí hrát absolutně jinak.
     
    64
    Rafał Gikiewicz předvedl naprosto výborný zákrok! Union na chvilku vypadl zcela ze své role a Mohuč toho využila k tlaku. Maxim uvolnil průnikovou přihrávkou střídajícího Onisiwa. Ten střílel okamžitě nahoru pod víko, hostující gólman ale reflexivně stopl míč rukou! Domácí i nadále bušili do vrat, následný pokus Maxima ale skončil jenom na boční síti.
     
    63
    Daniel Brosinski se odhodlal snad k první střele Mohuče na branku v této půli, ale blokující obránci Unionu zabránili tomu, aby Gikiewicz musel zasahovat. A platilo to dokonce i v případě následného pokusu Maxima.
     
    61
    Tvrdý střet na půlící čáře končí odpískáním faulu pro Union a přichází na řadu navíc další střídání. Za Jeana-Paula Boëtiuse nastupuje Karim Onisiwo.
     
    60
    Rozhodčí nakonec neuděluje domácímu hráči, který je na hřišti necelých pět minut, žádnou kartu a pokračujeme tedy dále, v závěrečných třiceti minutách hry.
     
    58
    Na zemi se zcela mimo hru ocitl jeden z hostujících hráčů, kterého udeřil do obličeje Maxim. Sudí jedná o možném trestu s videem a porada trvá dost dlouho...
     
    57
    Sebastian Andersson dostal do nohy další nahrávku, se kterou putoval podél levé postranní čáry, ale stínován obráncem nezvládl udržet balon a odeslal jej za postranní čáru.
     
    56
    Hosté hrají nyní ve velké pohodě a jejich sektor jenom hlučí, zatímco domácí „Tribuna Sever“ naprosto umlkla a sleduje své hráče.
     
    52
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Levin Öztunali, přichází Alexandru Maxim.
     
    52
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Další rohový kop končí gólem v síti domácích a Union mašíruje za třemi body zcela suverénním stylem! Opět to byl Trimmel, který zakroutil míč z rohu na bližší tyč. Tam stál opět připravený SEBASTIAN ANDERSSON, který protlačil balon do branky a Mohuč už stojí na hodně tenké hraně – 0:3! Asistence: Christopher Trimmel.
     
    51
    Na druhé straně se odhodlal ke střele Andersson, jeho pokus na bližší tyč však zblokovali obránci FSV na rohový kop.
     
    50
    Jenže rozehrávka spočívala v nahrávce na Öztunaliho, který měl zpoza vápna střílet na branku. Střela sice přišla, ale dobrých pět metrů nad kasu.
     
    49
    Taktický faul předvedl Michael Parensen (UNB), který stáhl za dres k zemi unikajícího Quaisona. Také za to vidí žlutou kartu a Mohuč á nadějnou rozehrávku trestňáku.
     
    48
    Robin Quaison chtěl strhnout skóre a šel ve vápně do vzdušného souboje, aby získal míč, jenže neslavil úspěch. Rafał Gikiewicz měl lepší orientaci a sbírá balon do rukavic.
     
    48
    Polter servíroval do vápna od rohového praporku přesný míč na nabíhajícího Anderssona, jenže tuto přihrávku včas zablokovala domácí obrana.
     
    46
    Domácí působí naprosto opařeně a vypadá to, jako by stáli na hřišti spolu poprvé. Union měl v krátkém sledu dvě šance, poprvé z malého vápna Polter promáchl, podruhé hlavičkoval Lenz těsně nad břevno!
     
    46
    Do druhé půle vstupují s míčem na kopačkách hosté a jsou blízko důležitému tříbodovému zisku. Naopak Mohuč je pod velikým tlakem a dost možná je před odvoláním i trenér Schwarz. Nepředbíhejme však a pojďme si užít druhou půlku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:34.
     
    Konec prvního poločasu Mohuči hodně zhořkl, zatímco v hostujícím kotli se mohutně slaví. Není divu, Union předvádi na hřišti soupeře výborný fotbal a jeho rychlé útoky jsou smrtící. Odměnou za výborný výkon byly dva góly, ten první padl ve 30. minutě, když si centr od Trimmela do vlastní branky srazil Daniel Brosinski. Mohučská zkáza byla dokonána ve třetí minutě nastavení, když se po rohovém kopu prosadil Christian Gentner. Mohuč nicméně doplatila na neproměněné šance z úvodu poločasu a ve druhé půli bude muset zabrat, aby alespoň dotáhla dvougólovou ztrátu a třeba ještě udržela trenéra Schwarze na lavičce.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    V OPEL Areně se bučí a nadává na domácí hráče, protože ti předvedli při bránění rohového kopu neskutečnou lehkovážnost a pykají za to druhým gólem v síti! Trimmel rozehrál rohový kop přesně na hlavu nabíhajícího SEBASTIANA ANDERSSONA, jehož náběh absolutně nezachytila domácí obrana a Gentner hlavou umístil míč do pravého horního rohu – 0:2! Asistence: Christopher Trimmel.
     
    45+2
    Trimmel nakonec vybojoval pro Union roh, což bude ta poslední akce, kterou v prvním poločase uvidíme.
     
    45+2
    Ale ten zřejmě nepřijde, neboť nahrávka na nabíhajícího Szalaie podél lajny byla ofsajdová.
     
    45+1
    Polter byl v silovém souboji slabším hráčem, proto Mohuč přechází okamžitě do útoku. Gól by se jí totiž náramně hodil.
     
    45+1
    Nastavení zahájí tým z hlavního města vhazováním nedaleko brány soupeře.
     
    45
    Budou se nastavoval dvě minuty.
     
    45
    Brosinskimu ale rozehrávka zrovna také nešla a míč daroval Andrichovi, ale zbrklost hostujícího záložníka stála Union klidnější závěr poločasu.
     
    44
    Rafał Gikiewicz rozehrával pod tlakem a míč poslal hodně vysokým obloukem zhruba na šedesát metrů od své branky, navíc do zámezí. Urs Fischer z toho rozhodně nemá radost a svému svěřenci to dává najevo.
     
    42
    Jerry St. Juste ve vzduchu doslova našrouboval koleno Polterovi zezadu do hlavy a vidí za to žluté zbarvení. Hrdina berlínského derby z posledního týdne se ošetřuje, ale zřejmě bude schopen hry.
     
    41
    Baku šel do souboje s jediným obráncem, kterého před sebou měl. Právě obránce z Unionu zvládl souboj o dost lépe a získat pro své barvy hrací předmět.
     
    40
    Posledních pět minut prvního poločasu zahajuje Union držením míče na útočné polovině a rychlou kombinaci. Ale naráží na poměrné nepřesnosti v přihrávkách, domácí znovu vytlačují soupeře.
     
    38
    Subotič tedy v posledních minutách nepůsobí moc jistě. Opět za sebe pustil Quaisona, který v šestnáctce reklamoval hru rukou berlínského obránce. Ale hra pokračovala dále bez intervence.
     
    37
    Po minutách strávených ve středu pole se dostává ke slovu Robin Quaison! Tentokrát si naběhl výborně na centr z poloviny travnaté plochy, dostal se za Subotiče a šel sám na Gikiewicze, který ale včas vyběhl a zabránil Quaisonovi v tom, aby skóroval!
     
    34
    Po faulu jednoho z domácích hráčů dostal Union velice zajímavou standardku, jenže nákop do vápna jednoduše vyboxoval Zentner. Domácí gólman si pak poradil i s dalekou střelou Gentnera z druhé vlny.
     
    33
    Keven Schlotterbeck už dále nemůže. Bolest nosu, do kterého dostal míčem, je zřejmě natolik velká, že musí střídat. Na jeho místo tedy nastupuje Michael Parensen.
     
    30
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Union je nakonec tím týmem, který využívá jako první své šance a jde do vedení! Christopher Trimmel táhl útočnou misi po pravém křídle a v načasovanou chvíli nacentroval do vápna. Obránci FSV nebyli schopni zablokovat tento centr a DANIEL BROSINSKI ve snaze zachránit situaci před nabíhajícím Ingvartsenem uklidil míč do své vlastní branky – 0:1!
     
    28
    Rafał Gikiewicz máchá rukama, protože obrana před ním dosti zahořela a byla z toho hodně nebezpečná akce. Levin Öztunali zvládl v brejkové situaci překonat hned trojici bránících obránců jednoduchou nahrávkou zpět na osu trávníku, kde si nabíhal Baku. Jenže domácí #34 technickým obstřelem těsně minula pravou tyč!
     
    27
    Schlotterbeck se vrátil do hry a ukázal něco ze svého umu, když se kličkou zcela elegantně zbavil napadajícího útočníka a přesunul hru do útoku, před branku Zentnera.
     
    27
    Jenže bez úspěchu a domácí se sami znovu vytlačují ke své brance.
     
    26
    Mohuč po minutách strávených v útoku zvolnila a stáhla se ke své brance. Na to reaguje Union okamžitě v podobě vysunutého presinku, který nenesl své ovoce a Mohuč tak útočí do otevřené obrany.
     
    25
    Subotič propadl při bránění a pustil do náběhu Bakua, centr směřující na rychlonohého domácího záložníka ale rychleji zahrál Gikiewicz.
     
    24
    Quaison dostal nabito na dobrých 25 metrech od branky a vyslal na branku dalekonosný pokus, ten ale skončil v hostujícím sektoru, který je umístěn nad jedním z rohových praporků.
     
    23
    Baku neuspěl v souboji s Friedrichem, který po zisku odkopl míč až na půlku.
     
    22
    Rohový kop však Union ubránit zvládl, stejně tak jako následný nápor domácích na obranu.
     
    20
    Na druhé straně přichází ještě lepší šance Mohuče! Okolo dvou obránců se obtočil Fernandes a povedenou střelu vytáhl Rafał Gikiewicz na rohový kop!
     
    19
    Tentokrát se předvedl divákům Christopher Lenz! Andrich mu poslal z pravého křídla podélný pas po zemi, který ale Lenzovi před nohou skočil, díky teči jednoho z hráčů ve vápně. Přesto Lenz zahrál míč na branku spíše nohejbalovým způsobem, ale znovu, míč v brance nekončí!
     
    18
    Niakhaté hrál vzduchem na Szalaie, který však vybíhal z ofsajdové pozice a z celé akce tedy nevzešlo logicky vůbec nic. Jenom frustrace maďarského reprezentanta.
     
    17
    Hosté ale ještě vyhráno neměli a po chvilce se jim míč do vápna vrátil, Boëtius z akrobatické pozice na 10 metrech od branky ale vytvořil jenom pěknou svíci.
     
    16
    Brosinski po lajně vyzval Bakua na tvorbu hry. Baku nevymyslel ale vůbec nic, jenom nastřelil prvního bránícího obránce Unionu.
     
    15
    Christian Gentner měl na kopačce další šanci svého týmu. Z hloubi pole přišel nákop do šestnáctky, kde vyhrál vzdušný souboj Andersson a sklepával hlavou pod sebe na nabíhajícího Gentnera z druhé vlny. Ten však tvrdou střelou poslal míč o pár decimetrů nad branku!
     
    14
    Vypadá to na poranění nosu, možná i zlomenina. Dvojice doktorů tamponovala, neboť berlínskému obránci tekla krev. Všichni jdou za postranní čáru, kde se bude ošetřovat nadále.
     
    13
    Keven Schlotterbeck totiž schytal tvrdý direkt odraženým míčem, po delší prodlevě arbitr Hans Osmers z Hannoveru přerušuje hru a vysílá doktorskou letku za Schlotterbeckem.
     
    12
    Dlouhé vhazování od berlínského Trimmela domácí obrana pokryla a zase se letí na druhou stranu, i přesto, že Schlotterbeck zůstal ležet na druhé straně hrací plochy.
     
    10
    K úspěšnému zakončení rychlého brejku Unionu chybělo málo a mohl to být gól! Při zahrávaní vhazování domácí zcela propadli a naskytl se rychlý brejk 4 na 3, od centrujícího Anderssona šel míč ještě přes jednoho hráče hostí na úplně volného Poltera do vápna, tomu však scházel půlkrok na střelu!
     
    9
    Po úvodních minutách aktivity Unionu je to nyní domácí tým, který lehce zatlačil soupeře a hraje převážně na jeho polovině.
     
    9
    Andersson byl tvrdě naremplován na středové čáře Boëtiusem, sudí Osmers zadul do píšťalky a odpískal přestupek útočníkovi Mohuče.
     
    8
    Dlouhá nahrávka dopředu na Poltera nepřinesla vůbec nic, po delší době si tak znovu zahraje Zentner.
     
    7
    Andersson vracel pod sebe na Friedricha, jenže ten myslel, že jeho spoluhráč posílá míč hlouběji do pole, proto jej pustil za sebe. Tam se ale šikovně skryl Niakhaté, nepřesné zpracování jej ale připravilo o lepší výchozí situaci do akce.
     
    6
    Po kratším ošetření Szalaie hra pokračovala, jenže Mohuč rozehrála hodně nepřesně a po křížném centru, který měl být přenesením hry na pravé křídlo, končí míč v zámezí.
     
    4
    Robert Andrich (UNB) si píchl balon až moc dopředu, proti němu vyběhl Szalai a hostující záložník tvrdě prošlápl kotník maďarskému útočníkovi. Dostává za to žlutou kartu a možná za to může být i rád.
     
    4
    Subotič se už uvolňoval do náběhu po levém křídle, přihrávka na něj však byla dost dlouhá a FSV má možnost přejít do útoku.
     
    3
    Giekiewicz dlouhým nákopem přenesl hru až před šestnáctku Mohuče, kde si nabíhal Polter, nedostal se ale přes Martina a Zentner v poklidu sbírá míč do rukavic.
     
    2
    Union po rozehrávce klasicky hraje na vlastní polovině a vyčkává na nějaký otevřený prostor na útok.
     
    2
    Moussa Niakhaté ztratil balon a ve snaze se k němu rychle vrátit fauloval Sebastiana Poltera, který poprvé v letošní sezoně začíná v základní sestavě.
     
    1
    Boëtius zkusil hrát dopředu křižným nákopem vzduchem, obrana Unionu však toto přečetla a odkopla do zámezí.
     
    1
    Výkop měli na starosti domácí, kteří okamžitě hráli dozadu na gólmana a pomalou kombinací se posunují vpřed.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -2
    Dobré odpoledne vám ještě jednou přeji u sledování zápasu 11. kola mezi Mohučí a berlínským Unionem! I přes situaci, ve které se Mohuč nachází, se mohou domácí hráči spolehnout na narvaný kotel za jejich brankou. Hosté vyjeli taktéž ve výborném počtu, během chvíle začínáme!
     
    -47
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Brosinski, St. Juste, Niakhaté, Aaron Martín – Öztunali, E. Fernandes, Baku – Szalai, Boëtius, Quaison.
    Náhradníci: F. Müller – Hack, Pierre-Gabriel, Barreiro, Malong, Latza, Burkardt, Maxim.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Friedrich, Schlotterbeck, Subotić – Trimmel, Andrich, Gentner, Lenz – Ingvartsen, Andersson, Polter.
    Náhradníci: Nicolas – Parensen, Reichel, Ryerson, Kroos, Schmiedebach, Bülter, Ujah.

    Rozhodčí: Osmers – Gorniak, Kempter.
     
    Na vzájemné zápasy těchto soupeřů už dávno padla vrstva prachu. Ještě za dobu působení Mohuče v druhé bundeslize sehrály oba týmy celkem šest vzájemných zápasů, naposledy v sezoně 2003/2004. Na podzim těsně vyhrála Mohuč doma 2:1. Tehdy ještě na střídačce FSV stál v té době neznámý Jürgen Klopp a zápas soudcoval mladíček Felix Brych, který si od serveru Kicker vysloužil za řízení zápasu známku 3. A kam se za 16 let práce oba zmiňovaní dostali...

    Odveta „An der Alten Försterei“ skončila smírným výsledkem 1:1. Zajímavým číslem jsou i návštěvy na obou stadionech v tehdejší době. V roce 2003 totiž Mohuč ještě hrála na stařičkém Bruchwegu, který měl kapacitu 18.700 míst a obvykle byl zaplněn z 80 %. V Berlíně to už ale taková sláva nebyla, na zápasy Unionu chodilo sotva šest tisíc lidí, což je necelá třetina z kapacity stadionu (22.012 míst).
     
    Pokud se podíváme do historie, ve velice podobné pozici, jako bude dnes Mohuč, bylo také hamburské HSV, které v únoru 2017 kasírovalo na Bayernu osmkrát, přičemž ani jednou neskórovalo. Hned následující utkání ale doma proti Herthě vyhrálo 1:0 a zahájilo tím čtyřzápasovou sérii bez porážky.

    Union se naopak může opřít o silné závěry zápasů. Pět z jeho deseti branek totiž padlo v závěrečné čtvrthodině utkání.
     
    1. FSV MOHUČ 05
    15. místo, 9 bodů, skóre 10:27, bilance 3-0-7

    Na Mohuči naopak visí ohromné břemeno tlaku a kritiky, která se na FSV valila po posledním bundesligovém utkání. Za celou 114letou historii totiž klub z hesensko-porýnské hranice neprohrál takovým rozdílem, jako v Lipsku! Útočník Timo Werner přispěl svými dvěma hattricky, které rozložil do gólů a asistencí k totální destrukci Mohuče poměrem 8:0!

    Tento debakl svým způsobem reflektuje situaci, ve které se Mohuč momentálně nachází. Z posledních čtyř utkání se mohla radovat jenom ve dvou případech, ale zato pořádně důležitých. Výhry nad Paderbornem (2:1) a Kolínem (3:1) udržely Mohučské nad pásmem sestupu.

    Ostatní zápasy ale tým okolo trenéra Sandra Schwarze nezvládá a ani tuto sezonu to nevypadá na nějaké výsledkové zlepšení. Když se k tomu připojí šokující konec v německém poháru na hřišti třetiligového Kaiserslauternu, nálada v klubu ani nemůže být nijak skvělá...
     
    1. FC UNION BERLÍN
    14. místo, 10 bodů, skóre 10:15, bilance 3-1-6

    Dá se říci, že Union je možná za celou dobu působení v Bundeslize na maximálním vrcholu blaha. Ve fantastickém berlínském derby přemohl Herthu penaltovým gólem Sebastiana Poltera v 90. minutě a Union se minimálně do jara stal berlínským fotbalovým vládcem. Navíc se tříbodovým importem vytáhl z pozic zaručující sestup.

    Start Sebastiana Poltera je však v sobotním utkání poměrně nereálný. Protřelý stratég Urs Fischer stále spoléhá na hrotového útočníka Sebastiana Anderssona, který je se svými třemi góly nejlepším střelcem Unionu.

    Berlínské derby ale pouze reflektovalo vzestup týmu z východu Berlína. Z posledních tří utkání totiž vyhrál hned dvě, druhá výhra přišla doma proti Freiburgu (2:0). Berlínští už mají za sebou i zápas s věhlasným Bayernem, v Allianz Aréně zcela otevřeně bojovali o velecenný bod, jenže neproměnili v 58. minutě penaltu. Právě ten gól chyběl a nakonec z toho byla prohra 1:2. Tak či tak, do Mohuče přijíždí Berlínští s čistou hlavou a určitě s podporou fanoušků v zádech.
     
    Dobré sobotní odpoledne všem fanouškům Bundesligy! O sobotním šlágru 11. kola netřeba diskutovat, tato výsada patří „německé klasice“ mezi Bayernem a Borussií. Avšak se hrají taktéž dvě důležitá utkání na spodku tabulky. Na jeden z nich, tedy souboj mezi Mohučí a Unionem Berlín se právě zaměříme v tomto textovém přenosu. Z mohučské OPEL Areny začínáme v 15:30, příjemnou zábavu vám přeje Tomáš Kalas!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Tomáš Kalas

    Góly: 81. Onisiwo (Niakhaté), 90+4. Brosinski (Onisiwo) – 30. Brosinski (vla.), 45+3. Andersson (Trimmel), 52. Andersson (Trimmel)

    Karty:   42. St. Juste (MAI) – 4. Andrich (UNB), 49. Parensen (UNB), 69. Polter (UNB), 73. Friedrich (UNB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 9:7. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 16:19.
    1. FSV Mainz 05: Zentner – Brosinski, St. Juste, Niakhaté, Aaron Martín – Öztunali (52. Maxim, 77. Burkardt), E. Fernandes, Baku – Szalai, Boëtius (61. Onisiwo), Quaison.
    Náhradníci: F. Müller – Hack, Pierre-Gabriel, Barreiro, Malong, Latza, Burkardt, Maxim, Onisiwo.

    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Friedrich, Schlotterbeck (33. Parensen), Subotić – Trimmel, Andrich, Gentner, Lenz – Ingvartsen, Andersson (88. Ujah), Polter (76. Kroos).
    Náhradníci: Nicolas – Parensen, Reichel, Ryerson, Kroos, Schmiedebach, Bülter, Ujah.

    Rozhodca: Osmers – Gorniak, Kempter

    Diváci: 28 000