Brest – Paríž 1:2 (kon.) | Lille – Metz 0:0 (kon.) | Monaco – Dijon 1:0 (kon.)
Remeš – Angers 0:0 (kon.) | Štrasburg – Nîmes 4:1 (kon.)
koniec
Stade de Reims
0:0 (0:0)
Angers SCO
cz Sobota 09.11.2019, 20:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Ligue 1 Uber Eats • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    STADE DE REIMS

    Reims se ve vyrovnané francouzské Ligue 1 Conforama nachází na zajímavém sedmém místě. Pravdou ale je, že v případě dnešní prohry by se mohl tým propadnout dokonce až na 15. pozici. V případě výhry by se zase za dobrých okolností mohl vyhoupnout až na druhou. Ligue 1 je zatím opravdu vyrovnaná. Reims ale moc nestřílí, za 12 zápasů vsítili jen devět gólů, což je opravdu málo. Na druhou stranu jsou ale jednoznačně nejlepší v opačné statistice. Za 12 zápasů inkasovali jen šest branek a předčili tak i PSG, které obdrželo branek 7.

    Nebudou hrát:
    - T Dingome (poranění stehna)
    - A. Zeneli (poranění kolena)
    - M. Doumbia (červená karta)
    - X. Chavalerin (žluté karty)

    Možná nenastoupí:
    - B. Dia (poranění kotníku)
    - K. N'Clomande (poranění kolena)

    Forma: P – R – V – V – P

    Poslední zápasy:
    Nice – Reims 2:0
    Reims – Nimes 0:0
    Reims – Montpellier 1:0
     
    ANGERS SCO

    Angers jsou zatím velmi příjemným překvapením této sezóny. Klub ze západní Francie se totiž nachází na 2. místě za úřadujícím šampionem z Paříže. Z dvanácti zápasů si připsali 20 bodů, a to jim na druhou pozici těsně stačí. V případě dnešní prohry se však také mohou propadnout, a to konkrétně až na deváté místo. Muselo by ale tomuto pádu hrát do karet několik výsledků dalších zápasů. Angers mají pozitivní skóre +1 za sedmnáct vstřelených a šestnáct inkasovaných branek.

    Možná nenastoupí:
    - S Bahoken (svalové zranění)
    - P Capelle (natažení břišních svalů)
    - I Cisse (svalové zranění)
    - F. El Melali (poranění kotníku)
    - A. Mancini (zranění hýždě)

    Forma: V – R – P – P – R

    Poslední zápasy:
    Angers – Štrasburk 1:0
    Montpelier – Angers 0:0
    Angers – Brest 0:1
     
    Úvodní sestavy:

    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Disasi, Abdulhamíd, Kamara – Munetsi – Cafaro, Romao (C), Kutesa, Oudin – Donis.
    Náhradníci: Lemaitre – Maresic, Sissoko, Mbemba, Cassama, NKada, Suk Hjun-Čun.

    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré (C), Thomas, Aït-Nouri – Santamaría – Pereira Lage, Fulgini, Mangani, Thioub – Alioui.
    Náhradníci: Petković – Cissé, Pellenard, Bamba, Bobichon, Ninga, Kanga..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu si vzali hráči týmu Stade de Reims, kteří dneska oblékají červeno bílou variantu dresů, zatímco jejich soupeř hraje v černé.
     
    3
    Hráči Reims zatím ještě neztratili míč ze svých kopaček. Nedostali se však do žádné zajímavé pozice, kterou by ohrozili branku soupeře.
     
    5
    Ait Nouri dovedl kolem postranní čáry míč až před vápno, ale pak musel nahrávat na druhou stranu, protože mu nikdo nenabíhal. Přihrávku navíc zkazil.
     
    6
    Manceau si narazil s Pereirou a následně zkusil takovou napůl střelu a napůl centr. Rajkovič ale v pohodě chytil do obou ruk.
     
    7
    Hosté špatně rozehráli před svým vlastním p a toho málem využil sprintující Cafaro, nakonec byl ale u míče rychleji strážce svatyně Butelle.
     
    8
    Butelle dost zdržoval rozehrávku, Nakonec vykopl dopředu na Alioiho, který se snažil protlačit mezi dvěma hráči u pravé postranní čáry, ale byl faulován
     
    9
    Centr hostů zachytil u branky Romao a vyhlavičkoval ho pryč, avšak na rohový kop. Ten se ale Angers také moc nepovedl, opět míč získala obrana.
     
    11
    Zatím vidíme celkem nezáživný fotbal s minimem šancí, ani jednomu z týmů se nedaří pronikat k pokutovému území svého soupeře.
     
    12
    Rychlá kombinace tam nyní dostala Reims, avšak finální přihrávka byla velmi špatná a nakonec tak branka Angers nebyla ohrožena.
     
    13
    Alioui si narazil na hranici šestnáctky se svým spoluhráčem, avšak nevěděl jak dál. Neměl komu přihrát a nedařilo se mu ani najít pozici pro střelu. Nakonec to zkusil z úhlu a získal rohový kop.
     
    14
    Rohový kop v podání Angers byl ale tragický, Míč letěl nad Rajkovičem až za čáru na druhé straně vedle branky. Rozhodně to nebylo nic, co by branku ohrozilo.
     
    16
    Reims dostává po faulu na Oudina k dispozici volný přímý kop, avšak míč stojí hodně daleko od branky a přííjde tak pravděpodobně centr.
     
    17
    Bylo to nakonec něco podobného jako předešlý roh od Angers. Míč byl centrován tak jak jsem předtím naznačil, avšak centr byl dlouhý a vysoký, přeletěl všechny hráče a dopadl daleko za čáru.
     
    18
    Další náběh od hostujících hráčů nakonec nevyšel podle představ. Hosté zakončili, avšak mimo branku. A to hodně mimo. Míč přešel čáru tak 4 pět metrů od tyče.
     
    19
    Nyní nějaká šance i pro domácí, kteří se snažili centrovat z rohu po zemi do středu šestnáctky, kde ovšem černobílí hráči míč sebrali.
     
    20
    Autové vhazování poblíž rohového praporku u domácí branky se bude opakovat. Míč hráč Reims opět poslal zpátky za čáru.
     
    21
    Hosté nesehráli kombinaci vůbec dobře, poslední přihrávka byla hodně dlouhá a spoluhráč by ji nestihl ani za zlatou minci. Následně ale Reims zase ztrácí míč.
     
    22
    Na hřišti sice leží Thioub, ale hra pokračuje a sudí si ho vůbec nevšímá. Domácí mezi tím přešli do útoku a nachází se už před vápnem soupeře.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Angelo Fulgini (Angers SCO). Ten poslal protihráče na zem moc tvrdě a získává první žlutou kartu dnešního zápasu.
     
    24
    Třicet čtyři metrů byl míč při nynějším přímém kopu vzdálen od branky. Přesto ho Cafaro dokázal střelit na branku, ale do náruče Butelleho.
     
    26
    Alioui a dva další spoluhráči stojí u přímého kopu asi ze vzdálenosti dvacíti šesti nebo sedmi metrů. Rozehrávka se ale ještě zdržuje.
     
    27
    Obrovská šance! Alioui kol krásně zatočený míč k pravé tyči branky Rajkoviče, který také musel zasáhnout a míč vyslal na rohový kop.
     
    28
    Rohový kop už ale tak zdařilý nebyl. Míč odebrali hráči domácího celku a Stade de Reims nyní zatím drží míč na své polovině, u branky, kde si přihrávají obránci.
     
    30
    Nepřesná přihrávka poslala do šance hráče Angers, kteří šli dva na dva. Jenže si nerozuměli a vzájemná přihrávka nebyla pochopena. Reims se tak opět s míčem stahuje k brance.
     
    31
    Domácí se snaží proniknout přes polovinu, ale vůbec se jim to nedaří. Míč ale zatím neztratili, tak uvidíme, zda se jim to brzy podaří.
     
    32
    Za půlkou teď výborně napadali další hráči Angers, kteří nakonec míč získali, ale uspěchali zakončení a míč se jen vznesl na brankáře Rajkoviče, který ho pohodově chytá do rukou.
     
    33
    Další dobré odebrání míče mělo za následek další útok hostujícího celku, ti nakonec získali rohový kop, avšak ten jim nějak nepomohl, a ještě je vyhnal na polovinu hřiště.
     
    34
    Nyní si velmi dobrou šanci udělal domácí tým, když Foket běžel kolem postranní čáry až na konec hřiště a odcentroval do středu vápna na spoluhráče, který hlavičkoval přímo do gólmana.
    34. Šance - Reims
     
    35
    Angers chvíli kombinovali před šestnáctkou, pak se ale zpětnou přihrávkou vyhnali až na polovinu. Další akce jim přinesla další rohový kop.
     
    37
    Ait Nouri si vytvořil šanci na levé straně, z ní se dostal do vápna a vypálil, ránu zblokoval jeden z obránců a brankář Rajkovič si běžel rychle pro míč, nakonec na něj raději skočil.
     
    38
    Domácí velmi špatně vhazovali, ale Manganimu nebyl povolen přistup do vápna. Míč byl vykopnut do zámezí a Angers má k zahrání aut.
     
    39
    Hosté vhodili a rychle se dostali do vápna, pak přesunuli hru na druhou stranu a po kontaktu jednoho z domácích míč opět končí až v zámezí.
     
    40
    Rohový kop, který si hosté před malou chvíli získali byl málem využit v podobě gólu. Jeden z hráčů Angers míč tečoval a poslal na zadní tyč, kde se nacházel Santamaria, který ho mohl z voleje poslat do branky, ale nesedl mu na kopačku a on ho poslal úplně mimo.
    40. Šance - Angers
     
    41
    Hosté si ťukají v obraně a vypadá to, že čekají na příhodný moment aby mohli udělat rychlý průnik středem hřiště, jako už tomu bylo několikrát v dnešním zápasu.
     
    42
    Thioub si nezpracoval míč dobře a místo toho, aby ho poslal rychle spoluhráči do sprintu, odkutálel se mu do autu. Takže vhazuje Stade de Reims.
     
    43
    Angers ztratili míč před svou šestnáctkou a velmi zajímavý centr pak na zadní tyč vyslal Kutesa. Jenže míč odskákal za čáru, nikdo z domácích ho nestihl.
     
    44
    Domácí se opět snaží vytvořit tlak před pokutovým územím hostů, ale to se jim nedaří, protože hráči Angers jsou velmi dobře rozestoupeni.
     
    45
    V první polovině se ani moc hra nepřerušovala, sudí tak nastaví jen jednu jedinou minutku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase jsme neviděli nijak zajímavý fotbal, který ani nebyl ničím zajímavý. Oběma týmům fungovala velice dobře obrana, naopak útok docela selhával. Kromě jedné hlavičky, kterou nakonec vytáhl brankář Rajkovič, jsme neviděli ani žádnou vyloženou akci.

    Rozuzlení zápasu nám tedy asi ukáže druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas opět začali aktivněji domácí hráči, Cafaro se nyní vydal na útočný výlet, prošel si tři hráče a na hranici šestnáctky byl poslán k zemi. Rozhodčí nepíská.
     
    48
    Hosté zase na druhé straně hřiště získali rohový kop. Jeho rozehrávka se ale ještě určitě zdrží, jelikož jeden z hostů leží na trávníku a drží se za koleno.
     
    49
    Možná zraněný je hráč číslo 2 – Ait Nouri. Nyní už je sice na nohou, ale vstal jen za pomoci lékařů a za čáru v jejich doprovodu kulhá.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Baptiste Santamaría (Angers SCO). Fauloval kolenem zezadu svého protihráče.
     
    51
    Na hrotového útočníka Angers Aliouiho směřoval dlouhý pas do běhu, který ale Alioui nezachytil a hosté tak přišli o možnost útoku.
     
    52
    Mathias Pereira se nyní při výskoku narazil o loket svého protihráče a nyní se drží na zemi za své záda. Určitě to pekelně bolí, nebyl to zrovna hezký střet.
     
    53
    Kutesa poslal Oudinovi na střed a ten obratem centroval na levé křídlo na Donise. Donis si naběhl s míčem do vápna, ale jeho další centr vyhlavičkovala obrana.
     
    55
    Fanoušci domácího celku se nyní hodně zlobí na Aliouho a také rozhodčího, který odpískal faul. Ten totiž vůbec nenastal a striker Angers nám předvedl divadýlko.
     
    56
    DAlší hezká narážečka a následný únik Stade de Reims, obrana hostů ale opět skvěle zafungovala a nepustila domácí fotbalisty k brance.
     
    57
    Jacques-Alaixys Romao byl na hraně středového kruhu faulován a domácí dostali míč na kopačky. Směřují s ním tedy k brance svého soupeře.
     
    58
    Ait-Nouri, kterému lékaři před asi desíti minutami ošetřovali koleno, nyní opět leží na zemi a drží se za něj. Trenér ho ve hře nechává. Jen aby to nakonec nedopadlo špatně.
     
    59
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Anastasios Donis, přichází Timothée NKada.
     
    60
    Domácí předvádějí v intervalech pokaždé skoro stejný útok a pokaždé jim to vychází, ale nakonec je zastaví obrana.
     
    62
    Cafaro byl nyní sražen k zemi a domácí fanoušci jeho oponenta, který ho fauloval počastovali pořádným pískotem. Angers budou nyní čelit přímému kopu.
     
    63
    Přímý kop ale nakonec nebyl žádným ohrožením pro Butellovu svatyni. Míč opět skvěle vyhlavičkovala obrana černobílých, který dnes funguje opravdu na jedničku.
     
    64
    Zatím nám fotbal v druhé půli přináší ještě méně zábavy a atraktivnosti, než v té první. Ohrožení branky jsme ještě neviděli. Nepadla ani žádná střela na branku.
     
    65
    Nyní faulovali domácí a nohy byly podraženy Pereirovi. Sudí ale ponechal výhodu, protože hosté byli ve střelecké pozici. Nakonec vytěžili rohový kop.
     
    66
    Přímý kop ale hráči Angers moc nevyužili. Míš se sice dostal na kopačky spoluhráčů, avšak opět ani nepřišla žádná střela.
     
    67
    Následně domácí opět faulují, tentokrát byl obětí Ait Nouri. Hosté dostávají jako odškodnění přímý kop z úhlu, takže se pravděpodobně bude jednat o centr.
     
    68
    V blízkosti penaltového puntíku si na míč naskočil hrotový útočník Alioui, a hlavičkoval dost dobře, akorát, že se míč vznesl nad branku domácího celku.
     
    69
    Pereira opět faulován, nejdříve dostal od Cafara zásah do intimních partií, ale ještě to ustál. Poté byl podražen Munetsim. To už rozhodčí odpískal.
     
    71
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Angelo Fulgini (Angers SCO). Komplikace pro Angers! Tým bude hrát ještě 20 minut v deseti!
     
    72
    Dalekonosnou ránu, která se v pokutovém území ještě odrazila od země, nakonec sebral brankář Butelle. Rozehrává hluboko do pole.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Rémi Oudin (Stade de Reims). Svého protihráče zajel nepříjemným skluzem a vidí jasnou kartu.
     
    74
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Marshall Munetsi, přichází Suk Hjun-Čun. Nevýrazný hráč, který ještě navíc už má na kontě žlutou kartou je zralý na střídání.
     
    75
    V středním kruhu probíhaly souboje o míč, kde ho oba týmy několikrát ztratily, ale také získaly. U krajnice hřiště se už delší dobu rozcvičují hráči Angers.
     
    76
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Sada Thioub, přichází Rodrigue Casimir Ninga.
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Rachid Alioui, přichází Wilfried Kanga.
     
    77
    Stade de Reims váhá a neví jak se dostat přes půlku. Zatím tak jin přihrává a přihrává na své polovině hřiště a vyčkává.
     
    78
    Thomas vs Suk Hjun-Čun. Tito dva byli v souboji ve vápně Angers. Suk se potácel k zemi, ale na vině nebyl hostující hráč, přestože fanoušci bučeli a pískali.
     
    79
    Kutesa centroval míč do vápna, avšak hostující obrana opět byla převelice přesná a precizní, míč okamžitě vyhlavičkovala.
     
    80
    Další pokus domácích hráčů byl jen sražen mimo hřiště. Reims vhazovali, následně se dostali do velké šance, z kraje hřiště poslali do středu vápna. Ale žádný z hráčů míč nedokázal dorazit do odkryté branky.
    80. Šance- Reims
     
    82
    Cafaro posílá centr do vápna, opět na velmi dobře přichystanou obranu černobílého týmu – Angers.
     
    83
    Reims ale v posledních minutách zesilují tlak na o Fulginiho oslabené Angers. Druhý tým tabulky se vůbec nedostává za polovinu.
     
    84
    Nyní se to už povedlo Pereirovi a dokonce sprintoval až na pravé křídlo, kde poslal dobrý centr po zemi do vápna, ale jeho spoluhráč dostal míč jen na rohový kop.
     
    86
    Angers dostali míč za polovinu hřiště výkopem brankáře Butelleho, ale následně pak sudí odpískal ofsajd při další přihrávce, a tak opět o mičudu přicházejí.
     
    87
    Mathieu Cafaro trefil velmi divně míč. Přitom byl v dobrém postavení na kraji pokutového území. Míč ale plachtí vysoko na horní tyčku.
     
    88
    Domácí vytěžili z další příležitosti rohový kop, po kterém Cafaro dlouho připravoval střelu a napálil jí tak poté jen do prvního hráče, který stihl přiběhnout.
     
    89
    Na druhou stranu proti dvěma hráčům sprintoval Wilfred Kanga Aka, který ale už ve vápně soupeřova týmu neoklamal jednoho z obránců. Ten mu ukradl míč a Kanga ho fauloval.
     
    90
    Butelle po vysokém centru chytil míč do rukou, Suk Hjun-Čun pak do něj neúmyslně vrazil. Butelle se na něj otočil a výrazně mu dal najevo, co si o něm myslí.
     
    90+1
    Arbitr se rozhodl, že se celkově promrhaly dvě minutky a tak tyto dvě minutky ještě k zápasu přidává.
     
    90+2
    Thomas byl faulován a při pádu se praštil do hlavy o zem. Jako tvrďák ale nedělal žádné scény a rychle vstal. Hraje se poslední minuta zápasu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Nakonec jsme tedy viděli ještě horší poločas, než byl ten první. Ani jeden z týmů absolutně nic nepředvedl. Většinu času oba týmy trávily na svých polovinách. Nejvýraznějším momentem byla asi druhý žlutá karta Fulginiho, který tak v sedmdesáté první minutě musel ze hřiště. Angers se pak ještě více zatáhlo a Reims trošičku začalo podnikat výpady do útoku. Druhý poločas ale stejně skončil bez jediné střely na branku. Týmy si po otřesném fotbale dělí body po bezbrankové remíze 0:0.

    Aktuální tabulka:
    1. PSG – 30b.
    2. Angers – 21b.
    3. Lille – 19b.
    4. Boreaux – 19b.
    5. Reims – 19b.
    6. Nantes – 19b.


    Já děkuji, že jste přenos sledovali a těším se zase na příště. S přáním hezké noci se s vámi loučí Jiří Polášek.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:11. (21:59:32)

    Jiří Polášek

    Góly:

    Karty:   72. Oudin (REI) – 23. Fulgini (AGR), 50. Santamaría (AGR)   71. Fulgini (AGR)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:11.
    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Disasi, Abdulhamíd, Kamara – Munetsi (74. Suk Hjun-Čun) – Cafaro, Romao (C), Kutesa, Oudin – Donis (59. NKada).
    Náhradníci: Lemaitre – Maresic, Sissoko, Mbemba, Cassama, NKada, Suk Hjun-Čun.

    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré (C), Thomas, Aït-Nouri – Santamaría – Pereira Lage, Fulgini, Mangani, Thioub (76. Ninga) – Alioui (76. Kanga).
    Náhradníci: Petković – Cissé, Pellenard, Bamba, Bobichon, Ninga, Kanga.