Brescia – Turín 0:4 (kon.) | Inter – Hellas Verona 2:1 (kon.) | Neapol – CFC Janov 0:0 (kon.)
koniec
Inter Miláno
2:1 (0:1)
Hellas Verona
cz Sobota 09.11.2019, 18:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu zápasy prvního kola, my budeme společně sledovat souboj Inter Milán a Hellas Verona FC.
     
    Inter Milán

    Fotbalisté Interu se po jedenácti kolech nacházejí na průběžné druhé pozici, přičemž na vedoucí Juventus ztrácejí pouze jeden jediný bod. Interu se v posledních zápasech celkem daří, naposledy se mu povedlo uspět proti Brescii, v minulém kole totožným výsledkem 2:1 zdolal také Bolognu. Domácí celek tohoto zápasu letos prohrál v jediném duelu, a sice v souboji proti Juventusu, který na hřišti soupeře uspěl výsledkem 2:1. Milánskému celku se v poslední době přestalo na domácím stadionu dařit, nejprve přišla na řadu již zmiňovaná prohra proti Juventusu, následovala celkem zbytečná remíza proti Parmě (2:2).
     
    Hellas Verona FC

    Na opačné straně stojí sympaticky hrající Verona, které pro změnu patří průběžná devátá pozice, což značí horní polovinu tabulky. Hellas má na svém kontě přesně patnáct bodů, nicméně manko mezi osmým a třináctým celkem je pouze čtyřbodové. Veroně se v posledních týdnech výsledkově daří, z čehož pramenily dvě výhry v řadě. Nejprve si Hellas poradil velice těsně 1:0 proti Parmě, poté se podařilo porazit také Brescii, a sice výsledkem 2:1. Verona má za sebou pět venkovních zápasů, během kterých nasbírala sedm bodů za dvě výhry, jednu remízu a dvě porážky.
     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Lazaro, Barella, Brozović, Vecino, Biraghi – R. Lukaku, Lautaro Martínez.
    Náhradníci: Berni, D. Padelli – Valero, Candreva, D'Ambrosio, Dimarco, S. Esposito, Godín, Sensi, Ranocchia.

    Hellas Verona FC: Silvestri – Rrahmani, Empereur, Günter – Faraoni (C), S. Amrabat, Pessina, Lazović – Zaccagni, Verre – Salcedo Mora.
    Náhradníci: A. Berardi, B. Radunović – Adjapong, Bocchetti, Danzi, Dawidowicz, Wesley, Lucas Felippe, Pazzini, Henderson, Stępiński, Tutino..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu operoval ve středu hrací plochy hostující Amrabat, který zkoušel roztáhnout hru na levou stranu, kde si o nahrávku řekl Lazović.
     
    4
    O centrovanou nabídku se před malým momentem pokusil Faraoni, který v pokutovém území našel pouze Bastoniho, jenž si poté vymodlil nedovolený zákrok.
     
    5
    I na opačné straně jsme sledovali velice pohledný centr, který si našel hostující Günter. Ten se nechal předskočit Lazarem, jenž vybojoval standardní situaci.
     
    6
    Nakonec to na sebe vzal Biraghi, který to celkem překvapivě zkoušel přímo na branku. Silvestri si s jeho pokusem dokázal poradit, míč vyrazil na rohový kop.
     
    7
    Hostující brankář odkopával od své branky, přičemž si na opačné straně chtěl vybrat Salceda, jenž neuspěl. Nejvýše do vzduchu se totiž dostal de Vrij.
     
    8
    Ve středu hrací plochy ustál atak od protihráče záložník Amrabat, který raději vyprodukoval zpětnou nahrávku na Empereura, jenž roztáhl hru k postranní lajně.
     
    9
    Do první šance tohoto zápasu se dostával Martínez, který pravačkou nevyzrál na brankáře. I tak pomezní sudí nakonec signalizoval ofsajdové postavení.
     
    10
    Lazaro mohl vhazovat od pravé autové lajny, přičemž si ke spolupráci vybral obranného kolegu de Vrije. Ten polovysokým pasem ještě hledal volného Barellu.
     
    11
    Salcedovi se povedlo protlačit míč do pokutového území, kde si na něj seběhl Verre. Zakončení druhého jmenovaného putovalo vedle, brankář Handanovič nezasahoval.
     
    12
    Inter si přichystal úvodní rohový kop tohoto zápasu. K rozehrávce se nakonec postavil Brozović, jehož centr našel na zadní tyči Martíneze, který mířil nad.
     
    13
    Silvestri si připsal velice snadnou práci, padající míč se mu povedlo schovat do svých rukavic. Hostující brankář posléze rozehrál výhozem na Empereura.
     
    14
    Až příliš nepřesnou nahrávku vyprodukoval hostující Pessina, kterému se u levé autové lajny nepovedlo najít Lazoviće. Vhazovat tak bude moci milánský celek.
     
    15
    Lukaku se málem protlačil až do zakončení, jenomže nahrávka nakonec byla o něco delší. Míč skončil v zámezí, což přinese další rozehrávku od branky Verony.
     
    16
    Hellas si nakonec rovněž vybojoval zisk rohového kopu. Ten putoval k hranici malého vápna, kde se nejvýše do vzduchu dostal Lukaku, jenž balón odhlavičkoval.
     
    17
    Lazaro poslal balón zpět na hrací plochu, kde se ho ujal kolega Vecino. Interu se nepodařilo dostat daleko od své branky, přihrávku totiž zachytil Zaccagni.
     
    18
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi hostující Verre, který dostal pořádně naloženo od napadajícího protihráče. Na vážnější zranění to určitě nevypadá.
     
    18
    Je tu pokutový kop pro Veronu!
    18. Penaltový zákrok.
     
    19
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Na první přesný zásah jsme nečekali ani dvacet minut! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil VALERIO VERRE, který zvolil zakončení k pravé straně, zatímco se Handanović pohnul opačným směrem.
    19. Valerio VERRE - 0:1
     
    24
    Škriniar celkem pohodlným způsobem vyvezl balón ke středovému kruhu, odkud se snažil nahrát naběhnuvšímu Martínezovi, který byl zastaven nedovoleně.
     
    25
    Ve vlastním pokutovém území se povedlo včas zasáhnout Rrahmanimu, který nekompromisním způsobem odklidil míč do bezpečí, kde si ho našel Brozović.
     
    26
    Biraghi měl na levém křídle hodně prostoru k centru, což mohlo být rozhodující. Jeho nabídka totiž dorazila na kopačku Lukakua, který protáhl Silvestriho.
     
    27
    Lukaku se dostal ke svému dalšímu zakončení, které pro změnu prosvištělo kousek vedle vzdálenější tyče. Obrana Hellasu si nyní nepočínala zrovna zodpovědně.
     
    28
    Inter se začíná rozehrávat. K dalšímu střeleckému pokusu se tentokráte dostal Brozović, jehož technické zakončení lehce olízlo horní konstrukci branky.
     
    29
    Salcedo se pokoušel proniknout mezi domácí obránce, jenomže hrací předmět mu uskočil daleko od nohy. Toho okamžitě využil pozorný de Vrij, který zasáhl.
     
    30
    Silvestri se musel vydat ven z branky, kde se mu do rukavic povedlo schovat odražený hrací předmět. Hostující brankář posléze odkopával mimo dosah Salceda.
     
    31
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl hostující Zaccagni, který to udělal hodně zkušeně. Velice pozdě ho dohrál Brozović, který zapříčinil standardku.
     
    32
    Jenomže volný kop nám nepřinesl nic nebezpečného, naopak se balón snesl daleko vedle domácí branky. Handanović tak mohl rozehrát po zemi na Škriniara.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Marcelo Brozović (Inter Milán).
     
    33
    Další centr měl tentokráte směřovat na Biraghiho, který byl v souboji příliš pozdě. Proto se včas povedlo zakročit Günterovi, který odklidil padající předmět.
     
    34
    Máme za sebou něco málo přes třicet minut hry, zatím jsme se dočkali jediné branky. Do překvapivého vedení se dostala Verona, která proměnila penaltu.
     
    35
    Milánský celek celkem dlouho kombinoval na polovině soupeře, což dlouho nevedlo k ničemu nebezpečnému. Škriniar si navíc na pravém křídle vybral Lazara.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Mattia Zaccagni (Hellas Verona FC).
     
    36
    Svůj náběh za obranu si nedokázal načasovat Lukaku, který se tak zjevil v jednoznačném ofsajdu, jenž posléze správně ukázal také opakovaný záběr.
     
    40
    Barella se mrštným způsobem pokoušel zbavit protihráče, který ho zastavil nedovoleným zákrokem. Inter Milán bude zahrávat další slibnou standardní situaci.
     
    41
    Nakonec to na sebe vzal Biraghi, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Jeho obstřel nebyla špatný, avšak i přesto doputoval do rukavic Silvestriho.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Další žlutá karta, tentokráte jí za ostrý zákrok vyfasoval domácí Martínez.
     
    44
    Verona mohla rozehrát volný kop hluboko ze své obranné poloviny. Ještě předtím měl zdravotní problémy Zaccagni, který si nakonec vyžádal lékařské ošetření.
     
    44
    Domácí se radovali z branky, celou situaci ještě posoudí video!
     
    45
    Tak nakonec video do hry nezasáhne, sudí celou situaci zřejmě viděl nejlépe.
    45. Míč nepřešel celým objemem brankovou čáru.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku, o kterou se celkem překvapivě postaral Hellas, jenž proměnil pokutový kop. Právě inkasovaná branka Inter pořádně zvedla, domácí si vypracovali celou řadu vyložených šancí, jenomže k vyrovnávací brance to alespoň prozatím nevedlo. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to drzým průnikem zkoušel vzít na sebe hostující Lazović, který se ale nedostal přes prvního protihráče. Následovat bude rohový kop.
     
    49
    Jenomže ještě před dopadem míče bylo pískáno, nedovoleným zákrokem si pomohl jeden z útočících hráčů. O volný kop se tak postará sám brankář Handanović.
     
    50
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Mattia Zaccagni, přichází Gennaro Tutino.
     
    51
    Verona rozjela kombinaci na vlastní polovinu, kterou dokázal včas narušit Brozović. Tomu se ještě povedlo předat Barellovi, jenž se neodvážil k zakončení.
     
    52
    I v úvodu druhého poločasu sledujeme celkem dost faulů. Před malým momentem to trochu ujelo napadajícímu Vecinovi, který tak trochu zbytečně fauloval protihráče.
     
    53
    Inter se po delší době dostal k pokutovému území, kde Lazaro centroval mimo dosah všech svých spoluhráčů. Posléze se k volnému míči dostal Biraghi.
     
    54
    Verona si přichystala rychlou protiakci, která měla jepičí život. Lazović sice udržel míč na vymezeném prostoru, poté svým centrem našel pouze Handanoviče.
     
    55
    Dnes velmi aktivně hrající Lukaku to zkoušel dalším tvrdým zakončením, které přinutilo brankáře k zákroku. Následný rohový kop včas odklidil do bezpečí Amrabat.
     
    56
    Lukaku se pokoušel prodrat do pokutového území, kde se před míč dostal jeden z protihráčů, který si posléze vymodlil zisk volného kopu od vlastního vápna.
     
    57
    Na vlastní polovině se povedlo včas zakročit Biraghimu, který posléze roztáhl hru na pravou stranu. Verona se začíná dostávat pod velice drtivý nápor soupeře.
     
    58
    Lazaro i tentokráte operoval na své oblíbené pravé straně, kde mu pokus o centr včas zablokoval dobře postavený Lazović. Inter tak bude moci vhazovat.
     
    59
    Martínez si tak dlouho hledal prostor k zakončení, až ho nakonec čistě obral jeden z protihráčů. Hosté se navíc vydali k protiútoku, který netrval vůbec dlouho.
     
    60
    Zničehonic měl celkem dost prostoru kolem sebe hostující Salcedo, který se ihned pokoušel zakončit směr branka. Nakonec se mu do střely postavil de Vrij.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Verona i nadále velice překvapivě vede o jeden přesný zásah. Úvod druhého poločasu patří milánskému celku.
     
    62
    Do útočné snahy se připojil také Lazaro, který si seběhl do malého vápna, odkud hlavičkoval výrazně vedle branky soupeře. Inter si tak vyzkouší další roh.
     
    63
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Cristiano Biraghi, přichází Antonio Candreva.
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Sufján Amrabat, přichází Liam Henderson.
     
    64
    Na ten si ve vzdušném prostoru dokázal naskočit Škrinir, který ani tentokráte nedokázal trefit prostor hostující branky. Silvestri tak nemusel zasahovat.
     
    65
    Verona se dostala z velice obtížných okamžiků, nicméně stále vede nejtěsnějším možným způsoben. Před malým momentem ale zbytečně fauloval Faraoni.
     
    65
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Tak konečně se domácí celek dočkal vyrovnávací branky! Interu se povedlo šikovným způsobem roztáhnout hru na zcela osamoceného Lazara, který měl na centr dostatek prostoru. Jeho vzdušná nabídka doputovala přesně na hlavu MATÍASE VECINA, který prudkou hlavičkou zamířil mimo dosah Silvestriho.
    65. Matías VECINO - 1:1
     
    70
    Domácí hráči se opět bleskovým způsobem dostali na útočnou polovinu, kde Vecinovi uskočil míč daleko od kopačky. I tak se k němu velice brzo dostal Barella.
     
    71
    Lazaro se opět zjevil na pravém křídle, kde se pokoušel o centr pravou nohou. Nejednalo se o nic světoborného, nicméně Verona je i nadále pod velkým tlakem.
     
    72
    Lukaku kouzlil s míčem uvnitř pokutového území, kde nakonec nenašel žádného ze svých spoluhráčů. Následná Candrevova rána skončila na noze brankáře.
     
    73
    Faraoni se u pravé autové lajny zbavil napadajícího protihráče, načež se jeho celek dostal k šestnáctce. Kolmice pro Hendersona skončila pouze v zámezí.
     
    74
    Za pokutovým územím si hledal prostor k zakončení Barella, který levou nohou trefil pouze dobře stojícího protihráče. Inter opět začíná kontrolovat balón.
     
    75
    Silvestri podržel svůj celek, neboť senzačním zákrokem dokázal vychytat Martíneze, který velice tvrdě mířil do levé části branky. Inter si vyzkouší další roh.
     
    76
    Po něm měl vedoucí branku na kopačce Lukaku, jenomže úmysl v podání Bastoniho ho hodně překvapil. Verona mele z posledního, do konce zbývá hodně času.
     
    77
    Tentokráte to na sebe vzal Candreva, který zkoušel štěstí pravou nohou. Výsledkem byla velice nebezpečná rána, na kterou si Silvestri nakonec nemusel sáhnout.
     
    78
    Faraonimu se povedlo dostat míč k hranici středového kruhu, jenomže tam jeden z jeho spoluhráčů sáhl k faulu. Inter se ihned rozhodl rozehrát po zemi.
     
    79
    Po jednom ze soubojů skončila na zemi hned dvojice protihráčů, která se srazila ve vzduchu. Na hrací plochu tak přispěchali lékaři obou mužstev.
     
    80
    Proběhlo krátké ošetření, nicméně oba hráči by měli pokračovat ve hře. Vecino je na tom o něco lépe, v tuto chvíli budeme sledovat chvilkovou bitvu v deseti.
     
    81
    Silvestri se naprosto nepochopitelně vydal ven z branky, nicméně Lukaku ho nedokázal hlavičkou překonat. Míč skončil v rukavicích brankáře.
     
    81
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Lautaro Martínez, přichází Sebastiano Esposito.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Inter i nadále usiluje nad vedoucí brankou. Verona zvolila hodně zataženou taktiku, vyplatí se jí to?
     
    83
    Salcedovi se nepovedlo načasovat nahrávku na naběhnuvšího kolegu Lazoviće, který se k míči nedostal. Inter okamžitě otočil hru na opačnou polovinu.
     
    83
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    San Siro je ve varu, domácí vykřesali kýženou vedoucí branku! Fantastickým způsobem to udělal NICOLO BARELLA, který si za pokutovým územím navedl míč na pravou nohu, což vedlo k naprosto dokonalému obstřelu, jenž zapadl ke vzdálenější konstrukci. Verona to bude mít nesmírně složité!
    83. Nicoló BARELLA - 2:1
     
    83
    Žlutou kartu dostává Nicoló Barella (Inter Milán).
     
    84
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Eddy Anthony Salcedo Mora, přichází Mariusz Stępiński.
     
    85
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Valentino Lazaro, přichází Danilo D'Ambrosio.
     
    87
    Do kombinace se zapojil také brankář Silvestri, který se poté postaral o dalekonosný nákop na opačnou stranu, kde ve vzdušném prostoru kraloval Škriniar.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí fanoušci jsou najednou hodně slyšet. Ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    89
    Nešťastný moment pro domácí celek. Na hrací ploše totiž skončil na zemi Vecino, který zřejmě nebude moci pokračovat. Inter ale střídat už nemůže.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+1
    Nedovoleným způsobem si počínal domácí Lukaku, který fauloval protihráče. Rozehrávky volného kopu se ujme sám brankář Silvestri, který bude vykopávat.
     
    90+3
    Ojedinělá šance Hellasu. Ke zpětné nahrávce si totiž dokázal seběhnout Stepinski, který okamžitým zakončením výrazně minul branku soupeře.
     
    90+4
    Nevypadá to, že bychom se měli dočkat nějaké další branky. Inter se snaží držet míč na útočné polovině, což se mu zatím celkem daří.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 13:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:11.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Interu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Domácí se ve druhém dějství dostali k obrovskému náporu, který nakonec přinesl dva zásahy. Ten druhý padl zhruba deset minut před koncem utkání, o rozhodující branku se postaral Barella. Verona ve druhém dějství nezvolila vůbec dobrou taktiku, trpělivá obrana hned dvakrát polevila, Hellas tak nebere ani jeden bod. (19:53:12)

    David Suchý

    Góly: 65. Vecino (Lazaro), 83. Barella (de Vrij) – 19. Verre (pen.)

    Karty:   32. Brozović (INM), 42. Lautaro Martínez (INM), 83. Barella (INM) – 35. Zaccagni (VRN)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 13:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:11.
    Inter Miláno: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Lazaro (85. D'Ambrosio), Barella, Brozović, Vecino, Biraghi (63. Candreva) – R. Lukaku, Lautaro Martínez (81. S. Esposito).
    Náhradníci: Berni, D. Padelli – Valero, Candreva, D'Ambrosio, Dimarco, S. Esposito, Godín, Sensi, Ranocchia.

    Hellas Verona: Silvestri – Rrahmani, Empereur, Günter – Faraoni (C), S. Amrabat (63. Henderson), Pessina, Lazović – Zaccagni (50. Tutino), Verre – Salcedo Mora (84. Stępiński).
    Náhradníci: A. Berardi, B. Radunović – Adjapong, Bocchetti, Danzi, Dawidowicz, Wesley, Lucas Felippe, Pazzini, Henderson, Stępiński, Tutino.