Česko – Fínsko 1:2 (kon.)
koniec
Česko
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Fínsko
cz Sobota 09.11.2019, 16:00 • Zimní stadion Děčín • Reprezentácia U19
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Vyloučení v týmu Česko (František Klejna – 2 min., faul kolenem).
     
    59:02
    Roman Málek opustil branku!
     
    55:43
    Od modré nahodil kotouč na branku Jakub Žůrek. Finský gólman srazil kotouč lapačkou, avšak neměl puk zcela pod kontrolou. Tak se jej Češi pokusili dotlačit z těsné blízkosti do branky, avšak to již Randelin dokázal pokrýt.
     
    53:25
    Vyloučení v týmu Finsko (Santeri Airola – 2 min., držení).
     
    50:01
    Vyloučení v týmu Finsko (Elias Vilén – 2 min., držení).
     
    48:09
    Filip Přikryl připravil krásnou šanci pro Petra Fridricha! Druhý zmiňovaný dorážel kotouč k levé tyči, nakonec se však puk prosmýkl kolem vnější brankové sítě. To ale nemění nic na zvýšeném českém tlaku v posledních chvílích.
     
    43:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tu první gól českého týmu! Rychlou kombinaci mezi útočníky čtvrté formace nakonec proměnil v přímou gólovou trefu z mezikruží THEODOR PIŠTĚK. Asistence: Petr Poppel a Adam Křemen.
     
    40:01
    Vyloučení v týmu Česko (Adam Rutar – 2 min., faul kolenem).
     
    33:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové navíc z následného brejku využívají přesilovku a navyšují své vedení! Rychlou souhru doklepl do branky HENRI NIKKANEN. Asistence: Rasmus Lahnaviik.
     
    33:46
    Tohle musí Robina Všetečku mrzet! Nikým nehlídán se řítil na branku, avšak celou situaci prováhal a vystřelil až příliš pozdě, čímž Randelin puk lapil.
     
    32:40
    Vyloučení v týmu Česko (Milan Antoš – 2 min., napadení).
     
    32:27
    David Vitouch posunul skákavý kotouč na dorážku k Petru Poppelovi. Po puku ale rychle vyskočil Eetu Randelin, který tak dokázal zabránit celkem jasné gólové situaci v podobě doklepnutí puku do prázdné branky.
     
    31:00
    Už už viděli jistě hráči kotouč v síti po střele Petra Fridricha! Eetu Randelin sice zprvu odrazil kotouč svými betony, avšak ne tak daleko, aby ho měl pod kontrolou. Ani sudí chvíli nevěděli, kde puk je, nakonec však rozpažili.
     
    29:42
    Vyloučení v týmu Finsko (Aarne Intonen – 2 min., držení).
     
    26:32
    Vyloučení v týmu Česko (Theodor Pištěk – 2 min., vysoká hůl).
     
    22:19
    Vyloučení v týmu Finsko (Matias Mäntykivi – 2 min., nesportovní chování).
     
    19:04
    Vyloučení v týmu Finsko (Elias Laitamäki – 2 min., hákování).
     
    18:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další nájezd Finsku vyšel a máme tu první gól dnešního utkání! Z pravé strany nastřelil kotouč na branku Antti Tuomisto a jeho střelu těsně před brankovištěm tečoval za Málkova záda MIKKO PETMAN. Asistence: Antti Tuomisto a Mico Luoto.
     
    17:17
    A další nadějná česká akce! Po výjezdu podél pravého mantinelu poslal z rohu Adam Rutar kotouč na Filipa Přikryla, který stál těsně před brankou. Tam ale nezvládl přesně doklepnout kotouč do branky.
     
    15:12
    Krásná akce Adama Klapky! Český forvard vypíchl na modré kotouč finskému bekovi a přes střední pásmo si zcela sám najížděl až na Randelina. Těsně před vystřelením ho ale sevřela dvojice obránců finského týmu, přes které nedokázal kotouč přesně nasměrovat za Randelina a gólman Finska kotouč bez obtíží lapil.
     
    14:12
    Jakoby přesilovka byla na české straně! Z těsné blízkosti levé hranice brankoviště se ke střele dostal Matyáš Hamrlík. Eetu Randelin ale včas zamkl svou branku a nepustil gól za svá záda.
     
    13:24
    Vyloučení v týmu Česko (Adam Rutar – 2 min., hákování).
     
    10:43
    Po vhazování se musel Roman Málek protáhnout! Střelu z pravé strany na něj vyslal Mikko Petman. Český gólman ale dokázal proti puku včas vytáhnout svou lapačku.
     
    01:06
    První vážnější šanci ale měli čeští hokejisté. Konkrétně Filip Přikryl, který se prosmýkl do mezikruží a rychle dojížděl směrem k brance. Ležícího Eetu Randelina ale nepřekonal.

    Vít Trubička

    Góly a asistencie: 44. Pištěk (Poppel, Křemen) – 19. Petman (Tuomisto, Luoto), 34. Nikkanen (Lahnaviik)


    Česko: Málek (Dvořák) – Žůrek, Klejna (C), Suhrada, Michálek, Rutar, Kowalczyk, Hamrlík, Antoš – Čermák, Vitouch, Všetečka, Jelínek (A), Přikryl, Fridrich, Rychlovský, Najman (A), Klapka, Pištěk, Křemen, Poppel.
    Fínsko: Randelin (Taponen) – Kemppainen, Airola, Luoto, Tuomisto (A), Laitamäki, Matinmikko, Koskenkorva, Kuusela – Pytthiä, Pärssinen (A), Mäntykivi, Petman (C), Nikkanen, Intonen, Lahnaviik, Hakanen, Miettinen, Puhakka, Vilén, Valkeejärvi.

    Rozhodca: Micka, Pražák – Ganger, Klouček