Montreal – LA Kings 3:2 (kon.) | Ottawa – Carolina 4:1 (kon.) | Washington – Vegas 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Chicago 3:2 (2:1 po s.n.) | Toronto – Philadelphia 2:3 (1:2 po s.n.) | Arizona – Minnesota 3:4 (kon.)
Colorado – Columbus 4:2 (kon.) | Calgary – St. Louis 2:3 (po pr.) | San Jose – Nashville 2:1 (1:0 po s.n.)
NY Rangers – Florida 5:6 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Dallas 3:2 (po pr.) | Vancouver – NJ Devils 1:2 (kon.)
Detroit – Vegas 3:2 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Carolina Hurricanes
cz Nedeľa 10.11.2019, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Senators ještě zkusili jeden útok a Duclairova střela z pravého kruhu nakonec orazítkovala tyč za zády Reimera.
     
    58:26
    Joel Edmundson (CAR) je ještě vyloučen na dvě minuty za krosček a Ottawa si ještě zkusí přesilovou hru.
    55:53 Brady TKACHUK - 4:1
     
    55:53
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je nejspíš hotovo. Duclair zavezl puk do útočného pásma, kde dlouho čekal s rozehrávkou, aby následně nahrál naslepo mezi kruhy BRADYMU TKACHUKOVI, jehož zakončení Reimer vyrazil, jenže kotouč si poté nešťastně srazil do vlastní brány Hamilton. Asistence: Anthony Duclair, Ron Hainsey.
     
    49:37
    Tak nyní mohlo být málem rozhodnuto, když Ennis vyslal do úniku Beudina, který jel sám na Reimera, kterého i se svou střelou překonal, ale kotouč orazítkoval tyč hostující klece!
     
    39:45
    Ottawa si zahraje přesilovou hru, když je na dvě minuty za podrážení vyloučen Foegele (CAR).
    30:58 Andrej SVEČNIKOV - 3:1
     
    30:58
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurricanes konečně využívají přesilovou hru! Hamilton poslal puk na levou stranu, kde si kotouč přebral ANDREJ SVEČNIKOV, jehož rychlá střela zápěstím skončila v domácí bráně. Asistence: Dougie Hamilton, Teuvo Teräväinen.
     
    30:15
    Senators jdou znova na trestnou lavici, když je na dvě minuty za vysokou hůl vyloučen Chris Tierney (OTT)
     
    23:57
    Carolina si zahraje další přesilovou hru, protože je na dvě minuty za podražení vyloučen Brännström (OTT).
    16:54 Jean-Gabriel PAGEAU - 2:0
     
    16:54
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Wow, tak to je parádní sekce Senators, kteří se prosazují hned po dalším vhazování, když JEAN GABRIEL PAGEAU využil zaváhání Hamiltona a jel sám na Reimera, kterého překonal pohotovou střelou. Bez asistence.
    16:47 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 1:0
     
    16:47
    Ottawa právě vstřelila branku!
    White zavezl puk do útočného pásma, kde ho následně nechal za sebou Ennisovi, jehož následnou střelu přes obránce ještě lehce tečoval VLADISLAV NAMĚSTNIKOV a kotouč následně skončil za Reimerem. Asistence: Tyler Ennis, Colin White.
     
    14:30
    Po zblokované střele Gardinera se puk dostal mezi kruhy, kde ho Wallmark přiťukl Nečasovi, jenž však z parádní pozice trefil přesně lapačku Nilssona.
     
    11:43
    Warren Foegele (CAR) musel zatáhnout za záchranou brzdu, když sekl pronikajícího Whita,jenž tomu i trochu přidal, ale to nemění na tom, že útočník Caroliny dostane dvě minuty.
     
    10:37
    Chabotovo vyhození z obranného pásma propadlo až na ujíždějícího Duclaira, který následně přenechal puk za sebou Tkachukovi, který mu jej vrátil před prázdnou bránu, ale Duclair kotouč nedokázal zvednout a jen trefil ležícího Reimera!
    Filip CHLAPÍK - 1:0
     
    09:34
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Beudin přihrál kotouč do středového kruhu najetému Davidssonovi, který s ním vjel do pásma a následně i vystřelil a jeho pokus Reimer pouze vyrazil před sebe, kde se k němu dostal první FILIP CHLAPÍK, jehož dorážka už skončila za zády hostujícího brankáře. Asistence: Jonathan Davidsson a Jean-Christophe Beaudin.
     
    04:20
    Před domácí střídačkou se do sebe pustili Vladislav Naměstnikov (OTT) a Ryan Dzingel (CAR), když nakonec Dzingel vytřel s Naměstnikovem ledovou plochu. Oba tedy za své počínání dostávají pět minut.
     
    03:46
    Tak to byla obrovská šance hostů! Svečnikov obdržel přihrávku na levou stranu, kde byl zcela sám, ale jeho střelu skvěle zastavil domácí brankář.
     
    03:33
    Dylan DeMelo (OTT) podrazil v rohu kluziště Niederreitera, a tak za svůj počin dostává dvě minuty.
     
    01:03
    Nicméně byl před svým zakončením seknut Thomasem Chabotem (OTT), jenž tak dostává dvě minuty.
     
    01:03
    Aho se ve vlastním oslabení dostal do samostatného úniku, který zakončil kličkou do bekhendu, ale finský útočník jen trefil Nilssona do jeho betonu.
     
    00:09
    Canes tedy nevstupují do utkání zrovna nejlépe, když je hned po devíti sekundách vyloučen Jordin Staal (CAR) na dvě minuty za sekání.

    Jan Matúš

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 10. Chlapík (Davidsson, Beaudin), 17. Namestnikov (Ennis, White), 17. Pageau, 56. B. Tkachuk (Duclair, Hainsey) – 31. Svečnikov (D. Hamilton, T. Teräväinen)


    Ottawa Senators: A. Nilsson (C. Anderson) – N. Zajcev, Chabot, Hainsey, Brännström, DeMelo, Borowiecki – Duclair, Tierney, B. Tkachuk – Co. Brown, Pageau, N. Paul – Ennis, White, Namestnikov – Davidsson, Beaudin, Chlapík.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Pesce, Gardiner, T. van Riemsdyk, Edmundson – Foegele, Aho, Svečnikov – T. Teräväinen, J. Staal, Niederreiter – Nečas, Wallmark, Dzingel – Gibbons, Luostarinen, B. McGinn.