Turecko – Island 0:0 (kon.) | Česko – Kosovo 2:1 (kon.) | Anglicko – Čierna Hora 7:0 (kon.)
Portugalsko – Litva 6:0 (kon.) | Srbsko – Luxembursko 3:2 (kon.) | Albánsko – Andorra 2:2 (kon.)
Francúzsko – Moldavsko 2:1 (kon.)
koniec
Francúzsko
2:1 (1:1)
Moldavsko
cz Štvrtok 14.11.2019, 20:45 • Stade de France, Saint-Denis • Kvalifikácia ME • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:03:29)
     
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:11.
     
    Je dobojováno! Francouzi podle očekávání potvrdili postup na evropský šampionát a jako bonus se posunuli na čelo kvalifikační skupiny H. Proti obrovskému outsideru z Moldavska to ale neměli vůbec jednoduché. Hosté po chybě Lengleta od deváté minuty vedli a ještě čtvrthodinu před koncem drželi senzační remízu 1:1. Domácí o svém vítězství rozhodli až v 79. minutě, kdy ve vápně fauloval Posmac a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Olivier Giroud.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Roh z levé strany na sebe vzal Lemar. Moldavané bránili bez stopera Posmac, ale i tak zabránili jakémukoliv zakončení. Ve vápně navíc fauloval Varane.
     
    90+2
    Stále se hraje bezmála sto metrů od Mandandovy branky. Griezmann rozehrál roh na Digneho, jehož střelu zablokoval Posmac a zřejmě si přitom otočil pravý kotník. Před dalším rohem se musí ošetřovat.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty.
     
    90
    Antoine Griezmann dával přihrávku pod sebe Mbappému. K tomu se ve skluzu vrátil Igor Armaș a srazil míč na roh, s jehož rozehrávkou domácí nespěchají.
    89. Olivier Giroud (FRA)
     
    89
    Raphaël Varane ze středu hřiště nakopl míč na Pavarda, který z prvního doteku sklepával na Girouda, ovšem ten bez přípravy zakončil jen do dobře postaveného Koșeleva.
     
    88
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Kingsley Coman, přichází Thomas Lemar.
     
    87
    Coman místo náročné střely zpoza vápna otočil hru na pravou stranu, jenomže Pavardův centr se stal snadnou kořistí pro hosty. Sergiu Platica chtěl rychle otočit hru, nicméně Kanté mu vzal míč skvělým skluzem.
     
    86
    Digne si nerozuměl s Comanem, kterému se omluvil za přihrávku končící v zámezí. Alexej Koșelev nakopl míč ke středovému kruhu, kde si ho znovu vzali hráči Francie.
     
    85
    Francouzi si jsou vědomi svého náskoku a v některých pasážích už začínají šetřit čas kombinací v klidném středu hřiště. Pět minut před koncem navíc stále mají k dispozici tři střídání.
     
    84
    Coman přihrál do vápna Mbappému, kterého na poslední chvíli odzbrojil Veaceslav Posmac a odrazil balón až do náruče pětadvacetiletého gólmana Moldavska.
     
    83
    Craciun dohrál Mbappého, který od něj inkasoval úder do hlavy. U míče byl Digne, ale sudí i tak nařídili standardní situaci. Ani ta nebezpečná nebyla, centr Griezmanna sebral Koșelev.
     
    82
    Benjamin Pavard několikátým faulem nabídl hostům výhodu standardní situace. Centr z levé strany však příliš škod v pokutovém území nenadělal.
     
    81
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Vadim Rață, přichází Artur Patraș.
     
    81
    Pěknou kombinační akci domácího výběru zakončoval Antoine Griezmann, jehož střele chybělo jen několik málo decimetrů. Následuje další střídání.

    Michal Břuchanský

    Góly: 35. Varane, 79. Giroud (pen.) – 9. Rață

    Karty:   73. Digne (FRA) – 34. Rață (MOL), 38. Crăciun (MOL), 54. I. Jardan (MOL), 77. Posmac (MOL)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:11.
    Francúzsko: Mandanda – Pavard, Varane (C), Lenglet, Digne – Kanté, Tolisso – Mbappé, Griezmann, Coman (88. Lemar) – Giroud.
    Náhradníci: Aréola, Maignan – Ben Yedder, Dubois, Fékir, Guendouzi, Kimpembe, Lemar, F. Mendy, NDombèlé, Moussa Sissoko, K. Zouma.

    Moldavsko: Koșelev – I. Jardan (68. Graur), Armaș (C), Posmac, Crăciun – S. Platica, Ionita, Carp, Cociuc – Gînsari (74. Milinceanu), Rață (81. Patraș).
    Náhradníci: Cebotari, Rusu – Damascan, Graur, Milinceanu, Oancea, Belousov, Patraș, Focşa, A. Cojocari.

    Rozhodca: Mažeika – Šimkus, Kazlauskas (všichni LTU)