Čerepovec – Omsk 1:5 (kon.) | Jaroslavľ – Nižnekamsk 6:3 (kon.) | Kazaň – Čeljabinsk 4:1 (kon.)
Novgorod – Novosibirsk 6:2 (kon.) | CSKA Moskva – Ufa 2:5 (kon.) | D. Moskva – Barys 3:2 (po pr.)
Riga – S.Moskva 3:1 (kon.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
6:3 (3:0, 3:0, 0:3)
Neftechimik Nižnekamsk
cz Štvrtok 14.11.2019, 17:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:33:01)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jakub Nakládal (JAR)
    1+0, 2 střely, čas na ledě 18:28.
     
    Střely na branku: 39-29 (17:5, 16:8, 6:16).
     
    Je dobojováno! Lokomotiv první dvě třetiny opanoval a vybudoval si luxusní šestigólový náskok. Po druhé přestávce už hodně polevil a přenechal iniciativu Nižněkamsku, který po prvním snížení získal chuť do hry a v posledních minutách ještě pořádně zatápěl Lazušinovi a spol. Stačilo to na snížení na konečných 3:6, což pro Neftěchimik přesto znamená konec desetizápasové vítězné série.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Ryan Murphy hned třikrát za sebou nahazoval do předbrankového prostoru, jenže ani v jednom případě z toho nebyl žádný větší vzruch u Lazušina.
     
    59:01
    Kotouč vyletěl mimo hrací plochu. A jelikož se tak stalo po odrazu od Šaripzjanova, tak se vhazuje u modré čáry poblíž Barulina, jenž se musel vrátit do brankoviště.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:38
    Hned po buly přidala hostující šestice další zakončení, které si Lazušin pohlídal a přerušil hru. Domácí kouč si pro jistotu vzal oddechový čas.
     
    58:26
    Berglund přihrávkou z levého mantinelu nabil Šaripzjanovovi na ránu od modré čáry. Lazušin si s ní poradil, i když si po zákroku nebyl stoprocentně jistý, zda má puk pod kontrolou.
     
    58:02
    Nižněkamsk už nemá co ztratit. Během dalšího tlaku v útočném pásmu vyrazil Barulin z branky a pustil do hry šestého hráče do pole.
    57:12 Ildar ŠIKSATDAROV - 6:3
     
    57:12
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    No vida, kdo by ještě před malou chvílí čekal, že si domácí hokejisté vyslouží od svých fanoušků pískot! ILDAR ŠIKSATDAROV už neměl kudy projít, a tak v pravém kruhu přenechal puk Padakinovi. Ten mu ho vrátil přihrávkou na zadní tyč a přesunující se Lazušin už nestačil nijak zasáhnout. Asistence: Pavel Padakin
    55:49 Jacob BERGLUND - 6:2
     
    55:49
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hosté jsou za svou neutichající aktivitu odměněni druhým snížením původně šestigólové ztráty! Aťušov po nahrávce Enlunda okamžitě nahazoval puk do předbrankového prostoru a tam ho za Lazušina uklidil další švédský útočník JACOB BERGLUND. Asistence: Vitalij Aťušov, Jonas Endlund.
     
    54:30
    Nikolaj Kovalenko byl sražen k zemi. U sudích to zůstalo bez odezvy, nicméně domácí útočník o pár vteřin později nepříjemně pálil z pravého kruhu.
     
    54:16
    Lokomotiv po druhé přestávce hodně polevil. O hostech platí přesný opak, muži v bílém by rádi ještě zkorigovali pětigólové manko.
     
    53:38
    Na ledě mezitím domácím nevyšel náznak rychlého protiútoku. Hra se rychle vrátila před Lazušina, kde se odehrává většina třetí třetiny.
     
    53:03
    Fanoušci Jaroslavle se velmi dobře baví. Neúplně zaplněným stadionem v těchto chvílích obíhá mexická vlna.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 1. Sannikov (Iljenko, Svitov), 14. Lander (Pääjärvi, J. Averin), 19. Alexejev (Kovalenko, Savčenko), 33. Nakládal (Kronwall, Apalkov), 35. Lander (Kronwall, Pääjärvi), 37. Denisenko (Alexejev, Svitov) – 46. Z. Mitchell (White, Poriadin), 56. Berglund (Aťušov, Enlund), 58. Šiksatdarov (Padakin)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Lazušin (Konovalov) – Nakládal, Kronwall (C), Savčenko, Čerepanov, M. Osipov, Rafikov, Sidorov – Sannikov (A), Svitov (A), Iljenko – J. Averin, Lander, Pääjärvi – Kudrjavcev, S. Da Costa, Denisenko – Kovalenko, Alexejev, Kajumov – Apalkov.
    Neftechimik Nižnekamsk: Šaryčenkov (35. Barulin) – R. Murphy (A), Pajgin, Šaripzjanov, Bryncev, An. Sergejev (A), S. Zacharčuk (C), Aťušov, Volgin – Poriadin, Z. Mitchell, White – Chajrullin, P. Kulikov, Šiksatdarov – Enlund, Berglund, Padakin – Šafigullin, Šarifjanov, Denis Kazionov.

    Rozhodca: Fatejev, Judakov – Stroganov, Zacharov

    Diváci: 6 467