Arménsko – Grécko 0:1 (kon.) | Fínsko – Lichtenštajnsko 3:0 (kon.) | Nórsko – Faerské ostrovy 4:0 (kon.)
Dánsko – Gibraltar 6:0 (kon.) | Švajčiarsko – Gruzínsko 1:0 (kon.) | Rumunsko – Švédsko 0:2 (kon.)
Španielsko – Malta 7:0 (kon.) | Bosna – Taliansko 0:3 (kon.)
koniec
Španielsko
7:0 (2:0)
Malta
cz Piatok 15.11.2019, 20:45 • Estadio Ramón de Carranza (Cádiz) • Kvalifikácia ME • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 14:0. Střely mimo: 9:1. Rohy: 15:0. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 4:7. (22:40:31)
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Španělé v domácím prostředí přejeli reprezentaci Malty jasně 7:0!

    První půle přinesla hru na jednu branku. Španělé se od samého začátku ujali balonu a ten téměř soupeři nepůjčili. Ve třiadvacáté minutě otevřel skóre zápasu Álvaro Morata, který dotlačil do sítě balon po vyhrané hlavičce Gerarda Morena. Druhý zásah přišel až pět minut před přestávkou. Gerard Moreno zaznamenal svou druhou asistenci, když našel po trávníku Santiho Cazorlu a ten překonal pokusem o tyče Henryho Bonella podruhé.

    Po změně stran už obrana hostů stíhala jen úvodních patnáct minut. Pau Francisco Torres byl na trávníku jen několik sekund a hned dokázal doklepnout do sítě Alcácerovu hlavičku. Ihned z další akce se po Morenově přihrávce prosadil Pablo Sarabia. Další dvě slepené góly přišly o chvíli později. Také střídající Dani Olmo překonal Henryho Bonella. Ke třem přihrávkám přidal i přesnou trefu Gerard Moreno. Poslední slovo měl třiatřicetiletý Jesús Navas, který perfektní ránou po rohovém kopu uklidil míč mimo dosah maltského brankáře.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+2. Alcácerova bomba skončila jen na levé tyči
     
    90+2
    V samém závěru mohla na řadu přijít osmá branka. Paco Alcácer si skvěle postrčil míč před sebe, opřel se levačkou do střely a div nepřerazil levou tyč Bonellovy branky.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhé poločase dvě minuty.
     
    90
    S Olmem si narazil Sarabia, také Paco Alcácer se ještě snažil překvapit hostující obranu, ale pokusem ze střední vzdálenosti napálil jen soupeře stojícího před sebou.
     
    89
    Henry Bonello vykopl balon až za polovinu trávníku, ale Kyrian Nwoko nedokázal lépe zpracovat a rozehrávat tak mohou opět domácí fotbalisté.
     
    88
    Gerard Moreno se stáhl pro balon až téměř ke středovému kruhu. Následně se domácí opět usadili na útočné polovině s míčem zcela pod kontrolou.
     
    87
    Ani Paco Alcácer nebyl daleko od dalšího gólu. Lob domácího útočníka ale skončil jen těsně nad břevnem hostující branky.
    86. Jesús NAVAS - 7:0
     
    86
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělská reprezentace přidává sedmý zásah! Olmova paráda se Sarabiou ještě nevyšla, ale po rozehrávce rohového kopu se předvedl neskutečnou střelou JESÚS NAVAS. Fantastická rána zapadla přesně k levé tyči.
     
    85
    S Bernatem spolupracoval u postranní lajny Paco Alcácer. Nakonec ale Olmův centr dokázal srazit před brankářem Jonathan Caruana.
     
    84
    Zach Muscat nedokázal zachytit míč na hrací ploše a tak mohl vhazovat Jesús Navas. Domácí tým už nejde tak hladově do zakončení a spíše vyčkává v kombinaci.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Domácí sice znovu dostali míč do sítě, ale jen po zcela zjevném ofsajdu.
     
    81
    Pablo Sarabia sebral zakončení Olmovi. Bonello tak neměl tolik práce se střelou odraženou od země. Malta se ale u míče znovu příliš dlouho nezdržela.
     
    80
    Španělé už vymýšlení exhibiční kousky. Alcácerova patička do pohybu Morena nepřišla. Následně přišel s obraným zákrokem Andrei Agius.
     
    79
    Hostující gólman tentokrát zasahovat nemusel. Olmova přihrávka do vápna měla najít Morena, ten ale po kontaktu s Grechem skončil na trávníku. Hlavní sudí však penaltu nenařídil.
     
    78
    Moreno posouval míč k Olmovi. Mladý útočník byl ale otočen na hranici vápna zády k brance a než se stačil otočit, tak o balon přišel.

    Vít Schück

    Góly: 23. Morata (G. Moreno), 41. Cazorla (G. Moreno), 63. Francisco Torres (Alcácer), 64. Sarabia (G. Moreno), 70. Olmo (Th. Alcântara), 72. G. Moreno (Bernat), 86. Navas (Th. Alcântara)


    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 14:0. Střely mimo: 9:1. Rohy: 15:0. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 4:7.
    Španielsko: Pau López – Navas, Albiol, Ramos (C) (62. Francisco Torres), Bernat – Th. Alcântara, Rodri, Cazorla (55. Alcácer) – G. Moreno, Morata (66. Olmo), Sarabia.
    Náhradníci: de Gea, Arrizabalaga – Carvajal, I. Martínez, Busquets, Francisco Torres, Saúl Ñíguez, Alcácer, Olmo, Ruiz, Gayá, Oyarzabal.

    Malta: Bonello – Corbolan (34. K. Micallef), Caruana, Agius (C), Z. Muscat, J. Pisani (77. Grech) – Paiber, D. Vella, R. Muscat (65. T. Caruana), Mbong – Nwoko.
    Náhradníci: Haber, Al-Tumi – K. Micallef, Grech, P. Fenech, Mifsud, Effiong, Zerafa, Gambin, T. Caruana, N. Muscat.

    Rozhodca: Kassai – Ring, Tóth (vš. HUN)