Brazília – Argentína 0:1 (kon.) | Maďarsko – Uruguaj 1:2 (kon.)
koniec
Brazília
0:1 (0:1)
Argentína
Piatok 15.11.2019, 18:00 • King Saud University Stadium, Rijád (Saudská Arábia) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:06:47)
     
    Držanie lopty: 65 % : 35 %.
    Strely na bránu: 1:8.
    Strely mimo: 3:3.
    Rohy: 3:6.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 15:26.
     
    Argentína predviedla v druhom polčase omnoho aktívnejší výkon ako v prvom dejstve a svoj náskok, získaný gólovou dorážkou Messiho po jeho vlastnej nepremenenej penalte, udržala. Argentínčania si chvíľami vypracovali až drvivý tlak, svoje šance na druhý gól však využiť nedokázali. Naopak, Brazílčanov nepustili prakticky do ničoho nebezpečného a tí za celý zápas vystrelili na Andradovu bránu jedinýkrát. Už piatykrát za sebou tak odchádzajú z trávnika bez výhry a od Copa América nedokázali vyhrať ani jeden zápas. Argentínčania sú na tom opačne a od juhoamerického šampionátu ešte neprehrali.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Nákop Militaa na Richarlisona nedokázali útočník Brazílie spracovať a loptu chytil až brankár Andrada. Ten loptu zaľahol a znovu získal pre Argentínu niekoľko sekúnd.
     
    90+3
    Brankár Argentíny Andrada pri rozohrávke po tomto faule poriadne naťahoval čas, napriek protestom Brazílčanov sa to ale zaobišlo bez karty. Gólman Argentíny nakoniec loptu odkopol do autu.
     
    90+2
    Obaja hráči sú napokon v poriadku. Coutinhov center tentokrát odhlavičkoval Foyth a Otamendiho potom v súboji o loptu fauloval Renan Lodi.
     
    90+1
    Brazílčania konečne zaútočili a získali rohový kop. Center letel na Thiaga Silvu, ktorý sa zrazil hlavou s Gonzálezom. Obaja hráči zostávajú ležať na trávniku a musia byť ošetrení.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Striedanie v tíme Argentína: z ihriska odchádza Rodrigo De Paul, prichádza Nicolás Domínguez.
     
    89
    Brazílčania vytlačili svojho súpera až na jeho polovicu, o loptu ho ale obrať nedokázali. Brankár Andrada s prehľadom rozohráva loptu naspäť na polovicu Brazílie.
     
    88
    Striedanie v tíme Argentína: z ihriska odchádza Lautaro Martínez, prichádza Lucas Alario.
     
    87
    Argentína pokračuje v tlaku. Tím písaný v dnešnom zápase ako hosťujúci s prehľadom kontroluje hru, ktorá sa odohráva v posledných cca 10 minútach takmer výhradne pred brazílskou šestnástkou.
     
    86
    Striedanie v tíme Brazília: z ihriska odchádza Casemiro, prichádza Wesley.
     
    85
    Messi ideálnym centrom na zadnú tyč hľadal Otamendiho, ktorému pred odkrytou brazílskou bránou chýbali centimetre na to, aby loptu zblízka usmernil do siete.
     
    84
    Militao zablokoval Messiho strelu a k odrazenej lopte sa znovu dostal Lautaro Martínez, ktorého pokus zablokoval pre zmenu Thiago Silva.
     
    83
    Brazílčania začínajú budiť trochu dojem, že im dochádzajú sily. Len s veľkými ťažkosťami sa dostávajú k lopte a na útočnej polovici už neboli poriadne dlho.
     
    83
    Striedanie v tíme Argentína: z ihriska odchádza Leandro Paredes, prichádza Guido Rodríguez.
     
    80
    Po rohovom kope sa na zadnej tyči dostal k odrazenej lopte po slabej hlavičke Militaa Lautaro Martínez, z vyloženej pozície z pravej strany ale vypálil vysoko nad.

    Michal Sadlek

    Góly: 13. Messi

    Karty:   22. Casemiro (BRA), 27. Danilo (BRA), 64. Militao (BRA) – 43. Paul (ARG), 61. Tagliafico (ARG), 73. Paredes (ARG)

    Nepremenená penalta: 10. Jesus (BRA), mimo – 13. Messi (ARG), brankár A. Becker zneškodnil


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:26.
    Brazília: A. Becker – Danilo, Militao, Thiago Silva (C), Sandro (64. Renan Lodi) – Arthur (55. Fabinho), Casemiro (86. Wesley), Paquetá (46. Coutinho) – Jesus (71. Richarlison), Firmino, Willian (71. Rodrygo)
    Náhradníci: Fuzato, Santos – Marquinhos, Richarlison, Coutinho, Felipe, Douglas Luiz, Renan Lodi, Fabinho, Wesley, Rodrygo, Emerson

    Argentína: Andrada – Foyth, Otamendi, Pezzella, Tagliafico – Ocampos (74. González), De Paul (90. Domínguez), Paredes (83. Rodríguez), Lo Celso (59. Acuña) – Messi (C), L. Martínez (88. Alario)
    Náhradníci: Musso, E. Martínez – Dybala, Domínguez, Saravia, Acuña, Mac Allister, Alario, Kannemann, Rodríguez, González, Agüero

    Rozhodca: Matthew Conger (Nový Zéland)

    Diváci: 22 541