Brémy – Schalke 1:2 (kon.) | Düsseldorf – Bayern 0:4 (kon.) | Frankfurt – Wolfsburg 0:2 (kon.)
Leverkusen – Freiburg 1:1 (kon.) | Union Berlín – Mönchengladbach 2:0 (kon.) | Lipsko – Kolín nad Rýnom 4:1 (kon.)
koniec
RB Lipsko
4:1 (3:1)
1. FC Kolín nad Rýnom
cz Sobota 23.11.2019, 18:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Nemecká Bundesliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Lipsko potvrdilo roli favorita, se loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:24:48)
     
    Nervózní závěr už hlavní rozhodčí nechtěl prodlužovat, a tak rychle ukončil utkání. Šlo asi o správné rozhodnutí, protože výsledek utkání byl dávno rozhodnutý. Lipsko ve střetnutí potvrdilo roli favorita, kterou podtrhlo čtyřmi brankami. Navíc domácí tým více držel míč a téměř neustále byl v útoku. Naopak Kolínu nad Rýnem se příliš nedařilo a bylo vidět, že je v obrovské křeči. Hostující mužstvo dnes mohlo jen překvapit, což se ale nestalo.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tohle nevypadá dobře, Dayot Upamecano nemohl na nohu došlápnout a zamířil hned do kabiny. V přerušené hře se začali pošťuchovat Diego Demme a Simon Terodde.
     
    90+1
    Čtvrtý rozhodčí ukazuje, že se budou hrát ještě dvě minuty, ale kvůli ošetřování můžeme počítat s trochu větší porcí nastavení.
     
    90
    Znovu se chvíli hrát nebude, protože Dayot Upamecano stále leží na zeleném pažitu. Navíc hlavní rozhodčí na hrací plochu povolává lékařský tým Lipska.
     
    89
    Domácí celek už čeká na závěrečný hvizd a nikam se rozhodně nežene. Dayot Upamecano byl faulován, když pozdě do souboje přispěchal Jonas Hector (Kolín nad Rýnem), jenž si zblízka prohlédl žlutý kartónek.
     
    88
    V současnou chvíli je Lipsko stále druhé, ale už je o bod za vedoucím celkem tabulky. Hráči v bílých dresech znovu kombinují a ženou se znovu do útoku.
     
    86
    Dalším potrestaným hráčem je Birger Verstraete (Kolín nad Rýnem), který ztratil míč a použil spíše zápasnický chvat. Celou situaci vyřešil poté s Haidarou obejmutím – krásné sportovní gesto.
     
    85
    Pro ztracený míč se zpátky vydal Patrik Schick, který se dopustil faulu. Hostující mužstvo poté přešlo po pravé straně do útoku, ale přihrávku před brankou zastavil Dayot Upamecano.
     
    84
    O osudu zápasu je rozhodnuto, Kolín nad Rýnem sice ještě kombinoval na útočné polovině. Celá akce skončila další nepřesnou přihrávkou, Lipsko je tak znovu na tahu.
     
    82
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Marcel Halstenberg, přichází Marcelo Saracchi.
     
    82
    V pokutovém území Lipska zůstal ležet Anthony Modeste, a tak se chvíli hrát nebude. Domácí tým celou situaci využije a bude znovu střídat.
     
    80
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Amadou Haidara.
     
    79
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla neskutečná trefa z trestňáku! Marcel Sabitzer a Konrad Laimer míč přeběhli, a tak se ho chopil EMIL FORSBERG. Domácí hráč míč přes zeď zakroutil do levé šibenice, kam zbytečně plachtil také Timo Horn.
     
    78
    Jdeme do koncovky zápasu, Lipsko rozhodně nikam spěchat nebude. Domácí celek dlouhou dobu kombinoval na vlastní polovině. Po chvíli se přeci vydal do akce a na útočné polovině vybojoval standardní situaci z nadějné pozice.
     
    76
    Český reprezentant si po kombinaci naběhl k levé postranní čáře, odkud odcentroval. Míč z jeho kopačky mířil do míst, kde vládne Timo Horn.
     
    75
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Patrik Schick.
     
    74
    Vypadá to, že Kolín nad Rýnem konečně pochopil, že s favoritem může hrát. Hostující celek najednou napadá soupeře s míčem hodně vysoko.

    Michal Luxa

    Góly: 22. Werner (Nkunku), 32. Forsberg (pen.), 37. Laimer, 79. Forsberg – 39. Czichos (B. Verstraete)

    Karty:   66. Kainz (KLN), 86. B. Verstraete (KLN), 89. Hector (KLN)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 9:15.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Ilsanker, Upamecano, Halstenberg (82. Saracchi) – Sabitzer, Laimer, Demme, Forsberg (80. Haidara) – Nkunku (75. Schick), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Haidara, Kampl, Schick, Cunha, Saracchi, Ampadu, Lookman.

    1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn – Ehizibue, Bornauw, Czichos, Hector – Schirí (46. Kainz), Höger (70. Terodde), B. Verstraete – Schindler (59. Risse), Modeste, Jakobs.
    Náhradníci: Kessler – Terodde, Drexler, Schmitz, Risse, Kainz, J. Córdoba, Schaub, Sobiech.

    Rozhodca: Schröder – Bandurski, Borsch