Lyon – Nice 2:1 (kon.) | Amiens – Štrasburg 0:4 (kon.) | Angers – Nîmes 1:0 (kon.)
Brest – Nantes 1:1 (kon.) | Dijon – Rennes 2:1 (kon.) | Metz – Remeš 1:1 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
2:1 (2:0)
OGC Nice
cz Sobota 23.11.2019, 17:30 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Ligue 1 Uber Eats • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lyonu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Druhý poločas nám přinesl jednostrannou záležitost, přičemž se Nice dostalo k obrovské územní převaze, jenž přinesla "pouze" kontaktní branku. Lyon se celý druhý poločas pouze bránil, naopak na útočné polovině trávil skutečně hodně málo času. To bylo ale zapříčiněné vyloučením domácího zadáka Marcala, nicméně síly se ke konci zápasu opět srovnaly. (19:39:06)
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Za menší strkanici sudí vytasil další dvě žluté karty, a sice pro Mendese a Ounase.
     
    90+3
    Olympique Lyon je skutečně blízko ke třem bodů, naopak soupeři se krátí čas na vyrovnání. I tak sledujeme celkem drtivý nápor v podání hráčů OG Nice.
     
    90+2
    Dost možná naposledy se s hracím předmětem setkal brankář Benítez, který výhozem oslovil Danteho. Lyon se mezitím seskupil u své šestnáctky.
     
    90+1
    Hráči v červených dresech se opět usadili na polovině soupeře, nicméně Maolidova nabídka našla pouze hrudník Denayera, který ještě hledal Lopese.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Nice je opět s míčem na útočné polovině. Určitě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Lyon si tak bude moci oddychnout, závěr utkán by mohl být o něco méně dramatičtější. Domácí hráči budou navíc zahrávat další standardní situaci.
    86. Červená karta po 2. žluté
     
    86
    Síly na trávníku se opět srovnají! Burner byl u postranní lajny druhý v souboji, což si vyžádalo nedovolený zákrok a také druhou žlutou kartu.
     
    86
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut, koncovka bude ještě hodně zajímavá. Nice se totiž nadechuje k obrovskému náporu.
     
    85
    Maolida si v tandemu všiml Cypriena, kterému se povedlo udržet balón proti přesile protihráčů. Poté se do akce zapojil také Ounas, který narazil do Tousarta.
     
    84
    Další útočná akce hostujícího celku končí útočným faulem, na zemi se totiž ocitl Mendes. Rozehrávky se zřejmě ujme obránce Denayer, který nebude spěchat.
     
    83
    Pro Olympique mohlo být skutečně zle. K odraženému míči se totiž dostal Lees-Melou, který z vynikající pozice zamířil pouze do rukavic brankáře Lopese.
     
    82
    Nsoki se pokoušel vydat podél autové lajny, jenomže cestičku vpřed mu překazil pozorný Dubois. Míč se odrazil do zámezí, hráči Nice tak budou vhazovat.
     
    79
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Arnaud Lusamba.
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Rafael.
    78. Kasper DOLBERG - 2:1
     
    78
    Nice právě vstřelilo branku!
    Tentokráte se hostujícímu celku povedlo snížit nepříznivý výsledek! Nice totiž delší dobu kombinovalo na útočné polovině, kde došlo k roztažení hry na Burnera, který to provedl znamenitě. Svůj centr totiž poslal přesně do míst, kde se KASPERU DOLBERGOVI povedlo zamířit mimo dosah Lopese.
     
    76
    Střídající Maolida se vůbec poprvé dostal do zakončení, jenomže ani to neproletělo na místo určení. Domácí obrana brání velice zodpovědným způsobem.
     
    75
    Po delší době se k míči dostal také hostující brankář Benítez, který konstruktivně rozehrál do strany na Nsokiho, kterému se nepovedlo obejít Duboise.
     
    74
    Ounas se dostal do velkého vápna, kde se pokoušel o další centr do přehuštěného prostoru. Ten se ani tentokráte neujal, posléze se povedlo zakročit Duboisovi.
     
    73
    Zničehonic se Olympique dostal do přečíslení, které Terrier nevyřešil vůbec dobře. Nahrávka pro Dembélého byla příliš vysoká, na druhou stranu tak peláší soupeř.
     
    72
    Cyprien dostal míč proti noze, jenomže trefil pouze dalšího protihráče. Aby toho nebylo málo, tak se k dorážce tlačil Dolberg, kterého ale vychytal Lopes.
     
    71
    Důrazný střet s brankářem Lopesem nakonec skončil pádem na zem, nicméně dle sudího to bylo v rámci pravidel. Lyon tak v poklidu rozehrával od své branky.
     
    70
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Bertrand Traoré, přichází Maxwel Cornet.
     
    69
    Dolberg si uvnitř pokutového území hledal prostor ke střele, jenomže levačkou trefil pouze obětavého protihráče. Poté ještě z úhlu zakončoval Ounas.
     
    68
    Terrier se ujal standardní situace, po které se hned dvakrát tlačil k hlavičce obránce Andersen, kterému byl už při prvním pokusu odmáván další ofsajd.
     
    67
    Denayer pouze odkopával na útočnou polovinu, kde se v hlavičkovém souboji chtěl prosadit Traoré, jenomže mnohem důraznější byl pozorný pozorný Burner.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Patrick Burner (OGC Nice).
     
    61
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Igniatius Ganago, přichází Myziane Maolida.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, Nice i nadále buší do obrany svého soupeře. Hostujícímu celku zatím není přáno, i tak do konce tohoto duelu zbývá hodně času.
     
    60
    Kontaktní branku měl na své hlavě právě Dante, který si naskočil na nadějný centr, po kterém celkem nepochopitelně mířil kousek vedle branky.
     
    59
    V pokutovém území se do zakončení natlačil Traoré, který si přehodil míč na levou nohu, jenomže poté trefil pouze kolegu Dembélého. Benítez tak nezasahoval.
     
    58
    Dembélé to pořádně schytal, přičemž se domácí hráči dožadovali červené karty pro Danteho. Sudí vytasil žlutý kartónek, navíc bude následovat volný kop.
     
    57
    Nakonec to nevypadá na nic vážnějšího, avšak i přesto musí dánský obránce na malý moment za postranní lajnu. Lyon bude chvíli hrát v devíti lidech.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Dante (OGC Nice).
     
    56
    Nakonec se k rozehrávce postavil záložník Cyprien, který svůj pokus poslal do dobře postavené zdi. Tam to schytal míčem do hlavy Andersen, který je otřesen.
     
    55
    Hodně prostoru měl kolem sebe Ounas, který prováhal moment k nahrávce do tandemu na Ganaga. I přesto si Nice zajistilo standardní situaci z dobré pozice.
     
    54
    Na řadu přišel další odkop od domácí branky, přičemž Lopes vyslal dalekonosný pas daleko na opačnou stranu, kde se ve vzduchu prosadil domácí Nsoki.
     
    53
    Nsokimu se povedlo vyvézt míč zpět na druhou stranu, kde se mu ještě ke spolupráci nabídl kolega Lees-Melou, který si na levém křídle všiml Burnera.
     
    52
    Ani po rozehrávce od domácí branky se hráči Lyonu nedostali na útočnou polovinu. Naopak se o režii hry staral Dante, jehož pas dokázal včas odklidit Andersen.
     
    51
    Lopes si tak určitě oddychl, přičemž on sám hodně napomohl kontaktní brance. Vyražení míč nebylo ideální, poté dotírající Dolberg dorážel do prázdné branky.
    50. Neuznaná branka Nice.
     
    50
    Nice se hned v úvodu druhého poločasu dostalo ke kontaktní brance, avšak ta nakonec neplatí. Dorážející Dolberg se nacházel v drobném ofsajdu.
     
    49
    Poté jsme sledovali centrovanou nabídku z pravé strany, která se snesla daleko mimo dosah Dolberga. Za pokutovým územím si jí ale dokázal najít Nsoki.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se Nice pokoušelo kombinovat na útočné polovině, kde po jednom ze soubojů skončil na zemi Dembélé, který vybojoval volný kop.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Christophe Hérelle, přichází Malang Sarr.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas se chystal ke svému startu, sudí ho ale odložil kvůli dalšímu hustému dýmu.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hned dva přesné zásahy, přičemž se o oba postaral Lyon. Tomu se povedlo být maximálně efektivní, nicméně i přesto jsme sledovali celkem vyrovnanou podívanou. Krátce před koncem poločasu byl vyloučen domácí Marcal, což Nice ještě dává určitou šanci na bodový zisk.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Terrier se dostal do nadějného protiútoku, který nevyřešil zrovna nejlépe. Nahrávku pod sebe přečetl Hérelle, kterému se povedlo zakročit ve skluzu.
     
    45+2
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí hostující Boudaoui, který svůj pokus poslal po zemi doprostřed branky, což bylo pro brankáře Lopese snadné.
     
    45
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    44
    Traoré se snažil propálit blok protihráčů, což se mu nakonec nepovedlo. Výsledkem je zisk rohového kopu, jako poslední se totiž dotkl míče obránce Dante.
     
    42
    Za pokutovým územím se napřáhl domácí Mendes, kterému se nepovedlo zamířit mezi tři tyč. Benítez tak nezasahoval, následovat bude další odkop od branky.
     
    41
    Aby toho nebylo málo, tak se opět nehraje. Dembélé se totiž chytil za nohu, načež ulehl na zelený pažit. Tentokráte by se nemělo jednat o nic vážnějšího.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat
     
    38
    Málem bylo sníženo! Po standardní situaci se k volnému míči dostal hostující obránce Nsoki, který svým pokusem trefil pouze rukavice brankáře.
     
    37
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Jeff Reine-Adélaïde, přichází Youssouf Koné.
    34. Červená karta
     
    34
    Tak pozor! Zničehonic hlavní sudí vytasil přímou červenou kartu pro domácího Marcala, který zasáhl kopačkou do hlavy jednoho z protihráčů.
     
    34
    Jenomže ani tentokráte se Nice moc dlouho neudrželo na útočné polovině. Naopak jsme sledovali bleskový přechod v podání Lyonu, který raději pozdržel hru.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Jeff Reine-Adélaïde (Olympique Lyon).
     
    33
    U postranní lajny si nebral servítky domácí Dubois, který raději na jistotu poslal míč mezi reklamní bannery. Zanedlouho se Nsoki postará o autové vhazování.
     
    32
    Na dlouhou nohu to měl domácí Dembélé, avšak i přesto se mu povedlo zasáhnout před dotírajícím Lees Melouem, který se tak k míči absolutně nedostal.
     
    31
    Na hřišti není momentálně moc vidět, za což mohou fanoušci. Ti totiž použili pyrotechniku, která měla za důsledek hustý dým kolem zeleného pažitu.
     
    30
    Téměř ihned po rozehrávce jsme sledovali pád na zem v podání Dolberga, jenomže sudí nechal pokračovat. Denayer se tak stará o rozehrávku na vlastní polovině.
     
    29
    Nice to bude mít velice složité, během třetiny zápasu inkasovalo už podruhé. Domácí tak mají nakročeno ke třem bodů, do konce duelu ale zbývá hodně času.
    28. Moussa DEMBÉLÉ - 2:0
     
    28
    Lyon právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil MOUSSA DEMBÉLÉ, který si vybral zakončení k pravé tyči, zatímco se brankář Benítez vydal k opačné konstrukci.
    27. Penaltový zákrok.
     
    27
    Je tu pokutový kop pro Olympique Lyon!
     
    27
    Nahrávka do tandemu směřovala na Burnera, který se ihned poté pokoušel o centr do pokutového území, jenomže se mu povedlo najít pouze kopačku Marcala.
     
    26
    Hodně rychle musel jednat hostující brankář Benítez, kterému se povedlo poslat míč daleko na opačnou polovinu, kde se balón snesl přímo k Tousartovi.
     
    25
    Traoré měl kolem sebe o něco více prostoru, což se snažil využít ke druhé brance. Jeho technická rána směřovala k zadní tyči, s tímto si ale Benítez poradil.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám přinesla jedinou branku. Najednou se směrem dopředu začalo projevovat také Nice, které je nebezpečné.
     
    23
    Dolberg si počkal na náběh svého spoluhráče Lees Meloua, který si příliš nevěřil na centr kolem protihráče. Nakonec se k němu dostal Cyprien, jenž mířil vedle.
     
    22
    K rozehrávce se postavil Cyprien, který na malém vápně našel pouze urostlého Dembélého, kterému se povedlo dostat hrací předmět mimo pokutové území.
     
    21
    Ounas nastartoval své nohy na pravém křídle, což vedlo k dalšímu centru do pokutového území. Včas se povedlo zakročit Marcalovi, který odehrál míč na roh.
     
    16
    Lopes si celkem dlouho zahrával s míčem, nakonec se však vypořádal s napadajícím Dolbergem. Přihrávku poslal mimo dosah hostujícího útočníka.
     
    15
    Do hlavičkového souboje se dostával Terrier, který neměl proti Hérellemu sebemenší šanci na úspěch. Hostující obránce si navíc počkal na náběh Dolberga.
     
    14
    Do útočení se zapojil také Dembélé, kterému ale uskočil míč daleko od nohy. Toho využil napadající Lees Melou, který pro změnu nahrával mimo dosah Dolberga.
     
    13
    Hodně prostoru měl kolem sebe obránce Dubois, který si přichystal centrovanou nabídku pravou nohou, jenž se snesla pouze daleko za hostující branku.
     
    12
    Na první branku tohoto zápasu jsme tak nemuseli dlouho čekat, do vedení se dostal domácí celek, který se dokázal prosadit hned ze své první větší šance.
    11. Jeff REINE-ADÉLAÏDE - 1:0
     
    11
    Lyon právě vstřelil branku!
    Po deseti minutách se diváci dočkali vedoucí branky Lyonu! Celou akci rozjel právě JEFF REINE-ADÉLAIDE, který oslovil jednoho ze svých spoluhráčů, jenž pro změnu našel pouze hostujícího Danteho. Jeho zpracování míče nebylo ideální, čehož využil právě prvně jmenovaný hráč, který náramně přesnou střelou překonal Beníteze.
     
    11
    Benítez ani tentokráte nezkoušel odkopávat, nýbrž pouze rozehrávat po zemi do strany. Burner to měl na dlouhou nohu, nakonec však našel kolegu Ounase.
     
    10
    Avšak to mu spíše uškodilo, neboť následná nahrávka na Traorého skončila daleko za brankovou čárou, což přinese pouze odkop od branky hostujícího celku.
     
    9
    Lopes pouze přeposílal do strany, kde si o nahrávku řekl zatím nenápadný Dubois. Tomu se ještě povedlo udržet hrací předmět na vymezeném prostoru.
     
    8
    Na opačné straně se prodíral k hranici pokutového území Ganago, který byl odzbrojen čistým způsobem. K volnému míči se ale jako první dostal Lees Melou.
     
    7
    Za kolmicí mezi obránce se pokoušel dostat Dembélé, který poté otřel hrací předmět o nohu napadajícího protihráče. Lyon si vyzkouší vůbec první rohový kop.
     
    6
    Obrannou povinnost si dokázal splnit domácí Andersen, který za sebe nepustil agilního Ounase. Mezitím sledujeme rozehrávku v podání domácích hráčů.
     
    5
    Do protiútoku se pokoušel dostat Reine-Adélaïde, který svedl důrazný souboj s vracejícím se Hérellem, jenž si vyžádal pomoc od lékařského personálu.
     
    4
    Hostující brankář na jistotu rozehrál po zemi na vedle stojícího Burnera, který to pro změnu zkoušel nákopem podél autové lajny, který ale včas zastavil Marcal.
     
    3
    Došlo k roztažení hry na pravou stranu, kde si o nahrávku řekl Traoré. Jeho zpětná nabídka ještě našla Mendese, který mířil pouze do náruče brankáře Beníteze.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois, Denayer, J. Andersen, Marçal – Mendes, Tousart – Reine-Adélaïde, B. Traoré, Terrier – M. Dembélé.
    Náhradníci: Racioppi – Caqueret, Cornet, Cherki, Marcelo, Rafael, Y. Koné.

    OGC Nice: Benítez – Burner, Hérelle, Dante, Nsoki – Lees-Melou, Cyprien, Búdawí – Únás, Dolberg, Ganago.
    Náhradníci: Clementia – Danilo, Lloris, Lusamba, Maolida, M. Sarr, Thuram.

    Rozhodčí: Delerue – Boutry, Jouannaud.
     
    OGC Nice

    Na opačné straně stojí podobně hrající Nice, kterému pro změnu patří třináctá pozice, přičemž ho od dnešního souboje dělí pouze jeden jediný bod. Nice tak získalo sedmnáct bodů, nicméně v případe vítězství klidně může proniknout až na pátou pozici. Hostující tým tohoto zápasu rovněž hledá formu, z posledních pěti duelů vyhrálo pouze jedinkrát, bylo tomu tak v souboji proti šestému Reims. V minulém kole navíc přišla celkem cenná remíza proti sympaticky hrajícímu Bordeaux, přičemž tento duel skončil nerozhodným výsledkem 1:1. Nice tak bude chtít bodovat také ve třetím duelu v řadě.
     
    Olympique Lyon

    Fotbalisté Lyonu letos předvádějí hodně mizerné výkony, což momentálně stačí na čtrnácté místo tabulky, což rozhodně nebylo cílem vedení klubu. Olympique doposud nasbíral pouze šestnáct bodů, navíc ho od sestupového pásma dělí pouze čtyři body. Lyon v posledních pěti zápasů sice hned dvakrát vyhrál, nicméně v posledním hracím dni nestačil na druhou Marseille, která ve velice pikantním souboji dokázala vyhrát výsledkem 2:1. Lyon se letos trápí na domácím stadionu, kde dohromady odehrál už šest duelů, nicméně body ztratil hned ve čtyřech případech.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu sedmé kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi Olympique Lyon a OGC Nice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Suchý

    Góly: 11. Reine-Adélaïde, 28. M. Dembélé (pen.) – 78. Dolberg (Burner)

    Karty:   33. Reine-Adélaïde (LYO), 90+4. Mendes (LYO) – 56. Dante (NIC), 65. Burner (NIC), 90+4. Únás (NIC)   86. Burner (NIC)   34. Marçal (LYO)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois (C), Denayer, J. Andersen, Marçal – Mendes, Tousart – Reine-Adélaïde (37. Y. Koné), B. Traoré (70. Cornet), Terrier (79. Rafael) – M. Dembélé.
    Náhradníci: Racioppi – Caqueret, Cornet, Cherki, Marcelo, Rafael, Y. Koné.

    OGC Nice: Benítez – Burner, Hérelle (46. M. Sarr), Dante (C), Nsoki – Lees-Melou, Cyprien, Búdawí (79. Lusamba) – Únás, Dolberg, Ganago (61. Maolida).
    Náhradníci: Clementia – Danilo, Lloris, Lusamba, Maolida, M. Sarr, Thuram.

    Rozhodca: Delerue – Boutry, Jouannaud