Skalica – Žilina 8:5 (kon.) | Trnava – Levice 2:10 (kon.) | Martin – Spišská N. Ves 3:2 (po pr.)
Pov. Bystrica – Topoľčany 5:4 (1:0 po s.n.) | Dubnica – Bratislava Capitals 1:12 (kon.)
koniec po predl.
HK VITAR Martin
3:2 (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
HK Spišská Nová Ves
Streda 27.11.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR) • 22. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Richard Rapáč (tréner HK Spišská Nová Ves): "Po strelenom góle sme nehrali vôbec dobre. Nechali sme sa zlákať hrou hore – dole. Martin výborne napádal, bol aktívny. Boli sme napokon radi, že úvodná tretina skončila 1:1. V kabíne sme zvýšili hlas, hráčov sme nabádali k tomu, aby hrali to, čo trénujeme a čo produkujeme. Druhá tretina bola z našej strany výborná. Do tretej sme vstupovali s cieľom udržať náskok, dobre a obetavo sme bránili. Martin mal tlak, ktorý stupňoval. Myslím si, že zaslúžene vyrovnal. K predĺženiu sa nechcem vyjadrovať, aby som opäť nedostal pokutu."

    Ernest Bokroš (tréner HK VITAR Martin): "Z nášho pohľadu sme spokojní s hrou. Celý zápas sme sa snažili byť aktívni pretože sme vedeli, že tento súper má svoju kvalitu. 80 doteraz strelených gólov z jeho strany nie je náhoda. Má výborné presilové hry na hodnote 27% v prípade ich využitia. Mali sme preto patričný rešpekt, na zápas sme sa pripravovali. Hráčom nemám čo vytknúť. Od prvej do poslednej minúty jednoducho išli. Žiaľ, nevyužili sme možnosti, ktoré sa nám ponúkali. Či už to bola presilová hra 5 na 3 alebo 5 na 4. Vyložené príležitosti, ktoré ak by sme premenili, výsledok by bol iný a hrali by sme kľudnejšie. Takto bol zápas vyrovnaný, súper takisto cítil, že v Martine môže získať body. Z pohľadu diváka to bolo určite zaujímavé stretnutie s dobrým koncom pre domáci tím. Som spokojný i so ziskom dvoch bodov, bolo to z nášho pohľadu ťažké stretnutie."

    Lukáš Novák (útočník HK Spišská Nová Ves): "Osobne si myslím, že sme v predĺžení zaznamenali gól nakoľko sa puk odrážal od bielej peny a následne sa kotúľal po bránkovej čiare. Rozhodca ale rozpažil a gól teda neplatil. Hráči sa k výkonu rozhodcov vyjadrovať nemôžu, ani ich súdiť či napádať. V 1. lige sú takí akí sú, trpí tým celá súťaž. Stretnutie však nemalo chybu. Šance sa vyskytovali tak na jednej ako aj na druhej strane. V Martine je skvelá atmosféra, hrá sa tu dobre. Šťastnejší tím dnes vyhral. Síce nás domáci v tretej tretine zavreli, mali veľkú prevahu, záver sme ale prečkali. V predĺžení je víťazný gól hop alebo trop, my sme to šťastie nemali. Brankár Rabčan nás dnes naozaj podržal, podáva skvelé výkony. Inkasoval gól sekundu pred koncom predĺženia, za ktorý ale nemohol. Smeroval na neho osamotený protihráč, veľa sa tam urobiť nedalo. Nad Martinom sme chceli v tejto sezóne zvíťaziť i do tretice. Na Martin vieme hrať, sú to skvelé zápasy. V súťaži môže určite hrať každý s každým a zvíťaziť. My sme napríklad zaznamenali víťazstvo nad Bratislavou, každú súper je hrateľný, čo je len dobré pre divákov, že sú takéto zápasy."

    Aurel Nauš (útočník HK VITAR Martin): "Snažili sme sa bojovať, hlavne pre divákov, no i pre body, ktoré potrebujeme. Na diaľku sme sledovali súboj Topoľčian, samozrejme, prvoradé bolo pre nás domáce víťazstvo. Konečne sa nám v tejto sezóne podarilo zvíťaziť nad Spišskou Novou Vsou i keď to mohlo byť i lepšie. Sme ale vďační i za dva body, ktoré sme vybojovali. V riadnom hracom čase sme strelili gól, je však na rozhodcoch, či ho uznajú alebo nie. Hrali sme ale ďalej a sme radi, za vyrovnávajúci gól na 2:2, ktorý už platil. Mohli sme ísť vďaka tomu do predĺženia. V jeho úvode sme určite mohli pykať, vzniknutú situáciu určite nemôžem hodnotiť, keďže som nebol v jej blízkosti. Bolo to však mimoriadne napínavých päť minút. Zvíťazila možno Šťastena, že sa ale rozhodlo sekundu pred koncom, za to sme nesmierne vďační. V nájazdoch je to kadejaké, je vždy lepšie rozhodnúť z hry. Najbližšie by sme určite chceli uhrať plný bodový zisk v Leviciach, následne nás čakajú štyri domáce stretnutia. V nich určite chceme bodovať naplno. December je ale mimoriadne náročný, naplánovaný je vysoký počet stretnutí, nebude veľa času na regeneráciu. Na jednotlivé zápasy sa preto musíme čo najlepšie pripraviť." (22:09:38)
     
    Po dramatickom priebehu stretnutie si Martin pripísal víťazstvo 3:2 v predĺžení nad Spišskou Novou Vsou. Góly: 16. Jurášek (Nauš, Žiak), 51. Murček (Videlka, Žiak), 65. Videlka (Paulíny) – 3. Findura (Štrauch), 28. Havrila (Köver, Cibák).
     
    Koniec zápasu.
     
    64:59
    Martin dal gól!
    DAVID VIDELKA rozhodol v poslednej sekunde o víťazstve domáceho tímu strelou do horného rohu po úniku. Asistenciu pri góle zaznamenáva Adam Paulíny.
     
    64:36
    Paulíny udržal útočné pásmo. Domácim sa už ale kráti čas.
     
    64:09
    Veľmi zle realizované zakončenie Františka Poliačeka. Začal z pravej strany a pomaly dával príležitosť brankárovi zasiahnuť.
     
    64:09
    Lukáš Novák (SNV) inkasuje osobný 10-minútový trest za nešportové správanie.
     
    64:09
    Michal Findura (SNV) sa dopustil hákovania a nasleduje trestné strieľanie.
     
    64:09
    Vartovník hákoval Poliačeka pri zakončení. Bude nasledovať trestné strieľanie.
     
    64:01
    Poliaček atakovaný Cibákom. Rozhodca púšťa hru.
     
    63:37
    Videlka v súboji s Boldižárom. Hra je prerušená.
     
    63:08
    Novák sa dostal opäť do úniku. Ani teraz mu to nevyšlo.
     
    62:40
    Rudzan hľadal zadovkou Nauša. Ten prihrávku nečakal.
     
    61:50
    Ondov na Finduru. Gavalier bol tentoraz pozorný.
     
    61:01
    Matejka chce vyviezť puk. Musí počkať na spoluhráčov.
     
    60:30
    Vartovník vyštartoval po brankárovi, ktorý mu šiel naproti. Novák spolu s ním pričom obaja mali príležitosť trafiť prázdnu bránku. Aj takáto dvojnásobná príležitosť sa ale dá nevyužiť.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V riadnom hracom čase sa zrodila remíza. Nasleduje teda 5-minútové predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Daniel Modrovský


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Spišská Nová Ves. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 16. Jurášek (Nauš, Žiak), 51. Murček (Videlka, Žiak), 65. Videlka (Paulíny) – 3. Findura (Štrauch), 28. Havrila (Köver, Cibák)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Matejka, Tabaček – Dvořák, Burzík – Šimon, Rusina – Ligas, Babka – Brezniak, Murček, Poliaček – Videlka, Langhammer, Pokrivčák – Nauš, Jurášek, Žiak – Rudzan, Dírer, Paulíny
    HK Spišská Nová Ves: Rabčan (Nagy) – Cigák, Alvo – Bdžoch, Boldižár – Vantroba, Knižka – Chovanec – Novák, Vartovník, Köver – Havrila, Koky, Hamráček – Ondov, Badalian, Findura – Polomsky, Štrauch, Nespala

    Rozhodca: Korba – Riš, Janiga

    Diváci: 932