Tisková konference k turnaji Channel One Cup 2019 (kon.) | Tisková konference k Open Air 2020 v Drážďanech (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k Open Air 2020 v Drážďanech

cz Pondelok 02.12.2019, 15:10Tlačové konferencie
     
    Tisková konference byla ukončena. (15:44:46)
     
    Ewa Wagnerová ještě doplňuje poděkování sponzorům za pochopení, že led pro tuto událost zůstane čistě bílý bez reklam.
     
    Všechna čtyři mužstva mají možnost jednoho předzápasového tréninku přímo v dějišti. České kluby budou mít termíny tréninků v předvečer zápasu.
     
    Pořadatelé očekávají deset až dvanáct tisíc diváků z Čech. V prodeji zbývá ještě kolem tří tisíc lístků, většinou k stání nebo do míst, kde je zhoršená viditelnost.
     
    Slova o tom, že si hráči tento zápas užijí, opakují všichni aktéři tiskové konference dokola na opakující se dotazy.
     
    „Každý z hráčů zažil jako malý bruslení venku na rybníku“, doplnil s úsměvem na další podobný novinářský dotaz na mimořádnost utkání Uwe Krupp.
     
    Slova svých kolegů potvrzuje i Uwe Krupp. „Sparta se bude připravovat jako na každý jiný zápas, hráči by se neměli strhnout atmosférou a podat vynikající výkon jako v každém ligovém kole“, dodává trenér extraligového lídra.
     
    „V dnešní situaci jsou každé tři body hodně důležité, ale vnímáme, že to pro každého hráče bude zvláštní a mimořádné samo o sobě. Nebude pro nás moc práce hráče v takovém prostředí motivovat. Doufáme, že si to užijí diváci i hráči“, odpovídá na stejný dotaz Vladimír Kýhos.
     
    „Na takový zápas není nutné hráče extra motivovat, pro některé je to jediná příležitost v životě si zahrát před takovou kulisou", říká Rico Rossi.
     
    Uwe Krupp: „Derby mezi Weisswasserem a Drážďanami je velice navštěvované a patří k nejznámějším derby v Německu. Fanoušci obou týmů mají možnost koupit si lístky v prodeji na vlastních stadiónech a navštívit oba zápasy, z Prahy bude vypraven speciální vlak“.
     
    Německý novinář se ptá litvínovského trenéra, co říká na to, že po smrti Karla Gotta budou na stadiónu znít jeho písničky. Vladimír Kýhos zpěváka osobně neznal, ale nepřekvapuje ho, že byl populární v Německu a jeho zpěv spojuje obě země.
     
    "Podobné zápasy jsem zažil v NHL. Je to dobrá reklama pro náš sport, ´Win win for everybody´ ", dodává Uwe Krupp.
     
    Trenér Sparty Uwe Krupp: „Zápas bude mít regionální význam pro Sasko, ale i pro všechny hokejové příznivce v Německu i Česku. Hokejový svět je si stále bližší, rádi předvedeme zdejším fanouškům, jakou úroveň má česká liga, bude to zajímavé porovnání s předzápasem německé druhé ligy“.
     
    „Jsem rád, že narazíme na soupeře, který vede extraligu a doufám, že z toho zápasu vyjdeme vítězně a pomůže nám to do dalších bojů“, pokračuje Vladimír Kýhos.
     
    Nový kouč Litvínova Vladimír Kýhos: Pod otevřeným nebem jsem hrál naposledy někdy ve svých hokejových začátcích, ale před tolika diváky určitě ne. Doufám, že do tohoto zápasu zapracujeme na zkvalitnění hry a dostaneme mužstvo na příčky do play-off
     
    Přítomen je i drážďanský trenér Rico Rossi krátce vzpomíná na derby Kassel – Frankfurt, které se v německé hokejové lize před 32 tisíci diváky hrálo pod širým nebem v létě.
    Právě zápas domácích Eislöwen proti Lužickým liškám z Bílé vody neboli Lausitzer Füchse Weisswasser bude od 16:00 předehrou duelu české extraligy.
     
    Tisková mluvčí Drážďan Ewa Wagnerová vítá trenéry obou soupeřů Vladimíra Kýhose a Uwe Kruppa.
     
    Tisková konference byla zahájena.
     
    4. ledna 2020 se od 19 hodin na drážďanském fotbalovém stadiónu koná historicky první utkání nejvyšší české hokejové soutěže v ledním hokeji mimo území České republiky. Utkají se celky Vervy Litvínov a Sparty Praha.

    Karel Jedlička