Crystal Palace – Bournemouth 1:0 (kon.) | Burnley – Manchester City 1:4 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:0 (0:0)
AFC Bournemouth
Utorok 03.12.2019, 20:30 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:32:04)
     
    Držanie lopty: 31 % : 69 %.
    Strely na bránu: 2:3.
    Strely mimo: 3:2.
    Rohy: 6:9.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 6:15.
     
    Crystal Palace si pripisuje jedno zo svojich najúžasnejších víťazstiev za posledné roky. Napriek tomu, že domáci hrali viac ako 70 minút v oslabení; napriek tomu, že Bournemouth mal obrovskú územnú prevahu a napriek tomu, že sa na útočnej polovici objavovali sporadicky, tak dokázali vyhrať. Je však pravdou, že hostia boli úplne bezzubí a na úžasne bojujúcich domácich nedokázali nájsť žiadny recept. Jediným strelcom zápasu sa tak stal Schlupp, ktorého víťazný gól posunul Crystal Palace priebežne až na piate miesto. Bournemouth je po štvrtej prehre za sebou na 12. mieste a v ďalšom kole ho čaká Liverpool.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Milivojević rozohral štandardku na krátko a k lopte sa dostal po jeho prihrávke Zaha. Ten ale stál v ofsajde a v hre tak nemôže pokračovať.
     
    90+3
    Ayew bol znovu faulovaný, tentokrát už v blízkosti pokutového územia Bournemouthu. Priamy kop pre domácich.
     
    90+2
    Ayew navyše obral hostí o loptu a v strede poľa ho faulom zastavil Smith. Ten sa pri tomto zákroku zrejme zranil a počet hráčov na oboch stranách sa tak v úplnom závere zápasu vyrovná.
     
    90+1
    Až teraz sa hostia konečne dostali k lopte a okamžite vyrážajú dopredu. I tentokrát sa však zastavili na obrannej línii domácich, cez ktorú sa nedokážu dostať.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90
    Zaha napokon vysunul do nábehu na ľavom krídle Schluppa, ktorého strelu zastavil v sklze Mepham. Hostia sa teraz cez nadšene bojujúcich domácich nedokážu ani len dostať k lopte.
     
    89
    Guaitov odkop doletel presne na kopačku Zahu na útočnej polovici. Zaha na nič neváhal a hneď strieľal spoza šestnástky, trafil ale len jedného z obrancov hosťujúceho tímu.
     
    88
    Center hostí do šestnástky najprv vyboxoval brankár Guaita a a následne fauloval Mepham Kouyatého v hlavičkovom súboji. Domáci brankár pri rozohrávke trochu naťahuje čas.
     
    87
    Lerma sa konečne odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti. Výbornú prízemnú strelu, ktorú tečoval obranca Crystal Palace k pravej tyči, musel skvelým zákrokom vyraziť brankár Guaita.
     
    86
    Bournemouth naďalej drží loptu na útočnej polovici. Stovky prihrávok hostí v tomto zápase ale nevedú k ničomu a domáci ich naďalej držia na dištanc od svojej brány.
     
    85
    Žltú kartu za faul lakťom v hlavičkovom súboji proti Lermovi dostáva James McArthur (Crystal Palace FC).
     
    84
    Hostia začali nakopávať lopty do pokutového územia Crystal Palace, cez heroicky bojujúcich domácich sa ale nie a nie presadiť. Smithov posledný center bol navyše veľmi nepresný a skončil až za bránkovou čiarou.
     
    83
    Držanie lopty v 2. polčase: 18 % : 82 %
     
    82
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Philip Billing, prichádza Lewis Cook.

    Michal Sadlek

    Góly: 76. Schlupp

    Karty:   71. Milivojević (CRP), 72. James McCarthy (CRP), 85. McArthur (CRP) – 63. Solanke (BTH), 68. Lerma (BTH), 78. Billing (BTH)   19. M. Sakho (CRP)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:15.
    Crystal Palace FC: Guaita – Kelly, Tomkins, M. Sakho, van Aanholt (29. Schlupp) – Kouyaté, Townsend (46. James McCarthy), Milivojević (C), Zaha, McArthur – J. Ayew.
    Náhradníci: Hennessey – Schlupp, James McCarthy, Camarasa, Riedewald, Ch. Benteke, Wickham.

    AFC Bournemouth: Ramsdale – A. Smith, Mepham, Aké (C), Rico (64. Francis) – H. Wilson, Billing (82. L. Cook), Lerma, Groeneveld (64. Francis) – Solanke, C. Wilson.
    Náhradníci: Boruc – Francis, Stacey, Simpson, Gosling, L. Cook, Fraser.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn

    Diváci: 23 497