Kometa Brno – Hradec Králové 2:5 (kon.) | Plzeň – Olomouc 1:2 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
2:5 (0:3, 2:0, 0:2)
Mountfield HK
cz Utorok 03.12.2019, 16:00 • DRFG arena • turnaj O Pohár DHL
Partner:
     
    Třetí třetina se dlouho obešla bez větších gólových příležitostí, ale pak to na sebe vzali Královéhradečtí, kterým se podařilo navýšit svůj náskok. Marku Teclovi se nejdřív nepovedlo dostat do brány kolem Kubíkova levého betonu střelu Tadeáše Pinkase, ale po nahrávce do jízdy od Vojtěcha Síly se mu to povedlo. Hosté neztráceli čas a za necelou minutu dopravili puk do brněnské brány znovu. Vojtěch Síla poslal brankářem vyraženou střelu pod horní tyčku. Následně si oba celky vyzkoušely ještě jednu přesilovou hru, ale žádný další gól už nepadl a hostující celek bere z dnešního utkání tři body za výhru 5:2.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna Vám přeji příjemný zbytek dne. (18:07:31)
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Sedláček I. – 2 min., hrubost).
     
    58:38
    Krška na útočné modré čáře neprošel přes dvojici hráčů soupeře, a ti se tak mohli vydat na druhou stranu. Lukačka vyzval ke střele Tadeáše Pinkase, na dorážku si ještě najížděl Síla. Kubík ale betonem vyrazil kotouč na svého spoluhráče, který vyhodil na Sajdlovu branku. Hostující brankář se rozhodl neztrácet čas a z levého kruhu ihned přihrává do útoční třetiny.
     
    57:30
    Královéhradečtí vyhráli souboj o puk ve svém útočném pásmu a puk si jako první vzal Voňka. Na Kubíkovu branku pouze nahodil, a tak pro domácí nebylo těžké se kotouče zmocnit. Kometa zakládá útok od vlastní branky.
     
    56:30
    Hosté v plném počtu.
     
    56:15
    Další pokus Brněnských o přesilovkovou kombinaci. Puk si na modré čáře vyměňují Holemý a Ivo Sedláček. Střely obou domácích hráčů ale končí pouze na bruslích bránícího útočníka Síly.
     
    55:25
    Brněnští se opět dostali před Sajdla, ale směrem k jeho bráně nevystřelili. Naar svůj tým osvobozuje vyhozením přes celé kluziště.
     
    54:40
    Hradec rychle vyhazuje a Síla se dostal i ke střele z otočky na levém kruhu. Jeho pokus byl sražen bránícím hráčem Komety.
     
    54:30
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Pěnčík – 2 min., držení).
     
    54:00
    Bleskové přečíslení dva na jednoho zakončoval Dominick Vašíček až od levé tyčky. Sajdl měl s touto nebezpečnou střelou hodně práce, ale nakonec si poradil a přerušuje hru.
     
    52:44
    Krškovi s Žákem se nepodařilo projít přes Váchala, hostující kapitán tedy dostal puk z pásma a po nahození dokonce až před Kubíka. Zde se Královéhradečtí moc neohřáli, jelikož se hra stěhuje mezi modré čáry.
     
    52:22
    Domácí v plném počtu.
     
    52:15
    Teclovu střelu vyrazil Kubík na Brabence, který na nic nečekal a vydal se do brejku. Domácí útočník byl na pravém kruhu zastaven.
     
    51:28
    Hradec se drží v útočném pásmu, jenže Kometa svého soupeře drží výhradně u mantinelu. Nyní se domácí také vyhazují.
     
    50:22
    Po střetu u mantinelu za Kubíkovou brankou zůstal na ledě ležet hostující útočník Šedivý.
    Malý dostává 2+10 minut za vražení na hrazení, dvouminutový trest za něj odpyká Malenovský.
     
    49:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec Králové rychle přidává další přesnou trefu. Kryštof Lang nahodil kotouč na branku a brněnský brankář jej vyrazil pouze před sebe. Před brankovištěm už stál připravený VOJTĚCH SÍLA, který svou dorážku namířil pod horní tyč. Asistence: Kryštof Lang, Jakub Váchal.
     
    48:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nyní už se ale MAREK TECL prosazuje. Od Vojtěcha Síly dostal kotouč do jízdy a nastřelil tyčku, od níž se puk odrazil za Kubíkova záda. Asistence: Vojtěch Síla, David Voňka.

    Helena Hegeďová

    Góly a asistencie: 24. Malý (Vašíček D.), 35. Vašíček D. (Malý, Brabenec) – 8. Lang, 10. Lang (Janda), 16. Šedivý (Lukačka, Ďuriš), 49. Tecl (Síla, Voňka), 50. Síla (Lang, Váchal)


    HC Kometa Brno: Kubík (Rachůnek) – Fajmon, Holemý, Furch, P. Vašíček, J. Sedláček, Studený (C) – Žák, Indrák, Malenovský, Snášel, Bartes, Dufek, Krška, I. Sedláček, Malý, Brabenec, D. Vašíček.
    Mountfield HK: Sajdl (Ševců) – Váchal (C), M. Pinkas, Voňka, Naar, Pelda, Pěnčík – Lukačka, Ďuriš, T. Pinkas, Moravec, Síla, Budina, Lang, Janda, Šedivý, Tecl.

    Rozhodca: Ondráček – Rampír, Zídek.