Cremonese – Empoli 1:0 (kon.) | CFC Janov – Ascoli 3:2 (kon.) | Fiorentina – Cittadella 2:0 (kon.)
koniec
US Cremonese
1:0 (1:0)
Empoli FC
cz Utorok 03.12.2019, 15:00 • Stadio Giovanni Zini (Cremona) • Taliansky pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního dne. (16:54:02)
     
    Cremonese zaslouženě postupuje do další fáze Coppa Italie. Domácí mužstvo bylo sedmdesát minut hr lepším celkem a po závěrečném hvizdu může oslavovat. Naopak Empoli dnes nebude spokojené, protože si zaprvé moc příležitostí nevypracovalo a navíc začalo soupeře tlačit až v posledních dvaceti minutách.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Z volného kopu letěl centr na levou stranu šestnáctky, kam si neohroženě vyběhl brankář Volpe. Ten vystoupal nejvýše, a tak získává balon pro domácí mužstvo.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Michele Castagnetti (US Cremonese), který za cenu potrestání zastavil rychle se rozvíjející akci soupeře.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hráč čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Roberto Pirrello (Empoli FC).
     
    90
    Hráči v červenošedivých dresech drží balon a nikam nespěchají. Navíc se nachází na polovině soupeře, kde soupeře přinutili k faulu.
     
    89
    Opět zbrklé řešení situace ze strany hostujícího celku. Pas mířil sice za obranu, kam si nikdo v bílém nenaběhl, a tak jde do akce Cremonese.
     
    87
    Cremonese získalo balon a chvíli ho podrželo na vlastní polovině hrací plochy. Domácí mužstvo poté vymyslelo přihrávku na hranici vápna, ale Valzania ve velké rychlosti přestřelil.
     
    86
    Hostující celek je výrazně aktivnější a doslova mačká soupeře jako citrón. Zakončení z levé strany zamířilo nad branku a navíc bylo trochu uspěchané.
     
    85
    Empoli rozehrávalo další rohový kop, centr ale zamířil na první tyč, odkud jej odvrátil nově příchozí hráč. Poté přišel ještě centr z pravé strany, který na další roh odvrátil Volpe.
     
    84
    Střídání v týmu US Cremonese: ze hřiště odchází Ceravolo, přichází Ciofani.
     
    84
    Z levé strany tentokrát odcentroval Bandinelli, který našel jen soupeře. Hostující záložník dostal ještě šanci k reparátu, ale znovu nenašel spoluhráče.
     
    83
    V posledních minutách se domácí celek sice brání, ovšem stále nepouští soupeře k tutovým šancím. Za dalším míčem se po jeho zisku hnal domácí Ceravolo, ale nacházel se v ofsajdu.
     
    81
    Jdeme do poslední desetiminutovky! Zprava mířil míč na hranici vápna, odkud vystřelil Mancuso, který vystřelil ze záklonu a branku přestřelil.
     
    80
    Empoli odvrátilo další centrovaný míč, do kterého se opřel za šestnáctkou Caracciolo. Jeho pokus mířil mezi tři tyče, ale ještě předtím byl odvrácen soupeřem.
     
    79
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Frattesi, přichází Ricci.
    77. Palombi (CRM)
     
    77
    Tyč! Mohlo být rozhodnuto, když se zakončením zpoza šestnáctky prezentoval Palombi, jehož pokus byl až moc přesný. Provedel se po míči natahoval marně, ale zasahovat nemusel.
     
    76
    Na pravé straně se nacházel nikým nehlídaný Mogos, a tak jeho centr byl opravdu přesný. Na míč si právně naběhl Valzania, jehož střela byla zbrklá a hlavně hodně nepřesná.
     
    75
    Může se pokračovat ve hře, na další útočnou akci může myslet Cremonese. Domácí hráči se ale pochopitelně nikam nepoženou.
     
    74
    Z levé strany odcentroval na brankářových rukavic Mancuso. Volpe už chtěl rozehrát, ovšem všiml si, že na zeleném pažitu zůstal ležet Fantacci. Na trávník míří lékařský tým Empoli.
     
    73
    Hostující celek začíná být hodně nervózní a ani další akce nebude zakončena. a levé straně se nacházeli dva hráči v bílém, ale nejlépe pracoval obránce Caracciolo.
     
    71
    Empoli výrazně zlepšilo hru, ale okénka v domácí obraně se zatím neotevírají. A ani jsem to nedopsal a míč mířil před branku, kde se po něm natahoval Merola, ale chybělo mu pár decimetrů k jeho zasažení.
     
    70
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Piscopo, přichází Merola.
     
    69
    Hostující mužstvo opět kombinovalo na útočné poloviny, ovšem míče se chopil Caracciolo. Jenže o míč přišel, a tak se Veseli dostal k centru, jenž zamířil k soupeři.
     
    67
    Střídání v týmu US Cremonese: ze hřiště odchází Soddimo, přichází Valzania.
     
    66
    Hráči v bílých dresech sice drží více balon, ale jen těžko se dostávají k domácí šestnáctce. Cremonese odvrátilo další centr a balonu se chopil Veseli, jenž situaci zadrbal.
     
    64
    Hostujícímu mužstvu utíká čas stále rychleji, navíc se Empoli k větším šancím moc nedostává.
     
    62
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Balkovec, přichází Bandinelli.
    60. Renzetti (CRM)
     
    60
    Po rychlé kombinaci na levé straně se za obranou ocitl Renzetti, jehož pokus zamířil těsně nad břevno. Cremonese se tak postupu nepřiblížilo a musí dále hájit těsné vedení.
     
    58
    S prvním náznakem velké šance přispěchal Balkovec, jehož střílená přihrávka mířila do malého vápna. S celou situací počítal Volpe, jenž před soupeřem zasáhl.
     
    57
    Střídání v týmu US Cremonese: ze hřiště odchází Bianchetti, přichází Migliore.
     
    57
    Za šestnáctkou už mohl vystřelit Piscopo, který ale raději zvolil kličku doleva. Bránící hráč celou akci přečetl a soupeře s míčem zastavil.
     
    56
    Po centru ze strany se hosté dostali k hlavičce, která poslala míč k brankáři. Empoli rychle otočilo hru, ale opět byla k vidění nepřesnost.
     
    55
    Před branku asi nabíhal Arini, kterého také spoluhráč ze strany hledal. Ovšem přihrávka na něj byla zastavená a Cremonese bude rozehrávat další roh.
     
    53
    Na pravé straně se uvolnil Soddimo, jehož centr se kroutil do výborné pozice. Ovšem z branky vystartoval Provedel, který celou akci překazil.
     
    52
    Zatím má Empoli stále hodně času k tomu, aby vyrovnalo. Jenže u míče jsou domácí, kteří už nemají kam pospíchat.
     
    51
    Kombinace stále pokračovala, po chvíli přišel pas na pravou stranu, kde se nacházel Frattesi. Jeho přihrávka na hranici velkého vápna byla zastavena.
     
    50
    Hostující mužstvo musí skórovat, jenže zatím tomu vůbec nic nenasvědčuje. Hráči v bílých dresech zatím kombinují daleko od soupeřovy branky.
     
    48
    Na pravou stranu šestnáctky si naběhl Palombi, jenž okamžitě vypálil. Jenže v momentě pokusu přišlo také odpískání ofsajdového postavení.
     
    47
    Cremonese rozehrávalo standardní situaci z levé strany, ovšem Frattesi se vyšplhal nejvýše a hru poslal daleko od hostující branky.
     
    46
    Empoli se chopilo úvodního výkopu ve druhém poločase, ovšem velmi rychle ztratilo balon. Zpoza šestnáctky se tak mohl napřáhnout Palombi, jehož zakončení zamířilo do soupeře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po prvním poločase je zaslouženě ve vedení Cremonese, které si vypracovalo více šancí a jednu z nich proměnil brazilský kapitán Claiton. Empoli sice o trochu více drželo balon, ale první větší šanci si vypracovalo až v samotném závěru. Podaří se hostům ve druhém poločase alespoň vyrovnat, nebo se domácí US bude radovat z postupu? Odpovědi dostaneme za několik desítek minut.
     
    45
    První poločas skončil.
    44. Mancuso (EMP)
     
    44
    Na hranici velkého vápna se k míči dostal Mancuso, jenž po pár krocích vypálil. Pokus sice mířil vedle branky ovšem Volpe zasáhl a vyrazil jej na rohový kop.
     
    43
    Centr z pravé strany si na kopačku stáhl Ceravolo, který se pak pokusil o pas před branku. Ovšem na první tyči se nacházel bránící hráč, který míč znovu odvrátil.
     
    42
    Úvodní poločas se už blíží ke svému konci a domácí příznivci jsou spokojenější. Cremonese se vypracovalo několik výrazných šancí, ale stav je pouze 1:0!
    40. Palombi (CRM)
     
    40
    Středem hrací plochy se k šestnáctce hnal Palombi, jehož technický pokus letěl jen těsně vedle pravé tyče. Cremonese je aktivnější a zaslouženě vede.
     
    39
    Na pravé straně měl hodně prostoru k centru Frattesi, který ale poslal míč do malého vápna. Domácímu brankáři balon vypadl, ale své zaváhání stihl napravit.
     
    38
    Jenže hostující mužstvo bylo vytlačeno na vlastní polovinu, kde balon ztratilo. Palombi si to namířil mezi tři soupeře, ale na hranici vápna o míč přišel.
     
    37
    Domácí celek je zaslouženě ve vedení, ale tentokrát se musí bránit. Volpe nezvládl přihrávku do strany, a tak Empoli bude vhazovat.
    35. Machado CLAITON - 1:0
     
    35
    Cremonese právě vstřelilo branku!
    Centr od rohového praporku byl odvrácen za šestnáctku, odkud zakončil Castagnetti. Jeho pokus na malém vápně tečoval patou MACHADO CLAITON, který se jako první zapsal mezi střelce zápasu.
     
    34
    V posledních minutách se hraje spíše ve středu hrací plochy, ovšem Cremonese je stále aktivnější, a tak bude rozehrávat další rohový kop, v pořadí už pátý.
     
    31
    Švýcarský záložník Bajrami, který byl faulován. Empoli se pak hnalo do další akce, ovšem Mancuso se nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Machado Claiton (US Cremonese), který postavil soupeřovi do cesty hokejový strom. Zatímco v hokeji by vše prošlo, ve fotbale byl zákrok oceněn.
     
    29
    Centr zamířil na zadní tyč, odkud přišla nepřesná hlavička. Hostující mužstvo se odkopem znovu ubránilo a může zformovat obranné řady.
     
    28
    Centr od rohového praporku zamířil k první tyči, odkud byl odvrácen. Ovšem Cremonese bylo znovu u míče, ale přihrávka před branku nevyšla. Domácí ale budou rozehrávat další rohový kop.
     
    27
    Zatím rozhodně nemůžeme říci, že bychom sledovali nějakou strhující podívanou. Střetnutí by pomohla branka, o kterou se může z rohového kopu postarat domácí celek.
     
    25
    Hráči v červenošedivém jsou aktivnější, ovšem Mogos pokazil přihrávku. Na tahu je tak Empoli, které rozhodně spěchat nebude.
    23. Claiton (CRM)
     
    23
    Zprava chtěl centrovat Soddimo, jehož snažení bylo sražené na rohový kop. Po centru od praporku se k hlavičce Claiton. Ovšem na brankové čáře zasáhl za svého brankářského kolegu Laribi.
     
    22
    Ze strany více na střed se pohyboval Frattesi, jenž už si chystal situaci ke klíčové přihrávce. Hlavní rozhodčí faul neviděl, a tak se k míči vrací Cremonesea.
     
    21
    Na stadionu panuje zatím výborná kulisa i přesto, že tribuny jsou téměř prázdné. Domácí celek je u balonu, ale přenesení hry na levé straně zachytil Bajrami.
     
    20
    Další centr z levé strany byl odvrácen, následně Empoli ještě kombinovalo, ale opět přišla nepřesná přihrávka.
     
    18
    Hned dva centry letěly do pokutového území. První se domácímu celku podařil odvrátit, druhý zase schoval do rukavic Volpe.
     
    17
    Hostující mužstvo se aktuálně nachází na polovině soupeře, kde u postranní čáry vybojovalo faul. Standardní situace pro Empoli.
     
    14
    V ofsajdové pozici se nacházel Ceravolo, který znovu zakončil. Ovšem jeho pokus byl zbytečný, protože hra už byla přerušená.
     
    13
    Za obranu si naběhl Ceravolo, který na míč nedosáhl jen o kousek. Z branky výborně také vystartoval Provedel, jenž akci překazil.
     
    12
    Empoli se snaží otupit tlak soupeře, a tak kombinuje na vlastní polovině. Hráči v bílých dresech ale pokazili přihrávku a levé straně, ovšem soupeř míč kopl za postranní čáru.
     
    10
    Deset minut hry je minulostí, domácí celek je zatím aktivnější. Opět totiž přišlo zakončení z levé strany pokutového území, odkud se napřáhl Ceravolo. Jenomže hostující brankář se ve vzduchu skvěle natáhl a míč vyrazil do strany.
    9. Soddimo (CRM)
     
    9
    Na levé straně se přes soupeře dostal Soddimo, jehož pokus pak mířil na branku. Ovšem Provedel byl připravený a na dvakrát nepříjemnou ránu zkrotil.
     
    8
    Cremonese drží balon na kopačkách a kombinuje na polovině soupeře. Po chvíli přišel centr z levé strany, který si ze vzduchu stáhl Provedel.
     
    7
    Na pravé straně se uvolnil Palombi, který se pokusil o centr. Jenomže tato varianta v úvodu střetnutí zatím nefunguje.
     
    6
    Na hrací ploše skončil Mogos, který byl faulován u postranní čáry. Domácí celek poté poslal míč do šestnáctky, odkud byl odvrácen.
     
    2
    Na levé straně se uvolnil Balkovec, který okamžitě přihrával před branku. Ovšem domácí celek se poprvé ubránil a poslal míč do bezpečné vzdálenosti.
     
    1
    K úvodnímu výkopu se postavil hostujíc celek, který se nikam nežene a hned kombinuje na vlastní polovině hrací plochy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    US Cremonese: Volpe – Arini, Bianchetti, Caracciolo, Castagnetti, Ceravolo, Claiton, Mogos, Palombi, Renzetti, Soddimo.
    Náhradníci: Agazzi, Ravaglia – Cella, Ciofani, Girelli, Gustafsson, Migliore, Piccolo, Spini, Valzania, Zortea.

    Empoli FC: Provedel – Bajrami, Balkovec, Fantacci, Frattesi, Laribi, Mancuso, Nikolaou, Pirrello, Piscopo, Veseli.
    Náhradníci: Brignoli, Perucchini – Bandinelli, Belardinelli, Cannavo, Le Gumina, Merola, Ricci.
     
    Oba celky už musely vstoupit do minulého kola Coppa Italia, kde se jim podařilo zvítězit a zahrát si dnešní střetnutí. Pokud se podíváme na tabulku Série B zjistíme, že hůře je postavena Cremonesea. Domácí celek bojuje o vyhnutí sestupovým příčkám a najedeme jej se sedmnácti body na patnácté příčce. Jen o málo lépe je na tom Empoli, které posbíralo pouze o bod více a patří mu dvanáctá příčka. Hostující mužstvo je se nachází ve špatné formě, kdy v posledních pěti duelech posbíralo pouhé dva body.
     
    Vítám vás u Coppa Itálie, kde se v dalším kole představí dva účastníci druhé nejvyšší soutěže, tedy Serie B. O postup do další fáze se utkají US Cremonese a Empoli FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Michal Luxa

    Góly: 35. Claiton

    Karty:   29. Claiton (CRM), 90+2. Castagnetti (CRM) – 90. Pirrello (EMP)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:12.
    US Cremonese: Volpe – Arini, Bianchetti (57. Migliore), Caracciolo, Castagnetti, Ceravolo (84. Ciofani), Claiton, Mogos, Palombi, Renzetti, Soddimo (67. Valzania).
    Náhradníci: Agazzi, Ravaglia – Cella, Ciofani, Girelli, Gustafsson, Migliore, Piccolo, Spini, Valzania, Zortea.

    Empoli FC: Provedel – Bajrami, Balkovec (62. Bandinelli), Fantacci, Frattesi (79. Ricci), Laribi, Mancuso, Nikolaou, Pirrello, Piscopo (70. Merola), Veseli.
    Náhradníci: Brignoli, Perucchini – Bandinelli, Belardinelli, Cannavo, Le Gumina, Merola, Ricci.