Augsburg – Mainz 2:1 (kon.) | Dortmund – Düsseldorf 5:0 (kon.) | Freiburg – Wolfsburg 1:0 (kon.)
Mönchengladbach – Bayern 2:1 (kon.) | Lipsko – Hoffenheim 3:1 (kon.) | Leverkusen – Schalke 2:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
2:1 (0:0)
Bayern Mníchov
Sobota 07.12.2019, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:29:28)
     
    Držanie lopty: 42 % : 58 %.
    Strely na bránu: 3:5.
    Strely mimo: 3:7.
    Rohy: 2:5.
    Ofsajdy: 5:1.
    Fauly: 15:21.
     
    Domáci hráči i fanúšikovia oslavujú veľké víťazstvo, ako líder tabuľky totiž porazili obhajcu titulu Bayern Mníchov. Druhý polčas bol vyrovnanejší ako prvý, v ktorom mali Bavori obrovskú prevahu, paradoxne však hostia dokázali zásluhou Perišića otvoriť skóre. Domáci potom otvorili hru a ukázali, že vedia byť predsa len veľmi nebezpeční i smerom dopredu. Binsibajní po rohovom kope vyrovnal a domáci, ktorí boli po vyrovnávajúcom góle o niečo nebezpečnejší, sa dočkali odmeny v úplnom závere zápasu. Po faule Javiho Martíneza vo vlastnej šestnástke premenil nariadenú penaltu druhým gólom v zápase Binsibajní a eufória domácich mohla vypuknúť naplno. Bayern tak zaplatil za nepremenené gólové príležitosti v prvom polčase a z Mönchengladbachu si neodvezie ani bod.

    Borussia tak i po tomto kole zostane na prvom mieste o bod pred Lipskom, ktoré v súbežne hranom zápase zdolalo Hoffenheim. Bayern je po druhej prehre 1:2 za sebou v tabuľke na priebežnom šiestom mieste a teoreticky sa pred neho ešte môže v prípade výhry v dnešnom zápase so Schalke dostať Leverkusen.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Thuram zaviezol loptu k rohovej zástavke na útočnej polovici, kde získava pre domácich čas. Hostia budú mať čas už maximálne len na jeden útok.
     
    90+4
    Hostia sa hneď natlačili k šestnástke domácich. Daviesovu strelu spoza šestnástky zablokoval obetavým zákrokom Hofmann a domáci potom nakopli loptu dopredu.
     
    90+2
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci sa v nadstavenom čase dostávajú do vedenia! RÁMÍ BINSIBAJNÍ tvrdou prízemnou strelou namieril k pravej tyči a i keď gólman Bayernu Neuer stranu vystihol, tak nemal šancu túto strelu vyraziť.
     
    90+2
    Žltú kartu za protesty proti nariadeniu penalty dostáva Thiago Alcântara (FC Bayern Mníchov).
     
    90+1
    V rýchlom protiútoku Borussie zrazil Kimmich pätami prihrávku z pravej strany na ľavú stranu k rozbehnutému Thuramovi, ktorého pri kľučke podrazil vo vlastnej šestnástke Javi Martínez. Španielsky obranca Bayernu dostáva druhú žltú kartu, čiže i červenú, a domáci navyše budú kopať i penaltu!
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Domáci majú loptu na svojich kopačkách, hostia ich však držia len pred ich šestnástkou. Aktívny presing hráčov Bayernu bráni domácim založiť solídnu útočnú akciu.
     
    88
    Žltú kartu za podkopnutie protihráča dostáva Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach). Zakaria nebude v ďalšom zápase hrať kvôli trestu za žlté karty.
     
    87
    Na Raffaelov center z priameho kopu si nabiehal strelec prvého gólu Binsibajní, hlavou však tentoraz usmernil loptu zo stredu pokutového územia Bayernu výrazne mimo brány hostí.
     
    86
    Žltú kartu za sklz zozadu do nôh striedajúceho Raffaela po strate lopty dostáva Robert Lewandowski (FC Bayern Mníchov). Mönchengladbach bude mať priamy kop zo zaujímavej pozície za šestnástkou Bayernu.
     
    85
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Lars Stindl, prichádza Raffael.
     
    83
    Daviesovu prihrávku prepustil za seba na Perišića Lainer, ten si však loptu spracoval tak mizerne, že to vypadalo, akoby ju prihrával domácemu gólmanovi. Ten loptu hneď odkopol do stredu poľa.
     
    82
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Stindla po odohraní lopty dostáva Javi Martínez (FC Bayern Mníchov).
     
    81
    Kimmich si nabehol na Müllerovu strieľanú prihrávku na prednú tyč, pred ním však loptu v sklze zastavil Zakaria. Hrací predmet napokon skryl pred hráčom Bayernu do rukavíc brankár Sommer.
     
    80
    Embolo sa na ľavej strane dostal za Alcântaru a preniesol hru na Herrmanna, ktorý loptu ešte posunul doprava na rozbehnutého Stindla. Ten ju z prvej posielal na zadnú tyč, kde chýbal dobiehajúcemu Embolovi snáď jeden krok na to, aby ju dorazil do odkrytej brány Bayernu. Lopta tak končí tesne mimo pravej tyče Neuerovej svätyne.
     
    78
    Comanovu snahu o prienik ukončil Elvedi, Bayern sa však po zlej rozohrávke domácich znovu dostal k lopte. Comanovi pri ďalšom pokuse o center nakoniec odskočila lopta za bránkovú čiaru.
     
    77
    Perišić pri svojom úniku zasiahol Lainera rukou do tváre a rakúsky pravý obranca Mönchengladbachu musí byť so zakrvavenou tvárou ošetrený.
     
    76
    Perišić obišiel po ľavej strane Lainera a cez neho poslal do bránkoviska strieľanú prihrávku. Tú nedokázal pred odkrytou bránou Mönchengladbachu zasiahnuť ani jeden z hráčov Bayernu.
     
    75
    Brankár Bayernu Neuer potom rýchlo rozohral na spoluhráčov na útočnej polovici, ktorí dokázali loptu vybojovať a založiť kombináciu pred šestnástkou Borussie.
     
    74
    Domáci sa postupnou kombináciou dostali až pred šestnástku Bayernu, narážačka Embola s Thuramom ale skončila nepresnou prihrávkou za obranu Mníchovčanov.
     
    73
    Hra sa po predošlých minútach, v ktorých dominovala Borussia, trochu upokojila a odohráva sa predovšetkým v strede poľa.
     
    71
    Sommer vykopol loptu tak, že sa za jeho nákopom rozbehol za obranu Bayernu Stindl. Na poslednú chvíľu sa s ním vrátil Alaba, ktorý mu loptu vypichol smerom k brankárovi Neuerovi.
     
    70
    Perišić sa dostal na ľavej strane cez Lainera a založil útok, ktorý musel vyriešiť až vracajúci sa Hofmann. Ten nakoniec loptu posunul k svojmu brankárovi Sommerovi.
     
    69
    Mönchengladbach získal ďalší priamy kop na útočnej polovici. Center na zadnú tyč z kopačky Herrmanna skončil však až za bránkovou čiarou, loptu tak vráti do hry odkopom od svojej brány Manuel Neuer.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Jérôme Boateng, prichádza Javi Martínez.
     
    66
    Žltú kartu za podkopnutie prenikajúceho protihráča dostáva Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach).
     
    65
    Borussia však cíti šancu na obrat. O sólový prienik sa snažil na ľavom krídle ďalší striedajúci hráč Embolo, Boateng mu však loptu vypichol do autu.
     
    64
    Borussia už mohla otočiť skóre! Na center z priameho kopu si najlepšie vyskočil striedajúci Herrmann, ktorý svojim prvým kontaktom s loptou usmernil hrací predmet mimo pravej tyče Neuerovej brány.
     
    64
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Alassane Pléa, prichádza Patrick Herrmann.
     
    62
    Žltú kartu za zostrelenie Thurama ostrým sklzom dostáva Jérôme Boateng (FC Bayern Mníchov).
     
    60
    Mönchengladbach dal gól!
    Je vyrovnané! Center Hofmanna z rohového kopu doletel pred bránkovisko Bayernu na nepochopiteľne neobsadeného RÁMÍHO BINSIBAJNÍHO, ktorý prudkou hlavičkou k zemi do ľavej časti brány Bayernu nedal brankárovi Neuerovi žiadnu šancu.
     
    59
    S centrom z rohového kopu si obrana domáceho tímu poradila a bieli okamžite vyrazili na opačnú stranu. Thuram prenikol z ľavej strany do šestnástky Bayernu, kde po súboji s Kimmichom spadol. I opakovaný záber však potvrdil, že Thuram spadol sám, a penalta sa tak kopať nebude.
     
    58
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza László Bénes, prichádza Breel Embolo.
     
    57
    Na opačnú stranu hneď po Neuerovom výkope vyrazil Coman, jeho center z pravej strany však odkopol z vlastného bránkoviska na rohový kop Ginter.
     
    56
    Na Bénesov center do bránkoviska si vyskakoval Pléa, loptu ale nezasiahol a tá tak skončila v rukách brankára Neuera.
     
    55
    Thuram sa po ľavom krídle rozbehol do rýchleho protiútoku Borussie, jeho center však zrazil na vôbec prvý rohový kop Mönchengladbachu Alaba.
     
    53
    Möchengladbach je nútený hru viac otvoriť a tlačí sa omnoho výraznejšie dopredu. Súčasne však necháva v obrane medzery, ktoré sa snažia využiť hráči Bayernu.
     
    52
    Pléa výborným centrom z pravej strany hľadal za obranou Bayernu nabiehajúceho Thurama, ktorý však loptu nedokázal zasiahnuť. Čiarový rozhodca mu navyše odpískal ofsajd.
     
    51
    Domáci od inkasovaného gólu držia loptu na svojich kopačkách, nebezpečná situácia ale neprichádza. Obrana Bayernu nepúšťa hráčov Mönchengladbachu do blízkosti svojho pokutového územia.
     
    49
    Bayern dal gól!
    Hostia sa konečne dočkali otváracieho gólu! IVAN PERIŠIĆ pred šestnáskou Borussie posunul loptu doprava k Müllerovi, ktorý mu ju potom oblúčikom na opačnú stranu vrátil. Osamotený Perišić si loptu spracoval a z otočky vystrelil pod brvno. Brankár Sommer, ktorý sa už presúval na opačnú stranu, si na loptu síce siahol, už si ju ale len zrazil k pravej tyči do brány.
     
    47
    Domáci vstúpili do druhého dejstva veľmi aktívne a dokázali sa prekombinovať na polovicu Bayernu, Stindlovi však v prieniku zabránil Alaba.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:34.
     
    Prvý polčas začal opatrne z oboch strán, od zhruba 15. minúty sa však hralo takmer výhradne len na polovici domácej Borussie. Bayern nepustil svojho súpera vôbec k ničomu, naopak sám mal obrovskú územnú prevahu a niekoľko obrovských príležitostí. Na strely vedie po prvom polčase neuveriteľným rozdielom 13:1, hosťom však chýbala takmer vždy o niečo presnejšia muška či rýchlejšie zakončenie. Ak už namierili na bránu, tak domácich podržal brankár Sommer. Domáci sú tak za bezgólový stav zrejme radi, do druhého polčasu však budú musieť niečo zmeniť.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 36 % : 64 %
    Strely na bránu: 1:4
    Strely mimo: 0:6
    Rohy: 0:4
    Ofsajdy: 3:0
    Fauly: 4:7
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Alaba však nakopol loptu na Lewandowského veľmi nepresne a tento nákop skončil v rukaviciach brankára Sommera. Viac sa už v prvom polčase zrejme nestane.
     
    45+1
    Hostia ešte v nadstavenom čase stupňujú svoj tlak. Perišić po centri z rohu trafil z voleja ruku Zakariu, hlavný rozhodca ale hneď ukázal, že penaltu neodpíska. Perišićovi sa potom prienik po ľavom krídle nevydaril, loptu ale Chorvát dokázal posunúť za seba na svojich spoluhráčov.
     
    45
    Nadstavený čas sú dve minúty.
     
    44
    Coman sa príliš dlho pripravoval na strelu a keď už konečne vystrelil, tak mu jeho pokus zablokoval Ginter. Binsibajní potom „nožničkami“ loptu odkopol do stredu poľa.
     
    43
    Coman na pravej strane posunul loptu za seba na Müllera, ktorý z prvej nacentroval do stredu šestnástky domácich na nabiehajúceho Goretzku. Hráč Bayernu usmernil loptu hlavou vysoko nad Sommerovu bránu.
     
    42
    Davies zaviezol loptu na útočnú polovicu a pri snahe o individuálny prienik po ľavom krídle ho fauloval Lainer. Hostia rýchlo rozohrali po zemi.
     
    40
    Pokus o rýchly protiútok sa domácim konečne vydaril a strelou spoza šestnástky k ľavej tyči ho zakončil Pléa. Brankár Neuer bez problémov chytil vôbec prvú strelu Borussie v tomto zápase.
     
    39
    Domáci sa však znovu nedokázali ani len dostať na útočnú polovicu a o loptu prišli. Comanova strela spoza šestnástky letela len priamo na brankára Sommera.
     
    38
    Lewandowski centroval z pravej strany na Müllera, ktorý však jeho nevydarený nákop nemal šancu spracovať. Lopta končí za bránkovou čiarou.
     
    37
    Sommer musel po malej domov loptu odkopnúť len na polovicu Bayernu, kde sa k nej dostal brankár Neuer. Ten rozohral omnoho lepšie ako domáci brankár a presným vyhodením lopty našiel svojich spoluhráčov na útočnej polovici.
     
    36
    Nádhernou prihrávkou vysunul Goretzka do nábehu za obranu Borussie Lewandowského, ktorý nacentroval presne na voľného Perišića. Ten vystrelil z voleja nad Sommerovu bránu.
     
    34
    Strely: 0:9
    Strely na bránu: 0:4
     
    33
    Kimmichov center odhlavičkoval prvý brániaci hráč Mönchengladbachu na prednej tyči. Pri nábehu na rohový kop navyše zrazil Lewandowski rukou na trávnik Thurama.
     
    32
    Perišić sa po ľavej strane uvoľnil cez Lainera, jeho center však odkopol pred Lewandowskim na rohový kop Elvedi.
     
    31
    Domácim sa podarilo hostí vytlačiť aktívnym napádaním na ich polovicu, o loptu ich ale pripraviť nedokázali. Hostia sa tak po krátkej prestávke vracajú na polovicu Borussie.
     
    30
    Tlak Bayernu sa naďalej zvyšuje. Center z pravej strany akrobaticky zakončil Lewandowski, jeho strela z voleja ale letela vysoko nad Sommerovu bránu.
     
    28
    Hostia rozohrali rohový kop na krátko a Kimmich sa dostal cez obrancu Borussie popri hranici pokutového územia na os ihriska. Tvrdo potom vystrelil po zemi cez skrumáž v šestnástke a brankárovi Sommerovi jeho strela prešla pomedzi nohy, na poslednú chvíľu však švajčiarsky gólman Mönchengladbachu zastavil loptu končekmi prstov na bránkovej čiare.
     
    27
    Po rohovom kope odvrátila obrana Borussie loptu na ľavú stranu ku Comanovi, ktorého center zrazil Lainer na ďalší rohový kop.
     
    26
    Bayern postupne preberá iniciatívu. Comanov center z pravého krídla odhlavičkoval Elvedi k Müllerovi, ktorého strelu po zemi k ľavej tyči výborným zákrokom vyrazil domáci brankár Sommer.
     
    24
    Thuramov prienik na ľavej strane ukončil Boateng. Domáci útočník ešte chcel získať faul, na trávnik však spadol bez cudzieho zavinenia.
     
    23
    Sommer však rozohral priamo do autu a hostia sa tak zadarmo dostali k lopte. Davies z ľavej strany takmer z bránkovej čiary nacentroval na zadnú tyč, kde Coman hlavou usmernil loptu priamo do rúk brankára Sommera.
     
    22
    Lopta sa napokon dostala až k brankárovi domácich Sommerovi, ktorého odkop zase sklepol Alcântara k svojmu gólmanovi Neuerovi. I on však znovu zle rozohral a znovu má lopte na kopačkách Sommer.
     
    21
    Stindl si pri narážačke pred šestnástkou Bayernu neporozumel s Pléom a loptu posunul nechtiac priamo k brankárovi Neuerovi. Ten ju nakopol do stredu poľa, kde však jeho spoluhráči prehrali hlavičkové súboje o vysoký pas.
     
    20
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Corentin Tolisso, prichádza Ivan Perišić.
     
    18
    Tolisso sedí bez cudzieho zavinenia na trávniku a drží sa za zadnú časť pravého stehna. Lekári už signalizujú na striedačku, že bude nutné striedanie.
     
    17
    Držanie lopty: 39 % : 61 %
     
    16
    Alcântara rozohral priamy kop šikovným oblúčikom za obrancov Mönchengladbachu a Lewandowski z prvej už zvnútra šestnástky namieril po zemi tesne mimo pravej tyče Sommerovej brány.
     
    15
    Ginter ostrým slzom vypichol Lewandowskému loptu, pritom ale trafil i Poliaka do nohy. Priamy kop pre Bayern zo zhruba 30 metrov od Sommerovej brány.
     
    14
    Rýchly protiútok Bayernu do otvorenej obrany Mönchengladbachu zakončil prihrávkou do ľavej strany pred šestnástkou na Lewandowského Coman. Poľský kanonier potom strelou z prvej zakrútil loptu po zemi tesne mimo Sommerovej brány.
     
    12
    Davies sa „pomstil“ Bénesovi za jeho faul na žltú kartu a po odohraní lopty ho zasiahol do pravého členku. Je trochu s údivom, že obranca Bayernu za tento faul nevidel žiadnu kartu...
     
    11
    Hostia sa následne usadili na polovici Mönchengladbachu a pri jeho šestnástke rozvíjajú svoju postupnú kombináciu. Zatiaľ však z ich strany neprišiel ani strelecký pokus, ani nebezpečný center.
     
    10
    Hostia sa jednoducho vykombinovali spod presingu Mönchengladbachu a prienik Comana po ľavej strane ukončil faulom Lainer.
     
    9
    Domáci odpovedali svojim útokom. Kombinácia na pravej strane skončila tvrdým zákrokom Daviesa na Pléu, ktorý však nebol posúdený ako faul.
     
    8
    Prvá obrovská príležitosť Bayernu! Hofmann pred Müllerom odkopol loptu ku Goretzkovi, ktorý ju ešte posunul doprava k Tolissovi. Jeho strelu letiacu mimo domácej brány tečoval na hranici bránkoviska Müller, lopta však i tak skončila mimo Sommerovej svätyne.
     
    7
    Davies ostáva ležať na trávniku po Bénesovom faule a musí byť ošetrený.
     
    6
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah vysokou nohou do kolena Daviesa László Bénes (Borussia Mönchengladbach). Slovenský reprezentant môže byť teraz rád i za žltú kartu, prísnejší rozhodca by mu totiž možno dal i červenú...
     
    4
    Borussia sa prvýkrát usadila na polovici Bayernu, jej útok ale skončil po prihrávke Bénesa na Pléu do ofsajdu.
     
    3
    Vysokým presingom teraz pre zmenu obrali o loptu hostia domácich. Nepresnou kolmicou na Lewandowského ju však vrátil domácim Goretzka.
     
    2
    Gnabry sa dokázal dostať v strede poľa k lopte a po ľavej strane sa pretlačil k centru do bránkoviska. Ten zrazil Elvedi pred nabiehajúcim Lewandowskim do rukavíc brankára Sommera.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ďaleko sa však nedostali. Agresívnym presingom ich prvú rozohrávku narušili napádajúci hráči Mönchengladbachu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáca Borussia bude hrať v bielych dresoch, Bayern v červených.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Po 43 rokoch, prvýkrát od roku 1976, ide Mönchengladbach do zápasu s Bayernom ako líder Bundesligy.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Bénes, Zakaria, J. Hofmann – Stindl (C) – Pléa, Thuram.
    Náhradníci: Sippel – Raffael, Strobl, Wendt, Embolo, Kramer, Herrmann, Neuhaus, Jantschke.

    FC Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Goretzka, Th. Alcântara, Tolisso – T. Müller, Lewandowski, Coman.
    Náhradníci: Ulreich – Perišić, Cuisance, Gnabry, Coutinho, Pavard, Javi Martínez.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Kleve.
     


    Vzájomné zápasy

    V poslednom desaťročí je vo vzájomných zápasov o niečo úspešnejší Bayern, ktorý z 19 duelov vyhral 10. Mönchengladbach vyhral šesť zápasov a štyrikrát sa vzájomný súboj skončil remízou. Z posledných šiestich zápasov vyhral Mönchengladbach dvakrát, vo zvyšných zápasoch sa radoval z výhry bavorský veľkoklub. V minulej sezóne vyhral vzájomný zápas tím hrajúci vonku výrazným rozdielom – Mönchengladbach vyhral v Mníchove 3:0, doma však prehral 1:5.

    Vzájomné zápasy Mönchengladbachu a Bayernu Mníchov v Bundeslige za posledné tri sezóny:

    2016/2017:
    Bayern – Mönchengladbach 2:0
    Mönchengladbach – Bayern 0:1

    2017/2018:
    Mönchengladbach – Bayern 2:1
    Bayern – Mönchengladbach 5:1

    2018/2019:
    Bayern – Mönchengladbach 0:3
    Mönchengladbach – Bayern 1:5
     


    FC Bayern Mníchov

    Obhajca titulu v tejto sezóne nevypadá ani zďaleka tak neprekonateľne ako v predošlých majstrovských ročníkoch a v tabuľke sa nachádza až na štvrtom mieste. Na prvý Mönchengladbach stráca štyri body, dnes tak potrebuje zvíťaziť. Forma Bavorov však nie je veľmi dobrá, z posledných siedmich zápasov totiž majú bilanciu 3 výhry – 1 remíza – 3 prehry. Poslednú porážku utrpeli v poslednom kole doma s Leverkusenom (1:2). Bayern má druhý najproduktívnejší útok Bundesligy (34 strelených gólov), ktorý vedie najlepší strelec ligy Robert Lewandowski (16 gólov). Vonku je však až piatym najlepším tímom súťaže, keď zo šiestich duelov na cudzích ihriskách vyhral tri.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Bayern – Union Berlín 2:1
    Frankfurt – Bayern 5:1
    Bayern – Dortmund 4:0
    Düsseldorf – Bayern 0:4
    Bayern – Leverkusen 1:2
     


    Borussia Mönchengladbach

    Borussia vstupuje do zápasu s obhajcom titulu ako líder tabuľky, ktorý má jednobodový náskok pred druhým Lipskom. Forma domácich je veľmi dobrá, z posledných piatich zápasov totiž stratili body len pri prehre na ihrisku Unionu Berlín (0:2). Silnou stránkou tímu, v ktorého základnej zostave sa pravidelne objavuje slovenský reprezentant László Bénes, je útok, ktorý je po Lipsku a Bayerne tretím najproduktívnejším v lige (28 strelených gólov). Obrana však nijak nezaostáva a po Wolfsburgu je druhou najlepšou (15 inkasovaných gólov). Doma je Mönchengladbach najlepším tímom ligy, keď zo siedmich domácich zápasov stratil body len v dvoch.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Mönchengladbach – Frankfurt 4:2
    Leverkusen – Mönchengladbach 1:2
    Mönchengladbach – Brémy 3:1
    Union Berlín – Mönchengladbach 2:0
    Mönchengladbach – Freiburg 4:2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose zo zápasu Borussia Mönchengladbach – Bayern Mníchov. Stretnutie 14. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 60. Binsibajní, 90+2. Binsibajní (pen.) – 49. Perišić

    Karty:   6. Bénes (MNC), 66. J. Hofmann (MNC), 88. Zakaria (MNC) – 62. J. Boateng (BAY), 82. Javi Martínez (BAY), 86. Lewandowski (BAY), 90+2. Th. Alcântara (BAY)   90+1. Javi Martínez (BAY)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 15:21.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Bénes (58. Embolo), Zakaria, J. Hofmann – Stindl (C) (85. Raffael) – Pléa (64. Herrmann), Thuram.
    Náhradníci: Sippel – Raffael, Strobl, Wendt, Embolo, Kramer, Herrmann, Neuhaus, Jantschke.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (68. Javi Martínez), Alaba, A. Davies – Goretzka, Th. Alcântara, Tolisso (20. Perišić) – T. Müller, Lewandowski, Coman.
    Náhradníci: Ulreich – Perišić, Cuisance, Gnabry, Coutinho, Pavard, Javi Martínez.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Kleve

    Diváci: 54 022