Augsburg – Mainz 2:1 (kon.) | Dortmund – Düsseldorf 5:0 (kon.) | Freiburg – Wolfsburg 1:0 (kon.)
Mönchengladbach – Bayern 2:1 (kon.) | Lipsko – Hoffenheim 3:1 (kon.) | Leverkusen – Schalke 2:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
2:1 (0:0)
Bayern Mníchov
Sobota 07.12.2019, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci sa v nadstavenom čase dostávajú do vedenia! RÁMÍ BINSIBAJNÍ tvrdou prízemnou strelou namieril k pravej tyči a i keď gólman Bayernu Neuer stranu vystihol, tak nemal šancu túto strelu vyraziť.
     
    90+2
    Žltú kartu za protesty proti nariadeniu penalty dostáva Thiago Alcântara (FC Bayern Mníchov).
     
    90+1
    V rýchlom protiútoku Borussie zrazil Kimmich pätami prihrávku z pravej strany na ľavú stranu k rozbehnutému Thuramovi, ktorého pri kľučke podrazil vo vlastnej šestnástke Javi Martínez. Španielsky obranca Bayernu dostáva druhú žltú kartu, čiže i červenú, a domáci navyše budú kopať i penaltu!
     
    88
    Žltú kartu za podkopnutie protihráča dostáva Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach). Zakaria nebude v ďalšom zápase hrať kvôli trestu za žlté karty.
     
    86
    Žltú kartu za sklz zozadu do nôh striedajúceho Raffaela po strate lopty dostáva Robert Lewandowski (FC Bayern Mníchov). Mönchengladbach bude mať priamy kop zo zaujímavej pozície za šestnástkou Bayernu.
     
    85
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Lars Stindl, prichádza Raffael.
     
    82
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Stindla po odohraní lopty dostáva Javi Martínez (FC Bayern Mníchov).
     
    80
    Embolo sa na ľavej strane dostal za Alcântaru a preniesol hru na Herrmanna, ktorý loptu ešte posunul doprava na rozbehnutého Stindla. Ten ju z prvej posielal na zadnú tyč, kde chýbal dobiehajúcemu Embolovi snáď jeden krok na to, aby ju dorazil do odkrytej brány Bayernu. Lopta tak končí tesne mimo pravej tyče Neuerovej svätyne.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Jérôme Boateng, prichádza Javi Martínez.
     
    66
    Žltú kartu za podkopnutie prenikajúceho protihráča dostáva Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach).
     
    64
    Borussia už mohla otočiť skóre! Na center z priameho kopu si najlepšie vyskočil striedajúci Herrmann, ktorý svojim prvým kontaktom s loptou usmernil hrací predmet mimo pravej tyče Neuerovej brány.
     
    64
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Alassane Pléa, prichádza Patrick Herrmann.
     
    62
    Žltú kartu za zostrelenie Thurama ostrým sklzom dostáva Jérôme Boateng (FC Bayern Mníchov).
     
    60
    Mönchengladbach dal gól!
    Je vyrovnané! Center Hofmanna z rohového kopu doletel pred bránkovisko Bayernu na nepochopiteľne neobsadeného RÁMÍHO BINSIBAJNÍHO, ktorý prudkou hlavičkou k zemi do ľavej časti brány Bayernu nedal brankárovi Neuerovi žiadnu šancu.
     
    58
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza László Bénes, prichádza Breel Embolo.
     
    49
    Bayern dal gól!
    Hostia sa konečne dočkali otváracieho gólu! IVAN PERIŠIĆ pred šestnáskou Borussie posunul loptu doprava k Müllerovi, ktorý mu ju potom oblúčikom na opačnú stranu vrátil. Osamotený Perišić si loptu spracoval a z otočky vystrelil pod brvno. Brankár Sommer, ktorý sa už presúval na opačnú stranu, si na loptu síce siahol, už si ju ale len zrazil k pravej tyči do brány.
     
    36
    Nádhernou prihrávkou vysunul Goretzka do nábehu za obranu Borussie Lewandowského, ktorý nacentroval presne na voľného Perišića. Ten vystrelil z voleja nad Sommerovu bránu.
     
    28
    Hostia rozohrali rohový kop na krátko a Kimmich sa dostal cez obrancu Borussie popri hranici pokutového územia na os ihriska. Tvrdo potom vystrelil po zemi cez skrumáž v šestnástke a brankárovi Sommerovi jeho strela prešla pomedzi nohy, na poslednú chvíľu však švajčiarsky gólman Mönchengladbachu zastavil loptu končekmi prstov na bránkovej čiare.
     
    26
    Bayern postupne preberá iniciatívu. Comanov center z pravého krídla odhlavičkoval Elvedi k Müllerovi, ktorého strelu po zemi k ľavej tyči výborným zákrokom vyrazil domáci brankár Sommer.
     
    20
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Corentin Tolisso, prichádza Ivan Perišić.
     
    16
    Alcântara rozohral priamy kop šikovným oblúčikom za obrancov Mönchengladbachu a Lewandowski z prvej už zvnútra šestnástky namieril po zemi tesne mimo pravej tyče Sommerovej brány.
     
    14
    Rýchly protiútok Bayernu do otvorenej obrany Mönchengladbachu zakončil prihrávkou do ľavej strany pred šestnástkou na Lewandowského Coman. Poľský kanonier potom strelou z prvej zakrútil loptu po zemi tesne mimo Sommerovej brány.
     
    8
    Prvá obrovská príležitosť Bayernu! Hofmann pred Müllerom odkopol loptu ku Goretzkovi, ktorý ju ešte posunul doprava k Tolissovi. Jeho strelu letiacu mimo domácej brány tečoval na hranici bránkoviska Müller, lopta však i tak skončila mimo Sommerovej svätyne.
     
    6
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah vysokou nohou do kolena Daviesa László Bénes (Borussia Mönchengladbach). Slovenský reprezentant môže byť teraz rád i za žltú kartu, prísnejší rozhodca by mu totiž možno dal i červenú...

    Michal Sadlek

    Góly: 60. Binsibajní, 90+2. Binsibajní (pen.) – 49. Perišić

    Karty:   6. Bénes (MNC), 66. J. Hofmann (MNC), 88. Zakaria (MNC) – 62. J. Boateng (BAY), 82. Javi Martínez (BAY), 86. Lewandowski (BAY), 90+2. Th. Alcântara (BAY)   90+1. Javi Martínez (BAY)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 15:21.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Bénes (58. Embolo), Zakaria, J. Hofmann – Stindl (C) (85. Raffael) – Pléa (64. Herrmann), Thuram.
    Náhradníci: Sippel – Raffael, Strobl, Wendt, Embolo, Kramer, Herrmann, Neuhaus, Jantschke.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (68. Javi Martínez), Alaba, A. Davies – Goretzka, Th. Alcântara, Tolisso (20. Perišić) – T. Müller, Lewandowski, Coman.
    Náhradníci: Ulreich – Perišić, Cuisance, Gnabry, Coutinho, Pavard, Javi Martínez.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Kleve

    Diváci: 54 022