Montpellier – Paríž 1:3 (kon.) | Monaco – Amiens 3:0 (kon.) | Nice – Metz 4:1 (kon.)
Rennes – Angers 2:1 (kon.) | Štrasburg – Toulouse 4:2 (kon.)
koniec
OGC Nice
4:1 (2:0)
FC Metz
cz Sobota 07.12.2019, 20:00 • Allianz Riviera, Nice • Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi OGC Nice a FC Méty.
     
    OGC Nice

    Fotbalisté Nice se po šestnácti kolech nacházejí na průběžné čtrnácté pozici, což určitě nebylo cílem vedení klubu. Nice má na svém kontě dvacet bodů, nicméně manko na čtvrté Bordeaux je pouze pětibodové. Domácí celek tohoto zápasu v posledních duelech zrovna nezáří, naposledy sice vyhrál před týdnem, nicméně na vítězství proti Angers okamžitě navázala vysoká porážka na hřišti Saint Étienne, kde tamní celek vyhrál výsledkem 4:1. Nice se na domácím stadionu celkem daří, dohromady zde odehrálo osm zápasů, ve kterých se mu povedlo uspět ve čtyřech případech.
     
    FC Méty

    Na opačné straně stojí Méty, které si počínají ještě o poznání hůře. Tento celek momentálně okupuje osmnáctou pozici, což by v konečném důsledku znamenalo baráž o udržení. Méty mají na svém kontě patnáct bodů, avšak v případě vítězství se mohou dostat až na patnáctou pozici. Hostující tým tohoto zápasu čeká na výhru už šest duelů, naposledy se mu povedlo uspět před více než měsícem, tehdy na svém hřišti porazil Nimes poměrem 1:0. Méty mají na hřištích soupeřů za sebou osm duelů, navíc se jim povedlo vyhrát pouze v jediném případě, další čtyři duely skončily porážkou.
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Atál, Dante (C), M. Sarr, Nsoki – Burner, Cyprien – Únás, Lees-Melou, Maurice – Dolberg.
    Náhradníci: Clementia – Búdawí, Coly, Ganago, Lloris, Lusamba, Thuram.

    FC Méty: Delecroix – Boye, Sunzu, Delaine – Centonze, Maïga, Fofana, Udol – Adama Traoré II, Diallo (C), Ambrose.
    Náhradníci: Dietsch – Boulaya, Cohade, Nguette, Niane, Gakpa..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Sledovali jsme dlouhou kombinaci na domácí polovině, nicméně Dante pouze přeposílal nahrávku na pravou stranu, kde se nacházel osamocený Atal.
     
    4
    Méty se poprvé dostaly na útočnou polovinu, kde to podél autové lajny zkoušel vzít sám na sebe obránce Delaine, který alespoň vybojoval autové vhazování.
     
    5
    Do útočné akce domácích se zapojil také Dolberg, který se snažil spolupracovat s Cyprienem. Nice poté přešlo až k vlastnímu pokutovém území.
     
    6
    O rozehrávku se staral hostující Delaine, který to zkoušel nákopem na opačnou polovinu, kde se prosadil pouze Dante, jenž posléze raději uklidnil hru.
     
    7
    Domácí hráči celkem v poklidu přešli na útočnou polovinu, jenomže tam přišla na řadu nepřesná nahrávka, která putovala mimo dosah útočníka Dolberga.
     
    8
    K balónu se dostal také domácí brankář Benítez, který se postaral o odkop od své branky. Ten nakonec směřoval na Maurice, do kterého ostře vletěl Sunzu.
     
    9
    Nedovoleným zákrokem si pomohl domácí záložník Burner, který místo míče trefil pouze nohu soupeře. Méty budou rozehrávat kousek od středového kruhu.
     
    9
    Nice právě vstřelilo branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Sledovali jsme vysoký nákop k pokutovému území Mét, kde se k odraženému míči jako první dostal domácí WYLAN CYPRIEN, který předvedl fantastickou ránu pravou nohou. Ta směřovala přesně k tyči, na což byl brankář Delecroix krátký.
    9. Wylan CYPRIEN - 1:0
     
    10
    Méty opět celkem dlouho dobu kombinovaly kolem pokutového území soupeře, avšak ani v tomto případě jsme nesledovali nic nebezpečného, u míče je Atál.
     
    11
    Méty to budou mít v tuto chvíli hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá hodně času, výsledek se klidně může otočit.
     
    12
    Hodně tvrdým způsobem šel do osobního souboje hostující obránce Delaine, který si zároveň pomohl nedovoleně. Nice bude zahrávat standardní situaci.
     
    13
    Avšak ta nebyla zrovna povedená, nejvýše do vzduchu se totiž uvnitř malého vápna dostal hostující Traoré, kterému se tak povedlo zažehnat možné nebezpečí.
     
    14
    Na opačné straně jsme byli svědky centru v podání Dialla. Ten se snažil najít své spoluhráče na zadní tyči, avšak za cenu rohového kopu zasahoval Lees-Melou.
     
    15
    O rozehrávku rohového kopu se tak postaral hostující Fofana, jenomže jeho nabídka se stala snadnou kořistí domácího Sarra, který poslal míč do zámezí.
     
    16
    Po první brance tohoto zápasu mají více ze hry hostující hráči, kteří si vybojovali další autové vhazování. Nice se zatahuje daleko ke své šestnáctce.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme se zatím dočkali jediné branky. O tu se postaral domácí Cyprien, který předvedl velice pohlednou střelu.
     
    22
    Atál se chtěl u rohového praporku zbavit protihráče, jenomže při tomto počínání se zřejmě zranil. Méty peláší kupředu, nicméně domácí záložník leží na zemi.
     
    23
    Delaine se snažil u hranice pokutového území najít Traorého, jenomže ten v nejméně vhodný okamžik podklouzl. Až v tuto chvíli přichází přerušení hry.
     
    24
    Atál si nakonec vyžádal lékařské ošetření, nicméně na nic vážnějšího to nevypadá. Lékaři už jsou na hrací ploše, na zdravotní stav se běžel podívat také rozhodčí.
     
    25
    Atál už je zpět na nohou, může se tak pokračovat ve hře. O rozehrávku se postaral hostující Centonze, který sportovním gestem vrátil hrací předmět soupeři.
     
    26
    Avšak to dost možná skutečně vypadá na vynucené střídání. U lavičky Nice se začal vysvlékat jeden z možných náhradníků, pro Atala tento zápas zřejmě skončil.
     
    27
    Mezitím hráči Nice pokračují v kombinaci na vlastní polovině. Sarr se rozhodl spolupracovat s brankářem Benítezem, který u středového kruhu našel Cypriena.
     
    28
    Aby toho nebylo málo, tak jsme sledovali další zpětnou nahrávku. Nice zcela evidentně nikam nepospíchá, hostující hráči nepříliš aktivně napadají rozehrávku.
     
    29
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Júsuf Atál, přichází Igniatius Ganago.
     
    30
    Obrázek hry se nemění, nicméně jsme měli možnost sledovat situaci za postranní lajnou. Atál je odnášen na nosítkách, na hrací ploše je jeho náhradník.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina hry, zatím nesledujeme nikterak atraktivní podívanou. Nice je sice častěji na míči, avšak se nepokouší dostat do žádných šancí.
     
    34
    Slibná šance domácích! Ganagovi se povedlo přihrát pod sebe, kam jako první přispěchal Ounas, jehož zakončení pravou nohou putovalo vedle branky.
     
    35
    Žlutou kartu dostává John Boye (FC Méty).
     
    36
    Na opačné straně se nedostal daleko s míčem hostující Ambrose. Naopak Nice rozjelo další rychlou protiakci, která přinesla přenesení hry na volného Maurice.
     
    38
    Hostující brankář Delecroix převedl hodně vysoký nákop, jenomže ještě před dopadem míče bylo pískáno. Lees Melou si totiž dle sudího v osobním souboji pomáhal rukama.
     
    39
    Na útočnou polovinu zavítal střídající Ganago, který se snažil přenést hru na levou stranu. S tímto úmyslem tak trochu počítal Centonze, který předskočil Nsokiho.
     
    39
    Ounas spadl v pokutovém území, bude z toho penalta?
     
    40
    Hlavní sudí se nakonec běží podívat na video, dost možná se dočkáme pokutového kopu.
     
    41
    Pokutový kop pro Nice!
    41. Penaltový zákrok.
     
    41
    Nice právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil WYLAN CYPRIEN, který to udělal úchvatně. Jeho zakončení alá Antonín Panenka dokonale zaskočilo Delecroixe, který byl v pohybu do strany.
    41. Wylan CYPRIEN - 2:0
     
    44
    Méty se před koncem prvního poločasu dostávají do nelichotivé pozice, budou muset za každou cenu zabrat. Hostující celek prohrává už o dvě branky.
     
    44
    Navíc se po odkopu nejlépe zorientoval domácí Cyprien, který tak dlouho operoval s míčem, až ho nedovoleně atakoval Maiga. Méty začínají hrát hodně agresivně.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Nice se snaží před koncem prvního poločasu neudělat chybu, což se zatím daří. Maurice navíc pronikl za půlící čáru, kde se mu nabídl kolega Lees Melou.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl nepříliš atraktivní podívanou. Nice se bleskově dostalo do vedení, načež i nadále mělo územní převahu. Ke konci poločasu si navíc domácí hráči vybojovali pokutový kop, který druhou brankou večera proměnil Cyprien. Méty budou muset přidat, před sebou mají ještě celý druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali kombinaci hráčů Mét, jenomže tu dobrým napadáním narušil Dolberg, kterému se povedlo udržet balón.
     
    49
    Na levém křídle se Maurice dostal k míči, který přenášel na pravé křídlo. Ganago měl na centr do pokutového území hodně času, našel však pouze Boyeho.
     
    50
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Habib Diallo, přichází Ibrahima Niane.
     
    51
    Posléze si našel prostor ke střele Ounas, jenomže na poslední chvíli vložil kopačku do střely hostující Sunzu. Hrací předmět se odrazil za postranní lajnu hřiště.
     
    52
    Ambrose to měl hodně složité, napadala ho hned dvojice protihráčů. I tak hostující křídelník vytěžil maximum, pro svůj celek totiž vybojoval další rohový kop.
     
    53
    Ounasovi uskočil míč daleko od kopačky, avšak to nakonec nemuselo vadit. Jako první se k němu dostal kolega Lees-Melou, kterému se nepovedlo obejít Sunzua.
     
    54
    Na opačné straně to Fofana zkoušel nákopem na Ambroseho, jenomže druhému jmenovanému se nepovedlo zpracování, navíc si poté počínal nedovoleně.
     
    55
    Domácí brankář Benítez si dával s rozehrávkou celkem dost načas. Nakonec jsme sledovali vysoký nákop na Dolberga, avšak ten měl k balónu hodně daleko.
     
    56
    Ambrose si přichystal velice zajímavý centr, který nebezpečně směřoval ke vzdálenější konstrukci branky, kde se s vypětím všech sil povedlo zakročit Dantemu.
     
    57
    Domácí obrana si nedokázala pohlídat Niane, který se zničehonic dostal do šance. Senegalský útočník netrefil ideálně padající míč, což zachránilo Beníteze.
     
    58
    Domácí Maurice si dokázal pohlídat míč před napadajícím Centonzem, následovala zpětná nahrávka na Sarra, kterému se absolutně nepovedlo roztáhnout hru vpravo.
     
    59
    Nice pokračovalo ve hře, nicméně sudí přeci jenom raději přerušil hru. Na zemi totiž skončil hostující Ambrose, který před malým momentem narazil do Danteho.
     
    59
    Nice právě vstřelilo branku!
    Zničehonic domácí hráči slaví třetí branku! Roztažení hry našlo na levém křídle Lees Meloua, který si ještě přehodil míč na pravou nohu, což vedlo k náramně přesnému centru ke vzdálenější konstrukci. Tam si seběhl IGNATIUS GANAGO, který procedil míč za brankáře Delecroixe.
    59. Igniatius GANAGO - 3:0
     
    60
    Méty tak budou muset o to víc zabrat, v tomto okamžiku prohrávají už o tři branky. Hostující celek se i nadále brání, centrem to totiž zkoušel Claude Maurice.
     
    61
    Už se opět pokračuje ve hře. Ambrose ještě musel na pár vteřinek za postranní lajnu, avšak v tuto chvíli se hraje v plném počtu hráčů na obou stranách.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Nice se snaží neudělat žádnou chybu, naopak hosté aktivně napadají rozehrávku.
     
    63
    Dnes celkem nevýrazný Dolberg nedosáhl na polovysokou nabídku, naopak s tímto úmyslem počítal hostující obránce Sunzu, který včas vystoupil z obrany.
     
    68
    S rozehrávkou vypomohl domácí brankář Benítez, kterému se povedlo vyhodit hrací předmět na vedle stojícího Sarra, který pro změnu zkoušel najít Cypriena.
     
    69
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Alexis Claude Maurice, přichází Hišám Búdawí.
     
    70
    Ani další útočná akce hráčů Nice neměla dlouhého trvání. Naopak jsme sledovali rychlý protiútok, avšak Centonze svým centrem našel pouze Beníteze.
     
    71
    Maurice měl kolem sebe hodně prostoru, což využil k velice přesnému přenesení hry k levé autové lajně. Ganago navíc předvedl ukázkové zpracování míče.
     
    72
    Nsoki šel do souboje s Delainem tělem, což pochopitelně neznamenalo nedovolený zákrok. Místo toho si nedovoleně pomáhal právě hostující křídelník.
     
    73
    V krátkém časovém sledu fauloval hostující Maiga, který místo míče trefil pouze Ounase. Tento zákrok klidně mohl znamenat žlutou kartu, avšak tomu tak nebylo.
     
    74
    Už se zdálo, že se střídající Ganago požene sám na brankáře, jenomže se včas dokázal vrátit hostující Sunzu, který šťastným zákrokem znemožnil zakončení.
     
    74
    Méty právě vstřelily branku!
    Tak přeci jenom se hosté prosazují, rázem je to o dvě branky! Velký kus práce odvedl Traoré, kterému se povedlo udržet míč proti přesile protihráčů, načež mezi obránci vysunul IBRAHIMU NIANEHO, který bezpečně propálil brankáře Beníteze.
    74. Ibrahima NIANE - 3:1
     
    74
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Mamadou Fofana, přichází Renaud Cohade.
     
    75
    Nice právě vstřelilo branku!
    Jenomže v krátkém časovém sledu si domácí hráči berou tříbrankové vedení zpět! Ganago si to přes levou stranu namířil k pokutovému území, kde se nakonec rozhodl pro nahrávku k lépe postavenému PIERRU LEES MELOUOVI, jehož fantastická technická rána zapadla přesně k zadní tyči.
    75. Pierre LEES-MELOU - 4:1
     
    77
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Adam Únás, přichází Khéphren Thuram.
     
    78
    Jedno je jisté. Nice v tomto duelu střídalo už ve třech případech, logicky tak nemůže pomýšlet o dalších změnách. Věnujme se ale dění na hřišti, domácí jsou u míče...
     
    81
    O provedení autového vhazování se postaral hostující Udol, který si vybral vedle stojícího Boyeho, jenž na jistotu ještě nahrával do moci brankáři Delecroixovi.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Fabien Centonze (FC Méty).
     
    83
    Vzápětí nepřesně nahrával domácí obránce Sarr, který při snaze o nahrávce pro volného Dolberga našel pouze kopačku protihráče, jenž ihned založil protiútok.
     
    83
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Thomas Delaine, přichází Georges Mikautadze.
     
    84
    Cyprien chtěl zkompletovat hattrick, možná i proto si vzal na starost standardní situaci. Prudký pokus přeletěl zeď, avšak trefil dalšího protihráče na malém vápně.
     
    85
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Nice i nadále vede dostačujícím výsledkem, hosté se zcela jistě pokusí o kosmetickou úpravu skóre.
     
    88
    Do dobré střelecké pozice si to namířil domácí Cyprien, který zkoušel štěstí pravou nohou. Rána vyletěla vysoko nad branku, Delecroix tak nemusel zasahovat.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je rozhodnuto. Zcela jistě se ještě dočkáme nastaveného času.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven tři minuty.
     
    90+1
    Kousek od pokutového území fauloval domácí Nsoki, pro Méty se jedná o jednu z posledních šancí, jak snížit krok. Standardní situace ze sedmadvaceti metrů.
     
    90+2
    Místo přímého střeleckého pokusu jsme nakonec sledovali centr, který hravě odklidil pozorný Sarr. Posléze se s míčem pomazlil také brankář Benítez.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:9. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:13.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nice, které svého soupeře porazilo poměrem 4:1. I druhý poločas nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou, avšak domácím se dařilo proměňovat vyložené šance. Ve druhém dějství jsme se dohromady dočkali tří branek, přičemž se jednou prosadili také hosté. I přesto tři body putují na konto hráčů Nice! (21:52:14)

    David Suchý

    Góly: 9. Cyprien, 41. Cyprien (pen.), 59. Ganago (Lees-Melou), 75. Lees-Melou (Ganago) – 74. Niane (Adama Traoré II)

    Karty:   35. Boye (MTZ), 82. Centonze (MTZ)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:9. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 8:13.
    OGC Nice: Benítez – Atál (29. Ganago), Dante (C), M. Sarr, Nsoki – Burner, Cyprien – Únás (77. Thuram), Lees-Melou, Maurice (69. Búdawí) – Dolberg.
    Náhradníci: Clementia – Búdawí, Coly, Ganago, Lloris, Lusamba, Thuram.

    FC Metz: Delecroix – Boye, Sunzu, Delaine (83. Mikautadze) – Centonze, Maïga, Fofana (74. Cohade), Udol – Adama Traoré II, Diallo (C) (50. Niane), Ambrose.
    Náhradníci: Dietsch – Boulaya, Cohade, Nguette, Niane, Gakpa, Mikautadze.

    Rozhodca: Pignard – Viala, Boudikian