Bordeaux – Štrasburg 0:1 (kon.) | Lyon – Rennes 0:1 (kon.) | Saint-Étienne – Paríž 0:4 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
0:1 (0:0)
Stade Rennes
cz Nedeľa 15.12.2019, 17:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Rennes, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. I druhý poločas nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou, nicméně o trochu aktivnější bylo Rennes, které se dostalo do kýženou vedení krátce před nastaveným časem. Lyon dnes nepodal zrovna přesvědčivý výkon, navíc za celý zápas dokázal proniknout do jediné stoprocentní šance. (19:01:40)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:15.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Mohlo být hotovo! Hostující Traoré si seběhl na finální nahrávku, následně pronikl až před brankáře, avšak Lopes ještě podržel svůj celek.
     
    90+4
    Jenomže Lyonu se nedaří proniknout na útočnou polovinu, soupeř totiž neúnavně napadá rozehrávku. Domácímu celku se na vyrovnávací branku krátí čas.
     
    90+3
    Tentokráte se Bourigeaudovi nepovedla rozehrávka standardní situace, míč totiž doplachtil daleko vedle domácí branky. Lopes tak musí s rozehrávkou spěchat.
     
    90+1
    K taktickému zákroku sáhl domácí Caqueret, kterému sudí sečetl všechny předchozí fauly. Logickým vyústěním je udělení žluté karty.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o sedm minut.
     
    90
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Rafael, přichází Maxwel Cornet.
    89. Eduardo CAMAVINGA - 0:1
     
    89
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Hosté to přeci jenom dokázali, to bude těžké sousto pro Lyon! Teprve sedmnáctiletý EDUARDO CAMAVINGA se fantastickým způsobem prokličkoval až do pokutového území, kde měl hodně prostoru na zakončení. Rána pravou nohou nakonec stačila na překonání Lopese.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě můžeme počítat s delším nastavením, ve druhém dějství se nehrálo několik minut.
     
    88
    Lyon se díky postupné kombinaci dostal na útočnou polovinu, kde to Tete zkoušel překvapivým sólem přes řadu protihráčů, nicméně pouze fauloval Morela.
     
    85
    Najednou vidíme zvýšené tempo v podání obou celků. Hunou navíc opět centroval do pokutového území, kde Caqueret poslal míč do rukavic brankáře Lopese.
     
    84
    Šance také pro Lyon! Nejprve doprostřed branky pálil Aouar, poté se k dorážce dostal Traoré, jehož přízemní ránu dokázal Mendy zneškodnit.
     
    83
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází Romain Del Castillo.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Joris Gnagnon (Stade Rennes FC).
    81. Niang v šanci trefil pouze Rafaela.
     
    81
    Rafael zachránil svůj celek od pohromy! Hunou totiž poslal finální nahrávku na Nianga, který z malého vápna trefil pouze nohu Rafaela, od které se míč dostal nad branku.

    David Suchý

    Góly: 89. Camavinga (Del Castillo)

    Karty:   54. B. Traoré (LYO), 56. J. Andersen (LYO), 90+1. Caqueret (LYO) – 45+1. Niang (REN), 76. Bourigeaud (REN), 82. Gnagnon (REN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:15.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, J. Andersen, Denayer, Rafael (90. Cornet) – Tousart, Caqueret – Reine-Adélaïde (35. B. Traoré), Depay (C) (46. Terrier), Aouar – M. Dembélé.
    Náhradníci: Tătăruşanu – B. Traoré, Terrier, Bard, Marcelo, Cornet, Jean Lucas.

    Stade Rennes: Mendy – H. Traoré, Da Silva (C), Morel, Maouassa (71. Gnagnon) – Bourigeaud, Camavinga, Grenier (70. Hunou), Siliki – Raphinha, Niang (83. Del Castillo).
    Náhradníci: Salin – Nyamsi, Gboho, Hunou, Gnagnon, Tait, Del Castillo.

    Rozhodca: Bastien – Haquette, Zakrani