Bordeaux – Štrasburg 0:1 (kon.) | Lyon – Rennes 0:1 (kon.) | Saint-Étienne – Paríž 0:4 (kon.)
koniec
AS Saint-Étienne
0:4 (0:2)
Paríž Saint-Germain
cz Nedeľa 15.12.2019, 21:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že PSG zvládlo další utkání, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:56:59)
     
    Po odpálení pyrotechniky za brankou domácího mužstva raději hlavní rozhodčí utkání ukončil. Jeho cit byl v tomto okamžiku vhodný, jelikož stav zápasu byl rozhodnutý a šlo především o zdraví brankáře Stéphanea Ruffiera.

    Jean-Eudes Aholou v úvodním poločase oslabil svůj tým a pořád se nemohu zbavit pocitu, že hodně přísně byl poslán pod sprchy. I když se ASSE snažilo se zápasem něco udělat, kvalita byla na straně PSG. Favorit celé soutěže si vývoj střetnutí pohlídal a postupně navyšoval vedení. Příští sobotu se odehraje v Ligue 1 poslední kolo před zimní přestávkou a oba celky budou chtít rok 2019 zakončit vítězně.
     
    90
    Konec zápasu.
    89. Kylian MBAPPÉ - 0:4
     
    89
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    V době, kdy byl za brankou Stéphanea Ruffiera odpálen ohněstroj, raduje se PSG z další branky! Neymar přihrál na pravou stranu, kde KYLIAN MBAPPÉ udělal tři rychlé kroky, kterými ošálil Wesleye Fofanu. Francouzský reprezentant pak zamířil přesně do vzdálenějšího spodního rohu branky.
     
    88
    Zaydou Youssouf dlouho vymýšlel, co s míčem udělal. Rozhodl se pro oblouček za obranu, což nepochopil jeden ze spoluhráčů, a tak se bude kopat od branky PSG.
     
    87
    Další centr před branku Paris Saint-Germain mířil z pravé strany. Na zadní tyči zpracoval balon na prsa Marco Verratti a následně se do hry zapojil Keylor Navas.
     
    86
    Neymar se pokusil o patičku, která byla zachycená, a tak ASSE zamířilo do otevřené obrany. Jenomže Ryad Boudebouz nezvládl centr ze strany, a tak se ani tentokrát domácí mužstvo nedočkalo čestného zásahu.
     
    84
    Hráči v zelených dresech se nevzdávají ani v deseti mužích. Saint-Étienne by chtělo vstřelit alespoň čestný zásah a párkrát nebylo vůbec daleko.
    83. Loïc Perrin (SET)
     
    83
    Saint-Étienne vybojovalo faul u postranní čáry, a tak byl poslán centr před branku z klidné pozice. Na míč si naskočil Loïc Perrin, jehož hlavička zamířila těsně vedle levé tyče.
     
    81
    Na centr z pravé strany si na malém vápně naskočil Kylian Mbappé, jehož hlavička mířila k tyči. Ovšem ve vzduchu už byl praporek pomezního rozhodčí a stejně by Stéphane Ruffier zasáhl.
     
    80
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Denis Bouanga, přichází Edmilson Indjai Correia.
     
    80
    Do pokutového území si to namířil Mauro Icardi, ovšem celou situaci přečetl Stéphane Ruffier. Domácí brankář vystartoval z branky a celou akci PSG překazil.
     
    79
    Hráči v oranžových dresech se znovu přesunuli na útočnou polovinu, kde znovu vymýšlejí, jak překonat domácí obranu. Zatím ale sledujeme jen kombinační hru favorita celé soutěže.
     
    78
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Thilo Kehrer.
     
    76
    Na levou stranu si ze středu hrací plochy seběhl Kylian Mbappé, který přihrávala na Icardiho před branku. Jenomže obrana domácího celku znovu dobře zafungovala. Po chvíli zpoza vápna ještě střílel Neymar, jenže jeho slabý pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    75
    Hráči v zelených dresech se usadili na útočné polovině, kde kombinují. Obrana Saint-Étienne si tak na malou chvíli může odpočinout.

    Michal Luxa

    Góly: 10. Paredes, 43. Mbappé (Neymar), 73. Icardi (Kurzawa), 89. Mbappé (Neymar)

    Karty:   20. Trauco (SET) – 40. A. Diallo (PSG)   25. Aholou (SET)

    Nepremenená penalta: 62. Neymar (PSG), mimo


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:13. Střely mimo: 8:7. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 4:9.
    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Debuchy, Fofana, Perrin, Trauco – Aholou, M'Vila, M. Camara – Nordin (58. Boudebouz), Bouanga (80. Correia), Gabriel Silva (46. Youssouf).
    Náhradníci: Moulin – Boudebouz, Diony, Correia, Moukoudi, Palencia, Youssouf.

    Paríž Saint-Germain: Navas – Meunier (78. Kehrer), Silva (C) (64. Verratti), A. Diallo, Bernat (64. Kurzawa) – Di María, Marquinhos, Paredes, Neymar – Mbappé, Icardi.
    Náhradníci: S. Rico – Dagba, Kehrer, Kouassi, Kurzawa, Sarabia, Verratti.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Pacelli