Black Angels – Střešovice 8:6 (kon.) | Sparta – Hattrick Brno 7:2 (kon.) | Otrokovice – Bohemians 2:7 (kon.)
koniec
ACEMA Sparta Praha
7:2 (2:0, 2:0, 3:2)
FBŠ Hummel Hattrick Brno
cz Nedeľa 15.12.2019, 17:00 • UNYP Arena, Praha • Livesport Superliga (CZ) • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. Třeba už zítra při předehrávce 18. kola mezi Bohemians a Spartou. (18:52:56)
     
    Zápas je u konce. Sparta potvrdila roli favorita a zaslouženě vítězí 7:2.

    Lepší vstup do utkání měli jednoznačně sparťané. Lukáš Ujhelyi se parádně prosmýkl podél levého mantinelu a střelou švihem vymetl v 11. minutě pravou šibenici brněnské branky. Další gól domácích přišel už o sedm minut později, když to Jakub Kolstrunk vzal při přečíslení 3 na 1 na sebe a trefou k pravé tyči se jako druhý hráč v zápase zapsal do listiny střelců.

    I ve druhém dějství se zápas nesl v podobném duchu jako v tom prvním. Sparta si sebevědomě šla za vedením a svého brněnského soka takřka do ničeho nepustila. Po devíti minutách hry se poměrně nevšedně zpoza branky prosadil Jan Marvánek. 75 sekund před koncem druhé dvacetiminutovky přidal čtvrtou sparťanskou branku Michal Zeman.

    V poslední dvacetiminutovce se zápas prakticky dohrával. Už po 27 sekundách hry definitivně rozhodl dnešní zápas po nesobecké přihrávce od Milana Garčara Michal Pažák. Sám sparťanský kapitán se mohl radovat ze vstřelené branky o deset minut později, když přesně pálil z pravé strany hřiště. Brnu se pak po povedené kombinaci a trefě Davida Coufala ještě povedlo snížit na 6:1, pak už ale zase sparťané řádili. Jan Marvánek totiž ukázal svůj zabijácký instinkt a takřka z poloviny hřiště vymetl levou šibenici brněnské branky. Minutu a půl před koncem ještě kosmeticky upravil skóre hostující Luděk Ondráček.

    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely: 17:16.
    Hráči utkání: Martin Beneš (Sparta) a David Coufal (Brno).
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Po střele z levé strany se do dorážky z bezprostřední blízkosti sparťanské branky dostal Jakub Procházka, ve vzduchu ale míček nedokázal trefit ideálně a domácí klec tak minul.
     
    59:23
    Po nedovoleném zákroku na Davida Coufala bude Hattrick zahrávat nadějně vypadající standardní situaci.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
    58:26 Luděk ONDRÁČEK - 7:2
     
    58:26
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    A máme tu další brněnskou branku. Marek Fuchs našel u pravé tyče volného Jana Grábla, který z první prodloužil míček na volného LUĎKA ONDRÁČKA, který z první z hranice malého brankoviště poslal míček za záda přesouvajícího se Martina Beneše. Asistence: Jan Grábl.
     
    58:05
    Rychlý brněnský brejk končí faulem na sparťanského gólmana Martina Beneše.
    57:37 Jan MARVÁNEK - 7:1
     
    57:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Matěj Čermák rychle prodloužil přihrávku zpoza branky na volného JANA MARVÁNKA, který z dálky vymetl bližší levou šibenici brněnské branky a přidal tak už sedmý sparťanský zápis do listiny střelců. Asistence: Matěj Čermák.
     
    56:33
    Sparťanský útok končí po nepřesné přihrávce Michala Zemana doprostřed hřiště, která skončila u jednoho z hostujících obránců.
    55:15 David COUFAL - 6:1
     
    55:15
    Hattrick Brno právě vstřelil branku!
    Pět minut před koncem základní hrací doby přichází hostující kosmetická úprava skóre. Lukáš Jalový se po přihrávce do DAVIDA COUFALA procpal do zakončení z bezprostřední blízkosti sparťanské branky, to dokázal gólman Martin Beneš srazit právě k dobíhajícímu Coufalovi, který trefou k levé tyči položeného domácího brankáře překonal. Asistence: Lukáš Jalový.
     
    54:34
    Matěj Čermák vzal přečíslení 2 na 1 na sebe, šikovnou kličkou si obešel brněnského gólmana, nakonec si ale nechal míček utéct až za hostující branku.
     
    53:38
    Michal Pažák zkoušel bekhendem procpat míček na levou stranu hřiště na volného spoluhráče, jeden z Jihomoravanů nakonec ale trajektorii míčku zastihl a zneškodnil tak další sparťanský útok.
     
    53:14
    Sparta kombinuje na vlastní polovině hřiště.
     
    52:42
    Další brněnská střela z poloviny hřiště, ani tentokrát ale nebyla přesná.
     
    52:32
    Martin Beneš si bez problémů pohlídal přihrávku mířící nebezpečně blízko kolem jeho branky, svým dlouhým výhozem ale našel pouze obránce z hostujícího týmu.

    Libor Kokoška

    Góly a asistencie: 11. Ujhelyi (Zeman), 18. Kolstrunk (Marvánek), 30. Marvánek (Zouzal), 39. Zeman (Ujhelyi), 41. Pažák (Garčar), 51. Garčar (Ujhelyi), 58. Marvánek (Čermák) – 56. Coufal (Jalový), 59. Ondráček (Grábl)


    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Zítka) – Ježek, Bartoš, Garčar, Marvánek, Zeman, Křenek – Kolstrunk, Juha, Ujhelyi – Zouzal, Kozák, Pažák – Lang, Hurt, Čermák – Pruner, Čáp.
    FBŠ Hummel Hattrick Brno: Kejík (Kuhn) – Jalový, Andrle, Horák, Medek – Procházka II, Gold, Fuchs – Coufal, Dvořák, Mar. Nagy – Ondráček, Grábl, Vlach – Maleček, Halama, Máček – Hronek, Kůra.

    Rozhodca: Pangerl, Šedivý

    Diváci: 492