Poľsko – Slovensko sk 8:4 (kon.) | Fínsko – Česko 5:4 (po pr.) | Švédsko – Švajčiarsko 3:2 (po pr.)
koniec
Poľsko
8:4 (1:2, 3:1, 4:1)
Slovensko
Nedeľa 15.12.2019, 10:30 • Patinoires du Littoral (Neuchâtel) • MS žien • O 5. - 6. miesto
Predzápasové kurzy
     
    Po záverečnej siréne zavládla obrovská radosť v poľskom tábore! Náš dnešný súper obsadil konečné piate miesto a to je určite veľký úspech. Čo také povedať o našom výkone v tomto zápase. Nehrali sme až tak zle ako hovorí konečné skóre, ale v kľúčových momentoch zápasu sme buď prepadli v obrane, alebo Poľsku vyšiel rýchly brejk a gólová kanonáda sa na nás podpísala. Dva góly sme síce dostali do prázdnej bránky, ale na tom už tak nezáleží.

    Slovensko teda na tomto svetovom šampionáte obsadilo konečné 6. miesto. Nemáme sa myslím za čo hanbiť, aj keď to piate miesto by bolo určite veselšie, ale dievčatám treba poďakovať.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu! Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (12:38:57)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    Ostáva dohrať posledné sekundy tohto stretnutia. Už s istotou Poľsko obsadí konečné piate miesto na tomto svetovom šampionáte.
     
    59:14
    Ešte to predsa len skúšame v šestici, ale ťažko sa už v útoku presadzujeme!
     
    58:01
    Sú tu posledné dve minúty tretej tretiny a už to teda vyzerá, že aj celého stretnutia!
     
    57:15
    Poľsko dalo gól!
    Poľsko dáva svoj ôsmy gól v tomto zápase, druhý do prázdnej slovenskej bránky! TIMEK-DZIADKOWIECOVÁ dopravila loptičku do siete a toto už zrejme poľský výber zvládne dotiahnúť do zdárneho konca.
     
    57:05
    Držíme sa v útoku a vyvíjame veľký tlak na súpera. Potrebujeme čo najskôr skórovať.
     
    56:29
    Opäť tu je prázdna slovenská bránka, skúšame to znova v šestici!
     
    55:56
    Naša brankára sa však musí vrátiť, momentálne je v útoku Poľsko.
     
    55:28
    Krištofová bola na malú chvíľu na striedačke, už to skúšame aj takto skoro! Už nie je na čo čakať, prehrávame o tri góly a času veľa neostáva.
    54:10 Klapitová (SLO) - 7:4
     
    54:10
    Slovensko dalo gól!
    Výborne! Znižujeme na rozdiel troch gólov, keď sme sa úspešne usadili pred bránkou súpera, k odrazenej loptičke sa dostala KATARÍNA KLAPITOVÁ a krásne z otočky bekhendom zakončila do odkrytej siete – 7:4!
     
    53:16
    Prehrávame o štyri góly a veľa času do konca tretej tretiny neostáva. Ostáva nám len veriť, že sa nám ešte podarí niečo vymyslieť.
    52:50 Buczeková (POL) - 7:3
     
    52:50
    Poľsko dalo gól!
    Tento siedmy gól Poľska už platiť určite bude! Po sekaní sme mali voľný úder od mantinelu a tak sa naša lavička rozhodla pre odvolanie brankárky! Nebolo už na čo moc čakať, ale BUCZEKOVÁ zachytila odrazenú loptičku a bezpečne ju dopravila do odkrytej slovenskej bránky – 7:3!
     
    52:18
    Držíme sa v útoku, ale nedarí sa nám zakončiť tlak strelou na bránku súpera. Poľsko tak momentálne všetko svoju silu sústreďuje na bránenie.
     
    51:10
    Krištofová teraz predviedla dobrý zákrok pri ďalšom rýchlom brejku súpera. Už máme loptičku na svojich hokejkách a snažíme sa o prechod do útoku.
     
    50:42
    Ako som však už spomínal, my sa určite nesmieme vzdávať. Tri góly vo florbale sa dajú určite streliť aj za necelých desať minút.
     
    50:06
    V útoku je však teraz náš súper, ktorý sa ani nemusí nikam ponáhľať. Poľsko tak stále vyhráva o tri góly a je na najlepšej ceste za víťazstvom.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 2. Krzywaková, 31. J. Krzywaková (t.s.), 32. Buczeková, 36. Szelzchenová, 47. Krzywaková, 47. Timek-Dziadkowiecová, 53. Buczeková, 58. Timek-Dziadkowiecová – 6. P. Hudáková, 13. Ferenčíková (Ďuriková), 27. Ferenčíková, 55. Klapitová


    Poľsko: Mlynarczyková (Bernacká) – Drzymalaová, Mareková, Nogaová, J. Szelzchenová, Kozanecká, Pudziszová – Rogalaová, Buczeková, Zagórská – Z. Krzywaková, J. Krzywaková, Plechanová – Timek-Dziadkowiecová, K. Szelzchenová, Borkowská – Arendarczyková, Pawłowská
    Slovensko: Krištofová (Dupčáková ) – Ďuriková, Papierniková, Chupeková, Ferenčíková, Klapitová (C), Gáborová, Lencesová, Šidlová, Pudišová, Trošková, Hudáková P., Adamcová, Šponiarová, Belicová, Grossová V., Robová, Grossová K., Hudáková K.

    Rozhodca: M. Reichelt, T. Kostinek (obaja Česko)