Wolverhampton – Liverpool 1:2 (kon.)
koniec
Wolverhampton Wanderers
1:2 (0:1)
Liverpool FC
Štvrtok 23.01.2020, 21:00 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:01:38)
     
    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 3:6.
    Strely mimo: 5:1.
    Rohy: 2:4.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 6:11.
     
    Liverpool síce prvýkrát po viac ako mesiaci a pol inkasoval v ligovom zápase gól, i tentokrát ale doviedol zápas do víťazného konca. Wolverhampton však predviedol v druhom polčase omnoho aktívnejší výkon smerom dopredu a pokojne mohol byť výsledok i opačný. Domáci vyrovnali zásluhou Jiméneza na začiatku druhého dejstva a následne mali hráči Wolverhamptonu niekoľko výborných príležitostí na skórovanie. Ani jednu ale nevyužili a Liverpoolčania, ktorí postupne prebrali inciatívu naspäť pod svoju kontrolu, napokon gólom Firmina rozhodli o svojej 22. výhre z 23 ligových zápasov. Na čele tabuľky majú „The Reds“ 16-bodový náskok pred druhým Manchesterom City a zápas k dobru. Wolverhampton je siedmy o skóre za piatym Manchesterom United a šiestym Tottenhamom.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Doherty dlhým autovým vhadzovaním hodil loptu do šestnástky, hostia si ale s týmto pokusom poradili. Následne hrací predmet odkopli do stredu poľa a domáci musia rýchlo bežať späť, aby sa k nemu dostali.
    90+2. Diogo Jota (WOS)
     
    90+2
    Nakoniec sa to domácim podarilo a bola z toho obrovská gólová príležitosť! Traorého center nezasiahol Alexander-Arnold a Jiménez na zadnej tyči posunul loptu po zemi pred bránkovisko na Dioga Jotu. Ten už v páde zakončil tesne mimo Alissonovej brány.
     
    90+1
    Liverpool zatiaľ bezpečne kontroluje záver zápasu. Domáci síce majú loptu, nedokážu ale ani len preniknúť na polovicu hostí.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Hosťom sa teraz navyše podarilo získať loptu a kombinujú na polovici domácich. Liverpool sa postupne približuje 22. výhre z 23 odohraných ligových zápasov.
     
    88
    Domáci sa tlačia dopredu a loptu držia na útočnej polovici, cez prehustený priestor pred šestnástkou Liverpoolu sa im ale nedarí sa presadiť. Hostia ich bez väčších problémov držia na dištanc.
     
    87
    Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza João Moutinho, prichádza Morgan Gibbs-White.
     
    85
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Divock Origi.
    84. Roberto Firmino (LIV) - 1:2
     
    84
    Liverpool dal gól!
    Hostia odskakujú znovu do vedenia! Salah neprešiel do šestnástky, lopta sa ale odrazila za neho k Hendersonovi, ktorý ju hneď posunul do pokutového územia domácich na ROBERTA FIRMINO. Brazílčan si ju potom naviedol okolo obrancu Wolverhamptonu na ľavačku a namieril presne k pravej tyči Patríciovej brány.
     
    83
    Firmino sa po prihrávke Wijnalduma uvoľnil cez Coadyho do šestnástky. sám pred domácim gólmanom ale neuspel. Vybiehajúci Patrício ho výborným zákrokom nohou vychytal.
     
    82
    Van Dijk odhlavičkoval nákop Traorého len k Diogovi Jotovi, ktorý sa rozbehol k šestnástke Liverpoolu. Tam sa pokúšal vysunúť práve Traorého do nábehu, jeho prihrávku ale zrazil ku gólmanovi Alissonovi práve Virgil van Dijk.
     
    80
    Moutinhov center na prednú tyč nadvihol brániaci hráč Liverpoolu len do výšky. Brankára Alissona potom pri snahe o chytenie lopty fauloval Saïss.

    Michal Sadlek

    Góly: 51. Jiménez – 8. J. Henderson, 84. Firmino

    Karty:   55. Robertson (LIV)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:1. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:11.
    Wolverhampton Wanderers: Patrício – Dendoncker, Coady (C), Saïss – Doherty, Moutinho (87. Gibbs-White), Neves, J. Castro – Neto (77. Diogo Jota), Jiménez, Traoré.
    Náhradníci: Ruddy – Boly, Kilman, Gibbs-White, Giles, Ashley-Seal, Diogo Jota.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain (70. Fabinho), J. Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah (85. Origi), Firmino, Mané (33. Minamino).
    Náhradníci: Adrián – Matip, N. Williams, Fabinho, Jones, Minamino, Origi.

    Rozhodca: Oliver – Cann, Robathan

    Diváci: 31 746