Dunajská Streda – Slovan Bratislava 1:1 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:1 (0:0)
ŠK Slovan Bratislava
Nedeľa 21.09.2014, 19:00 • Štadión DAC Dunajská Streda • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Dunajská Streda remizovala v dramatickom zápase so Slovanom Bratislava 1:1, sa s vami lúčil a želám príjemný zvyšok nedeľného večera a úspešný štart do nového pracovného týždňa! (20:53:39)
     
    Skončil sa nám záverečný duel 11.kola Fortuna ligy, v ktorom sa medzi Dunajskou Stredou a Slovanom Bratislava zrodila remíza 1:1. Zápas to bol zaujímavý – hostia boli v prvom polčase lepší, do vedenia ale išli až v 52.min po góle Soumaha, ktorému loptu načechral chybujúci kapitán DAC Majerník. Belasí ale darovaný gól domácim vrátili – Gorosito v 60.min zbytočne oplácal vo vlastnej šestnástke Jurčovi, za čo bol vylúčený a z penalty vyrovnal Szabó. Domáci potom nevyužili početnú prevahu, veľké šance si vypracovali až v závere, doplatili ale na streleckú nemohúcnosť. Výsledok vyhovuje zrejme obom, DAC predĺžil domácu neporaziteľnosť, kým hostia prežili polhodinové oslabenie o jedného hráča. DAC vyhrať zrejme nebolo súdené, domáci totiž v početnej prevahe neprejavili väčšiu aktivitu a svoje šance si vypracovali naozaj až v samom závere.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Center z rohu s prehľadom kryl Perniš, zdá sa, že rozhodca Kráľovič už dnešné zaujímavé stretnutie ukončí.
     
    90+3
    Domáci v ďalšej šanci! Sabler pekne potiahol po pravej strane a centroval na bližšiu žrď, kde hlavou trafil Niňaj takmer do vlastnej siete, je z toho roh!
     
    90+2
    Priznám sa, že som si nevšimol, koľko rozhodca nadstavuje. V bolestiach sa teraz po tvrdom súboji zvíja Jurčo, hra však už pokračuje aktivitou DAC.
     
    90+1
    Neskutočné, čo teraz zahodil Peter Majerník! DAC zahrávalo roh, po prihrávke Jurča strieľal z ľavého rohu šestnástky Brašeň, jeho delovku vyrazil Perniš len pred seba, kde na päťke dorážal do odkrytej brány Majerník, nepochopiteľne ale mieril mimo!
     
    90
    Dunajská Streda mohla rozhodnúť o svojej výhre! Domáci predviedli rýchly brejk, ktorý potiahol po ľavej strane Ujlaky, ten vrátil na hranicu šestnástky Horváthovi, ktorého tvrdú strelu k ľavej žrdi vykopol takmer z čiary Lásik!
     
    89
    Grendel si prebral loptu po priamom kope, pekne sa preštrikoval až na hranicu šestnástky, jeho strelu do stredu brány kryl Penksa.
     
    89
    Slovanisti pri lopte na útočnej polovici, Grendel tam bol faulovaný Struhárom, bude z toho ešte štandardka pre Belasých z cca 30 metrov.
     
    88
    Domáci mohli zahrávať štandardku z polovice ihriska, Szabó poslal dlhý center do šestnástky, dnes nevýrazný Jurčo tam fauloval Niňaja, vykopávať tak môže Perniš.
     
    87
    Penksa zle rozohral, rezultoval z toho out Slovana, po ktorom sa k strele dostal Peltier. Ten si potiahol loptu do stredu a skúsil to z 20 metrov, mieril ale nad bránu.
     
    86
    Vzrušenie na druhej strane, kde po presnom centri Uljakyho hlavičkoval v strede šestnástky Jurčo, nielenže mieril mimo, navyše bol aj v postavení mimo hru.
     
    85
    Grendel poslal z poliacej čiary dlhý center na pravú stranu šestnástky k Niňajovi, ten pekne vracal do šestnástky, kde už číhal Peltier, pred ním ale loptu stlmil vybiehajúci Penksa.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Vojtech Horváth (FC DAC Dunajská Streda).
     
    84
    Zo štandardnej situácie ale nič zaujímavé nevzišlo, naopak, hostia založili rýchly protiútok. Loptu dopredu ťahal Kubík, na poliacej čiare ho zozadu stiahol Horváth, Slovan ostane pri lopte.
     
    83
    DAC v náznaku brejku, keď Sabler s Jurčom postupovali proti dvojici obrancov, akciu zastavil taktickým faulom Milinkovič. Bude z toho štandardka pre DAC.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Marko Milinkovič (ŠK Slovan Bratislava).
     
    82
    Hra je v týchto chvíľach rozháraná, oba tímy si nerozumejú v kombinácii. Loptu si totiž v tejto minúte vymenili asi šesťkrát, vždy po nepresných nahrávkach. Hrá sa tak v strede ihriska.

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 62. Szabó (pen.) – 52. Soumah

    Karty:   38. Straka (DUN), 77. Majerník (DUN), 84. Horváth (DUN) – 64. Lásik (SBA), 83. Milinkovič (SBA)   60. Gorosito (SBA)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa – Turňa, Ujlaky, Struhár, Szabó – Brašeň, Štepanovský (78. Sabler), Majerník (C), Straka (69. Horváth) – Krišto, Jurčo.
    Náhradníci: Pernecký – Tóth, Šnirc, Antunović, Horváth, Sabler, Stanić.

    ŠK Slovan Bratislava: Perniš (C) – Niňaj, Čikoš, Jablonský, Gorosito – Lásik, Grendel – Kubík, Žofčák (C) (70. Milinkovič), Soumah (63. Kolčák) – Fořt (C) (81. Peltier).
    Náhradníci: Poláček – Kolčák, Hudák, Milinkovič, Štefánik, Halenár, Peltier.

    Rozhodca: Kráľovič – Weiss, Ádám

    Diváci: 5718