Slovan Bratislava – Dunajská Streda 0:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
0:1 (0:1)
DAC 1904 Dunajská Streda
Nedeľa 15.03.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Dunajská Streda si z Bratislavy vezie cenné a prekvapujúce víťazstvo, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (21:11:24)
     
    Hodnotenie trénera domácich Jozefa Chovanca:

    ,,Nám úvod zápasu vôbec nevyšiel, hneď sme inkasovali. Súper bol veľmi dobre organizovaný, veľa nám toho nedovolil a šance zázračne chytil Polaček. Prijali sme hru Dunajskej Stredy, bojovali sme, ale nestačilo nám to. Dnes nám zrejme nebolo súdené dať gól, stál proti nám výborne organizovaný súper, nezachytili sme tempo a neboli sme schopní ho zvyšovať."
     
    Hodnotenie trénera hostí Tomislava Mariča:

    ,,Bol to veľmi napínavý zápas, museli sme dať čo najmenej priestoru silným individualitám Slovana. Toto moje mužstvo zvládalo celých 90 minút, mali sme aj trochu šťastia pri šanciach Slovana, skvele nás podržal Polaček. V druhom polčase sme hrali aj viac ofenzívne, aby sme sa nedostali pod tlak. Som absolútne spokojný so svojím mužstvom, presne týmto smerom musíme ísť aj ďalej."
     
    Ostaňte ešte s nami, o niekoľko minút vám naživo prinesieme dojmy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    Je tu koniec, Dunajská Streda si z Bratislavy odváža tri body za tesné víťazstvo 1:0! O výsledku rozhodla 3.min zápasu, kedy sa po chybe obrany Slovana dostal do samostatného úniku Štepanovský a svojmu bývalému klubu zasadil rozhodujúci úder. Slovan si vypracoval niekoľko šancí na vyrovnanie, blízko k nemu mali najmä Peltier a Milinkovič, dvakrát však skvele zasiahol Polaček. Ťažko jednoznačne skonštatovať, či si hostia tri body zaslúžili. Dá sa však povedať, že predviedli koncentrovaný výkon, bojovali zo všetkých síl a neurobili žiadnu veľkú chybu. Slovanu dnes niečo chýbalo, belasí nehrali v dobrom tempe, urobili množstvo zbytočných chýb a výkonom dnes nepotešili. Uvidíme, čo sa bude v Slovane diať, z troch domácich zápasov jari získal len bod. Hostia môžu byť maximálne spokojní a tešia sa so svojimi fanúšikmi.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Vyvrcholenie domácej mizérie? Kubík v možno poslednej akcii neprihral na pár metrov Milinkovičovi a stratil loptu.
     
    90+2
    Belasí predsa len prepasírovali loptu pred bránu DAC, kde z hranice šestnástky strieľal volejom v náročnej pozícii Milinkovič, napokon sa lopta stočila výrazne mimo ľavého horného rohu brány.
     
    90+1
    Na hrote Slovana už dokonca aj Milinkovič, v súboji s Turňom vybojoval aspoň outové vhadzovanie. Hostia bránia so všetkými hráčmi, Slovan sa presadzuje len veľmi obtiažne.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Nejde to Slovanu, nejde. Center z ľavej strany nemal šancu na úspech, loptu odvrátil hneď prvý postavený obranca hostí.
     
    90
    Hostia po centri zo štandardky nazbierali cenné sekundy, až potom odovzdali loptu domácim futbalistom. Krnáč vykopáva od vlastnej brány, všetci Slovanisti smerujú pred bránu DAC.
     
    89
    Žltú kartu dostáva František Kubík (ŠK Slovan Bratislava).
     
    88
    Hostia veľmi šikovne napádali rozohrávku belasých, tí s tým nerátali a tak loptu pod tlakom odkopli. Po následnom faule v strede ihriska je tu štandardka pre hostí. Tí sú k triumfu čoraz bližšie a bližšie.
     
    87
    Už je to zo strany Slovana trochu zúfalé, ďalší center po jednej z mnohých štandardiek totiž znovu kryl vybiehajúci Polaček. DAC pri lopte a zakladá útočnú akciu, samozrejme v menšom počte hráčov.
     
    87
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Ivan Sesar, prichádza Peter Majerník.
     
    86
    Po centri z rohu hlavičkoval z hranice šestnástky Gorosito, mieril to síce pekne krížne k pravej žrdi, Polaček sa ale stihol presunúť a s prehľadom zasiahol.
     
    85
    Mészáros prudko centroval pred bránu, kde sa presadzovali Ďuriš a Zreľák, Michalík loptu odkopol na roh, je tu jedna z možno posledných šancí pre Slovan.
     
    84
    Hrá sa pred bránou Slovana, hostia tam získali loptu po dlhom nákope dopredu. Proti Gorositovi sa tam navyše presadzoval Szarka, domáci stopér si pomohol malou domov na Krnáča.

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 3. Štepanovský

    Karty:   34. Peltier (SBA), 45. Simović (SBA), 70. Saláta (SBA), 89. Kubík (SBA) – 34. Michalík (DUN), 34. Turňa (DUN), 41. Szarka (DUN), 68. Poláček (DUN), 72. Sesar (DUN)


    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Čikoš (61. Milinkovič), Gorosito, Saláta (C), Jablonský (46. Niňaj) – Simović, Štefánik – Kubík, Mészáros, Peltier (74. Ďuriš) – Zreľák.
    Náhradníci: Perniš – Niňaj, Čermák, Lásik, Milinkovič, Ďuriš Tréner: Jozef Chovanec

    DAC 1904 Dunajská Streda: Poláček – Kwin Kwin, Szabó (C), Michalík, Turňa – Ljubicić, Sesar (87. Majerník) – Ujlaky (60. Brašeň), Štepanovský (83. Sarr), Ľupták – Szarka.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Krišto, Sarr, Sabler, Brašeň, Majerník Tréner: Tomislav Marič

    Rozhodca: Leško – Benko, Lieskovský

    Diváci: 2462