Žilina – Zlaté Moravce 5:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Myjava 0:1 (kon.) | Dunajská Streda – Trnava 2:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
0:1 (0:1)
Spartak Myjava
Nedeľa 26.07.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Myjava prekvapujúco zvíťazila v Bratislave nad Slovanom 1:0 a dostala sa na čelo tabuľky Fortuna ligy, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (21:04:05)
     
    Hodnotenie trénera Slovana Dušana Tittela:
    ,,Pripravovali sme hráčov na to, že to bude ťažký zápas. Zasiahli do toho aj zranenia, ktoré dnes vyradili niekoľkých hráčov, na to sa však nemôžeme vyhovárať. Diváci sledovali rušný zápas, škoda je, že naši strelci dnes nemali obuté tie správne strelecké kopačky, mohli sme streliť aspoň ten jeden gól."
     
    Hodnotenie trénera Myjavy Norberta Hrnčára:
    ,,Dôležité bolo, že sme hrali aktívne, sebavedomo a disciplinovane. Prišli aj fázy, kedy mal viac z hry Slovan, my sme však všetky štandardky či iné príležitosti dokázali ustáť. Máme veľkú radosť z tohto víťazstva."
     
    Je to definitívne, Myjava aj tretíkrát v rade vyhráva v Bratislave nad Slovanom 1:0 a dostane sa na čelo tabuľky Fortuna ligy! Kopaničiari dnes predviedli výborný koncentrovaný výkon, vypracovali si dostatok gólových šancí a dnes si tri body pripisujú zaslúžene. Belasí naopak herne sklamali a pred zápasom Európskej ligy v Krasnodare budú mať nad čím rozmýšľať. Vy ešte ostaňte s nami, prinesieme vám ďalšie podrobnosti.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Peter Sládek, prichádza Dominik Ferenčič.
     
    90+3
    Belasým to nevyšlo, center Muchu odhlavičkoval Beňo a po odrazenej lopte strieľal Gonzales, trafil len do Marčeka a vyzerá to tak, že víťazstvo Myjavy bude čoskoro realitou.
     
    90+2
    Po faule na poliacej čiare pošle loptu pred bránu hostí dlhým nákopom Mucha, všetci hráči okrem neho sú nasťahovaní pred Solničkom.
     
    90+1
    Slovan ešte zahrával jednu z posledných štandardných situácií, ani tento center Milinkoviča úspech neslávil, Solnička vysokú loptu pokryl.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Erik Daniel, prichádza Marek Jastráb.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Mészáros zabojoval pri rohovej zástavke a obral tam o loptu Jánošíka, v šestnástke mu nabiehali Vittek s Oršulom, center ale poslal presne medzi nich na Solničku, ktorý s prehľadom kryl loptu do svojich rukavíc!
     
    88
    Oršula sa snažil spracovať dlhú prihrávku takmer až na úrovni bránkovej čiary, proti Beňovi to mal veľmi ťažké a tak môže od vlastnej brány vykopávať Solnička.
     
    87
    Gonzales teraz poslal loptu len na kopačky obrancov hostí, Myjava sa blíži k tretiemu víťazstvu na Pasienkoch v rade. Je jasné, že Slovan to má v početnom oslabení náročné, momentálne sa však nevie dostať ani do kombinácie, nieto do šance.
     
    86
    Slovan ubránil roh a následne sa belasí okamžite vydali dopredu, Oršula tam ťahal loptu stredom ihriska a bol zastavený až pred šestnástkou, zákrok obrancu vyzeral podozrivo, faul sa nepíska.
     
    85
    Pekár mohol definitívne rozhodnúť! Po priamočiarej akcii strieľal z uhla z pravej strany, chcel prekvapiť Muchu pokusom k bližšej žrdi, brankár domácich vyrazil na roh!
     
    84
    Aktivita Kopaničiarov pokračuje, využívajú, že ich na trávniku o jedného viac. Daniel posielal prihrávku do šestnástky Sládekovi, pred ním v poslednej chvíli zasiahol Hudák.
     
    83
    Myjava sa snaží súpera zaklincovať, kým je to možné, Daniel ale neuspel v súboji s Podaným, ktorý si pozorne postrážil svoju ľavú stranu obrany.
     
    82
    Čo sa domácim pokaziť môže, to sa dnes zrejme aj pokazí. Budú totiž dohráva ť v desiatich – František Kubík vidí po druhej žltej karte automaticky kartu červenej farby. Zdalo sa, že sa snažil prifilmovať pád v šestnástke Myjavy, za čo videl druhú žltú kartu.

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 36. Sládek (Pekár)

    Karty:   27. Kubík (SBA), 77. Milinkovič (SBA)   82. Kubík (SBA)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Kotula, Hudák, Gorosito, Podaný – Lásik (56. Gonzalez), Štefánik (46. Oršula) – Mészáros, Milinkovič (C), Kubík – Priskin (61. Vittek).
    Náhradníci: Krnáč – Sekulić, Sabo, Gonzalez, Oršula, Vittek, Saláta.

    Spartak Myjava: Solnička – Banovič, Beňo, Marček, Chovanec (33. Jánošík) – Pekár (C), Kóňa, Bílovský, Kolár – Sládek (90+3. Ferenčič), Daniel (90+1. Jastráb).
    Náhradníci: Hruška – Jastráb, Jánošík, Pecha, Flamík, Ferenčič, Egri.

    Rozhodca: Vnuk – Brendza, Kováč