Slovan Bratislava – Trnava 2:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
2:0 (1:0)
FC Spartak Trnava
Utorok 25.08.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    To už je z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť. S konštatovaním, že Slovan Bratislava zvíťazil v derby nad Spartakom Trnava 2:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (22:20:10)
     
    Čo sa stalo L. Greššákovi?
    J. Jarábek: ,,Vyzerá to na dvojmesačnú pauzu, roztrhnutý krížny väz v kolene. Bol to likvidačný zákrok."
     
    Príde do Trnavy M. Lačný?
    J. Jarábek: ,,Neprípustné, je to bývalý hráč Slovana. Ku nám hráč zo Slovana nemôže prísť, aj keby to bol Maradona."
     
    J. Jarábek o doterajšej forme Trnavy:
    ,,Odišlo nám viacero hráčov, v tabuľke pravdy máme stále +5 bodov. Má to aj svoje vnútorné dôvody, ťažko sa mi to hodnotí, taký je futbal, Slovensko, niekedy tak fungujeme. Treba zdvihnúť hlavy a bojovať, musíme zabodovať počas série domácich zápasov."
     
    Juraj Jarábek o medializovaných informáciách o odchode generálneho manažéra V. Blažeka:
    ,,Nemám sa k tomu čo vyjadrovať, čítal som len vyjadrenie na našej webovej stránke, viac k tomu povedať nechcem."
     
    Juraj Jarábek o atmosfére na zápase:
    ,,Nepamätám si takúto atmosféru na derby. Chýbali oba fanúšikovské tábory, je to iné hrať pred plným hľadiskom, ako dnes v komornej atmosfére."
     
    Kvôli čomu nenastúpil Róbert Vittek?
    Nikki Papavasiliou: ,,Róbert mal zdravotný problém tri dni pred zápasom, necítil sa byť pripravený na 100 %. Je to veľmi dôležitý hráč nielen pre nás, ale aj reprezentáciu. Nechceli sme riskovať zranenie, pevne verím, že v sobotu bude k dispozícii."
     
    Nikki Papavasiliou (tréner Slovana Bratislava): ,,Som tu s asistentom len tri dni, za ten čas sa nedalo toľko s mužstvom stihnúť, budme potrebovať viac času. Je pred nami ešte veľa práce, teší ma však, že hráči dnes ukázali veľkú bojovnosť a nasadenie. Je tam množstvo priestoru na zlepšenie, máme dobrých hráčov a môžeme hrať lepšie. Som veľmi šťastný, že sme zvíťazili, základom bola kvalitná príprava. V sobotu nás čaká ďalší zápas, potom je reprezentačná prestávka, na ktorú sa teším, lebo budeme mať dostatok času na prácu s mužstvom."

    Juraj Jarábek (tréner Spartaka Trnava): ,,Budem stručný. Gratulujem domácemu trénerovi k víťaznému vstupu do Fortuna ligy. Keď nestrelíme vonku gól, nemôžeme myslieť na výhru. Dostali sme rýchly gól, škoda potom našej dobrej fázy v druhom polčase, kedy mal šancu Majtán a ďalšie šance vyriešil Mucha. Dobrý zápas z oboch strán, s nasadením a bojovnosťou, chýbala lepšia divácka kulisa. Tešíme sa na úvodný domáci zápas v našej City-Arene, od 15.4. sme nehrali doma a máme toho cestovania dosť. Dnes sme bohužiaľ neuspeli, taký je futbalový život."
     
    Stále čakáme na príchod oboch trénerov na tlačovú konferenciu, sme veľmi zvedaví najmä na hodnotenie trénera hostí Juraja Jarábka, pod ktorým sa po dnešku ešte viac trasie trénerská stolička.
     
    Belasí zaslúžene víťazia v derby o dva góly, dnes boli lepším celkom a dostávajú sa na hranicu 11 bodov, čím vyrovnali tretiu Žilinu i štvrtú Dunajskú Stredu. Trnava dnes predviedla dobré okamihy najmä v prvom polčase, v druhom dejstve si však vypracovala len jednu šancu, ktorú nepremenil Majtán. Spartak tak ostáva na deviatom mieste tabuľky a od posledných Michaloviec ho delia len dva body. Sledovali sme zaujímavé derby, ktoré prinieslo dobrý futbal, šance i zaujímavé okamihy. Ostaňte s nami, prinesieme vám dojmy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Po centri z rohu hlavičkoval na zadnej žrdi Hudák, proti obrancovi to mal náročné, Kamenára napokon neohrozil. Sparak môže založiť jeden z posledných útokov.
     
    90+2
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Tamás Priskin, prichádza Dávid Hudák.
     
    90+1
    Zápas sa dohráva pred šestnástkou Trnavy, kde sa k strele dostal Oršula, jeho pokus bol zranený a končí tesne vedľa pravej žrde, uvidíme ešte roh Slovana.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Spartak kombinuje na útočnej polovici, ale bez akéhokoľvek výsledku, vysoký oblúčik Casada si bez problémov prebral Mucha.
     
    89
    Hostia to už vzadu otvárajú a Slovan si vďaka tomu vytvára šance z brejkov! V prečíslení teraz loptu potiahol Oršula, nahral naľavo Podanému, ktorého oblúčik mieril nad hlavy všetkých belasých v šestnástke, odkopnúť mohol Kamenár.
     
    88
    Po centri z rohu sa v šestnástke najvyššie zavesil do vzduchu Saláta a hlavičkoval naozaj nebezpečne, len tesne minul ľavý horný roh brány!
     
    87
    Dokonca teraz protiútok belasých, Podaný mal priestor na ľavej strane a bol rýchlejší, než Janečka. Vyslal center do stredu šestnástky, kde pred Zreľákom odvrátil na roh Godál.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 12. Milinkovič (pen.), 75. Zreľák (Priskin)

    Karty:   58. Kubík (SBA), 67. Sekulić (SBA) – 11. Kamenár (TRN), 21. Majtán (TRN), 27. Baéz (TRN), 36. Mikovič (TRN), 61. Casado (TRN)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Saláta, Gorosito, Podaný – Sekulić, M. E. González (52. Štefánik) – Milinkovič (C) (59. Oršula), Kubík – Zreľák, Priskin (90+2. Hudák).
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, Záhumenský, Gašparovič, Štefánik, Vittek, Oršula.

    FC Spartak Trnava: Kamenár – Janečka (C), Bortel, Godál, Čonka – Casado, Baéz (72. Halilovič) – Mikovič, Greššák (16. Vojtuš), Schranz (79. Harba) – Majtán.
    Náhradníci: Strapák – Mikinič, Harba, Halilovič, Ujlaky, Vojtuš.

    Rozhodca: Sedlák – Vorel, Ádám

    Diváci: 1837