Trenčín – Zlaté Moravce 4:1 (kon.) | Michalovce – Podbrezová 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Dunajská Streda 1:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
1:0 (1:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Sobota 24.10.2015, 18:20 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava zvíťazil v prestížnom súboji nad Dunajskou Stredou tesne 1:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (23:34:31)
     
    Nikki Papavasiliou (tréner Slovana): "Je to pre nás dôležité víťazstvo, po ťažkom týždni, ktorý máme za sebou. Počas zápasu sme čelili niekoľkým problémom, hráči bojovali s únavou, prišlo aj zranenie Simoviča. Bol to náročný zápas proti súperovi, ktorý nám pripravil ťažké chvíle. Mali sme veľa šancí, aby sme rozhodli skôr. Vždy si vytvoríme množstvo príležitostí, chýba nám ale lepšia efektivita. Pokiaľ v takýchto dueloch neskórujete druhýkrát, tak je jasné, že súper bude v posledných 10 minútach poriadne tlačiť. Je to dôležitá výhra, zvládli sme 3 zápasy za 7 dní, teraz im nechám dva dni voľna, aby poriadne nabili baterky a pripravili sa na ďalší duel, ktorý nás čaká v nedeľu."

    Tomislav Marič (tréner Dunajskej Stredy): "Prehrali sme, ale chlapcom musím zablahoželať k veľmi dobre zvládnutému zápasu. Mali sme viacero zranených a vykartovaných hráčov, napriek tomu sme chceli tak kvalitné mužstvo, ako Slovan je, zatlačiť a mali sme cieľ zvíťaziť. Mali sme viacero dobrých šancí, gól sa nám ale nepodarilo streliť. Ideme ďalej, budeme sa pripravovať na ďalší zápas proti Žiline."
     
    Zaujímavé stretnutie tradičných rivalov končí tesným víťazstvom bratislavského Slovana. O konečnom výsledku 1:0 rozhodol už v 14. minúte Adam Zreľák, keď skóroval po presnom centri Podaného. Slovan bol o niečo lepším celkom, mal viac vyložených príležitostí a z tohto titulu si zaslúžil bodovať naplno. Hostia bojovali, chýbala im však lepšia finálna fáza, úspech im nepriniesol ani mohutný záverečný nápor. Ostaňte ešte s nami, prinesieme hlasy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hostia si pýtali odpískanú ruku Savičeviča, rozhodcovia nechali hru pokračovať a nasledovala roztržka, po ktorej vidí Ľubomír Michalík z Dunajskej Stredy červenú kartu! Úprimne som si nevšimol, čo presne Michalík spravil, zdiaľky sa zdalo, že udrel jedného zo slovanistov, ktorý skončil potom na trávniku.
     
    90+1
    Obrovský závar pred Muchom, Sarr sa tam veľmi aktívne snažil dotlačiť loptu do siete, domáci to s vypätím všetkých síl zvládli a odkopli do bezpečia.
     
    90+1
    Momentálne sa nehrá, Podaný ostal po súboji na trávniku a zdravotníci ho budú musieť odniesť na nosidlách. Tak veríme, že všetko bude napokon v poriadku.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Pred bránou DAC je poriadne horúco, Priskin po centri Gonzalesa najprv loptu pred päťkou minul, akcia ale pokračovala a Savičevič vyslal prudký center z pravej strany do stredu šestnástky k Zreľákovi, ktorého projektil zastavil jeden z obrancov!
     
    89
    Center zo štandardky obrancovia Slovana odvrátili, akcia ale pokračovala! Ľupták centrom z ľavej strany našiel v pokutovom území Kwina, ten osamotený asi z 13 metrov namieril hlavou nad!
     
    88
    Boris Sekulič zatiahol záchrannú brzdu, zastavil unikajúceho Pačindu a od rozhodcu vidí oprávnene žltú kartu. Uvidíme štandardku DAC.
     
    87
    Po následnej štandardke nasledovala neprehľadná situácia v pokutovom území belasých, jeden z hráčov DAC tam prudkou strelou aj rozvlnil sieť, ešte predtým sa však pískal zrejme ofsajd.
     
    86
    Kornel Saláta poslal Polievku na kolotoč, keď ho držal za dres a urobil s ním pekný okruh, samozrejme za to od rozhodcu vidí žltú kartu.
     
    85
    Hostia sa dopustili faulu na útočnej polovici, loptu teda pošle do hry Mucha. Čas na vyrovnanie sa pre DAC už povážlivo kráti.
     
    84
    Pekná kombinácia belasých na pravej strane, Oršula sa tam nebojácne presadil cez Brašeňa a centroval pred bránu, Priskin vo vzduchu loptu minul.
     
    83
    Na oplátku pohrozila Dunajská Streda, Polievka sklepol loptu do druhej vlny pred šestnástku Sarrovi, ktorý pekným volejom namieril tesne nad bránu!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1495 divákov.
     
    82
    Hostia hrajú na čoraz väčšie riziko, Kwin opäť nestíhal, tentoraz voči Zreľákovi, ktorý sa na hrote cez neho uvoľnil a už mal pred sebou len Tujvela. Brankár DAC včas vybehol, hodil sa po lopte a bol pri nej skôr, než útočník Slovana!
     
    81
    Prelieva sa to zo strany na stranu, Priskin unikol popri Kwinovi po pravej strane a mal ešte v strede Zreľáka, rozhodol sa pre krížnu strelu, ktorá minula vzdialenejšiu žrď.

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 14. Zreľák (Podaný)

    Karty:   60. Milinkovič (SBA), 66. M. E. González (SBA), 86. Saláta (SBA), 88. Sekulić (SBA) – 22. Pambou (DUN), 24. Pačinda (DUN), 50. Štepanovský (DUN)   90+2. Michalík (DUN)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Saláta, Sekulić, Podaný – Simović (46. M. E. González), Savičevič – Milinkovič (C), Kubík (61. Oršula), Zreľák – Vittek (71. Priskin).
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, M. E. González, Mészáros, Oršula, Peltier, Priskin.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Tujvel – Štepanovský, Michalík, Kwin Kwin, Brašeň – Straka (C) (46. Stephens) – Pambou (73. Mészáros), Sarr, Ľupták, Pačinda – Polievka.
    Náhradníci: Milošovič – Mészáros, Horváth, Stephens, Lénárth, Trajcsik.

    Rozhodca: Sedlák – Chládek, Jenčura

    Diváci: 1495