Slovan Bratislava – Senica 2:1 (kon.) | Michalovce – Myjava 1:2 (kon.) | Podbrezová – Zlaté Moravce 2:2 (kon.)
Žilina – Ružomberok 2:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
2:1 (0:1)
FK Senica
Sobota 07.11.2015, 17:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovan zdolal Senicu tesne 2:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa. (19:06:21)
     
    Nikki Papavasiliou (tréner Slovana): "Máme za sebou náročný zápas proti tímu, ktorý hral s množstvom hráčov za loptou. Pri zvážení, že máme 5 až 6 hráčov zranených, a pri zranení Vitteka v úvode, sme si vytvorili dobré príležitosti. Senica využila prakticky jedinú príležitosť na úvodný presný zásah. Cez prestávku som hráčom povedal, že musia byť pokojní a stále hrať svoju hru, veril som, že zápas otočia. Mali sme šance, dali sme dva pekné góly a teší ma, že sme zápas otočili. Som veľmi šťastný a gratulujem hráčom, bol to tretí duel v týždni, moji hráči dali do zápasu všetko a získali tri body. Prajem Senici všetko dobré."

    Dušan Vrťo (tréner Senice): "Videli sme veľmi dobrý zápas z oboch strán. Z našej strany bol lepší prvý polčas, hrali sme veľmi disciplinovane. V druhom polčase sme nechceli inkasovať, nevyšlo nám to, bolo to hlavne o hlavách a hráči to nezvládli. Hráčov môžem za výkon pochváliť, remíza by tomu dnes svedčala viac."
     
    Slovan v druhom polčase zabral a dvomi gólmi otočil nepriaznivý stav. Senica mohla v závere vyrovnať, Kalabiška však trafil pravú žrď. Sledovali sme zaujímavé stretnutie, víťazstvo domácich je napokon zaslúžené, v druhom dejstve podali diametrálne lepší výkon, než v prvom polčase, a predčili hostí takmer vo všetkých smeroch. Ostaňte ešte s nami, prinesieme vám dojmy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Saláta odhlavičkoval center letiaci do šestnástky, belasí vyviezli loptu dopredu a budú sa tam snažiť zápas dohrať.
     
    90+3
    Priskin fauloval v strede poľa Kosorina, prichádza možno posledná štandardka Senice!
     
    90+3
    Center z rohu preletel cez celú šestnástku, lopta však ešte ostala v hre a nevydarený center Kontára prepadol na zadnú žrď, kde pred Kalabiškom včas vybehol Mucha.
     
    90+2
    Kalabiška sa dostal k lopte na ľavej strane a centroval pred bránu, kde odhlavičkoval Saláta na roh. Prichádza jedna z posledných šancí hostí.
     
    90+1
    Senica sa teraz dostáva k lopte a začína až od Šullu, takmer všetci Záhoráci už sa vysúvajú pred Muchu. Slovan ale zatiaľ bráni dobre.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Mészáros mal priestor na ľavej strane a skúšal rozohrať pred bránu, kam vyslal krížny center, ktorý ale preletel cez šestnástku a skončil za čiarou.
     
    89
    Kosorin dobiedzal na hrote útoku Senice na rozohrávajúceho Salátu, ten situáciu zvládol a poslal malú domov k Muchovi. Slovan postupne vedie stretnutie do víťazného konca.
     
    88
    Mészáros zahodil nemožné! Oršula sa parádne uvoľnil na pravej strane a vyslal krížny strieľaný center na vzdialenejšiu žrd, odkiaľ do protipohybu Šullu zakončoval Mészáros, brankár hostí ľavou nohou na čiare parádne zasiahol!
     
    87
    Záhoráci to naďalej skúšajú, Vengřinek prešiel po pravej strane a vyslal center do pokutového územia, ktorý si ale s prehľadom stiahol do rukavíc Mucha. Slovan teda pri lopte.
     
    86
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Tomáš Komara, prichádza Zoltán Kontár.
     
    86
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Slobodan Simović.
     
    85
    Senica naďalej s loptou na útočnej polovici Slovan bráni so všetkými hráčmi okrem Priskina. Hostia zatiaľ len kombinujú popri čiarach.
     
    84
    Prišiel tam aj strelecký pokus v podaní Hromadu, ktorý napriahol z 30 metrov, nemal však veľký nárok na úspech, lopta minula pravú žrď.
     
    83
    Kubík už späť na trávniku a mohol ísť dopredu, loptu na polovici ako posledný hráč hostí zastavil Pillár. Senica si postupne buduje záverečný nápor a hrá na útočnej polovici.
     
    82
    Kubík odchádza za čiaru, mal by však byť v poriadku a zrejme sa rýchlo zapojí do hry. Mucha pošle loptu dlhým výkopom dopredu.

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 51. Priskin (Saláta), 69. Priskin – 34. Mráz (Kalabiška)

    Karty:   22. Savičevič (SBA), 27. Kubík (SBA) – 43. Komara (SEN), 56. Čunta (SEN), 72. Vengřinek (SEN), 77. Klec (SEN), 81. Varga (SEN)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Saláta, Hudák, Sekulić – Savičevič, Kubík (86. Simović), Zreľák – Peltier (77. Oršula), Vittek (C) (18. Mészáros), Priskin.
    Náhradníci: Krnáč – Záhumenský, Štefánik, Šefčík, Simović, Mészáros, Oršula.

    FK Senica: Šulla – Hladík, Pavlík (C), Pillár – Vengřinek, Komara (86. Kontár), Hromada, Klec (79. Varga), Čunta – Mráz (60. Kosorin), Kalabiška.
    Náhradníci: Lukáč – Cicman, Varga, Kontár, Ventúra, Dolný, Kosorin.

    Rozhodca: Vnuk – Weiss, Vorel

    Diváci: 583