Slovan Bratislava – Trnava 4:1 (kon.) | Žilina – Senica 0:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
4:1 (2:0)
FC Spartak Trnava
Streda 20.04.2016, 17:55 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 907 divákov) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovan zvíťazil nad Trnavou v derby 4:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok dňa! (19:45:02)
     
    133. derby končí víťazstvom Slovana 4:1! Sledovali sme veľmi zaujímavý a kvalitný futbal s množstvom príležitostí. Domáci boli herne lepší, mali viac šancí a zvíťazili zaslúžene.

    Slovan rýchlo viedol po góle Vitteka, na 2:0 zvyšoval Zreľák. V úvode druhého dejstva dával už na 3:0 hlavou Zreľák, hostia sa vrátili do hry po strele Ježa. Posledné slovo mal Slovan, keď hlavičkou upravil na 4:1 Vittek.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Ešte jedna akcia belasých. Simovič vysúval Kubíka, ten bol ale v postavení mimo hry.
     
    90+1
    Do listiny strelcov sa mohol zapísať aj mladučký Kele. Striedajúci slovanista ale z hranice šestnástky namieril tesne vedľa pravej žrde!
     
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Prebieha posledná minúta stretnutia, diváci už skandovaným potleskom odmeňujú domácich futbalistov. Medzitým sa hrá najmä v strede poľa.
     
    89
    Krásna akcia Slovana! Kubík sa v brejku doslova predral do pokutového územia, neulakomil sa a dal ešte naľavo Podanému. Ten trafil zblízka brvno!
     
    88
    Únik Čonku po ľavej strane, odkiaľ prihral na päťku Depetrisovi. Útočník hostí sa obtočil a strieľal k bližšej žrdi, Mucha skvele zasiahol!
     
    87
    De Kamps teraz nepríjemne zasiahol Koštála, ten to ale rozbehal a tak pokračujeme v hre. Predpokladám, že nadstavovať sa veľa nebude.
     
    86
    Trnava kombinuje v strede poľa, je to ale veľmi ďaleko od bránky Slovana. Akcia práve skončila nepresnou prihrávkou, ktorú si prebral domáci Zreľák.
     
    85
    Trnava tak dohráva o desiatich a môžeme povedať, že je v podstate rozhodnuté. Slovanisti si v hľadisku i na ihrisku užívajú záver pre nich úspešného derby.
     
    84
    Zreľák strieľal zo štandardky, cca 20 metrov od brány a ľavačkou namieril na hornú sieťku brány, Jakubech sa ani nepohol!
     
    83
    Striedajúci Kele vo svojej prvej akcii, šikovnou prihrávkou hľadl nabiehajúceho Kubíka, ktorého nedovolene zastavil Tóth. Ten videl od rozhodcu žltú kartu, a keďže už jednu predtým mal, odišiel predčasne pod sprchy!
     
    83
    Filip Oršula odchádza so zafixovanou rukou do útrob štadióna, zdá sa, že ide o kľúčnu kosť. Diváci ho odprevadili potleskom.
     
    82
    František Kubík sa tiež zapojil do predchádzajúcej situácie a za nedovolený zákrok vidí od arbitra žltú kartu.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Vassilis Pliatsikas (ŠK Slovan Bratislava).
     
    81
    Kadlec zasekol len pre de Kampsa, ktorý sa však potom previnil útočným faulom. Hra sa presunie pred bránu Slovana, Spartak sa ešte snaží skorigovať stav.
     
    80
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Filip Oršula, prichádza Kevin Kele.

    Tomáš Schügerl

    Góly: 5. Vittek, 23. Zreľák (Podaný), 47. Zreľák (Pliatsikas), 70. Vittek (Kubík) – 61. Jež

    Karty:   82. Pliatsikas (SBA), 82. Kubík (SBA) – 24. Tóth (TRN), 78. Čonka (TRN)   83. Tóth (TRN)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha (C) – Pliatsikas, Saláta, Sekulić, Podaný – Scott (74. Simović), de Kamps – Crnkić, Kubík, Zreľák – Vittek (C) (74. Oršula, 80. Kele).
    Náhradníci: Greif – Dielna, Kotula, Simović, Kele, Oršula, Milinkovič.

    FC Spartak Trnava: Jakubech – Horník (56. Kadlec), Tóth, Godál, Čonka – Greššák, Bello (63. Košťál) – Mikovič (C), Jež, Halilovič (56. Schranz) – Depetris.
    Náhradníci: Kamenár – Kadlec, Mihálik, Košťál, Schranz, També, Majtán.

    Rozhodca: Chmura – Brendza, Hancko

    Diváci: 4 250