Trnava – Žilina 3:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Skalica 2:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
2:0 (1:0)
MFK Skalica
Nedeľa 24.04.2016, 20:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 907 divákov) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava potvrdil rolu favorita a zdolal Skalicu 2:0, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (21:55:34)
     
    Zápas napokon skončil očakávaným triumfom bratislavského Slovana. Domáci favorit si však duel v druhom polčase zbytočne skomplikoval a dlho sa hralo za tesného stavu 1:0. Skalica mohla v tom čase vyrovnať, pri hlavičke Jakubeka ale spoza Muchu ratoval Saláta. Belasí poistili výsledok gólom Savičeviča v závere.

    Slovan zvíťazil zaslúžene, vypracoval si viac príležitostí. Hostia, ktorí bojujú o záchranu, zanechali pozitívny dojem a pri troche šťastia mohli uhrať priaznivejší výsledok.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Vittek na hrote útoku v bežeckom súboji s Dobrotkom, úspešnejší bol hosťujúci kapitán. Slovan dohráva duel na svojej útočnej polovici.
     
    90+1
    Vittek zo stredu ideálne prihral na ľavú stranu šestnástky nabiehajúcemu Milinkovičovi. Domáci kapitán volil ostrú strelu z uhla, Fišan kryl.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    V závere ešte možnosť Slovana. Savičevič mal priestor na ľavej strane pokutového územia, prihrával ešte na stred, loptu však zastavil pozorný Dobrotka.
     
    89
    Po štandardke a centri Pirosku slovanisti odvrátili a lopta ešte poskakovala v pokutovom území. Napokon sa pískal ofsajd a Mucha môže vykopávať.
     
    88
    Domáci kapitán Marko Milinkovič pri čiare tvrdo atakoval Hlavatoviča, od rozhodcu za zákrok vidí žltú kartu.
     
    87
    Hosťom nevyšla akcia po ľavej strane, ktorá skončila nevydareným centrom. Dá sa očakávať, že belasí sa už budú snažiť doviesť duel do pokojného víťazného konca.
     
    86
    Skalica sa sympaticky snažila o vyrovnanie a je pravda, že k nemu nebola ďaleko. Slovan ale ukázal skúsenosti a poisťujúcim gólm zrejme rozhodol o zisku troch bodov.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 842 divákov.
     
    85
    Slovan dal gól!
    Je zrejme rozhodnuté! Jakub Podaný prenikol po ľavej strane, vyslal prízemný center do stredu, kde bol VUKAN SAVIČEVIČ a v páde poslal loptu zblízka k pravej žrdi!
    Asistencia: Jakub Podaný
     
    84
    Belasí sa snažia upokojiť situáciu a držia loptu na svojich kopačkách.
     
    83
    Po rohu ďalšia hlavička hostí, Hudákov pokus ale Mucha bez problémov kryl. Na opačnej strane Milinkovič v náznaku prečíslenia neprihral Kelemu presne.
     
    82
    Obrovská šanca Skalice na vyrovnanie! Po centri z ľavej strany hlavičkoval na päťke zabudnutý Jakubek, ktorý už prekonal Muchu hlavičkou do protipohybu! Saláta však na čiare zázračne vyrazil na roh!
     
    81
    Záhoráci nasťahovaní na útočnej polovici. Stále sa však nedostávajú priamo do koncovky, Slovan dobre bráni priestor pred Muchom.
     
    80
    Hra už začína byť obojstranne nervózna. Oba tímy teraz stratili loptu pri svojich útočných akciách. Od Skalice očakávame ofenzívnu iniciatívu.

    Tomáš Schügerl


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly: 40. Kele (Milinkovič), 85. Savičevič (Podaný)

    Karty:   88. Milinkovič (SBA) – 58. Piroska (SKA), 67. Hlinka (SKA)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Kotula, Dielna (66. Saláta), Sekulić, Podaný – Simović, de Kamps (46. Scott) – Crnkić (46. Savičevič), Kele, Milinkovič (C) – Vittek.
    Náhradníci: Greif – Pliatsikas, Saláta, Scott, Kopičár, Savičevič, Zreľák.

    MFK Skalica: Fišan – Vrablec (62. Šebesta), Dobrotka (C), Hudák, Záhumenský – Hlavatovič, Hlinka, Neoveský (80. Mazan) – Piroska, Ulrich (58. Masaryk) – Jakubek.
    Náhradníci: Krnáč – Čermák, Mazan, Majerník, Šebesta, Masaryk, Hillary.

    Rozhodca: Mastiš – Hrčka, Galo

    Diváci: 842