Dunajská Streda – Trenčín 0:3 (kon.) | Žilina – Ružomberok 3:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Prešov 4:0 (kon.)
Michalovce – Senica 1:2 (kon.) | Podbrezová – Nitra 1:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Trnava 2:1 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
3:0 (1:0)
MFK Ružomberok
Sobota 28.04.2018, 17:00 • Pod Dubňom, Žilina • Niké liga • O titul
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase už prevzali aktivitu do svojich rúk domáci futbalisti a podarilo sa im pridať ešte dva presné zásahy, o ktoré sa postarali Mihalík a svoj druhý gól v tomto zápase zaznamenal Mráz. Žilina teda vyhráva toto stretnutie 3:0 a posúva sa späť na štvrté miesto.

    To je už z mojej strany všetko, prajem vám všetkým ešte pekný zvyšok soboty. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (18:53:54)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
    90. Samuel MRÁZ - 3:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    90
    Žilina dala gól!

    Tak predsa len ešte prišiel jeden presný zásah a dáva ho domáci celok. Hostia sa ešte pokúšali v závere zápasu ničo vymyslieť a Žiline sa podarilo vpadnúť do otvorenej obrany. Holúbek dostal presnú prihrávku na hranicu pokutového územia, následne posunul loptu na SAMUELA MRÁZA a ten dáva svoj druhý gól v tomto zápase – 3:0!
     
    89
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní. Uvidíme, koľko ešte nadstaví hlavný rozhodca tohto zápasu Boris Marhefka.
     
    88
    Pred pokutovým územím sa dostal k strele Takáč, ale jeho pokus bol veľmi nepresný a tak bránu domácich nijak neohrozil. Domáci sa už nemusia nikam ponáhľať.
     
    87
    V závere zápasu sa hra prelieva z jednej strany na druhú. Stále to však na drámu zo strany hostí nevyzerá, do konca zápasu ostávajú posledné minúty.
     
    86
    Žilina sa v prípade dnešného víťazstva posunie naspäť na štvrtú pozíciu. Tú zatiaľ okupuje Trenčín, ktorý dnes vyhral v Dunajskej Strede presvedčivo 3:0 a dal tak zároveň šancu Trnave, aby dnes rozhodla o svojom titule.
     
    85
    Sledovali sme rýchly prechod domáceho celku na útočnú polovicu, následne sa do zakončenia v pokutovom území dostal Mráz a Macík predviedol vynikajúci zákrok. Aj keby ho však nevytiahol, gól by kvôli ofsajdu neplatil.
     
    84
    Ružomberčania už zrejme aj trocha šetria sily na finále slovenského pohára, ktoré sa odohrá budúci týždeň v utorok. To sa uskutoční v Trnave a súperom Ružomberka bude Slovan. Aj toto stretnutie veľa napovie z hľadiska pôsobenia našich klubov v Európskej lige.
     
    83
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Lukáš Jánošík, prichádza Jakub Holúbek.
     
    82
    Predsa len sa ešte Ružomberok prebojoval do pokutového územia domácich, ale tam sa už lopta dostala len na kopačky žilinských futbalistov.
     
    81
    Hosťujúcemu celku sa nedarí v prechode do útoku, lopta sa dostáva až k brankárovi Macíkovi. Blíži sa teda už záver tohto zápasu a zatiaľ to vyzerá, že už nič prevratného neuvidíme.
     
    80
    Zo strany domácich však teraz prišiel faul od nového hráča na ihrisku Bichakhchyana na Menicha a tak sa k lopte dostáva na svojej polovici Ružomberok.
     
    79
    Postupnými prihrávkami sa už Žilina presúva na útočnú polovicu a stále drží loptu na svojich kopačkách. Domácim už zrejme takýto stav zápasu vyhovuje.
     
    78
    Ofsajd zastavil tento útočný výpad hosťujúceho celku. Domáci sa tak už nikam neponáhľajú a znova kombinujú na svojej polovici, do výmeny lôpt sa zapája aj brankár Volešák, ktorý si robí zálusk na čisté konto.
     
    77
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Michal Škvarka, prichádza Vahan Bichakhchyan.
     
    75
    Domáci teraz presúvajú kombináciu na vlastnú polovicu, nemajú sa kam ponáhľať. Hostia sa ešte snažia o vysoké napádanie, ale Žilina dnes veľa chýb v rozohrávke nerobí.
     
    74
    Nebezpečnejší sú stále domáci futbalisti a pribúda ich počet útočný výpadov. Ružomberok sa tak musí brániť a skóre 0:2 z jeho pohľadu už pre hostí neveští nič dobré.

    Miroslav Revaj

    Góly: 30. Mráz, 64. Mihalík (Škvarka), 90. Mráz (Holúbek)

    Karty:   68. Diaz (ZIL) – 52. Kupec (RUZ)


    MŠK Žilina: Volešák – Vallo, Králik, Hancko, Kubík – Káčer, Diaz (72. Pečovský), Škvarka (C) (77. Bichakhchyan) – Jánošík (83. Holúbek), Mráz, Mihalík.
    Náhradníci: Mandous – Niňaj, Balaj, Pečovský, Holúbek, Bichakhchyan, Chvátal.

    MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo (C) (69. Jonec), Menich, Kupec – Takáč, Qose (57. Ľupták), Kostadinov – Daniel (46. Gerec), Čapek, Kunca.
    Náhradníci: Urminský – Gerec, Maslo, Jonec, Pikk, Ľupták, Gešnábel.

    Rozhodca: Boris Marhefka – František Ferenc, Martin Špivák – Peter Kráľovič

    Diváci: 1508