Grasshoppers Žilina – Hurikán Bratislava 4:5 (kon.) | Florko Košice – ŠK 1. FBC Trenčín 4:5 (po pr.)
koniec
FBC Grasshoppers AC UNIZA
4:5 (1:3, 2:2, 1:0)
VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava
Nedeľa 07.04.2013, 11:00 • sTC Aréna Púchov • Play-off mužskej Extraligy
     
    60:00
    Koniec zápasu. (13:00:20)
     
    59:13
    V závere zápasu sa odhodlala Žilina k výmene brankára. Je to azda preto aby zdržala nejaké sekundy, dohodla sa na nejakej akcii a vyrovnala.
     
    59:01
    Hostia sa aj v závere zápasu dokázali ubrániť, navyše dostať pred bránu súpera. Tam prišli dve či tri zakončenia, lenže ani jedno neskončilo u brankára.
     
    58:31
    Bratislava sa dobre bráni, prvý útok súpera dokázala odraziť a vyhodila loptičku pred jeho bránu. Následný útok Žiliny, resp. presun pred bránu pokryl brankár.
     
    58:05
    Blížime sa k záveru samotného zápasu. Žilina je aktuálne pri loptičke, lenže je to iba na vlastnej polovici, odkiaľ sa góly dávajú veľmi ťažko.
     
    57:44
    Oddychový čas prichádza aj na druhej strane. Bratislava sa musí dohodnúť na nejak stratégii. Buď je to otázkou hry v útoku, alebo dobrého bránenia vzadu.
     
    57:30
    Žilina využíva zaváhanie súpera v rozohrávke, snaží sa preniknúť popri mantinely a nejak zakončiť. Hra je však prerušená, po tom ako rozhodca píska faul na domáceho hráča.
     
    57:01
    Oddychový čas Žiliny. Tá sa musí dať rýchlo dokopy a vymyslieť niečo čo by na Bratislavu platilo. Uvidíme či sa tento zápas posunie do nájazdov, alebo sa z výhry bude tešiť Bratislava.
     
    57:01
    Bratislava sa opäť vracia do vlastného pásma, loptičku nahadzuje o mantinel, po čom vzápätí sa hra prerušuje, kvôli súboju pri mantinely. Rozohrávať budú hostia.
     
    56:36
    Hostia majú možnosť rozohrávky z pravej strany. Loptička sa dostala pred bránu, tam si to postrážili domáci a idú do protiútoku. Útok po dlhšom čase nepriniesol ovocie, pokračuje sa tak stavom 4:5.
     
    56:16
    Nevyzerá to tak, že by Žilina tento zápas dotiahla na vyrovnanie. V posledných sekundách sa iba bráni a podla toho čo Bratislava predvádza je iba otázkou času, kedy inkasuje.
     
    55:45
    Hostia rozohrali od mantinelu a ihneď zakončili. Strela zápästím minula bránu, lenže Bratislava ostáva stále v pozičnom tlaku pred bránou súpera. Pár prihrávok, zakončenie ešte však neprichádza.
     
    55:25
    Ďalší útok hostí! Rýchly kontra spoza vlastnej brány cez stred a následné zakončenie, ktoré našťastie pre domácich zablokoval obranca. Podobná situácia sa zopakovala aj o chvíľu, lenže teraz zasahoval brankár Turiak.
     
    54:49
    Domáci hráči sa dostali k loptičke, ale opäť to nič nebolo. Zlá prihrávka v strede ihriska a následné držanie loptičky súpera z Bratislavy. Ten sa s hrou nikde neponáhľa a čaká na striedanie.
     
    54:00
    Uvidíme ako tento zápas skončí. Útoky sa striedajú zo strany na stranu, tento Žilinský nevyšiel a možnosť má súper. Hostia sa dostali k bráne súpera, lenže tam je to iba o kombinácii.
     
    53:30
    Bratislava dlhšie držala loptičku za bránou, potom sa však posiela hru pred vlastnú bránu, kde počas toho oba tímy striedajú.
     
    52:58
    Žilina sa teda odhodlala k útoku, ale presne na polovici pri otáčaní hry stratila loptičku. Bratislava si dáva s útokom načas, ale ten po chvíli naozaj prišiel. Hrá sa za žilinskou bránou.
     
    52:22
    Bratislavský tlak nevyšiel gólovo. Teraz sú však pri loptičke domáci hráči, ktorí čakajú na priestor aby z vlastnej polovici vyšli na tú súperovu a založili nejaký ten útok.
     
    51:57
    Hra sa nám opäť presúva pred žilinskú bránu. Rozohrávka z pravej strany skončila pri mantinely, následne sa Bratislava vrátila na vlastnú polovicu, kde iba kombinuje.

    Lukáš Bednár

    Góly a asistencie: 11. Veneny (Novák), 25. Galovič (Novák), 26. Galovič (Novák), 51. Novák (Hrin) – 4. Seman (Vlášek), 7. Liszkay (Purc), 13. Komačka (Seman), 34. Komačka (Máder), 36. Velčický (Karacsóny)


    FBC Grasshoppers AC UNIZA: Turiak, Sak – Veneny (C), Kvasnica, Baránek, Ladňák, Pazderka, Radil, Trunek, Galovič, Novák, Ondrejmiška, Baďura, Masarovič, Hrín, Balko, Hruška, Grlický. Trénerom FBC Grasshoppers AC Uniza je Matej Novák.
    VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava: Kalčok, Bortlík – Velčický (C), Abík, Cibulka, Kabát, Kamenec, Karácsony, Komačka, Liszkay, Máder, Martinák, Purc, Seman, Jurčo, Vlášek, Prikler. Tréner Hurikánu Bratislava je: Jozef Velčický.

    Rozhodca: Roman Cibík, Michal Tomáš.