WTA Luxemburg (Krytý tvrdý povrch)
1:2
2:6
7:63
3:6
Marie Bouzková postupuje do druhého kola turnaje v Lucemburku a výhru v hlavní soutěži si připisuje po třech měsících.
Proti deblové vítězce US Open Šuaj Čang vyhrála hladce úvodní sadu, zato další dvě přinesly velké drama.
Ve druhém setu Češka nevyužila žádný z deseti brejkbolů, sama neměla na podání dlouho potíže a až za stavu 5:6 odvrátila tři setboly. V tie-breaku si však po výměně stran Čang čtyřmi vyhranými výměnami v řadě vybojovala třetí set.
V něm se konečně Bouzkové povedlo prolomit podání soupeřky na 3:1, pak ale přišly její slabší chvilky. Brejk hned odevzdala a při dalším podání čelila dvěma brejkbolům. Odvrátit je dokázala, následně prolomila znovu podání Číňanky a tentokrát už náročný zápas plný přestřelek od základní čáry po 2 hodinách a 33 minutách dopodávala.
V dalším kole se vítězka utká s Minnenovou z Belgie.
2:0
6:2
6:4
Markéta Vondroušová (35.) splnila na halovém podniku WTA v Lucemburku roli velké papírové favoritky a postoupila bez ztráty setu do čtvrtfinále. Po Belgičance Van Uytvanckové tentokrát nasazená pětka přehrála 6:2 a 6:4 chorvatskou kvalifikantku Janu Fettovou (227.). Sokolovská rodačka vedla už 6:2, 4:1 a byla plus dva brejky, pak si ale vybrala slabší chvilku a nechala protivnici srovnat. Více už Fettová nezvládla, koncovka naštěstí patřila opět Vondroušové, která si o semifinále zahraje buď proti turnajové dvojce Elise Mertensové z Belgie, nebo Aljaksandře Sasnovičové z Běloruska.