Espanyol – Getafe 1:1 (kon.) | Osasuna – Bilbao 1:2 (kon.) | Eibar – Alavés 0:2 (kon.)
Villarreal – Vigo 1:3 (kon.) | Valladolid – Sevilla 0:1 (kon.)
koniec
Real Valladolid
0:1 (0:1)
FC Sevilla
Nedeľa 24.11.2019, 21:00 • Estadio Municipal José Zorrilla, Valladolid • Španielska LaLiga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:05:54)
     
    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 1:2.
    Strely mimo: 5:1.
    Rohy: 8:4.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 13:25.
     
    Nervózny záverečný zápas 14. kola španielskej LaLigy máme za sebou. Napriek tomu, že sa hral výborný rýchly futbal s množstvom zaujímavých momentov pred oboma bránami, tak sme videli jediný gól a paradoxne z penalty ešte v prvom polčase. Prekvapením pri tejto atmosfére plnej faulov a tvrdých súbojov tak nie je ani červená karta Ocamposa v nadstavenom čase, pričom hráč Sevilly ešte možno za svoje reči voči hlavnému rozhodcovi dostane dlhší trest. Sevilla každopádne vybojovala vo Valladolide dôležité tri body, vďaka ktorým sa posunula na 3. miesto tabuľky. Nachádza sa o bod za vedúcou dvojicou Barcelona – Real Madrid, ktorá však má k dobru vzájomné El Clásico. Valladolid druhýkrát za sebou nedal gól a po 14 odohraných kolách je na 14. mieste.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hostia loptu potiahli na útočnú polovicu, kde ju držia na svojich kopačkách prihrávkami na krátko. Domáci sa k nej nedokážu dostať a čas sa im rýchlo kráti.
     
    90+2
    Domáci sa hneď začali tlačiť dopredu. Do Vaclíkovej šestnástky leteli v krátkom časovom slede tri centre, ani s jedným z nich ale nemala obrana hostí žiaden problém.
     
    90+2
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Lucas Ocampos (FC Sevilla). Toho vyprovokoval neodpískaný faul Nacha Martíneza k odvete a na vlastnej polovici tvrdým úderom do chrbta zrazil k zemi práve Nacha Martíneza. Druhú žltú kartu však zrejme dostal až za svoje nadávky rozhodcovi po odpískaní tohto faulu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Nacho Martínez v súboji na pravej strane vlastnej polovice zasiahol plecom Ocamposa priamo do nosu. Hlavný rozhodca hru nechal pokračovať ďalej, pritom Ocampos sa okamžite dostal do opatery lekárov.
     
    89
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Jesús Navas, prichádza Nemanja Gudelj.
     
    89
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Toni Villa (Real Valladolid).
     
    89
    Žltú kartu za zdržiavanie hry zahodením lopty z miesta rozohrávky faulu dostáva Fernando (FC Sevilla).
     
    88
    Domáci hráči, vyhecovaní atmosférou dnešného zápasu, sa okamžite vrhli na Navasa. Okolo neho vznikla veľká šarvátka. Navas však odchádza za autovú čiaru, aby mohol hneď vystriedať.
     
    87
    Obrana Sevilly nákop odhlavičkovala na rohový kop a center z neho zase chytil bez problémov brankár Tomáš Vaclík. Ten loptu okamžite vykopol na útočnú polovicu, kde sa za ňou rozbehol Navas, pri šprinte sa ale zastavil a chytil zozadu na stehno. Vypadá to na svalové zranenie.
     
    86
    Ocamposa sa snažia domáci hráči zjavne vyprovokovať. Vysoký nákop si spracoval rukou a Moyano potom doňho začal strkať zozadu. Po tomto súboji nariadil hlavný rozhodca priamy kop pre Valladolidu.
     
    84
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Salisu Karim, prichádza Enes Ünal.
     
    83
    Diego Carlos zasiahol v súboji o padajúcu loptu vysokou nohou lýtko Guardiolu. Gól, ktorý potom strelil tvrdou ranou z voleja tak logicky nemohol platiť.
     
    82
    Domáci tím by sa rád dostal do tlaku, zatiaľ sa ale nemôže vôbec dostať k lopte. Po faule Moyana na Torresa navyše dali hosťom ďalší priamy kop, tentokrát z ľavého krídla.
     
    81
    Jordánov center odhlavičkoval na zadnej tyči na rohový kop kapitán Valladolidu Moyano. Center od rohovej zástavky potom domáca obrana odvrátila z nebezpečného priestoru.

    Michal Sadlek

    Góly: 13. Banega (pen.)

    Karty:   12. Masip (RVL), 15. Nacho Martínez (RVL), 89. T. Villa (RVL) – 15. Ocampos (SEV), 64. L. de Jong (SEV), 89. Fernando (SEV)   90+2. Ocampos (SEV)

    Nepremenená penalta: 11. Banega (SEV), brankár Masip zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:25.
    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Olivas, Karim (84. Ünal), Nacho Martínez – Hervías (63. T. Villa), Míchel, Fede, Plano – Sandro Ramírez (77. De Frutos), Guardiola.
    Náhradníci: Lunin – Alcaraz, De Frutos, Ünal, T. Villa, Porro, Rubio.

    FC Sevilla: Vaclík – Navas (C) (89. Gudelj), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Jordán, Fernando, Banega (75. F. Vázquez) – Ocampos, L. de Jong, Nolito (67. Ó. Torres).
    Náhradníci: Bunú – F. Vázquez, Ó. Torres, Chicharito, Gudelj, Escudero, Munir.

    Rozhodca: Iglesias – Fernández, Jiménez

    Diváci: 18 169