Lipt. Mikuláš – Košice 0:0 (zruš.) | Miškovec – Nitra 2:5 (kon.) | Zvolen – Poprad 3:5 (kon.)
Detva – HC Slovan 1:2 (1:2 po s.n.) | B. Bystrica – Michalovce 4:3 (po pr.) | Nové Zámky – Budapešť 5:3 (kon.)
koniec
DVTK Miškovec
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
HK Nitra
Utorok 03.12.2019, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 28. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretia tretina dopadla jasne v prospech nitrianskych hokejistov. Kľúčový bol určite zásah na 1:4 z hokejky Čaládiho. Domácim sa potom ešte podarilo vykresať iskierku nádeje, keď sa presadil Részegh, ale vzápätí si strelecký účet v nitrianskom drese otvoril Yellow Horn, ktorý spečatil gólom na 2:5 víťazstvo Nitry v Miškovci. (20:28:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Domáci sú v útočnom pásme, ale už veľa toho asi nevytvoria.
     
    58:56
    Nitra dala gól!
    Nitrania pečatia svoje víťazstvo. Po ľavom krídle vykorčuľoval Scheidl, ktorý venoval premiérový gól za Nitru COLTONOVI YELLOWOVI HORNOVI. Horn si spracoval prihrávku pred bránkoviskom a pohodlne zasunul do odkrytej siete.
    Asistencia: Lane Scheidl.
     
    58:44
    Rajna sa na chvíľu vrátil do svojej bránky, pretože sa vhadzovalo v strednom pásme, ale už je späť na striedačke.
     
    58:17
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Beauvillier – 2 min. + osobný trest do konca zápasu, hrubosť).
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Versteeg – 2 min. + osobný trest do konca zápasu, hrubosť).
     
    58:17
    Pästne si to rozdali Mitch Versteeg a Francis Beauvillier. Nitriansky obranca predviedol svoju zámorskú krv a pár údermi zložil na ľad hráča DVTK. Jasný súboj v prospech obranca HK Nitra.
     
    57:58
    Nič iné domácim neostáva, DVTK má vhadzovanie v útočnom pásme a vyskúša si powerplay!
     
    57:52
    Beauvillier získal puk pri mantineli za ľavým kruhom a posielal puk na bránku, pred ktorú smeroval už Vas a snažil sa Hanuljakovi narobiť problémy.
     
    57:13
    Rodman iba tečoval nahodený puk z obranného pásma. DVTK prudko nenapáda rozohrávku Nitry, čo rozhodne hokejistom spod Zobora vyhovuje.
     
    56:27
    Teraz bol veľmi nedočkavý Részegh, ktorý skôr vnikol do útočného pásma, než po pravom krídle smerujúci Beauvillier. Pískal sa ofsajd.
     
    56:07
    Pri puku za vlastnou bránkou je Matyás Vojtkó a stane sa režisérom novej rozohrávky svojho tímu spoza Rajnu.
     
    55:36
    Nitrania momentálne bránia stredné pásmo v trojici a naozaj ťažko sa domácim hokejistom cez takýto val presadzuje.
     
    55:07
    Strela od modrej čiary z hokejky Vandana bola zrazená a puk okamžite vzali na svoje hokejky Nitrania. Zatiaľ to však na nejaký absolútny nápor Miškovca nevyzerá.
     
    54:01
    Miškovec dal gól!
    Domáci využívajú presilovú hru a ešte môžu zdramatizovať tento zápas. Dudás pálil bez prípravy spoza ľavého kruhu. Hanuljak betónom vyrazil pred seba, kde bol postavený TAMÁS RÉSZEGH a zblízka doklepol puk do bránky.
    Asistencie: Jesse Dudás, Davis Vandane.
     
    53:43
    V týchto chvíľach rozhodcovia vykresali iskierku nádeje pre Miškovec a DVTK bude hrať presilovku. Samuel Buček dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    53:09
    Samuel Buček sa ocitol v ďalšom nebezpečnom zakončení. Pretlačil sa z ľavého kruhu pred brankára Rajnu, no nedokázal ho prekvapiť.
     
    52:34
    Kollár už mohol z ľavého kruhu strieľať, ale hľadal ešte Bučeka. Nitrania potom nie dobre zakombinovali a museli znovu bojovať o puk.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 5. Kiss (Galanisz, Vas), 55. Részegh (Dudás, Vandane) – 1. Scheidl (Kerbashian, Morrison), 27. Kollár (Horn), 27. Buček (Kollár, Koyš), 45. Čaládi (Buček), 59. Yellow Horn (Scheidl)


    DVTK Miškovec: Rajna – Ross, Dudás, Göz, Vandane, Szirányi, Vojtkó, Láda – Harrison, St. Pierre, Rodman – Beauvillier, Vas, Reszegh – Miskolczi, Galanisz, Kiss
    HK Nitra: Hanuljak (Šimboch) – Mezei, Morrison, Rácz, M. Versteeg, Sloboda, Kubka, Korím, Nemec – Scheidl, Kerbashian, Horn – Tábi, Kollár, Koyš – Buček, Čaládi, Fominych – Hrušík, Minárik, Csányi

    Rozhodca: Korba, Štefik – Jobbágy, Rojík