Everton – Chelsea 3:1 (kon.) | Bournemouth – Liverpool 0:3 (kon.) | Tottenham – Burnley 5:0 (kon.)
Watford – Crystal Palace 0:0 (kon.) | Manchester City – Manchester United 1:2 (kon.)
koniec
Manchester City
1:2 (0:2)
Manchester United
Sobota 07.12.2019, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z manchesterského derby všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:34:37)
     
    Držanie lopty: 72 % : 28 %.
    Strely na branku: 5:7.
    Strely mimo: 6:2.
    Rohy: 16:3.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 10:10.
     
    Sir Alex Ferguson na tribúne so širokým úsmevom tlieska hráčom Manchesteru United, ktorí dokázali udržať vedenie z prvého polčasu a na pôde mestského rivala víťazia. V druhom polčase boli domáci jasne lepším tímom a mali drvivú prevahu, zo všetkých svojich gólových príležitostí ale dokázali premeniť jedinú zásluhou Otamendiho a to bolo dnes jednoducho málo. Hostí držal svojimi zákrokmi brankár David de Gea a často i so šťastím dokázali ubrániť útoky City. O ich víťazstve tak fakticky rozhodla prvá polhodina zápasu, v ktorej svojimi rýchlymi protiútokmi úplne šokovali domácich a v ktorej odskočili do dvojgólového náskoku.

    Manchester City tak zostane na treťom mieste tabuľky a zajtra sa mu ešte prípadnou výhrou na ihrisku Aston Villy môže vzdialiť i druhý Leicester. Z výhry United ale majú radosť i fanúšikovia Liverpoolu, ktorý bude mať po tomto kole pred obhajcom titulu náskok už 14 bodov. Manchester United sa piatym ligovým zápasom bez prehry za sebou posunul na piate miesto o 5 bodov za štvrtú Chelsea.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Domáci získali ešte rohový kop, ktorý bleskovo rozohral De Bruyne na krátko. Sám potom centroval na zadnú tyč, kde Walkerovu strelu zablokoval na zemi Pereira. Hostia potom loptu odkopli spred svojej brány.
     
    90+4
    Žltú kartu za podrazenie Younga po strate lopty dostáva Kyle Walker (Manchester City). Tento zákrok už jednoznačne vyplynul z frustrácie domácich.
     
    90+3
    Angeliñov center odhlavičkoval Young, ktorý chcel loptu potom nakopnúť na Rashforda. Nepresným pasom však poslal hrací predmet priamo do autu.
     
    90+2
    Za odkopom švédskeho obrancu United si potom nabehol na útočnú polovicu Pereira, ktorého strelu zrazil Otamendi na rohový kop. Ten rozohrávali Fred a Pereira na krátko pri rohovej zástavke a tým, že pri nej držali loptu, získali pre hostí asi minútu.
     
    90+1
    Odkop de Geu od brány sa dostal len k domácim hráčom, ktorí sa okamžite vrátili k šestnástke United. Walkerov center letiaci po zemi odkopol zo svojej šestnástky Lindelöf.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Záver zápasu sa, podobne ako väčšina druhého polčasu, odohráva na polovici United. Domáci sa stále tlačia dopredu za vyrovnávajúcim gólom.
     
    89
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Jesse Lingard, prichádza Axel Tuanzebe.
     
    88
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Luke Shaw, prichádza Ashley Young.
     
    87
    Mahrez sa uvoľnil na pravej strane pokutového územia a cez dvojicu Shaw – Maguire vystrelil k vzdialenejšej tyči. Výborným zákrokom jeho zakončenie vyrazil brankár de Gea.
     
    86
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Rodri, prichádza Ilkay Gündoğan.
    85. Nicolás Otamendi (MAC) - 1:2
     
    85
    Manchester City dal gól!
    Domáci napokon využívajú svoj tlak a vracajú sa do zápasu! Na center Mahreza z rohového kopu si nabehol NICOLÁS OTAMENDI a cez Wan-Bissaku sa dostal k hlavičke. Na jeho prudké zakončenie už brankár de Gea nedokázal zareagovať.
     
    84
    Sterling pätičkou posúval loptu pred šestnástkou United na De Bruyneho, túto prihrávku však vystihol Wan-Bissaka, ktorý loptu odkopol až k brankárovi Edersonovi. Od neho začína ďalší útok City.

    Michal Sadlek

    Góly: 85. Otamendi – 23. Rashford (pen.), 29. Martial

    Karty:   22. B. Silva (MAC), 79. De Bruyne (MAC), 90+4. Walker (MAC) – 54. de Gea (MAN), 74. Pereira (MAN)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:2. Rohy: 16:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:10.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones (59. Otamendi), Fernandinho, Angeliño – De Bruyne, Rodri (86. Gündoğan), D. Silva (C) – B. Silva (65. Mahrez), Jesus, Sterling.
    Náhradníci: Bravo – B. Mendy, Cancelo, Otamendi, Gündoğan, Mahrez, Foden.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw (88. Young) – McTominay, Fred – James, Lingard (89. Tuanzebe), Rashford – Martial (74. Pereira).
    Náhradníci: Romero – Young, Tuanzebe, Williams, Mata, Pereira, Greenwood.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn

    Diváci: 54 403