Augsburg – Mainz 2:1 (kon.) | Dortmund – Düsseldorf 5:0 (kon.) | Freiburg – Wolfsburg 1:0 (kon.)
Mönchengladbach – Bayern 2:1 (kon.) | Lipsko – Hoffenheim 3:1 (kon.) | Leverkusen – Schalke 2:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
2:1 (0:0)
Bayern Mníchov
Sobota 07.12.2019, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:29:28)
     
    Držanie lopty: 42 % : 58 %.
    Strely na bránu: 3:5.
    Strely mimo: 3:7.
    Rohy: 2:5.
    Ofsajdy: 5:1.
    Fauly: 15:21.
     
    Domáci hráči i fanúšikovia oslavujú veľké víťazstvo, ako líder tabuľky totiž porazili obhajcu titulu Bayern Mníchov. Druhý polčas bol vyrovnanejší ako prvý, v ktorom mali Bavori obrovskú prevahu, paradoxne však hostia dokázali zásluhou Perišića otvoriť skóre. Domáci potom otvorili hru a ukázali, že vedia byť predsa len veľmi nebezpeční i smerom dopredu. Binsibajní po rohovom kope vyrovnal a domáci, ktorí boli po vyrovnávajúcom góle o niečo nebezpečnejší, sa dočkali odmeny v úplnom závere zápasu. Po faule Javiho Martíneza vo vlastnej šestnástke premenil nariadenú penaltu druhým gólom v zápase Binsibajní a eufória domácich mohla vypuknúť naplno. Bayern tak zaplatil za nepremenené gólové príležitosti v prvom polčase a z Mönchengladbachu si neodvezie ani bod.

    Borussia tak i po tomto kole zostane na prvom mieste o bod pred Lipskom, ktoré v súbežne hranom zápase zdolalo Hoffenheim. Bayern je po druhej prehre 1:2 za sebou v tabuľke na priebežnom šiestom mieste a teoreticky sa pred neho ešte môže v prípade výhry v dnešnom zápase so Schalke dostať Leverkusen.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Thuram zaviezol loptu k rohovej zástavke na útočnej polovici, kde získava pre domácich čas. Hostia budú mať čas už maximálne len na jeden útok.
     
    90+4
    Hostia sa hneď natlačili k šestnástke domácich. Daviesovu strelu spoza šestnástky zablokoval obetavým zákrokom Hofmann a domáci potom nakopli loptu dopredu.
     
    90+2
    Mönchengladbach dal gól!
    Domáci sa v nadstavenom čase dostávajú do vedenia! RÁMÍ BINSIBAJNÍ tvrdou prízemnou strelou namieril k pravej tyči a i keď gólman Bayernu Neuer stranu vystihol, tak nemal šancu túto strelu vyraziť.
     
    90+2
    Žltú kartu za protesty proti nariadeniu penalty dostáva Thiago Alcântara (FC Bayern Mníchov).
     
    90+1
    V rýchlom protiútoku Borussie zrazil Kimmich pätami prihrávku z pravej strany na ľavú stranu k rozbehnutému Thuramovi, ktorého pri kľučke podrazil vo vlastnej šestnástke Javi Martínez. Španielsky obranca Bayernu dostáva druhú žltú kartu, čiže i červenú, a domáci navyše budú kopať i penaltu!
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    89
    Domáci majú loptu na svojich kopačkách, hostia ich však držia len pred ich šestnástkou. Aktívny presing hráčov Bayernu bráni domácim založiť solídnu útočnú akciu.
     
    88
    Žltú kartu za podkopnutie protihráča dostáva Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach). Zakaria nebude v ďalšom zápase hrať kvôli trestu za žlté karty.
     
    87
    Na Raffaelov center z priameho kopu si nabiehal strelec prvého gólu Binsibajní, hlavou však tentoraz usmernil loptu zo stredu pokutového územia Bayernu výrazne mimo brány hostí.
     
    86
    Žltú kartu za sklz zozadu do nôh striedajúceho Raffaela po strate lopty dostáva Robert Lewandowski (FC Bayern Mníchov). Mönchengladbach bude mať priamy kop zo zaujímavej pozície za šestnástkou Bayernu.
     
    85
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Lars Stindl, prichádza Raffael.
     
    83
    Daviesovu prihrávku prepustil za seba na Perišića Lainer, ten si však loptu spracoval tak mizerne, že to vypadalo, akoby ju prihrával domácemu gólmanovi. Ten loptu hneď odkopol do stredu poľa.
     
    82
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Stindla po odohraní lopty dostáva Javi Martínez (FC Bayern Mníchov).
     
    81
    Kimmich si nabehol na Müllerovu strieľanú prihrávku na prednú tyč, pred ním však loptu v sklze zastavil Zakaria. Hrací predmet napokon skryl pred hráčom Bayernu do rukavíc brankár Sommer.
     
    80
    Embolo sa na ľavej strane dostal za Alcântaru a preniesol hru na Herrmanna, ktorý loptu ešte posunul doprava na rozbehnutého Stindla. Ten ju z prvej posielal na zadnú tyč, kde chýbal dobiehajúcemu Embolovi snáď jeden krok na to, aby ju dorazil do odkrytej brány Bayernu. Lopta tak končí tesne mimo pravej tyče Neuerovej svätyne.

    Michal Sadlek

    Góly: 60. Binsibajní, 90+2. Binsibajní (pen.) – 49. Perišić

    Karty:   6. Bénes (MNC), 66. J. Hofmann (MNC), 88. Zakaria (MNC) – 62. J. Boateng (BAY), 82. Javi Martínez (BAY), 86. Lewandowski (BAY), 90+2. Th. Alcântara (BAY)   90+1. Javi Martínez (BAY)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 15:21.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Bénes (58. Embolo), Zakaria, J. Hofmann – Stindl (C) (85. Raffael) – Pléa (64. Herrmann), Thuram.
    Náhradníci: Sippel – Raffael, Strobl, Wendt, Embolo, Kramer, Herrmann, Neuhaus, Jantschke.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (68. Javi Martínez), Alaba, A. Davies – Goretzka, Th. Alcântara, Tolisso (20. Perišić) – T. Müller, Lewandowski, Coman.
    Náhradníci: Ulreich – Perišić, Cuisance, Gnabry, Coutinho, Pavard, Javi Martínez.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Kleve

    Diváci: 54 022