Skalica – Spišská N. Ves 6:1 (kon.) | Trnava – Topoľčany 6:7 (kon.) | Martin – Žilina 1:2 (po pr.)
Levice – Dubnica 0:3 (kon.)
koniec po predl.
HK VITAR Martin
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
MsHK Žilina
Streda 08.01.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR) • 34. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Stanislav Škorvánek (tréner MsHK Žilina): "Stretnutie hodnotím s dobrým pocitom. Dva získané body z ľadu Martina sa cenia. Majú pre nás veľký význam z pohľadu ďalšej práce. Víťazstvo nás určite povzbudí. Odohrali sme dobrý zápas. Paradoxne sme po strelení úvodného gólu začali panikáriť. Súper sa dostal do tlaku, skôr náš strelený gól pomohol jemu ako nám. Mali sme urobiť všetko pre strelenie druhého gólu, hrať kľudnejšie, sebavedomejšie, čo sa ale nestalo. Zápas sa dostal do predĺženia, v ktorom je to o nejakej chybe, prepadnutí alebo využití príležitosti. Tentokrát sa podarilo streliť gól nám a získať tak pre nás mimoriadne cenné dva body. Ďalšiu vec, ktorú si na dnešnom stretnutí cením a bude mať pre nás dosah až v budúcnosti, je to, že sme 55 minút dokázali hrať na kompletné štyri päťky, čoho si veľmi vážim. Pre nás je to veľmi dôležité, mužstvu ďakujem za oduševnený výkon, možno aj za cenu šťastia, samozrejme s veľkým prispením brankára Mikoláša. Bol to obetavý výkon všetkých hráčov, dva body si ceníme, chlapcom ďakujem."

    Ernest Bokroš (tréner HK VITAR Martin): "Vedeli sme, že nás čaká ťažké stretnutie, nebudem spomínať derby zápas. Čo bolo podstatné, to bola túžba Žiliny dostať sa do prvej šestky a teda aj obrovská motivácia. Do každého stretnutia teda ide s cieľom pozbierať body. Samozrejme sme sa na to pripravovali, hráčov sme upozorňovali. Aj keď sme dnes nevyhrali, hráčom nemám veľmi čo vyčítať. Boli disciplinovaní, neboli vylučovaní, hrali s nasadením. Mali množstvo príležitostí, vysoký počet striel i výhodu presilových hier. Počas hry sa nestávali vážne chyby, prepadnutia. V jedinom, v čom sme zlyhalo, bola produktivita pri zakončení. Žilina dobre bránila, brankár dobre chytal. Z našej strany sme boli nemohúci, nedokázali sme sa presadiť gólovo. O náš presný zásah sa postarala štvrtá formácia, ostatné strieľali naprázdno. Ak by sa toto podarilo odstrániť, výsledok by bol iný. Samozrejme, predĺženie je o chybách. My sme ju spravili, prepadli sme pri prvom striedaní. Nasledoval nájazd, ktorý súper premenil a zaslúžene zvíťazil."

    Samuel Zahradník (útočník MsHK Žilina): "Podarilo sa nám streliť dva góly, podržal nás brankár a tak sme konečne nad Martinom v tejto sezóne zvíťazili. Ako kolektív sme stretnutie ubojovali. V hokeji to raz padá, inokedy sa trápite. S Martinom máme v tejto sezóne vyrovnané stretnutia, výnimkou bol iba predchádzajúci zápas, v ktorom sme nezachytili úvodnú tretinu a inkasovali v nej štyri góly. Za takého stavu sa súper ťažko doháňa, dnes sme sa tomu chceli vyhnúť. Bojovali sme samozrejme na diaľku o šiestu priečku. Aktuálne strácame na mužstvo pred nami štyri body, pričom v hre je ešte šesť. Určite chceme ísť hore, urobíme pre to maximum. Ak nám to v zostávajúcich zápasoch nevyjde, sústredíme sa na druhú časť a do play-off budeme chcieť postúpiť z najlepšej možnej pozície. Na súperov z vyšších miest tak budeme útočiť z nižších, samozrejme s cieľom postúpiť. V úvode sezóny nás zastavili zranenia, teraz sme sa konečne dali do poriadku. Je to vidieť aj na hre. K hokeju samozrejme patrí aj srdiečko, obetavým výkonom sa získavajú body. Rozhodujúci gól v predĺžení som ani nevidel. Prelepoval som si páskou štucne, keď chalani dávali hokejky nad hlavu, že sme zvíťazili. Marek Minárik sa vrátil z Majstrovstiev sveta, odkiaľ si priniesol formu a rozhodol."

    Adam Paulíny (útočník HK VITAR Martin): "Mali sme dostatok príležitostí, ktoré sme mali premeniť. Inak by sme určite bez väčších problémov zvíťazili, dnes nám to ale jednoducho nepadalo. Všetci sme sa nesmierne snažili, každý z nás dal do zápasu všetko. Dnes nám to ale nie a nie padnúť. Teší má strelený gól, musím však priznať, že to bola ideálna prihrávka na zakončenie do prázdnej bránky. V zápase boli aj ďalšie príležitosti, tie zostali nevyužité. Každý deň je už pre nás akoby prípravou na play-off, každé stretnutie je preto dôležité. Všetci si veľmi dobre uvedomujeme, že nás čaká najdôležitejšia časť súťaže. Do každého stretnutia ideme na sto percent, nechceme si dovoliť niečo podceniť. V nadstavbovej časti už pôjde takisto len o kvalitné zápasy, v ktorých každý z tímov bude chcieť zvíťaziť. Robíme to najmä pre našich fanúšikov, ktorí si zaslúžia to najlepšie. Ísť do zápasu naplno je naša povinnosť, za podporu im ďakujeme, každému jednému, ktorý príde na štadión. Dnes sme v derby zápase nezvíťazili, verím, že nabudúce už áno." (22:18:09)
     
    Žilina si prvýkrát v sezóne pripisuje víťazstvo nad Martinom, a to v pomere 1:2 po predĺžení. Góly: 25. Paulíny (Nauš, Jurášek) – 21. Markovič (Sikela, Surán), 61. Minárik (Dubeň, Markovič).
     
    Koniec zápasu.
     
    60:36
    Žilina dala gól!
    MAREK MINÁRIK zavesil pod hornú žŕdku a rozhodol o víťazstve hostí v zápase. Asistencie si pripisujú Lukáš Dubeň a Jaroslav Markovič.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V tretej tretine gól nepadol a tak zostáva v platnosti skóre z druhého dejstva. V zápasoch Martina so Žilinou veľa gólov nepadá a tento duel to opäť potvrdzuje.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:54
    Súboj v rohu klziska. Tu sa už dobojuje tretie dejstvo.
     
    59:16
    Prihrávku na Dírera zblokoval Dubeň. Hostia už počítajú sekundy do predĺženia.
     
    58:32
    Brezniak s Dírerom zastavení rozhodcom pre údajné postavenie mimo hry. Ten sa im už ospravedlňuje.
     
    58:06
    Turian z prvej. Hostia získavajú vhadzovanie.
     
    57:34
    Dvořák sa márne snaží udržať útočné pásmo. Gálik dostáva puk do stredného.
     
    56:58
    Pridlhá prihrávka adresovaná Samuelovi Rehákovi. I napriek snahe, puk nedostihol.
     
    56:24
    Nacvičený signál Dvořák – Nauš. Chýbal možno kúsok šťastia.
     
    55:58
    Šimon opäť od modrej. Takéto pokusy ale na hostí neplatia.
     
    55:30
    Videlka nedokázal vyhodiť puk. Pomáha mu ešte Murček.
     
    54:48
    Dominik Rehák sa pretláča s Rudzanom. Hokejka na hokejku.
     
    54:16
    Murček v rohu klziska. Korčuľuje okamžite k nemu Dubeň.
     
    53:48
    Šimonom nahodený puk. Nemal ho kto tečovať.
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Daniel Modrovský

    Góly a asistencie: 25. Paulíny (Nauš, Jurášek) – 21. Markovič (Sikela, Surán), 61. Minárik (Dubeň, Markovič)


    HK VITAR Martin: Bernát (Krasanovský) – Dvořák, Tabaček – Šimon, Rusina – Themár, Burzík – Lavička, Ligas – Brezniak, Dírer, Poliaček – Rudzan, Murček, Pokrivčák – Videlka, Babka, Žiak – Jurášek, Paulíny, Nauš A.
    MsHK Žilina: Mikoláš (Lackovič) – Suran, Dubeň – Nádašdi, Turian – Coma, Pisoja – Patlevič, Leško – Sikela, Húževka, Markovič – Rehák S., Ondruš, Rehák D. – Macek, Prášil, Zahradník – Valášek, Minárik, Gálik

    Rozhodca: Smerek – Riš, Knižka, Findura

    Diváci: 1222