San Francisco 49ers - Minnesota Vikings 27:10 (kon.) | Baltimore Ravens - Tennessee Titans 12:28 (kon.)
Kansas City Chiefs - Houston Texans 51:31 (kon.)
koniec udalosti
Kansas City Chiefs - Houston Texans

51:31

(0:21, 28:3, 13:7, 10:0)

cz Nedeľa 12.01.2020, 21:05 • Arrowhead Stadium • Americký futbal
Predzápasové kurzy
     
    Za malý okamžik začíná poslední duel divizního kola mezi Green Bay Packers a Seattle Seahawks, takže nechoďte spát a jen přepněte na další online přenos. (00:40:33)
     
    Kansas City Chiefs podruhé za sebou postupují do finále konference AFC, ve kterém budou hrát opět na vlastním hřišti. Soupeřem jim ale nebudou jejich loňští přemožitelé New England Patriots, nýbrž letošní katé favoritů Tennessee Titans, kteří dokázali vyřadit právě Patriots a v divizním kole také suveréna základní části, Baltimore Ravens.
     
    Přímo na stadionu sledovalo zápas 73 503 diváků.
    Statistiky obou hráčů s touchdownovým hattrickem
    Základní zápasové statistiky quarterbacka Chiefs Patricka Mahomese
     
    Druhý poločas už příliš vzrušení nenabídl. Chiefs pokračovali ve skvělém ofenzívním představení, ke kterému se rozjeli ve druhé čtvrtině a další tři útoky v řadě zakončili touchdownem. Nejprve završil hattrick také running back Damien Williams 2 běhy z minimální vzdálenosti a na začátku poslední čtvrtiny se po 8yardovém catchi dočkal také tight end Blake Bell. Hosté mezi tyto skórovací akce dokázali vklínit jen jeden úspěšný útok, kterým Deshaun Watson 5yardovým během ještě vykřesával naději na stav 41:31. Ve zbytku zápasu se ale Texans na nic dalšího nezmohli, další body už nepřidali a skóre tak kosmeticky uzavřel 8 minut před koncem 24yardový field goal domácího kickera Harrisona Butkera.
     
    Konec utkání.
     
    0:30
    KC, 3&12, KC 23
    Třetí zakleknutí a zápas končí!
     
    0:52
    KC, 2&11, KC 24
    Druhé zakleknutí Mahomese.
     
    1:34
    KC, 1&10, KC 25
    Zakleknutí Mahomese.
    Konec i teoretické naděje Texans
     
    1:40
    HOU, 4&GOAL, KC 8
    Clark nebyl prakticky vůbec blokován a svoji naháněnou Watsona zakončil úspěšně! Sack se ztrátou 17 yardů, hosté přichází o míč a domácí už jen doklekají zápas!
     
    1:43
    HOU, 3&GOAL, KC 8
    Fuller už už chytal míč před end zónou, ale Breeland do toho skvěle sáhl!
     
    1:47
    HOU, 2&GOAL, KC 8
    Hopkins byl v end zóně výborně pokryt Wardem.
     
    1:54
    HOU, 1&GOAL, KC 8
    Watson si během vylepšoval pozici k hodu a házel do náruče Johnsona v end zóně, ale tomu míč vypadl bez cizího přičinění.
     
    1:54
    Two minute warning.
     
    2:02
    HOU, 2&1, KC 22
    Watson ještě stihl jednu akci a hodil přesně na střed Jonesovi pro 14 yardů. Obrana už do toho nejde naplno.
     
    2:22
    HOU, 1&10, KC 31
    Úspěšná přihrávka na Fellse pro 9 yardů.

    Libor Štěpán

    Shawn Hochuli
    73 503
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad KC, 3&5, HOU 42 – U míče je Kansas City, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Houstonu.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do endzóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, plus k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před endzónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, tak i obranný, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.