Chabarovsk – Kazaň 2:3 (0:2 po s.n.) | Red Star Kunlun – Novosibirsk 4:5 (1:2 po s.n.) | Barys – Ufa 5:3 (kon.)
Čeljabinsk – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (kon.) | Čerepovec – Jekaterinburg 3:1 (kon.) | Novgorod – Soči 2:1 (po pr.)
CSKA Moskva – Dinamo Minsk 5:1 (kon.) | Petrohrad – Riga 3:0 (kon.) | Viťaz – Helsinki 2:3 (kon.)
po s.n. (1:2)
Kunlun
4:5 (1:1, 0:1, 3:2 - 0:0)
HC Sibir Novosibirsk
cz Utorok 14.01.2020, 12:30 • Sportoviště univerziády Šen-čen • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další kolo, my budeme společně sledovat souboj mezi Red Star Kunlun a HC Sibir Novosibirsk.
     
    Red Star Kunlun

    Hokejisté Kunlunu se v současné době nacházejí na průběžné osmé pozici východní konference, což by v konečném důsledku přeci jenom znamenalo postup do vyřazovacích bojů. Kunlun má náskok na devátý Vladivostok pouze jeden bod, avšak tento celek má hned čtytři zápasy k dobru. Čínský celek v posledních pěti duelů vyhrál pouze v jediném případě, a sice v souboji proti poslednímu Dynamu Minsk. Kunlun nedokázal na tento povedený výsledek navázat další výhrou, v souboji proti vedoucímu celku opačné konference, tedy CSKA Moskva, prohrál přesvědčivým výsledkem 0:3.
     
    HC Sibir Novosibirsk

    Na opačné straně stojí Novosibirsk, který se nachází na páté pozici, přičemž na svého dnešního soupeře má náskok pouze tří bodu. Sibir však má hned o tři zápasy méně, navíc na čtvrtou pozici ztrácí už šest bodů. Novosibirsku to v posledních týdnech celkem jde, posledních pět duelů přineslo hned tři výhry. Sibir navíc drží sérii tří výher v řadě, ta první se uskutečnila na ledové ploše v Jekatěrinburgu, kde se Novosibirsku povedlo uspět po prodloužení. Na tento zápas navázala další výhra, tentokráte si Sibir, coby domácí celek, poradil s Jaroslavlí hubeným výsledkem 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Red Star Kunlun: Hrubec (J. Smith) – T. Murphy, Sproul, Bartley, Chelios, Šustr (A), G. Reinhart – Brulé (C), Yip (A), Cracknell – Wong, Lockhart, Foo – Shinkaruk, Werek, DeFazio – Kane, Smith-Pelly, D. Osipov.

    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (Säteri) – Jokipakka, J. Chabarov (A), Děmidov, Jermakov, K. Alexejev, Timašov, Ilja Morozov – Ruohomaa, Puustinen, Šarov – Šaškov, Sajustov, Milovzorov – A. Jakovlev, V. Komarov, Česalin (A) – N. Korotkov, Torčeňuk, Romancev.

    Rozhodčí: Bukin, Vasiljev – Ivanov, Lazarev.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se ihned nastěhoval před českého brankáře, jenž si připsal hodně rychlý zákrok.
     
    01:13
    Krátce poté se hrací předmět dostal mimo hrací plochu, sudí tak musel přerušit hru. Poté se vhazovalo u středového kruhu, úspěšnější byl Novosibirsk.
     
    02:01
    Ihned po přejetí modré čáry to nahozením na branku zkoušel hostující Jakovlev, který pořádně vystrašil brankáře Hrubce, jenž nadvakrát zkrotil tento projektil.
     
    03:05
    Sibiru se nepovedlo rozehrát dle představ, prudká nahrávka navíc směřovala přes všechny čáry. To znamená zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Krasikova.
     
    04:08
    Hostující Jokipakka nedokázal odklidit hrací předmět, naopak se první formace domácích dostala do zakončení, Brulé však tečoval kotouč vedle branky.
     
    05:02
    Zpětnou nahrávku se povedlo zachytit Cracknellovi, který poté odjel na střídačku. Na ledovou plochu se dostalo druhé komando Kunlunu, který rozehrálo zpoza branky.
     
    06:10
    Hrubec vyrazil kotouč pouze před sebe, nicméně žádný z hostujících hráčů ho nedokázal dojet. Kunlun se dostává pod tlak, Šaškov však nepřejel přes modrou čáru.
     
    07:01
    Po delší době se domácí dostali k opačné brance, nicméně Wong byl pečlivě střežen. Na opačné straně se vyznamenal Hrubec, jenž vychytal Sajustova.
     
    08:11
    Za vlastní brankou se povedlo vypíchnout kotouč domácímu Sproulovi, avšak Novosibirsk se přesto udržel ve třetině, rána od Jokipakky však netrefila branku.
     
    09:04
    Krasikov si poradil s ukrytým zakončením v podání Lockharta, touš se navíc odrazil zpět před brankoviště, kde ještě nepříjemně dorážel domácí útočník Foo.
     
    10:00
    Je za námi deset minut, zatím na první branku tohoto zápasu čekáme. Kunlun se dostal z úvodního náporu, hra se v posledních minutách o poznání vyrovnala.
     
    11:02
    Hrubec se dostal daleko ze svého brankoviště, navíc se o zasunutí puku do odkryté branky pokoušel Šaškov, avšak jeho pokus skončil na oblouku branky.
     
    12:34
    Úvodní branku měl na své hokejce Puustinen, který si sjel až mezi kruhy, odkud okamžitým zakončením o vlásek minul vzdálenější konstrukci branky.
     
    13:38
    Sibir právě vstřelil branku!
    Nápor hostujících hráčů končí vedoucí brankou Sibiru! Kunlun se totiž zatáhl do těžké defenzívy, navíc se před Hrubcem nacházel zcela nekrytý ALEXEJ JAKOVLEV, kterému se povedlo zkrotit prudkou nahrávku, načež zamířil přesně pod horní konstrukci domácí branky.
    Asistence: Jevgenij Česalin, Nikolaj Timašov.
    13:38 Alexej JAKOVLEV - 0:1
     
    14:26
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Vyrovnávací branka na sebe nenechala dlouho čekat! Kunlun se po celkem dlouhé době dostal do útočného pásma, kde se Krasikovovi nepovedla rozehrávka za vlastní brankou. To vedlo k nahrávce do mezikruží, kde se SPENCER FOO prosadil svižným zakončením k tyči.
    Asistence: Hunter Shinkaruk.
    14:26 Spencer FOO - 1:1
     
    16:32
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Griffin Reinhart – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    17:11
    U modré čáry si o nahrávku řekl hostující Česalin, který se poté musel vrátit do vlastního pásma. Následná rozehrávka skončil až u Hrubce, který rozehrál podél hrazení.
     
    19:05
    Dvě minuty z trestu pro domácí jsou minulostí, Novosibirsk se zatím trápí. Domácím se daří eliminovat možné zakončení, nejednou se předvedl také brankář Hrubec.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla hodně zajímavou podívanou. Směrem dopředu byl totiž výrazně aktivnější Novosibirsk, který se dokonce dostal do vedení, avšak necelou minutu na to se prosadil také domácí celek. Nerozhodný výsledek poté vydržel až do konce první třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro domácí celek, který ihned poslal kotouč na druhou stranu. Novosibirsk totiž ještě dohrává přesilovou hru.
     
    21:05
    Sibiru se dlouhá přesilová hra nepovedla využít, domácí jsou v plném počtu. Před malým momentem zachytil rozehrávku Yip, který nepřesně předal na Bartleyho.
     
    22:03
    Český brankář Šimon Hrubec si připsal další zákrok, tentokráte se nejednalo o nic nebezpečného. Šaškov mířil mezi betony, s čímž domácí brankář počítal.
     
    22:52
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Spencer Foo – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    23:07
    Do další tutové šance se dostal Novosibirsk, který dokázal vystihnout riskantní rozehrávku v podání Murphyho. Následně se však blýskl brankář Hrubec.
     
    24:10
    Sibir se natlačil před domácí branku, kde se utvořil velký závar. Nakonec se v něm dokázal nejlépe zorientovat Chelios, kterému se nepovedlo odklidit do bezpečí.
     
    24:32
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom se hostujícímu celku povedlo využít přesilovou hru! JEGOR MILOVZOROV napřáhl z vrcholku levého kruhu, odkud mířil velice přesně. Hrubcovi se nepovedlo včas sevřít betony, hrací předmět si tak našel cestičku po zemi až do domácí svatyně.
    Asistence: Alexandr Šarov, Viktor Komarov.
    24:32 Jegor MILOVZOROV - 1:2
     
    26:15
    V krátkém časovém sledu byla hra opět přerušena, což si vyžádalo prostor na komerční přestávku. Ihned poté se bude opět vhazovat před brankářem Hrubcem.
     
    27:05
    Sibir i tentokráte uspěl na vhazování, načež jsme sledovali nepříjemné zakončení v podání Puustinena, který o vlásek minul branku. Kunlun se opět dostává pod tlak.
     
    28:01
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jyrki Jokipakka – 2 min., sekání).
     
    29:13
    K levému kruhu si sjel obránce Murphy, který se postaral o důrazné zakončení, jenž proletělo vedle vzdálenější tyče. Poté se Novosibirsk dokázal osvobodit výhozem.
     
    30:11
    Kunlunu se předchozí přesilová hra zrovna moc nepovedla. Krasikov si sice připsal několik zákroků, avšak ani v jednom případě se nejednalo o nic nebezpečného.
     
    31:06
    Sproul ještě zkoušel nahodit na branku od modré čáry, avšak trefil prvního protihráče. Na druhé straně si Hrubec v poklidu pohlídal bekhendový pokus Šaškova.
     
    32:12
    Těžkou nahrávku dokázal převzít domácí Wong, avšak to bylo z jeho strany naprosto vše. Čínský celek se směrem dopředu trápí, hosté se tak pokoušejí rozehrávku.
     
    33:03
    Obránce Timašov prudce nahazoval kolem branky Hrubce, načež Jokipakkova rána skončila vysoko v ochranné síti. Bylo s tečí, vhazovat se bude před Hrubcem.
     
    34:58
    Kunlun po přejetí červené čáry vyslal kotouč za hostující branku, načež odjel střídat. Na druhé straně pro změnu nedokázal Milovzorov najít svého kolegu Šaškova.
     
    36:23
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Devante Smith-Pelly – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jaroslav Chabarov – 2 min., hrubost).
     
    37:02
    Do dobré pozice pro zakončení si sjel hostující Ruohomaa, který mířil pouze doprostřed branky. Hrubec byl i tentokráte na svém místě, hru následně dokázal přerušit.
     
    39:12
    Poslední minuta druhé třetiny nám přináší celkem poklidnou partii. Kunlun stále marně hledá cestičku ke Krasikovovi, hosté velmi dobře střeží prostor před brankou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi také druhá perioda, která nám pro změnu nabídla jedinou branku. O tu se postaral Novosibirsk, kterému se povedlo využít přesilovou hru. Po této brance nebyla k vidění nikterak atraktivní podívaná, oba celky se spíše směrem dopředu hodně trápily. Do konce druhé třetiny se navíc skóre už neměnilo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hostující celek, který jako první zavítal do vlastního pásma, kde se o rozehrávku staral zadák Chabarov.
     
    41:03
    Poprvé se do pásma dostal také Kunlun, načež se k ráně z pravého kruhu dostal domácí kapitán Yip, který však nevyzrál na Krasikova. Hostující brankář schoval kotouč.
     
    41:47
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Domácímu celku se celkem rychle po startu třetí třetiny povedlo srovnat krok! K levému kruhu si to namířil Kane, kterému se před brankou povedlo najít hokejku DEVANTEHO SMITHA-PELLYHO, který náramnou tečí překonal výborně chytajícího Krasikova.
    Asistence: Cory Kane.
    41:47 Devante SMITH-PELLY - 2:2
     
    42:08
    Na opačné polovině se dostal k ráně od modré čáry obránce Demidov, který trefil pouze protihráče před sebou. Následně se k puku dostal také český brankář Hrubec.
     
    42:40
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    V krátkém časovém sledu domácí otáčejí výsledek ve svůj vlastní prospěch! Kunlunu se totiž povedlo udržet útočnou třetinu, poté nahrávku od Wereka převzal HUNTER SHINKARUK, kterému se povedlo najít volné místečko u bližší brankové konstrukce.
    Asistence: Ethan Werek, Devante Smith-Pelly.
    42:40 Hunter SHINKARUK - 2:2
     
    42:40
    Střídání v týmu HC Sibir Novosibirsk: ze hřiště odchází Alexej Krasikov, přichází Harri Säteri.
     
    44:08
    Wong přitlačil protihráče k mantinelu, avšak Alexejev přeci jenom předal kotouč na hokejku Šarova, do jehož svižného pokusu vložil hokejku jeden z protihráčů.
     
    45:04
    Jeden z domácích si počínal hodně agresivně, avšak sudího to nepřinutilo odpískat nedovolený zákrok. Naopak se k velice nebezpečné ráně dostal Lockhart.
     
    46:04
    Kolem domácí branky to nyní pouze prosvištělo. Puustinen si totiž sjel k levému kruhu, odkud střílel přes obránce, jeho pokus zastavil až zadní mantinel.
     
    47:02
    Na ledovou plochu se vrátila třetí formace domácích, přičemž se Werekovi povedlo vybojovat kotouč. U hrazení však důrazně dohrál souboj hostující Komarov.
     
    48:10
    Čtvrtou branku domácích měl na hokejce kapitán Yip, který uháněl sám na Säteriho. Rána nad lapačku nevyšla, finský brankář si připsal první těžší zákrok.
     
    48:17
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Až v tuto chvíli se domácím povedlo skórovat počtvrté! Kunlun totiž pokračoval v náporu, načež se zjevilo hodně prostoru před DEVANTEM SMITHEM-PELLYM. Ten pálil z mezikruží, odkud se mu povedlo zacílit přesně ke vzdálenější konstrukci branky.
    Asistence: Brandon Yip, Adam Cracknell.
    48:17 Devante SMITH-PELLY - 4:2
     
    49:04
    Šustr vypomohl s obrannou činností, načež se domácímu celku povedlo vyhodit kotouč od bezpečnějšího prostoru. Novosibirsk se rychle dostal zpět do pásma.
     
    50:29
    Sibir právě vstřelil branku!
    Ono to přeci jenom bude ještě hodně zajímavé, hosté snižují na rozdíl jediné branky! Kunlun totiž chyboval za vlastní brankou, načež velice chytře nahrával před odkrytou branku Ruohomaa, kterému se povedlo najít JUUSA PUUSTINENA, před kterým číhala prázdná svatyně.
    Asistence: Mikael Ruohomaa, Alexandr Šarov.
    50:29 Juuso PUUSTINEN - 4:3
     
    51:23
    Případné vyrovnání měl na své čepeli hostující Šaškov, který se pokoušel najít prostor u bližší brankové konstrukce, avšak tento prostor včas utěsnil Hrubec.
     
    52:02
    Předávka do tandemu našla hostující Sajustova, který pouze obkroužil branku. Poté se jeho formace usadila v útočném pásmu, kde se k zakončení nedostala.
     
    53:10
    Kunlunu se nepovedlo rozehrát tím nejpovedenějším způsobem, avšak zakázané uvolnění z toho nebylo. I tak se hosté dostali do šance, Morozov ale nepřekonal Hrubce.
     
    54:31
    Romancev rovněž nebylo daleko od vyrovnávací branky, avšak jeho pokus z velké blízkosti prosvištěl pouze kousek vedle. Kunlun je nyní hodně pasivní, což by se nemuselo vyplatit.
     
    55:53
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hostujícímu celku se přeci jenom povedlo srovnat krok! Odražený kotouč si totiž našel Ruohomaa, který ho velice chytře předal na hokejku ILJI MOROZOVA, jenž dokázal prostřelit českého brankáře Hrubce. Kunlun přišel o dvoubrankové vedení, v tuto chvíli je skóre opět srovnané.
    Asistence: Mikael Ruohomaa, Juuso Puustinen.
    55:53 Ilja MOROZOV - 4:4
     
    57:50
    Kunlun se pokoušel o jednu z posledních útočných akcí, avšak ta skončila pouze na zadním hrazení. Následně hosté vyhodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    59:15
    Utkání nám skutečně spěje do prodloužení, což vypadalo také ve včerejším duelu těchto dvou celků. Novosibirsk však rozhodl necelé dvě minuty před koncem.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ani třetí třetina nám nerozhodla o vítězi tohoto zápasu, budeme tak sledovat prodloužení ve třech na obou stranách.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení dopadlo lépe pro hostující celek, který rozvážnou rozehrávkou zkoušel přejet na druhou stranu, což se mu podařilo.
     
    61:04
    Také Kunlun má za sebou první útočný výpad, který rozjížděl obránce Murphy. Jeho předávka našla kolegu Foo, jenž z úhlu nevyzrál na brankáře Säteriho.
     
    62:08
    Do rozehrávky Sibiru byl zapojen také brankář Säteri, který velice přesně přihrál na pravou stranu. Následný atak přinesl svižnou ránu vysoko nad branku.
     
    62:17
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Juuso Puustinen.
     
    63:20
    Z dobré pozice zakončoval obránce Sproul, avšak trefil pouze brankáře do betonu. Domácí se navíc opět usadili kolem branky, avšak Säteri se překonat nenechal.
     
    64:02
    Domácí nesehráli přesilovou hru vůbec špatně, avšak ani v jednom případě nenašli recept na Säteriho. Dost možná se dočkáme samostatných nájezdů.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    1:0
    Jako první si nájezd vzal na starost domácí Shinkaruk, který našel místečko ve výstroji brankáře.
     
    1. séria
    1:1
    Následně se představil hostující Česalin, jehož nádherný manévr přinesl srovnání.
     
    2. séria
    1:1
    Za domácí se k exekuci rozjel Lockhart, který našel pouze lapačku finského brankáře.
     
    2. séria
    1:1
    Puustinen nevyzrál na Hrubce s forhendovou kličkou, stav se nemění.
     
    3. séria
    1:1
    K exekuci se rozjel také Wong, který bekhendovou kličkou nevyzrál na brankáře.
     
    3. séria
    1:2
    Ke slovu se tak přihlásil hostující forvard Milovzorov, kterému se povedlo svižnou ránou prostřelit Hrubce.
     
    4. séria
    1:2
    Obránce Bartley vsadil na podobný pokus, avšak Säteri s tímto úmyslem počítal.
     
    4. séria
    1:2
    Rozhodnout také mohl Romancev, který zápěstím trefil pouze pozorného českého brankáře.
     
    5. séria
    1:2
    Doslova nůž na krku měl domácí Werek, který si rozhýbal brankáře, avšak Säteri i tentokráte uspěl.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sibir Novosibirsk.
    Autorem vítězné branky je JEGOR MILOVZOROV.
    65:00 Jegor MILOVZOROV - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Sibiru, který svého soupeře porazil 5:4 na nájezdy. Domácí přitom vedli už o dvě branky, avšak Kunlun naprosto zaspal v koncovce utkání, kdy si nechal vsítit hned dvě trefy. Prodloužení branku nepřineslo, tento duel tak rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšnější právě hostující celek.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 30:39.
    Zblokované střely – 14:10.
    Vyloučení – 3:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 1/3.
    Vhazování – 26:29.
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (KUN) 4 inkasované branky, 35 zásahů
    Andrej Šustr (KUN) 0+0, 0 střel, čas na ledě 20:44 (15:17:26)

    David Suchý

    Góly a asistencie: 15. Foo (Shinkaruk), 42. Smith-Pelly (Kane), 43. Shinkaruk (Werek, Smith-Pelly), 49. Smith-Pelly (Yip, Cracknell) – 14. A. Jakovlev (Česalin, Timašov), 25. Milovzorov (Šarov, V. Komarov), 51. Puustinen (Ruohomaa, Šarov), 56. Ilja Morozov (Ruohomaa, Puustinen), rozh. náj. Milovzorov

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Hunter Shinkaruk (KUN)
    1:1   Jevgenij Česalin (SIB)
    2. séria:
    1:1   Luke Lockhart (KUN)
    1:1   Juuso Puustinen (SIB)
    3. séria:
    1:1   Tyler Wong (KUN)
    1:2   Jegor Milovzorov (SIB)
    4. séria:
    1:2   Victor Bartley (KUN)
    1:2   Danil Romancev (SIB)
    5. séria:
    1:2   Ethan Werek (KUN)


    Kunlun: Hrubec (J. Smith) – T. Murphy, Sproul, Bartley, Chelios, Šustr (A), G. Reinhart – Brulé (C), Yip (A), Cracknell – Wong, Lockhart, Foo – Shinkaruk, Werek, DeFazio – Kane, Smith-Pelly, D. Osipov.
    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (43. Säteri) – Jokipakka, J. Chabarov (C), Děmidov, Jermakov, K. Alexejev, Timašov, Ilja Morozov – Ruohomaa, Puustinen, Šarov – Šaškov, Sajustov (A), Milovzorov – A. Jakovlev, V. Komarov, Česalin (A) – N. Korotkov, Torčeňuk, Romancev.

    Rozhodca: Bukin, Vasiljev – Ivanov, Lazarev