Chabarovsk – Kazaň 2:3 (0:2 po s.n.) | Red Star Kunlun – Novosibirsk 4:5 (1:2 po s.n.) | Barys – Ufa 5:3 (kon.)
Čeljabinsk – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (kon.) | Čerepovec – Jekaterinburg 3:1 (kon.) | Novgorod – Soči 2:1 (po pr.)
CSKA Moskva – Dinamo Minsk 5:1 (kon.) | Petrohrad – Riga 3:0 (kon.) | Viťaz – Helsinki 2:3 (kon.)
koniec
Barys Nur-Sultan
5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
HC Salavat Julajev Ufa
cz Utorok 14.01.2020, 14:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    V posledních sekundách zápasu ještě minul prázdnou branku Ufy Pavel Akolzin.
     
    57:41
    Ufa si vyžádala oddechový čas. Metsola už zůstane na střídačce!
    56:22 Atte OHTAMAA - 5:3
     
    56:22
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí vzápětí zvyšují na rozdíl dvou branek! Čistým průstřelem od modré čáry se o to postaral ATTE OHTAMAA, který využil, že měl Metsola zakrytý výhled – 5:3. Asistence: Dmitrij Gurkov a Jegor Petuchov.
    55:33 Arkadij ŠESTAKOV - 4:3
     
    55:33
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí strhávají vedení zpět na svou stranu! Curtis Valk založil přihrávkou doleva na Nikitu Michajlise přesilovou situaci 2 na 1. Michajlis ji v útočném pásmu vyřešil pasem na ARKADIJE ŠESTAKOVA a ten z první překonal přesouvajícího se Metsolu. Asistence: Nikita Michajlis a Curstis Valk.
    42:21 Vjačeslav SOLODUCHIN - 3:3
     
    42:21
    Ufa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Vladimir Žarkov poslal z rohu kluziště puk před branku, ke zůstal nepokrytý VJAČESLAV SOLODUCHIN. Ten napoprvé trefil položený levý beton Karlssona, ale na druhý pokus ho už bekhendem přehodil – 3:3. Asistence: Vladimir Žarkov.
     
    36:16
    Tentokrát se Teemu Hartikainen pokusil o florbalovou fintu, kdy si puk nadhodil na čepel hole a ze vzduchu ho chtěl poslat za záda Karlssona. Úmysl mu nevyšel, ale tohle byl záblesk geniálního hokejového myšlení!
     
    36:05
    Po nahrávce Omarka nedostal zblízka puk do domácí branky Teemu Hartikainen. To byla obrovská šance Ufy!
     
    31:36
    Vyloučen je pouze domácí Dmitrij Ševčenko za hrubost. Rozhodčí ho zřejmě považují za iniciátora celé šarvátky.
    27:28 Alexandr KADĚJKIN - 3:2
     
    27:28
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté snižují gólem ve vlastním oslabení! V obranném pásmu si vzal puk ALEXANDR KADĚJKIN, který si ve střední třetině obhodil protihráče a z pravé strany hřiště překvapil střelou, kterou ještě skryl za obránce Dietze, brankáře Karlssona. Kotouč zapadl ke vzdálenější tyčce – 3:2. Asistence: Jevgenij Lisovec.
     
    26:28
    Hostující hráčská lavice dostává dvouminutový trest za neúspěšnou trenérskou výzvu při ofsajdové situaci.
     
    26:28
    Hosté sahají k výměně brankářů. Místo Andreje Karejeva se staví do brankoviště Juha Metsola.
     
    26:28
    Gól platí, vše bylo v pořádku! Barys tedy zvyšuje na 3:1.
     
    26:28
    Ještě challenge hostí! Ti reklamují, že gólu předcházelo postavení mimo hru.
    26:28 Arkadij ŠESTAKOV - 3:1
     
    26:28
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují svůj náskok! Curtis Valk v útočném pásmu posunul puk na levou stranu, kde byl ARKADIJ ŠESTAKOV. Ten vystřelil z ostrého úhlu a kotouč k překvapení všech propadl skrz výstroj gólmana Karejeva až za brankovou čáru – 3:1. Asistence: Curtis Valk.
     
    25:30
    Linus Videll před odkrytou hostující branku netrefil skákavý puk! Pokud by ho zasáhl, tak by byl brankář Karejev bez šance.
     
    17:51
    Vjačeslav Soloduchin dostal přihrávku mezi kruhy, odkud mířil pod břevno. Karlsson však dokázal kotouč škrtnout vyrážečkou a tím ho vytěsnil až do ochranné sítě!
    14:11 Dustin BOYD - 2:1
     
    14:11
    Barys právě vstřelil branku!
    Pasáž, kdy se hraje přelévala ze strany na stranu, ukončil gól domácích! Pavel Akolzin poslal z rohu před branku výbornou přihrávku, kterou na vzdálenější tyčce zametl bekhendem do sítě DUSTIN BOYD. Ten se tedy trefuje podruhé v utkání. Asistence: Pavel Akolzin.
     
    08:11
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté vyrovnávají! Z levé strany pronikl do útočného pásma VLADISLAV KARTAJEV. Ten se následně snažil přihrávat před branku, kde byli dva jeho spoluhráči, ovšem kotouč si bruslí srazil za záda vlastního brankáře obránce Atte Ohtamaa. Trefa je samozřejmě připsána Kartajevovi, který se touše dotkl ze strany Barysu jako poslední. Asistence: Linus Omark a Alexej Semjonov.
    04:41 Dustin BOYD - 1:0
     
    04:41
    Barys právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Výbornou práci odvedl obránce Jesse Blacker, který z levé strany zavezl puk až do blízkosti branky soupeře. Jeho střelu z ostrého úhlu pak Karejev vyrazil na osu hřiště, odkud vypálil DUSTIN BOYD a kotouč zapadl za záda gólmana Ufy, který v té chvíli asi mnoho neviděl. Asistence: Jesse Blacker.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 5. Boyd (Blacker), 15. Boyd (Akolzin), 27. Šestakov (Valk), 56. Šestakov (Michajlis, Valk), 57. Ohtamaa (Gurkov, Petuchov) – 9. Kartajev (Omark, Semionov), 28. Kadejkin (Lisovec), 43. Soloduchin


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Pasquale) – Ohtamaa, Blacker, Dietz (C), Metalnikov, Makljukov, Šalapov, Orechov – R. Starčenko (A), Knight, Videll – Šestakov, Valk, Michajlis – Akolzin, Ševčenko, Boyd (A) – Musorov, Gurkov, Petuchov – Sagadejev.
    HC Salavat Julajev Ufa: Karejev (27. Metsola) – Semionov, Larsen, Koledov, Arzamascev, Lisovec, Ar. Sergejev, Muchamadullin – Hartikainen, Kartajev, Omark (C) – Šošnikov (A), Chochriakov, Manninen – , Kadejkin, Soloduchin – Gimatov, Burmistrov (A), Kručinin – Baškirov.

    Rozhodca: Romasko, Morozov – Sivov, Šalagin

    Diváci: 6038