Chabarovsk – Kazaň 2:3 (0:2 po s.n.) | Red Star Kunlun – Novosibirsk 4:5 (1:2 po s.n.) | Barys – Ufa 5:3 (kon.)
Čeljabinsk – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (kon.) | Čerepovec – Jekaterinburg 3:1 (kon.) | Novgorod – Soči 2:1 (po pr.)
CSKA Moskva – Dinamo Minsk 5:1 (kon.) | Petrohrad – Riga 3:0 (kon.) | Viťaz – Helsinki 2:3 (kon.)
koniec
Severstaľ Čerepovec
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Avtomobilist Jekaterinburg
cz Utorok 14.01.2020, 17:00 • Ledovyj dvorec, Čerepovec • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Severstal Čerepovec

    To Čerepovec nepatří každoročně zrovna mez favority, což je vcelku jasně vidět i letos. Po čtyřiceti osmi odehraných zápasech má totiž na svém kontě třiačtyřicet bodů, kterého řadí na desátou pozici v rámci Západní konference. Na postupovou osmičku je to už nyní ztráta sedmi bodů. Severstal ani nepatří k týmům, který by dával hodně branek, jelikož jich dosud vstřelil jen 100. K tomu jich rovnou 135 inkasoval, takže na vyšší pozice zatím ani moc pomýšlet nemůže. Domácí hokejisté ale z posledních tří zápasů vyhráli hned dva. Nejprve porazili Rigu 3:2 na jejím ledě po samostatných nájezdech. Následně přišly dva zápasy v Helsinkách. První sice vyhrál Jokerit 4:1, ale následně vyhrál Čerepovec 5:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    Daniil Vovčenko – 22 bodů (5+17)
    Igor Geraskin – 20 bodů (7+13)
    Bogdan Jakimov – 16 bodů (8+8)
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Jekatěrinburg sice neměl zrovna ideální rozjezd do letošního roku KHL. Nyní už je na tom však lépe a po šestačtyřiceti zápasech má na svém kontě padesát devět bodů, které mu stačí na čtvrtou pozici Východní konference. Avtomobilist patří ve své konferenci k týmům, které střílejí hodně branek, jelikož jich má na svém kontě už 120, na druhou stranu jich ale rovnou 110 inkasoval. V posledních třech utkáních se ale hostujícímu týmu dařilo, jelikož rovnou dvakrát vyhrál. Nejprve sice Jekatěrinburg padl s Novosibirskem na svém ledě 3:4 po prodloužení, avšak následně přehrál Vladivostok (5:2) a CSKA Moskva 3:2 po samostatných nájezdech, přestože velmi brzo prohrával 0:2.

    Nejproduktivnější hráče:
    Brooks Macek – 37 bodů (18+19)
    Nigel Dawes – 36 bodů (17+19)
    Dan Sexton a Peter Holland – 27 bodů (12+15)
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Jekatěrinburg – Čerepovec 3:2p

    Branky a nahrávky: 24. Holland (Chripunov), 47. D. Bodrov (Macek), 62. Litovčenko – 5. J. Bodrov (Morozov, A. Alexejev), 21. Geraskin (Vovčenko, Trubačjov).

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Batyršin, I. Višněvskij, D. Bodrov, Mamkin, Trjamkin, Vasilevskij, Valitov, Zacharov – Macek, Holland, Dawes – Sexton, Litovčenko, Platt – Obidin, Kučerjavenko, A. Garejev – Setdikov, V. Popov, Chripunov.

    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Chakimov) – Provolněv, Sizov, Kudako, Chochlov, Šulák, N. Chlystov, Chabarov – Nikolišin, Jakimov, Monachov – Geraskin, Vovčenko, Trubačjov – Liška, Kodola, Markovin – Morozov, J. Bodrov, A. Alexejev – Nevolin.
     
    Československá stopa v utkání

    Adam Liška (CER) 39 zápasů, 8+3

    Jakub Kovář (JEK) 23 výher, úspěšnost 93%
     
    Úvodní sestavy:

    Severstal Čerepovec: Šugajev (Chakimov) – Chochlov, Makejev, A. Kulda, Provolněv, Kudako, N. Chlystov, Rogov – Trubačjov, Monachov, Jakimov – J. Jakovlev, Kapustin, Geraskin – Kodola, Markovin, Petunin – J. Bodrov, Nevolin, A. Alexejev – J. Morozov.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Fomin (Galkin) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin, Gurkin, Stasenko, D. Bodrov, Mamkin, D. Zajcev – Golyšev, Dawes, Macek – Holland, Sexton, Mozer – Chripunov, Dacjuk, A. Garejev – Platt, Rassejkin, Ovčinnikov – Litovčenko.

    Rozhodčí: Gamalej, Olenin – Stroganov, Šadrin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    A duel mezi domácím Čerepovcem a hostujícím Jekatěrinburgem právě začal! Severstal nastupuje ve žlutých dresech, Avtomobilist v bíločervených.
     
    00:25
    A my jsme už viděli první zajímavější šanci! Brooks Macek dostal přihrávku na střed hřiště, kde nebyl hlídán. Jeho bekhendové zakončení ale šlo vedle.
     
    01:10
    Domácí hokejisté přečkali úvodní tlak soupeře, ale směrem dopředu se ještě nedostali. Hosté jsou zase usazení v útočném pásmu s pukem.
     
    01:48
    Nyní si hosté nerozuměli, což byla škoda. Nepřesná přihrávka totiž šla na volného hráče mezi kruhy. Takto ale jen vylétla až ke gólmanovi Fominovi.
     
    02:27
    Snad poprvé se Čerepovec dostal do útočného pásma. I zde však přišla nepřesnost v podobě špatného pasu, který skončil až za domácí svatyní.
     
    02:57
    Ilja Ovčinnikov dostal nabito na modrou, odkud po chvilce vypálil. Vyslal sice tvrdou ránu, ale Dmitrij Šugajev ji dokázal vyrazit betonem do rohu.
     
    03:30
    Severstal se rozhodl aktivně napadat v útočném pásmu, ovšem hosté to dobře vykombinovali. Přesto se s kotoučem nedostali ani přes střední pásmo.
     
    04:03
    Igor Geraskin udělal otočku a chtěl se hned vydat do pásma. Dobře ho však zpomalil jeden z obránců hostí. Přesto se domácí útočník udržel na kotouči.
     
    04:34
    Igor Geraskin je v tomto střídání hodně aktivní, kdy si dojel pro odražený puk. Čerepovec zamkl svého soupeře v jeho obranném pásmu a má tlak.
     
    05:07
    Který skončil další chybou na útočné modré. Domácí hokejisté se sice ještě do útočného pásma vrátili, ale obránce hostí stihl zachytit pas na střed hřiště.
     
    05:34
    Vladislav Kodola měl puk na holi u mantinelu. Neměl komu nahrát, tak si udělal takovou okružní jízdu. Přesto se nakonec museli domácí pakovat.
     
    06:12
    Jegor Morozov měl asi zatím tu největší šanci, ale nedal! Po chybě obrany totiž jel sám na brankáře, ale střelou na zadní tyč minul!
     
    06:41
    V posledních minutách je Čerepovec lepším týmem na hřišti a Jekatěrinburg se už delší dobu nedostal s kotoučem do útočného pásma.
     
    07:08
    Nyní se mu to sice povedlo, ale domácí dokázali posunout puk do středního pásma. Michail Mamkin ho dojel jako první a nechal oba týmy vystřídat.
     
    07:56
    Dmitrij Markovin dostal prostrkávačku mezi obránce, takže i on se zjevil v zajímavé pozici! Jeho střelu bekhendem ale gólman vyrazil do rohu kluziště.
     
    08:28
    Leonid Fomin raději přerušil hru, když schoval puk pod lapačku. Domácí opravdu působí aktivnějším dojmem a hosté se nemohou vrátit do utkání.
     
    08:48
    Nikita Chlystov byl sice aktivně bráněn, přesto dokázal posunout puk do útočného pásma. Andrej Alexejev o něj ještě zabojoval, ale nebyl úspěšný.
     
    09:15
    Maxim Rassejkin zachytil přihrávku a vydal se okamžitě dopředu. Tam už to vypadalo na přečíslení dva na jednoho, ale přihrávka Rassejkina byla nepřesná.
     
    10:00
    Je za námi přesně polovina první třetiny, ve které jsme zatím žádnou branku neviděli. Hosté se sice drželi v útočném pásmu, ale nebezpečí nedokázalo udělat.
     
    10:38
    Michail Mamkin si sjel od modré na vrcholek kruhu a škoda pro něj, že přihrávka byla zpomalena. Takto se stihl Dmitrij Šugajev v klidu přesunout.
     
    11:09
    Denis Bodrov byl dalším obráncem, který si sjel. Dostal zpětnou přihrávkou, ale střelou na bližší tyč nebyl úspěšný. Hodně totiž minul a gólman nezasahoval.
     
    11:39
    Leonid Fomin měl hodně práce na druhé straně, kde se musel činit! Alexandr Petunin totiž ujel obraně a zakončoval na zadní tyč, kde gólman zasáhl lapačkou. Následně ještě vznikl závar před jeho brankou, ale i s tím si dokázal poradit.
     
    12:12
    Avtomobilist se držel s pukem v útočném pásmu, ale dnešní zápas je zatím plný nepřesností. Jednu z nich předvedli právě hosté a musí se stěhovat ven.
     
    12:54
    Po delší době zde máme přerušení hry. Dmitrij Šugajev musel čelit pokusu od modré, na který ale dobře viděl. Proto ho chytil do lapačky a má ho ve své moci.
     
    13:05
    Arturs Kulda si hodně zahrával. Vyslal přihrávku skrze střed hřiště, kam si sjížděl Nigel Dawes, ale hostující útočník na kotouč o kousek nedosáhl.
     
    13:48
    Obránce Jekatěrinburgu byl aktivně napadán a byla mu zvedána hokejka. On přesto dokázal posunout kotouč alespoň do středního pásma.
     
    14:35
    Alexandr Petunin byl dalším hráčem, který zaměstnal gólmana hostujícího celku. Jefim Gurkin se snažil puk vyvézt, ale dostal se jen na obrannou modrou.
     
    15:00
    Do konce první periody nám chybí přesně pět minut a blíže vstřelení branky jsou zatím domácí hokejisté. Ti ale žádnou ze svých šancí nevyužili.
     
    15:46
    Stěpan Chripunov se celkem z ničeho nic dostal do šance, ale Dmitrij Šugajev se roztáhl. Navíc u sebe nechtěl buly, takže z pozice v lehu ještě rozehrál.
     
    16:26
    Sergej Monachov zase pálil na druhé straně. Leonid Fomin si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek práce. Určitě bude mít více zákroků než soupeř.
     
    17:02
    Čerepovec aktivně napadá rozehrávku hostujícího celku, který s tím má značné problémy. Přesto se mu tentokrát podařilo s pukem vyjet zpoza branky.
     
    17:32
    Michail Mamkin už mohl pálit, ale místo toho zvolil jen další rozehrávku. Jekatěrinburg se tak snaží kombinovat v útočném pásmu a vytvořit si šanci.
     
    18:04
    Vladislav Kodola si jako první našel odražený kotouč a dojel si pro něj k mantinelu.Místo křižné přihrávky to ale vzal na sebe a jeho pokus srazil obránce.
     
    18:28
    Dmitrij Markovin prodloužil puk do útočného pásma, kde o něj ještě jeho spoluhráči zabojovali. Avtomobilist to ale i tentokrát dokázal ustát a puk neztratil.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:16
    Jeden z domácích obránců byl napadán u mantinelu, ale hostujícímu týmu to k ničemu nebylo. Vypadá to, že tato třetina se dohraje bez vstřelené branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina dnešního utkání, která tedy moc hokejové krásy nepřinesla. K tomu jsme neviděli ani jednu branku, takže stav je zatím 0:0. Větší šance měli domácí hráči, kteří nejednou ujeli do samostatného úniku, ale buď je tzadilo zakončení, nebo Leonid Fomin předvedl úspěšný zákrok. Na druhé straně měl asi největší šanci Stěpan Chripunov, ale Dmitrij Šugajev se stihl se svým betonem přesunout.

    Další třetina začne přibližně v 17:46.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 7 – 7
    Trestné minuty: 0 – 0
    Vhazování: 7 – 6
    Zblokované střely: 4 – 5
    Hity: 0 – 1
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    A už nám začala i druhá perioda dnešního utkání. V té minulé měli na začátku hosté, ale postupem času byli lepší domácí. Jak to bude teď? Uvidíme!
     
    20:48
    Leonid Fomin je nakonec gólmanem, který si musel připsat první zákrok. Jeho pozornost zkoušel Kirill Kapustin, ale Fomin zatím působí jistým dojmem.
     
    21:17
    Hokejisté v bíločervených dresech se vydali napadat, ale v tom dnes nejsou úspěšní. Tak na druhé straně pálil Dmitrij Markovin, ale Fomin znovu zasáhl.
     
    21:46
    Na ledě zůstává ležet Stěpan Chripunov, který nejspíše nebude schopen dnes dohrát! Nebylo moc dobře vidět, co se stalo. Byl vidět jen odlet branky hostí a hostující útočník, který jde rovnou do šaten! Vypadá to na problém s rukou!
     
    22:07
    Alexandr Petunin je dnes hodně aktivním hráčem a domácí jsou nadále lepším týmem na hřišti. Leonid Fomin má proto za sebou další zákrok.
     
    22:24
    Nikita Trjamkin držel svého soupeře na uzdě za brankou, což se mu nakonec vyplatilo. Spoluhráči totiž celou situaci a na okamžik získali puk.
     
    23:03
    Denis Bodrov má chvilku klid ve svém obranném pásmu, tak se pokoušel o dlouhou rozehrávku na útočnou modrou. Ta ale až ke svému cíli neprošla.
     
    23:56
    Nikita Makejev hledal nějakou skulinku, kterou by mohl vystřelit, ale tu mu soupeř nenechal. Nakonec sice přišla střela, ale ta byla sražena do stření třetiny.
     
    24:30
    Vjačeslav Litovčenko se snažil dostat kotouč do pásma, ale ani on nebyl úspěšný. Jekatěrinburgu to dneska tedy nelepí ani trochu a bude to ještě boj.
     
    25:11
    Avtomobilist měl naprosto prázdnou obrannou třetinu, ale čekal zbytečně dlouho. Takhle to Čerepovec celé dojel a znovu se dostal ke kotouči.
     
    25:45
    Předešlý útok sice na domácí straně ještě střelu nepřinesl, ale ten další už ano. Leonid Fomin se stihl dobře zorientovat a ležící kotouč schoval pod lapačku.
     
    26:12
    Arturs Kulda roztáhl hru do strany, načež přišlo nahození po mantinelu. Tam puk opět získali domácí hokejisté, kteří nyní naprosto vládnou situaci na ledě.
     
    26:50
    Zatímco Severstal se dostává skrze střední pásmo jako nůž máslem, hosté s tím mají velké problémy.
     
    27:35
    Domácí hokejisté znovu vybojovali puk v útočné třetině a před námi je tedy stále stejný obrázek. Avtomobilist ještě v zápase nepředvedl téměř nic.
     
    27:54
    Tak musel znovu zasahovat Leonid Fomin. ten byl pro dnešek zvolen jako jednička hostí, zatímco mu záda kryje Vladimir Galkin, který ještě v KHL nenaskočil.
     
    28:25
    Maxim Rassejkin dostal opravdu špatnou přihrávku podél mantinelu, takže ji jen odkopl zpět. Posléze odpálil Jekatěrinburg puk jen na zakázané uvolnění.
     
    28:42
    Maxim Rassejkin se toho nyní nebál a vrhnul se dopředu. Posílal ještě přihrávku na střed hřiště, ale tu stihla domácí obrana na poslední chvíli zastavit.
     
    29:02
    Nikita Trjamkin je dalším hráčem hostujícího celku, který má zdravotní problémy. Nyní mu je obstřikována noha, kdy Kirill Kapustin uklouzl po ledě a nebezpečně se trefil do stojné nohy obránce.
     
    29:26
    No, dneska tedy nemají hostující hráči ani trochu štěstí! Nikolaj Stasenko byl čistě dohrán u mantinelu, ale zůstává ležet na hřišti. Hra je tak znovu přerušena a vypadá to znovu na problém s rukou, možní s klíční kostí. Stasenko dnes také dohrál a jde do kabin!
     
    29:30
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Po tomto přerušení následovalo vhazování v útočném pásmu domácích, kteří ho využili beze zbytku! Vladislav Kodola posunul puk při buly dopředu. Alexandr Petunin ho poté vrátil na střed hřiště, kde byl DMITRIJ MARKOVIN, který z dobré pozice rozvlnil síť! Asistence: Alexandr Petunin a Vladislav Kodola.
    29:30 Dmitrij MARKOVIN - 1:0
     
    30:33
    Jekatěrinburg bude muset hodně zabrat, pokud chce s výsledkem v tomto utkání ještě něco udělat. V dnešním zápase ale ještě nepředvedl vůbec nic.
     
    31:00
    Ilja Ovčinnikov chtěl posunout puk na útočnou modru, ale ani tato přihrávka se nezdařila, jelikož byla zastavena. Přesto se hosté k touši zase vrátili.
     
    31:40
    Jevgenij Bodrov měl velkou rychlost, čehož využil beze zbytku. Sice měl k puku o něco dále, přesto v kombinaci rychlosti a dlouhé hokejky ho posunul dále.
     
    32:09
    Jevgenij Mozer si dojel pro kotouč za branku soupeře, ale to bylo od hostujícího týmu znovu vše. Čerepovec se evidentně takticky dobře připravil.
     
    32:48
    Dan Sexton byl zastaven na hranici pravidel spíše už za ní. Vylučovat se nebude, zajímavost v dnešním zápase je to, že jsme ještě neviděli ani jedno vyloučení.
     
    33:37
    Dmitrij Markovin a jeho lajna je dnes asi tou vůbec nejaktivnější na hřišti. Tento hráč už sbíral puk u mantinelu, ale hosté ho dokázali odpálit z obrany.
     
    34:02
    Igor Geraskin předvedl dobré napadání a zahnal svého soupeře do jeho obranného pásma. Čerepovec proto znovu vyhrál souboj a může kombinovat.
     
    34:47
    To byla snad první útočná akce v podání hostí v tomto utkání! Anatolij Golyšev dostal nabito mezi kruhy, ale jeho ránu stihl Dmitrij Šugajev zastavit.
     
    35:18
    Nigel Dawes posunul kotouč s odrazem o mantinel do středního pásma, ale asi už nikoho nepřekvapí, že u puku byli dříve domácí hokejisté, kteří ho získali.
     
    35:56
    Obraz hry se nám zatím moc nemění. Hostující obránce sice stihl kotouč ještě na útočné modré, ale jeho nahození sebral hned první domácí hráč.
     
    36:24
    Nikita Trjamkin pokračuje v utkání a nyní byl znovu v akci. Dostal nabito na ránu z první, jenže ta byla zastavena první protihráčem před ním.
     
    36:52
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jen v posledních minutách trochu zvedli, čehož využívají ke vstřelení srovnávací branky! ALEXEJ VASILEVSKIJ dostal nabito na ránu z první, kterou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jefim Gurkin a Arťom Garejev.
    36:52 Neuznaná branka hostujícího celku
     
    36:52
    V akci je ale ještě video!
     
    36:52
    Vypadá to, že domácí si stěžují na nedovolené bránění gólmanovi. Jeden z hostí tam projel a Dmitrij Šugajev se skácel k zemi, tak uvidíme.
     
    36:52
    Branka neplatí!
     
    37:24
    Avtomobilist by mohla předešla situace trochu nakopnout. Branka sice nebyla uznána, ale konečně se hosté dostali dopředu, kde měli menší tlak.
     
    38:04
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Arturs Kulda – 2 min., vysoká hůl).
     
    38:18
    Nigel Dawes si musel pro kotouč dojet zpět do obranného pásma. Následně musel to samé udělat Alexej Vasilevskij, hostům se v početní výhodě nedaří.
     
    38:48
    No, od Jekatěrinburgu to zatím není ani trochu dobře odehraná přesilová hra. Spíše si hostující hokejisté jezdí pro puk za svou vlastní branku.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:29
    Dmitrij Šugajev musel poprvé zasahovat až nyní, a to po minutě a půl v rámci početní výhody. Nakonec se ukázalo, že hosté trefili horní tyčku!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Již jsou za námi dvě třetiny dnešního zápasu a žádné brankové hody tedy nevidíme. Konečně jsme ale viděli alespoň jeden gól. V polovině zápasu se totiž prosadil Dmitrij Markovin, po rychlé akci, když domácí vyhráli buly v útočném pásmu. Jekatěrinburg se sice dočkal srovnání, když Alexej Vasilevskij propálil od modré vše, co mu stálo v cestě. Tento gól ale nebyl pro atak gólmana uznán, takže domácí vedou 1:0.

    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 20 – 11
    Trestné minuty: 2 – 0
    Vhazování: 18 – 17
    Zblokované střely: 6 – 8
    Hity: 1 – 3
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Arturs Kulda je na ledě!
     
    40:32
    Hostující hokejisté mají poslední periody na to, aby se jim alespoň jednou podařilo překonat gólmana domácích. Leonid Fomin musel ale zasahovat na druhé straně a následovat bude buly po jeho levé ruce.
     
    41:05
    Geoff Platt nebyl dosud moc dlouho vidět, jenže to se dá říct téměř o všech hráčích Jekatěrinburgu. Platt ale pálil a Dmitrij Šugajev už musel zasahovat.
     
    41:12
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Vjačeslav Litovčenko – 2 min., hákování).
     
    41:41
    Domácí celek také zatím nehraje svou úvodní početní výhodu zrovna dobře. Avtomobilist se bez potíží dostal k puku a vyhodil ho přes všechny čáry.
     
    42:08
    Nyní došlo na osobní souboj u mantinelu útočného pásma domácího celku, kdy byli znovu úspěšnější hosté, kteří dostali kotouč do střední třetiny.
     
    42:47
    Až nyní se Čerepovec dostal s pukem na holi do útočného pásma, ale zradila ho přihrávka, kterou zachytil jeden z hostí, jenž puk odpálil.
     
    43:12
    Vjačeslav Litovčenko je na ledě!
     
    43:48
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Početní výhodu sice domácí nevyužili, ale o několik okamžiků se prosazují a vedou už o dvě branky! IGOR GERASKIN se totiž dostal do samostatného úniku, který proměnil naprosto přesnou střelou pod horní tyčku. Bez asistence.
    43:48 Igor GERASKIN - 2:0
     
    44:33
    Avtomobilist je na tom tedy ještě hůře než na začátku této periody, jelikož prohrává už o dvě branky. Dmitrij Šugajev má po delší době zákrok na svém kontě.
     
    45:00
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Jenže hostující hráči o několik vteřin později snižují stav opět na rozdíl jedné branky! Viděli jsme podobnou branku jako u Severstalu z poslední periody. Čistě vyhrané buly se postupně dostalo na hokejku NIKITY TRJAMKINA, jehož bomba od modré rozvlnila síť. Asistence: Peter Holland a Jefim Gurkin.
    45:00 Nikita TRJAMKIN - 2:1
     
    45:52
    Zápas tak vlastně má znovu hodně těsný náboj, kdy Avtomobilist přece jen trochu zvednul svou hru. Aktivně napadá a začíná mít tlak v pásmu.
     
    46:23
    Jenže hostující celek se sám sráží nepřesnostmi v rozehrávce. Kotouč se takto odrazil do středního pásma, odkud domácí poslali puk k Fominovi.
     
    47:05
    Leonid Fomin se už tentokrát musel prezentovat zákrokem. Na střelu ale dobře viděl a má jí v lapačce, před námi je komerční přestávka.
     
    47:33
    Hosté byli v malém počtu v útočném pásmu, na což domácí přesila stačila. Čerepovec ale ztratil souboj pro změnu v dalším osobním souboji u mantinelu.
     
    48:24
    Hokejisté ve žlutém ale zatím hrají v naprosté pohodě, zatímco hosté by potřebovali útočit, což se jim zatím moc nedaří. Je to takový nemastný neslaný výkon.
     
    48:58
    Jekatěrinburg sice vybojoval buly v útočném pásmu, ale to prohrál. Domácí následně předvedli rychlou akci, kterou musel ukončit zákrokem Leonid Fomin.
     
    49:25
    Geoff Platt mohl v klidu srovnat, ale to se mu nepodařilo! Dostal se totiž ke střele z velmi dobré pozice, kdy mířil na přední tyč. Dmitrij Šugajev ale stihl vytáhnout zákrok lapačkou!
     
    49:28
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Nikita Chlystov – 2 min., hrubost).
     
    49:52
    Hostující hokejisté měli problém dostat se skrze útočnou modrou, kdy domácí vystavěli čtyřčlenný blok. Nahozením o mantinel se jim to ale povedlo.
     
    50:18
    Obránce kombinoval s útočníkem, který mu chtěl nabít na ránu z první. Tato přihrávka šla ale jen mezi brusle obránce, který nemohl zakončit.
     
    50:52
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Brooks Macek – 2 min., podrážení).
     
    51:05
    Poprvé v zápase tedy vidíme hru ve čtyřech na obou stranách. Uvidíme, komu bude více prostoru tuto chvilku vyhovovat. Bude to ale jen chvilka.
     
    51:28
    Nikita Chlystov je na ledě!
     
    51:57
    Domácí hokejisté by mohli v této početní výhodě nejspíše definitivně rozhodnou o svém vítězství vzhledem k dosavadnímu průběhu, tak uvidíme.
     
    52:29
    Hokejisté ve žlutém museli bojovat v útočném pásmu u mantinelu, ale tento boj byl nakonec pro ně neúspěšný. Hosté vyhodili a oslabení se ubrání.
     
    52:58
    Brooks Macek je na ledě!
     
    53:41
    Alexandr Petunin a jeho lajna je opravdu dnes tou nejaktivnější a také se postarala o jednu ze dvou branek svého týmu. I nyní dělal útok soupeři problémy.
     
    54:12
    Alexej Vasilevskij se z pozice obránce vydal až do rohu kluziště, kde se rozhodl hitovat soupeře. Ten kvůli tomu chyboval a poslal puk na hůl hostí.
     
    55:11
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Jenže tohle může být definitivní hřebíček do rakve hostujícího celku! Severstal se rychle dostal do útočného pásma. Tam se k puku po přihrávce dostal Igor Geraskin, který se krásnou akcí dostal až k tyčce. Odtud našel na středu hřiště volného SERGEJE MONACHOVA, jenž střelou z první zapsal třetí branku svého celku. Asistence: Igor Geraskin a Bogdan Jakimov.
    55:11 Sergej MONACHOV - 3:1
     
    56:35
    Nikita Trjamkin stihl sáhnout svou hokejkou po puku a nahodil ho alespoň na branku. Jinak se už rýsovalo přečíslení na branku Leonida Fomina.
     
    56:58
    Jekatěrinburg se ale nemůže udržet na kotouči, což by opravdu hodně potřeboval. Myslím si, že Čerepovec dnešní vítězství za dva body už nepustí.
     
    57:30
    Do konce zápasu nám chybí přesně dvě a půl minuty a Jekatěrinburg se dostal konečně ke kotouči. Přesto ho nedokázal poslat ani mezi tři tyče.
     
    57:59
    Čerepovec zatím ukazuje hodně dobré bránění obranné modré. Postaví tam obranný val v počtu pěti lidí, který se hostům nedaří moc překonávat.
     
    58:38
    Jekatěrinburg ani nemůže odvolat gólmana! Hosté se totiž nemohou usadit s kotoučem v útočné třetině a Leonid Fomin ještě pomáhal s rozehrávkou.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    59:12
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:12
    Hlavní trenér hostujícího celku si čtyřicet osm vteřin před koncem zápasu vybírá oddechový čas a Leonid Fomin zůstane už jen na střídačce!
     
    59:35
    Domácí ujeli s kotoučem do středního pásma, kde jeden z domácích hráčů hledal spoluhráče. Místo toho poslal puk jen na hokejistu Jekatěrinburgu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Právě poslední perioda dnešního zápasu nám přinesla nejvíce branek, jelikož k vidění byly hned tři z celkového počtu čtyř. Jako první se trefil Igor Geraskin, který se dostal do úniku, který vyřešil krásnou střelou pod horní tyčku. O minutu později už to bylo ale jen o jednu branku. Nikita Trjamkin napřáhl na modré a jeho rána skončila v horním růžku. Definitivní tečku za výsledkem udal Sergej Monachov, jenž dostal přihrávku před branku, kde si už věděl rady.
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 134 diváků.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 27 – 23
    Trestné minuty: 4 – 4
    Vhazování: 27 – 32
    Zblokované střely: 11 – 10
    Hity: 4 – 5
     
    Československá stopa v utkání

    Do tohoto utkání nenastoupil ani jeden český nebo slovenský hokejový hráč.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:27:03)

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 30. Markovin (Petunin, Kodola), 44. Geraskin, 56. Monachov (Geraskin, Jakimov) – 45. Trjamkin (Holland, Gurkin)


    Severstaľ Čerepovec: Šugajev (Chakimov) – Chochlov, Makejev, Kulda, Provolnev, Kudako, N. Chlystov, Rogov – Trubačov, Monachov, Jakimov – J. Jakovlev, Kapustin, Geraskin – Kodola, Markovin, Petunin – J. Bodrov, Nevolin, A. Alexejev – J. Morozov.
    Avtomobilist Jekaterinburg: Fomin (Galkin) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin, Gurkin, Stasenko, D. Bodrov, Mamkin, D. Zajcev – Golyšev, Dawes, Macek – Holland, Sexton, Mozer – Chripunov, Dacjuk, A. Garejev – Platt, Rassejkin, Ovčinnikov – Litovčenko.

    Rozhodca: Gamalej, Olenin – Stroganov, Šadrin

    Diváci: 3 134