Chabarovsk – Kazaň 2:3 (0:2 po s.n.) | Red Star Kunlun – Novosibirsk 4:5 (1:2 po s.n.) | Barys – Ufa 5:3 (kon.)
Čeljabinsk – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (kon.) | Čerepovec – Jekaterinburg 3:1 (kon.) | Novgorod – Soči 2:1 (po pr.)
CSKA Moskva – Dinamo Minsk 5:1 (kon.) | Petrohrad – Riga 3:0 (kon.) | Viťaz – Helsinki 2:3 (kon.)
koniec po predl.
HC Torpedo Nižnij Novgorod
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
HK Soči
cz Utorok 14.01.2020, 17:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:16 Daniil ILJIN - 2:1
     
    63:16
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí u střídačky soupeře vybojovali puk, jmenovitě Bočarov. Následně DANIIL ILJIN využil toho, že Sean Collins podklouzl a měl snadnější cestu k brance Proskurjakova, kterého poté zblízka i přes dotírání dalšího hráče soupeře překonal. Je rozhodnuto, Torpedo bere dva body a jeho důležitý náskok na osmém místě proti devátému Soči se zvyšuje.
     
    60:51
    V době kůrovce třeba dřevorubce a Sean Collins by se v českých lesích zcela jistě uživil, jelikož ukázkově rozpůlil za vlastní klecí soupeři hokejku. Dvě minuty, sekání.
     
    55:45
    Domácí přece jen ještě zkouší zaútočit, ale Ilja Proskurjakov si zblízka pokryl puk před Jordanem Schroederem, který na bekhend obkroužil branku a pak se snažil zasunout puk kolem levého betonu gólmana do sítě.
     
    51:29
    Nejsem si zcela jist, zda to byl Robert Rosén, jenž před brankou čekal na teč a skutečně se dočkal. Kotouč se prošoural metr vedle levé tyčky Proskurjakova.
     
    49:39
    Těžké chvíle pro domácí budou nyní následovat, jelikož ve středním pásmu poměrně nedisciplinovaně zahrál střelec jediné domácí branky Sergej Zborovskij, jenž jde ven za napadení.
     
    48:49
    Pokud se nemýlím, tak právě Daniil Iljin předvedl parádní akci, kdy si na levém kruhu obhodil dva hráče soupeře. Zkusil střelu na vzdálenější tyčku, která ale těsně minula cíl.
     
    42:49
    Morgan Ellis je za druhý zákrok vyloučen na dvě minuty za hrubost.
     
    42:49
    Domácí tým si bere oddechový čas.
     
    41:46
    Anton Šenfeld dnes hraje velice dobře. Prosmýkl se mezi dvěma hráči a Damir Rachimullin jej podrazil, takže si domácí zahrají další přesilovou hru. Dlužno říct, že přesilovky zatím Torpedu dnes zhola nejdou.
     
    36:46
    Ilja Proskurjakov jakožto gólman dostává dvě minuty za zdržování hry a před koncem druhé třetiny jde Torpedo do přesilové hry. Oslabení si samozřejmě za Proskurjakova odsedí spoluhráč.
     
    35:52
    Collins se před brankou obtočil kolem své osy a přihrál naslepo k Rosénovi. Ten ihned vystřelil na bližší tyč, kde byl připravený konec betonu Lindbäcka.
     
    34:12
    Po sekání Danila Verjajeva je tu slibná šance hostí, jak otočit ve druhé třetině vývoj zápasu. Za sekání jde ven Danil Verjajev.
     
    30:54
    Domácí budou mít výhodu přesilové hry, jelikož Vjačeslav Leščenko se před vlastní klecí dopustil nedovoleného bránění.
    25:41 Dmitrij LUGIN - 1:1
     
    25:41
    Soči právě vstřelilo branku!
    Hosté se ve druhé třetině snad poprvé vážněji dostali k brance soupeře a hned je z toho srovnání na 1:1. Sean Collins vystřelil a puk se smýkal někde kolem DMITRIJE LUGINA. Kapitán hostí byl poslední, kdo se zřejmě dotkl puku a po jeho odrazu byl touš usměrněn za záda Lindbäcka. Asistence: Sean Collins.
     
    21:39
    A právě Zborovskij dával dlouhou přihrávku, které propadla až na levou stranu modré pro Antona Šenfela. Po dvou třech rychlých krocích se tento útočník řítil sám na Proskurjakova, kterého však nepřekonal.
     
    19:12
    Obrovská šance po střele Jordana Schroedera, který měl na holi další branku. Dostal se mezi kruhy k odraženému puku a celá hala už jásala, protože jeden z jeho spoluhráčů chtěl dorážet do prázdné branky, ale na poslední chvíli se mu to přes hůl soupeře nepodařilo.
     
    18:26
    Varnakov z vlastního obranného pásma krásně přihrál přes dva hráče na Shoreo, který si po levé straně nabruslil do pásma a dával přihrávku před branku. Tam na ní ale nedosáhl Damir Žafjarov.
    11:50 Sergej ZBOROVSKIJ - 1:0
     
    11:50
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí tým se po pěkné akci ujímá vedení. Genoway předal puk po modré na Shoreho, který vypálil z první a těsně před brankářem sáhl do puku SERGEJ ZBOROVSKIJ, který číhal u levé tyčky a usměrnil puk mimo dosah gólmana. Dobrá teč beka Torpeda, který zůstal před brankou zcela nehlídán. Asistence: Drew Shore, Charles Genoway.
     
    11:25
    Před brankou Proskurjakova se to pořádně mlelo, snad šest hráčů se snažilo získat puk. Hodně aktivní byl Mišarin, ale po velké trmě-vrmě hosté odolali. Puk ale zatím nevyhodili.
     
    08:11
    Kirill Urakov se dostal ve středním pásmu u střídaček k puku pozdě a z nouze mu nezbylo nic jiného, než zahákovat soupeře.
     
    04:38
    První přesilová hra přichází na straně domácích. Ty Rattie se uvolnil ve středním pásmu a už si chtěl najíždět přes modrou, když ho podrazil Morgan Ellis a putuje na trestnou lavici.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 12. Zborovskij (Shore, Ch. Genoway), 64. Iľjin (Bočarov) – 26. Lugin (Collins)


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Lindbäck (Tichomirov) – Barancev (C), Orlov, Ch. Genoway, Volčenkov (A), Zborovskij, Mišarin, Minejev – Varnakov (A), Shore, Žafiarov – Schroeder, Šenfeld, Rattie – Iľjin, Bočarov, Belevič – Urakov, Počivalov, Veriajev.
    HK Soči: Proskuriakov (Nalimov) – Ellis, Rundblad, Bertilsson, Pogorišný, J. Alexandrov, A. Petrov (A), Gordějev – Lugin (C), Leščenko, Collins (A) – Starkov, R. Rosén, Altybarmakjan – Točickij, Mosaljov, Šmeľov – Vyglazov, Rybakov, Rachimullin – Makarenko.

    Rozhodca: Roman Gofman, Alexej Ravodin – Jevgenij Antonov, Jaroslav Parikov